Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jorgun wrote:
Eh, kad bi samo to bilo pitanje, lahko bih ti odgovorio. Međutim, ne želim to učiniti pošto je lista tvojih pitanja beskrajna, kao što su i ljudske zablude beskrajne.
Hajd ne moraš mi na sva pitanja odgovoriti odmah
Radoznalost ne bi trebala biti grijeh, ili , po tebi, možda jeste
BHF_Manijak wrote:Ako je ukro neko moj, da, podrzo bih sprovodjenje kazne ukoliko se dokaze da je kriv! Ti si jako povrsna osoba i ne gledas ocima muslimana na svijet, to je ok, ali ne znam onda odakle ti ta hrabrost da se gnusas ili kritikujes tudje svjetonazore, kada shvatis da je muslimanu Gspodar i vjera, pa onda sve ostalo, na prvom mjestu, onda ces mozda i shvatit "kako to da zaboga mozes podrzavati odsijecanje ruke"... Uvijek kod tebe isti vazovi, humanost, tolerancija, vako nako, glumis majku terezu majkemi, to sprovodi i siri u svom zivotu, nas ziva bila ostavi na miru...
A sta ako je ne-musliman ukrao muslimanu, ili musliman ukrao ne-muslimanu?
jorgun wrote:
Odakle ti takve asocijacije? Jesu li one plod razmišljanja svojom glavom (čime si se maločas dičio) ili su plod klišea i floskula kojih si se nagutao?
Ti ne gledaš one snimke po interenetu gdje bradate spodobe izvrašavaju šerijatske kazne
Gledaš li još kakve snimke? Npr. kad fudbaler drugom fudbaleru slomi nogu? Zaključiš li tad da su fudbaleri nasilnici?
Ili kad vidiš u filmovima pogubljenja kriminalaca u američkim zatvorima? Šta tad zaključiš?
jorgun wrote:
Odakle ti takve asocijacije? Jesu li one plod razmišljanja svojom glavom (čime si se maločas dičio) ili su plod klišea i floskula kojih si se nagutao?
Ti ne gledaš one snimke po interenetu gdje bradate spodobe izvrašavaju šerijatske kazne
Gledaš li još kakve snimke? Npr. kad fudbaler drugom fudbaleru slomi nogu? Zaključiš li tad da su fudbaleri nasilnici?
Ili kad vidiš u filmovima pogubljenja kriminalaca u američkim zatvorima? Šta tad zaključiš?
Nisam ja rekao da na svijetu ne postoje i druge ludosti, nisam rekao da je kazna u vidu odsijecanje ruke jedina ludost.
Svi ovi bi ga prvi nabrali iz BiH, samo da se uvede serijat...
Pogledaj samo IZ BIH, koliko bi tu invalida bilo ....
Pola Bosne bi ličilo na kladiće
Ima to i prednosti..
Zateknes tako nekog od ovih nasih cobana na ulici bez ruku, mozes ga cipelariti do mile volje a on jadan nema cim da se brani..
Ljepote....
GAU8 wrote:
Ima to i prednosti..
Zateknes tako nekog od ovih nasih cobana na ulici bez ruku, mozes ga cipelariti do mile volje a on jadan nema cim da se brani..
Ljepote....
Udahni duboko, izbroji do 10, vidjećeš da će te huja proć'
jorgun wrote:
A filmovi su pravo dobro mjerilo stvarnosti
E stavrno ste realni diskutanti.
PRO testant wrote:
A filmovi su pravo dobro mjerilo stvarnosti
E stavrno ste realni diskutanti.
A ti si samo za istinu, ne povjeruješ nikad nečemu što je nekad neko davno napisao, a da i ne provjeriš da li je to istina
Zavisno o čemu se radi.
Ali sigurno ne uzimam Holiwudske filmove kao mjerilo istine i stvarnosti.
To je pravi apsurd.
Postoji i u Americi smrtna kazna, ali to nema veze s tvojom vjerom, u Americi se katolici najviše pitaju. Ili možda griješim,jer ipak Simpsonovi idu u adventističku crkvu
WipeOut wrote:Zasto ovo amputacija zvuci ovoliko dramaticno u ovom naslovu,a baska sto je visak
Valjda zato što se fikarenje ruke mora uraditi stručno, da ne bi došlo do zdravstvenih komplikacija koje bi mogle u značajnoj mjeri da smanje kvalitet daljnjeg života kažnjenog
Great Cornholio wrote:
Ne piše nigdje u Kuranu da žena ne smije upravljati čak i avionom
Ti haman ko neki strucnjak za Kur'an
Ma kakav ja, ja ne znam stručno da ga "tumačim", ja samo mogu prenijeti ono što tamo piše, a tamo ima svega, od poziva na unakrsno odsijecanje nogu i ruku pa do pomaganja siročadima.
Great Cornholio wrote:
Ne piše nigdje u Kuranu da žena ne smije upravljati čak i avionom
Ti haman ko neki strucnjak za Kur'an
Ma kakav ja, ja ne znam stručno da ga "tumačim", ja samo mogu prenijeti ono što tamo piše, a tamo ima svega, od poziva na unakrsno odsijecanje nogu i ruku pa do pomaganja siročadima.
A izvini,kome da prenosis?
Hajde ziv bio nista ti ne prenosi,ne zahmeti se plaho ,more ti naskodit