Kazna? - Prelaz preko crvenog na pješačkom??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
experiment

#1 Kazna? - Prelaz preko crvenog na pješačkom??

Post by experiment »

idem ja danas i zaustavi me drot sto sam preso preko crvenog... i kaze daj licnu ja nemam i pita me ime ja kezem.. on zapise ime i ja odem. :D :-)

ocel mi za to doci prijavA?
imal' ko iskustva s tim????

:shock: 8-) :lol:
sanjanin

#2 Re: Kazna? - Prelaz preko crvenog na pješačkom??

Post by sanjanin »

experiment wrote:idem ja danas i zaustavi me drot sto sam preso preko crvenog... i kaze daj licnu ja nemam i pita me ime ja kezem.. on zapise ime i ja odem. :D :-)

ocel mi za to doci prijavA?
imal' ko iskustva s tim????

:shock: 8-) :lol:
Jesi glup. Trebo si slagat ime i adresu.
experiment

Post by experiment »

prvo: ne lazem! * - istinu i pravdu pa kako god!
drugo: nije mi pitao za adresu :D

iskustva? sta ce biti? :roll:
sanjanin

Post by sanjanin »

experiment wrote:prvo: ne lazem! * - istinu i pravdu pa kako god!
drugo: nije mi pitao za adresu :D

iskustva? sta ce biti? :roll:
Ako ti nije uzeo adresu i/ili maticni broj nece ti nista slati. To je bila zajebancija.
experiment

Post by experiment »

ime prezime i datum rodjenja... uzo :-)
sanjanin

Post by sanjanin »

experiment wrote:ime prezime i datum rodjenja... uzo :-)
Ne gine ti Alkatraz. :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

sanjanin wrote:
Ma kaki...jedno 60 KM kazne i gotovo :) .
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...ako tebe zanima jedino to da li ces dobiti kaznu, a drotov potez te nije ponukao da razmislis da si, more bit', ucinio nesto glupo, bezvezno i apsolutno nepotrebno, onda jebi ga... :roll:

...nonstop se svi satrase kritikujuci javasluk, kriminal, i nedolicno i nepropisno ponasanje...a niko da jednom upre prst u glavu, pogleda se u ogledalo, i shvati da je svaki prestup-prestup...dok to ne shvatimo, nece biti reda u ovoj drzavi...i kako se uopste usudjujemo ocekivati od drotova da se ponasaju u skladu sa autoritetom, kada, ne samo da su mizerno placeni, nego ih uz to niko ne jebe ni dva posto... :(

JADNO I BIJEDNO, dragi moji pametni forumasi...
code

Post by code »

mene kad bi poceo nesto govoriti, rekao bih mu da me se okani i nek nadje pametnijeg posla!
stickitout

Post by stickitout »

code wrote:mene kad bi poceo nesto govoriti, rekao bih mu da me se okani i nek nadje pametnijeg posla!
I tebe namah u tjorku :D :D :D
code

Post by code »

da je u ovoj drzavi stanje koliko toliko normalno, bar sto se tice jednakosti propisa, postovao bih, ali kao svjedok situacija koje svakodnevno desavaju, dajte ba..... u ovakvo "sredjenoj" drzavi tako nesto je jako jako daleko...
pametnica

Post by pametnica »

code wrote:mene kad bi poceo nesto govoriti, rekao bih mu da me se okani i nek nadje pametnijeg posla!
..a pametnija posla bi mu bila da fata kriminalce za gusu,ili prave prestupnike u saobracaju :x vozace koji dospiju na tramv. stanicu i pokose pjesake
meni (pjesaku) je dovoljna opomena ..a ne tamo neka kazna
eh da me hoce zaustaviti -mada 95% prelazim na pjesackom
code

Post by code »

tako je pametnice,

potpisujem! :D
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...to znaci, treba prvo "normalna" drzava, da bi se poceli ponasati "normalno"???
...treba li prvo pojesti jabuku, pa je tek onda oprati????

...slazem se ja da postoje gori delikti (koji i treba da uzivaju prioritet), ali treba prvo vidjeti sebe, pa tek onda drugima nesto pametovati...od neceg se mora poceti...

...budite sretni da se ja ne pitam nista, inace bi trebalo dati ovlast policajcima da prvog koji predje na crvenom prebiju na licu mjesta, ili mu/joj nalijepiti kaznu da se zamanta u glavi...garantujem da bi doticni tada promislio i skontao da ta usrana sprava nije postavljena tu da samo 'nako bezze trosi struju, vec da ima neki smisao, da necemu sluzi...

...na kraju krajeva, zasto onda ne poskidati sve semafore, a i asfalt odmah uz to istemati i pokupiti...za takve "gradjane", i za takvu "djecu asfalta" je to ocito potpuno nepotrebno...
digger

Post by digger »

Bobi wrote:
sanjanin wrote:
Ma kome ti "kaki!"
bosniaque

Post by bosniaque »

kod nas u svicarskoj platis oko 250.- franaka ako predjes preko crvenog a svakako slika ona foto-kutija :x, i stos je u tome svako te moze prijaviti da si preso preko crvenog, i nedaj boze da ne stanes pjesaku i za to te ima pravo da prijavi i to je oko 200.- franaka....pa ti kako hoces! :-D
digger

Post by digger »

Bobi wrote:
sanjanin wrote:
Ma kome ti "kaki!"
iceman ze

Post by iceman ze »

Kazna je kako znam mandatna tj. na licu mjesta i ona iznosi 50 KM. Sto se tice podataka, nije ih provjeravao, a mogao je . U slcaju da nisi imao dovoljno novca on bi ti napisao poziv da u roku 7 dana platis kaznu tako da sam 99% ubjeden da od svega nema nista. Doduse ostali podaci mu i nisu bili potrebni, jer danas je pojednostavljena procedura koja ide preko CIPS-a, tako da lako moze doci do ostalih podataka. Ali vrati se na ono prvo sto sam ti objasnio........tako da tvoj prekrsaj nije bio za prijave.....pozdrav
pametnica

Post by pametnica »

eh tek sad vidjeh da je u pitanju prelazenje na crveno svjetlo :D
ja otisla na prelazenje mimo pjesackog ...
skoro pa nikad to ne radim....e bas kad nema ni jednog auta...a ono "da ja procjenim" hehhehe mogu ja procjeniti kolko njemu treba ako nastavi istom brzinom..al posto su nasi vozaci blago receno seljoberi :lol: tada se ne usudjujem procjenjivati sta ce njemu dunuti
nisam sigurna za kaznu,mada opet s druge strane je to mozda jedini nacin da se sprjece mnoge saobracajke
vidjela sam to vise puta..kocenje zato sto je "mlada" negdje zurila..a ne tangira je sto tri auta u tri trake idu pravo prema njoj
Maminjo

Post by Maminjo »

U Sarajevu su najprometnije raskrsnice riješene na štetu pješaka i nastavke li drotovi naplaćivati kazne obrali smo bostan. Dakle, na većini prelaza pješaci treba da prolaze kada i automobili koji skreću iz recimo Titove u Koševo, Alipašinu i slično. Naši vozači, a posebno oni što voze kola sa crnim tablicama i žutim slovima ne zaustavljaju ako se pred njima ne nađe neki pješak lakši od 60 kg. Logika je jasna - ako i pokupi takvog jadu njegovom mezimcu neće biti ništa.
Elem, najebali smo!
Post Reply