veceras u ulici Ive Andrica na Alipasinu sam parkirao auto na "zelenoj povrsini" ne primjetivsi da je ista u pitanju..
Kad sam se vratio nasao sam papiric od eko redara. E sad na tom papiru pise upozorenje, i to je prekrizeno i stavljeno prijava. Na koji nacin to da tumacim?
Sljedeca stvar, posto ne zivim tu i ne poznajem taj kraj, snijeg je bio, parkirao sam se pored nekog auta najnormalnije, znaci apsolutno nisam primjetio da je zelena povrsina :S Kad sam vidio kaznu onda sam tek obratio paznju sta je i kako je , i to je usvari kao neko "ostrvo", koje nije vidjelo zelene povrsine, vec je utabano blato, i plus prekriveno snijegom potpuno.. Meni stoji upozorenje, a liku pored koji je bio i kad sam parkirao nema nista. A na istoj "zelenoj povrisni" smo parkirani.
Zanima me da li se mogu vaditi na to da nema znaka zabrana parkinga, to sto je trotoar unisten i ne vidi se da to nije parking, to sto je prekriveno sve snijegom, to sto na autu pored nema kazne?
Da li oni slikaju auto prilikom pisanja kazne da imaju dokaz i najvaznije, kolika je kazna za ovo?
Molio bih za savjet, a ne neke glupe komentare. Stvarno vodim racuna gdje parkiram, i apsolutno mi nije palo na pamet da je to zelena povrsina