Kazna prekoracenje brzine
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
frankwhite
#1 Kazna prekoracenje brzine
Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro. 
-
kakavdanakneiskustvu
#2 Re: Kazna prekoracenje brzine
frankwhite wrote:Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro.
valjda smije policajac raditi svoj posao u 2 ujutro,dobro si prekoračiio brzinu ako ti je kazna 50 km,ograničenje je vjerovatno bilo 50 km/h
-
wolfie
#3 Re: Kazna prekoracenje brzine
Kao sto forumski kolega rece, policija ima pravo raditi kad god, gdje god i u kom broju zeli svoj posao. Nije ti vrijedno zamaranja za 50 KM, dokaz sigurno postoji. Dobro si prosao, vjeruj, da si njemu ovako uzivo sta god slicno rekao, prerovio bi ti auto i jos bi ekstra fasovao.frankwhite wrote:Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro.
-
frankwhite
#4 Re: Kazna prekoracenje brzine
ma ne zamaram se samo mi cudno bilo, prvi put u zivotu da vidim policajca samog na radarskoj kontroli, inace ih bude najmanje 2.wolfie wrote:Kao sto forumski kolega rece, policija ima pravo raditi kad god, gdje god i u kom broju zeli svoj posao. Nije ti vrijedno zamaranja za 50 KM, dokaz sigurno postoji. Dobro si prosao, vjeruj, da si njemu ovako uzivo sta god slicno rekao, prerovio bi ti auto i jos bi ekstra fasovao.frankwhite wrote:Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro.
-
kakavdanakneiskustvu
#5 Re: Kazna prekoracenje brzine
frankwhite wrote:ma ne zamaram se samo mi cudno bilo, prvi put u zivotu da vidim policajca samog na radarskoj kontroli, inace ih bude najmanje 2.wolfie wrote:Kao sto forumski kolega rece, policija ima pravo raditi kad god, gdje god i u kom broju zeli svoj posao. Nije ti vrijedno zamaranja za 50 KM, dokaz sigurno postoji. Dobro si prosao, vjeruj, da si njemu ovako uzivo sta god slicno rekao, prerovio bi ti auto i jos bi ekstra fasovao.frankwhite wrote:Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro.
drugi otišao u wc
-
mahalas505
#6 Re: Kazna prekoracenje brzine
Pa ako mislis da si "zakinut", mozes u nadleznu policijsku stanicu, i da vidis ispis sa radara. Pa kako su prije naplacivali kazne, kad nije bilo slikanja?frankwhite wrote:Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro.
- muha-V8
#7 Re: Kazna prekoracenje brzine
frankwhite wrote:Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro.
Mogao si da tražiš da ti ispuni nalog i da potpišeš krivicu na licu mjesta. Iz iskustva licnog jedno jutro oko 4h me radarom uhvatiše. Ja sam tražio i ako mu je bilo mrsko on je ispunio ,a ja potpisao i imao je nešto kao fizikalni račun koji je prikacio na svoj primjerak gdje ima i vrijeme i datum. Nema tu puno pametovanja ,a mogao si pogledati da si tražio. Ja sam cak pogledao radar i dozvolio mi je da ciljam prvog koji naleti ali samo dvojica lokalaca naisli i po propisu vozili 50km
A taj drugi je garant
-
goran16v
#8 Re: Kazna prekoracenje brzine
Nadam se da je ovo zajebancija?muha-V8 wrote:
Mogao si da tražiš da ti ispuni nalog i da potpišeš krivicu na licu mjesta. Iz iskustva licnog jedno jutro oko 4h me radarom uhvatiše. Ja sam tražio i ako mu je bilo mrsko on je ispunio ,a ja potpisao i imao je nešto kao fizikalni račun koji je prikacio na svoj primjerak gdje ima i vrijeme i datum. Nema tu puno pametovanja ,a mogao si pogledati da si tražio. Ja sam cak pogledao radar i dozvolio mi je da ciljam prvog koji naleti ali samo dvojica lokalaca naisli i po propisu vozili 50km. Mahli su im u prolazu .
A taj drugi je garant
- muha-V8
#9 Re: Kazna prekoracenje brzine
goran16v wrote:Nadam se da je ovo zajebancija?muha-V8 wrote:
Mogao si da tražiš da ti ispuni nalog i da potpišeš krivicu na licu mjesta. Iz iskustva licnog jedno jutro oko 4h me radarom uhvatiše. Ja sam tražio i ako mu je bilo mrsko on je ispunio ,a ja potpisao i imao je nešto kao fizikalni račun koji je prikacio na svoj primjerak gdje ima i vrijeme i datum. Nema tu puno pametovanja ,a mogao si pogledati da si tražio. Ja sam cak pogledao radar i dozvolio mi je da ciljam prvog koji naleti ali samo dvojica lokalaca naisli i po propisu vozili 50km. Mahli su im u prolazu .
A taj drugi je garant
NIje fizikalni racun ali mislim da je nešto tako izgledao nekakav papiric.
- kurty
-
emko1234
#11 Re: Kazna prekoracenje brzine
taj "fiskalni racun" je zapravo ispis s radara starije generacije. cisto da znas.muha-V8 wrote:frankwhite wrote:Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro.
A taj drugi je garant
-
goran16v
#12 Re: Kazna prekoracenje brzine
Ipak nije zajebancija!muha-V8 wrote:goran16v wrote:Nadam se da je ovo zajebancija?muha-V8 wrote:
A taj drugi je garant
NIje fizikalni racun ali mislim da je nešto tako izgledao nekakav papiric.
- madtv
#13 Re: Kazna prekoracenje brzine
v8 vs v16 
- meth
#14 Re: Kazna prekoracenje brzine
A da je bio pametan dao bi 20 KM na kafu i zaboravio da se desilo...wolfie wrote:Kao sto forumski kolega rece, policija ima pravo raditi kad god, gdje god i u kom broju zeli svoj posao. Nije ti vrijedno zamaranja za 50 KM, dokaz sigurno postoji. Dobro si prosao, vjeruj, da si njemu ovako uzivo sta god slicno rekao, prerovio bi ti auto i jos bi ekstra fasovao.frankwhite wrote:Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro.
Kod mene u saobraćajnoj uvijek stoji 2 x 20 KM - jer patrola obično bude u paru
- muha-V8
#15 Re: Kazna prekoracenje brzine
emko1234 wrote:taj "fiskalni racun" je zapravo ispis s radara starije generacije. cisto da znas.muha-V8 wrote:frankwhite wrote:Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro.
A taj drugi je garant
Hvala
Moja je greska bila prilikom opisa pa je ispalo da je fizikalni printao. Nisam obracao paznju ali znam da je nekakav ispis koji izgledom podsjeca na DANASNJE FIZ.RAC.. To je bilo prije 3-4g da se jedva i sjecam tog detalja.
-
goran16v
#17 Re: Kazna prekoracenje brzine
Fakat nije zajebancija, lik mrtav-ozbiljan!
- madtv
#18 Re: Kazna prekoracenje brzine
legendagoran16v wrote:Fakat nije zajebancija, lik mrtav-ozbiljan!
-
zLatk0
#20 Re: Kazna prekoracenje brzine
Fiskalni, ne fizikalni racun haha.
A ocigledno da je to ispis sa datumom, vremenom i brzinom...
- chelo
#21 Re: Kazna prekoracenje brzine
Divi ovoga, sjedi - jedan.zLatk0 wrote:Fiskalni, ne fizikalni racun haha.
- moa
#22 Re: Kazna prekoracenje brzine
Da bi mogao da ti napise kaznu postoje odredjeni preduslovi, izmedju ostalog radar MORA biti na stativu. Tako da znas ako ga je drzao u ruci mozes se bunit samo mislim da je sad kasno...frankwhite wrote:Jutros oko 2 me radarom uhvatio policajac na 75km/h i rekao je 50KM kazna+1 bod. Medjutim, nije mi napisao kaznu da se potpisem itd nego me zapisao na neki njegov blok papira i rekao da ce mi doci postom kazna. Sad mi nije jasno ima li on kakav dokaz da sam ja vozio 75km/h, odnosno da li onaj radar hvata slike kao ovi stacionarni i to je dokaz?? I također mi je bilo cudno kad sam vidio da jedan policajac sam vrsi radarske kontrole u 2 ujutro.
-
kakavdanakneiskustvu
#23 Re: Kazna prekoracenje brzine
madtv wrote:v8 vs v16
- muha-V8