Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
asim2673
#1 Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Pozdrav.
Prošle sedmice me u gradu kod pošte zaustavi patrola i reče mi da sam prešao kroz crveno. Provjerili sve podatke i sve je ok vozačka i saobračajna, osiguranje pa napisa nalog 100KM i 1 mjesec vozačka. I nešto mi reče da to nekad dolazi ... Nisam ga uspio razumjeti jer sam bio nervozan jer sam kroz trepteće zeleno prošao pa i da je bilo žuto bila je gužva tako da nebi ugrozio ni pješaka i auta. Ali, murijak bio služben i preozbiljan kao da sam mafija.
Nije mi ništa već 6 dana došlo na adresu vezano za vozačku. Ako neko zna, moram li odmah predati vozačku ili moram čekati papir da dođe na adresu?
Pišite i vaša iskustva oko ove teme. Korisno je.
Lp
Prošle sedmice me u gradu kod pošte zaustavi patrola i reče mi da sam prešao kroz crveno. Provjerili sve podatke i sve je ok vozačka i saobračajna, osiguranje pa napisa nalog 100KM i 1 mjesec vozačka. I nešto mi reče da to nekad dolazi ... Nisam ga uspio razumjeti jer sam bio nervozan jer sam kroz trepteće zeleno prošao pa i da je bilo žuto bila je gužva tako da nebi ugrozio ni pješaka i auta. Ali, murijak bio služben i preozbiljan kao da sam mafija.
Nije mi ništa već 6 dana došlo na adresu vezano za vozačku. Ako neko zna, moram li odmah predati vozačku ili moram čekati papir da dođe na adresu?
Lp
Last edited by asim2673 on 24/09/2018 16:09, edited 1 time in total.
-
lavic
#2 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Ne brini doci ce plava koverta da predas vozacku.
- Leverage
#3 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Pa zašto si potpisao nalog ako smatraš da nisi prošao kroz crveno? Ako smatraš da si u pravu to rješava sud.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
asim2673 wrote:Pozdrav.
Lp
Dok ne dodje koverta, samo gas.........
-
asim2673
#5 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Pa nisam ni ja bio 100% siguran da li je žuto ili trepteće zeleno jer sam čuo da žuto gledaju kao crveno.
Nije mi ni dao prostora za moje mišljenje.
I da lii može biti da su to onako odradili pa da me samo upozore. Jer, sam pokušao umiriti sitaciju. Tako me je kao pjesaka jednom pisala za kaznu patrola pa nije ništa došlo.
Nije mi ni dao prostora za moje mišljenje.
I da lii može biti da su to onako odradili pa da me samo upozore. Jer, sam pokušao umiriti sitaciju. Tako me je kao pjesaka jednom pisala za kaznu patrola pa nije ništa došlo.
- Leverage
#6 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Niko tebe ne može natjerat' da potpišeš prekršajni nalog.
Eh sad, ako nisi siguran to je druga priča.
Ostali su objasnili ovo oko vozačke.
Eh sad, ako nisi siguran to je druga priča.
Ostali su objasnili ovo oko vozačke.
- JavierBosnia
#7 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
To izgleda kako te koji zaustave. Meni je jaran prosao na zuto i zaustave ga. Ali dobio kao upozorenje samo, rekli mu treptece zeleno sluzi kao upozorenje, zuto u slucaju da se nisi mogao bezbjedno zaustaviti cee ti oprostiti. Ne znam sta zakon kaze
- amar1994
#8 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
jednostavno je , ako vec ulazis u raskrsnicu kad se pali trepcuce nastavljas kretnju i prolazis , ako si udaljen recimo 50m od semafora obavezan si lagano usporiti i stat 
jebem mater idiotima koji se ukopaju a vec su prisli raskrsnici u trenutku treptanja
jebem mater idiotima koji se ukopaju a vec su prisli raskrsnici u trenutku treptanja
-
asim2673
#9 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Rekose oni meni da su me kao pratili i da su vidjeli da sam prošao kroz crveno. Bio je zeleni val i prolazio na treptuće i ako se desilo da je bilo žuto u trenu prolaska to je trenutak koji su iskoristili.
- ranger
#10 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
zuto nije crveno? prekrsaj je crveno?
il je to po staroj buregcijsko-kladionicarskoj "pocrvenice zuto do suda"
il je to po staroj buregcijsko-kladionicarskoj "pocrvenice zuto do suda"
-
adodbr
#11 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Ma na sud odma sta pratili koji q
-
asim2673
#12 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Postoji li šansa da ja ipak tražim suđenje?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Zato ja fino na trepcuce zeleno po kocnici ošinem, pa nek pišu nailovu mater onda. 
-
condy
#14 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Tako su i mene zaustavili prije dvije godine....kazu prosao si kroz crveno negdje na Otoci mi te pratili i zaustavili me gore oko Bloka servisa/ Gume M ...ja kazem nisam prosao nikad u zivotu kroz crveno i nisam ni sad prosao i da su me sa nekim pomjesali. Natezali se bas sam se bio zakacio s njima jer nisam nigdje prosao ni na zuto, i pustilu su me, nista mi nisu dali niti sam ja sta potpisao. Mislim da su me na blef pokusali skinuti...cak sam razmisljao da ih prijavim koliko mi je krivo bilo...ne tvrdim da je tako i kod tebe ali moguce. Ako si potpisao prekrsajni nalog i prihvatio odgovornost pogrijesio si jer ne mogu na taj nacin zaustavljati i pricati lafo vidjeli te mi...to ne pije vode osim kad im potpises i prihvatis odgovornoat. Jbg...desava se gotovo je sad.asim2673 wrote:Rekose oni meni da su me kao pratili i da su vidjeli da sam prošao kroz crveno. Bio je zeleni val i prolazio na treptuće i ako se desilo da je bilo žuto u trenu prolaska to je trenutak koji su iskoristili.
-
dgL_
#15 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Stojim neki dan na raskrsnici kod bivse Americke ambasade, hocu lijevo na skenderiju iz pravca patriotske lige, cekam ukljucenje na alipasinj, drotovi u desnoj stoje i hoce prema ciglanama... Pali nam se zuto, zeleno vec haman kad frajko iz pravca skenderije prodje 8 banki... Samo vidis rotacia odose za njim... I garant ce i on pricat ko i svi vi ovde da je bilo treptuce zuto... Hahahah ili zeleno... Ma seljacima svako trepce jbf 
- vješalica
#16 Re: Kazna za prolazak kroz crveno i iskustva
Ne postoji prica "lafo vidjeli te mi"
Zakon o prekrsajima je bio veoma jasan
-neposrednim opazanjem od strane ovlastenog sluzbenog lica-
I pricas sad zuto sad crveno sad trepcuce zeleno....
Pomiri se s tim ne valjaj raju po forumu plati 50% na akciji i slijedeci put ne filozofiraj
Kad se prilazi raskrsnici ne lovi se semafor.i to je u zakonu receno nego se prilazi sa povecanim oprezom iz milion razloga
U ovo ne racunam kopace i krampe koje se ubadaju po zelenom
Sve seremo o bjelosvjetskim primjerima kako je negdje uredjeno
A jos uvijek masa papaka i glavonja nema pojma da se ne smije svaki put ni proci kad je upaljeno zeleno
Zakon o prekrsajima je bio veoma jasan
-neposrednim opazanjem od strane ovlastenog sluzbenog lica-
I pricas sad zuto sad crveno sad trepcuce zeleno....
Pomiri se s tim ne valjaj raju po forumu plati 50% na akciji i slijedeci put ne filozofiraj
Kad se prilazi raskrsnici ne lovi se semafor.i to je u zakonu receno nego se prilazi sa povecanim oprezom iz milion razloga
U ovo ne racunam kopace i krampe koje se ubadaju po zelenom
Sve seremo o bjelosvjetskim primjerima kako je negdje uredjeno
A jos uvijek masa papaka i glavonja nema pojma da se ne smije svaki put ni proci kad je upaljeno zeleno