Kazna za OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ja_sarajevo

#1 Kazna za OBN

Post by ja_sarajevo »

Kazna za OBN

Zbog kršenja odredbi Kodeksa za emitovanje RTV programa, član 1.2 Pristojnost i uljudnost i član 1.3 Ograničenje u vezi sa terminima emitovanja, TV OBN izrečena je novčana kazna u iznosu od 30 000 KM.

Naime, Agencija je pokrenula istražnu proceduru u vezi programa TV OBN pod nazivom "One Man Show-Niko kao ja" emitovanog 01. i 08. januara 2006. godine, u terminu od 20:00 do 22:00 sata, te utvrdila da emitovani sadržaji predstavljaju kršenje temeljnih normi pristojnosti i uljudnosti, kao i da su bili neprilagođeni terminu emitovanja. RTV Hit je izrečena sankcija pismenog upozorenja, na osnovu kršenja odredbi Kodeksa za emitovanje RTV programa, član 2.1 Pravo na odgovor. Stanica je odbila da emituje odgovor Međunarodnog instituta Ifimes na sadržaj priloga emitovanog u okviru emisije "Objektiv" dana 30.09.2005. godine. I na kraju, TV Kantona Sarajevo je izrečena sankcija usmenog upozorenja radi kršenja odredbi Kodeksa za emitovanje RTV programa, član 1.3 Ograničenje u vezi sa emitovanjem programa. Naime, stanica je 18.12.2005. godine, u repriznom terminu od 13:00 do 16:00 sati emitovala program pod nazivom koji je obilovao scenama psihičkog i fizičkog zlostavljanja zatvorenika, bez prethodnog upozorenja gledatelja o sadržaju
Prenj

Post by Prenj »

Da li su im ukinuli i prava na "Milionera"? :D :D
Panta Rei

Post by Panta Rei »

Ma džaba je finansijsko kažnjavanje. Ono treba ukinuti!
:x
Post Reply