Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DaffyDuck

#26 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by DaffyDuck »

solidarisala u kazni :D
mostarac1905

#27 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by mostarac1905 »

Pokupim dosta kazni, ali gledam platiti uvijek u roku 8 dana pola i pičim dalje. Jednom izgubio uplatnicu, uplatu naravno neka baba nije bilo provela i na registraciji auta naravno, plati opet.

Nego par trikova kojim se služe neki ajmo reći 'profi' vozači koje znam. Mislim na ljude koji rade takve poslove da su stalno u autima.

- U slučaju da vam oduzmu vozačku (ja sam predavao od rodbine koja ne vozi a ima vozačku LOL), ne predam vozačku u zakonskom roku. Dođe mi samo novčana kazna 100KM jer nisam predao vozačku, platim 50 i ko da ništa nije bilo, više mi neće ni tražiti vozačku da im predam. Je li ovo točno?

- Kazne za prekršaje mogu zastariti. Konkretno, u HNŽ nakon 5 godina, vjerojatno je i u drugim županijama tako. Tko ima kazni a nema vozilo na sebi i ne treba vaditi dokumente nikakve na cips-u u tom roku... dobro je znati :)
insomnia78

#28 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by insomnia78 »

Ne znas koji od planova je genijalniji
mostarac1905

#29 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by mostarac1905 »

insomnia78 wrote:Ne znas koji od planova je genijalniji
ha čuj, imaš ljudi poput autora teme koji kupe kazne maltene svakodnevno i nemaju da plate sve...
zforumas

#30 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by zforumas »

Pa onda neka preispitaju sami sebe sta tu nije u redu :-) Vozi po pravilima i neces biti kaznjen.
DaffyDuck

#31 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by DaffyDuck »

zforumas wrote:Pa onda neka preispitaju sami sebe sta tu nije u redu :-) Vozi po pravilima i neces biti kaznjen.
Izvini, ali ljudima koji rade u autu (komercijala i dostava) nije ni malo lako. Frima ne snosi troskove parkinga, a nemoguce je izvrsiti dostave na neke adrese- recimo u centru, do 9 ujutro jer klijenti ili ne rade ili ih je brojcano puno pa ne mozes stici.
S druge strane, policija kad zaustavlja- najvise ganja i zaustavlja dostavna vozila i pise kazne vozacima za bilo kakve gluposti jer znaju da oni moraju platiti kazne zbog posla.
E sad ce pametnjakovici reci- pa ne mora im ni isporuciti robu, nek im kupac plati parking bla, bla, bla, bla. E pa 90% tih radnika se bori da zadrzi svakog kupca zbog kao klijenta radi svoje plate, i da zadrzi svoj posao. A i zuri da ispuni ciljeve da mu neko iznad ne bi odbio od plate jer nesto nije izvrsio. Tako da... ne moralisite previse.
Jedno su prekrsaji iz objesti i bezobraznosti a drugo neke situacije iz svakodnevnog zivota.
mishic

#32 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by mishic »

Ne šaljite ga u Njemačku trojica neće moći zaraditi koliko će njemu trebati za kazne...
shape of despair

#33 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by shape of despair »

lajkujMe wrote:Pozdrav forumasi,
Prekjucer isao da podignem novu vozacku, i kazu mi da ne moze jer imam neku kaznu.
Zbunio sam se kako sta, jer prica ide ovako.
Prije dvije godine blicao me radar gdje sam dobio zabranu od mjesec dana, ja sam se zalio na sudu to jeste poslao kazneni nalog potpisan da ne prihvacam odgovornost.
Meni od suda nikada nije stigla povratna informacija.
U medjuvremenu u Novembru isticala mi vozacka, imao sam dosta sitnih prekrsaja mobitel, svjetla, parking, pojas digao sam kredit platio sve.
I kazu da postoji zabrana. Hajde predam ja vozacku 02.11. ne zeleci se peglati i da ubrzam proceduru.
Od vozacke mi zavisi posao....
Uglavnom platim, odsluzim zabranu na staroj vozackoj i na predavanju nove opet dvije kazne od komunalne policije iz Trebinja za parking. Platim to predam za novu 07.12.
Dodjem ja tako skoro mjesec dana poslije da preuzmem novu kad opet neka kazna od 24.12. Nije mi jasno za sta jer nisam zaustavljen a kamoli kaznjen skoro 6 mjeseci.
I kazu mi ovo je kazna za ne predavanje vozacke u roku.

Znaci oduzimanje je to jest nalog bio novembar 2016, zalio se odmah na sud nikad dobio odgovor.
Dobio sam potvrdu o izuzimanju nekad u prvoj polovini 2017 god. Otisao i rekao im... usmeno mi prenijeli da nije problem i da cekam odgovor od suda spori su...
Dvije godine prosle, nista jos i ja predam vozacku.
Odsluzim, platim sve kazne.
Da bi mi naknadno poslali kaznu da nisam na vrijeme predao vozacku.
Odbio sam da platim i svadjao sam se da nije logicki ni eiticki uredu nekog kaznjavati za nesto sto je vec rijeseno.
Oni tvrde da je zakljucak postojao samo nije proveden u sistem....

Da li ja imam prava da zatrazim ukidanje kazne na osnovu toga da je naknadno upisana kazna u registar?
Ti il si budala il se praviš budala.
Vazda te iznenade kazne. U svom životu ovo još nisam vidio.
Imam kaznu, jebote, dođe i na adresu obavjest, nemere nikako a da neznaš za prekršaj.
zforumas

#34 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by zforumas »

DaffyDuck wrote: Izvini...
...
Izvini ti....nek' ti je sa srecom :run:
lajkujMe

#35 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by lajkujMe »

animals wrote:Ja za citavu svoju vozacku karijeru od preko 20 godina platio
mozda 10 sitni kazni, od pogresnog parkiranja, do jednom malo brze vozio na auto putu..
i sve uredno platim odmah..
a ovaj kredit moro dizati, Bog te mazo..
i to dugorocni... :D
Drugo je kad vozis za licne potrebe vecinom po gradu.
A drugo je kad imas privredno vozilo s kojim obilazis 60% drzave na dnevnoj bazi.
Ja do prije ovog posla u 8 god imao dvije kazne i naravno placene.
Za prvih 6 mjeseci na ovom poslu 34 kazne.
10tak za telefon i po 5 za svjetla, pojas, imam ih par za gluposti tipa ne valja neki papir i slicno. I 15tak za parking.
3 za brzinu 2 za brzine od 10 do 20kmh prekoracenja.
A jedna jedina za 31kmh preko.

Vecina kazni je Visegrad Foca relacija.
Nesto Ze Do kanton
Istocno Sarajevo dosta tu sam i prijavio policajca za trazenje mita nikad nista od toga.
KS me dere na parkinzima. Najvise kad vrsim dostavu zbog glupog zakona u nekim dijelovima Sarajeva da mozes do 8 najvise do 9 ujutru vrsiti istu. A direktora ne zanima mozes ne mozes a ne zanima ga ni kazna moras odratiti ili otkaz!

Zato sam se naucio u zadnjih 12 mjeseci 2 kazne :|

Nemojte tu unaprijed osudjivati ljude samo zato sto ti nisi kaznjen.
Eto tebi da dam svoje privredno auto da vozis Sarajevo Visegrad Foca ja ti garantujem 3 kazne taj dan.
Od toga ce biti 2 izmisljenja prekrsaja samo zato sto je sluzbeno vozilo, ako nemas klikere u glavi dzaba ti sve moras se svadjati s murijom.

Niti sam imao sudar ikada, niti sam ugrozio sebe ili druge u saobracaju.

I naravno da cu se zaliti.
Ne zelim lihvarima platiti za nesto sto nisu u pravu.
Ne mogu oni mi naknadno slati kazne nisam im ja kriv sto je zena nije radila svoj posao pa tek kad sam predao za novu nadje zaostali dokument.

I ovo dokazuje da s lopovima nista usmeno ne treba dogovarati samo papir s potpisom i pecatom za sve dogovore i tvrdnje.

Tvrdi da je vise puta slat dopis na adresu.
Ja nikad to dobio nisam a nije sigurno jer ne bi mene onda naknadno kaznili sto znaci da je to bilo u nekoj aktovki zaboravljeno....
I svadjao sam se masala cekao sam samo policija da udje i pita sta je problem.

I da odgovorim ovome gore.
Naravno da sam znao da sam kaznjen hajmo reci.
Ali covjek za period od godinu dana ako je vise puta kaznjavan ne zna vise gdje kako sta.
Ja znam da sam platio sve ljudima, te naknadne kazne su isplivale kasnije stare i do dvije godine ne rade mnogi mupovi svoj posao kako treba, tako je i ova za ne predavanje izasla na vidjelo zena htjela produziti vozacku, otvorila aktovku s mojim "dosjeom" i vidila zabranu staru 2 godine koja je ona licno zaboravila sprovesti u sistem
Da ne zaboravim sto nadlezni opstinski sud nikad nije reagovao na moju zalbu meni je tu jedino zao sto nisam sacuvao sve ove godine postansku potvrdu o preporucenom pismu...
I povratnicu...
DaffyDuck

#36 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by DaffyDuck »

zforumas wrote:
...
I tebi s takvim uskorudnim pogledima na zivot - svima je k'o tebi :skoljka:
zforumas

#37 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by zforumas »

DaffyDuck wrote:
zforumas wrote:
...
I tebi s takvim uskorudnim pogledima na zivot - svima je k'o tebi :skoljka:
Ne upaliti svjetla, ne svezati pojas i voziti brzo nema nikakve veze s tim o cemu pises.

Svi imamo opravdanje za svoja sranja, zato nam je kako nam je.
milojicabrzi

#38 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by milojicabrzi »

DaffyDuck wrote:Plati i sacuvaj uplatnicu, kad bude to na sudu trazi nadoknadu.
Mene su ljetos pravo zeznuli, nema koga nisam zvala, svadjala se (mislila sam doci ce neko da me hapsi sta sam im sve nagovorila :D ) jer sam im predala vozacku na 30 dana i 31. planirala put. Spakovala stvari u auto rano ujutro i otisla 31 dan da dignem vozacku, kaze teta na salteru, vama je zabrana jos 7 dana :shock: Elem, neko je drzao vozaku jos sedam dana, a da nije unio u CIPS da je predata i nema sanse da mi je vrate. Ja imala i potvrdu kad sam je predala i sve, al ne daju :twisted: Ne mozes im nista...
U ovom slučaju, ako imaš dokaz da si predala taj dan, možeš sigurno pokrenuti postupak protiv osobe koja je odgovorna što nije na vrijeme zavedeno.

Tebi neće koristiti, ali ćeš barem neku Šalterzadu naučiti pameti.
madner

#39 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by madner »

Ne vidim problem, covjek napravio prekrsaj, covjek platio.
milojicabrzi

#40 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by milojicabrzi »

...Nedavno sam isto tako čitao na forumu iskustva ljudi koji voze komercijale i auta od firmi i sličnu priču imaju kao i postavljač teme.

Za 20-ak godina vozačke karijere, možda sam platio 10-15 kazni (bili su uglavnom sitniji prekršaji, mala prekoračenja brzine i sl.).

Međutim, neko ko je 8 sati dnevno za volanom, na međugradskim relacijama, naići će na cca 10-ak saobraćajnih patrola. Neka ga svaka treća zaustavi, a od te 3 neka mu jedna napiše kaznu, to je skoro pa kazna svaki dan.

Ja sam prvi zagovornik vožnje po propisima, ali kome hljeb zavisi od volana, neka pazi u svakom trenutku šta radi, druge nema :run:
animals

#41 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by animals »

lajkujMe wrote:
animals wrote:Ja za citavu svoju vozacku karijeru od preko 20 godina platio
mozda 10 sitni kazni, od pogresnog parkiranja, do jednom malo brze vozio na auto putu..
i sve uredno platim odmah..
a ovaj kredit moro dizati, Bog te mazo..
i to dugorocni... :D
Drugo je kad vozis za licne potrebe vecinom po gradu.
A drugo je kad imas privredno vozilo s kojim obilazis 60% drzave na dnevnoj bazi.
Ja do prije ovog posla u 8 god imao dvije kazne i naravno placene.
Za prvih 6 mjeseci na ovom poslu 34 kazne.
10tak za telefon i po 5 za svjetla, pojas, imam ih par za gluposti tipa ne valja neki papir i slicno. I 15tak za parking.
3 za brzinu 2 za brzine od 10 do 20kmh prekoracenja.
A jedna jedina za 31kmh preko.

Vecina kazni je Visegrad Foca relacija.
Nesto Ze Do kanton
Istocno Sarajevo dosta tu sam i prijavio policajca za trazenje mita nikad nista od toga.
KS me dere na parkinzima. Najvise kad vrsim dostavu zbog glupog zakona u nekim dijelovima Sarajeva da mozes do 8 najvise do 9 ujutru vrsiti istu. A direktora ne zanima mozes ne mozes a ne zanima ga ni kazna moras odratiti ili otkaz!

Zato sam se naucio u zadnjih 12 mjeseci 2 kazne :|

Nemojte tu unaprijed osudjivati ljude samo zato sto ti nisi kaznjen.
Eto tebi da dam svoje privredno auto da vozis Sarajevo Visegrad Foca ja ti garantujem 3 kazne taj dan.
Od toga ce biti 2 izmisljenja prekrsaja samo zato sto je sluzbeno vozilo, ako nemas klikere u glavi dzaba ti sve moras se svadjati s murijom.

Niti sam imao sudar ikada, niti sam ugrozio sebe ili druge u saobracaju.

I naravno da cu se zaliti.
Ne zelim lihvarima platiti za nesto sto nisu u pravu.
Ne mogu oni mi naknadno slati kazne nisam im ja kriv sto je zena nije radila svoj posao pa tek kad sam predao za novu nadje zaostali dokument.

I ovo dokazuje da s lopovima nista usmeno ne treba dogovarati samo papir s potpisom i pecatom za sve dogovore i tvrdnje.

Tvrdi da je vise puta slat dopis na adresu.
Ja nikad to dobio nisam a nije sigurno jer ne bi mene onda naknadno kaznili sto znaci da je to bilo u nekoj aktovki zaboravljeno....
I svadjao sam se masala cekao sam samo policija da udje i pita sta je problem.

I da odgovorim ovome gore.
Naravno da sam znao da sam kaznjen hajmo reci.
Ali covjek za period od godinu dana ako je vise puta kaznjavan ne zna vise gdje kako sta.
Ja znam da sam platio sve ljudima, te naknadne kazne su isplivale kasnije stare i do dvije godine ne rade mnogi mupovi svoj posao kako treba, tako je i ova za ne predavanje izasla na vidjelo zena htjela produziti vozacku, otvorila aktovku s mojim "dosjeom" i vidila zabranu staru 2 godine koja je ona licno zaboravila sprovesti u sistem
Da ne zaboravim sto nadlezni opstinski sud nikad nije reagovao na moju zalbu meni je tu jedino zao sto nisam sacuvao sve ove godine postansku potvrdu o preporucenom pismu...
I povratnicu...

Ok..
izvinjavam se..
malo sale nije na odmet..
lajkujMe

#42 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by lajkujMe »

milojicabrzi wrote:...Nedavno sam isto tako čitao na forumu iskustva ljudi koji voze komercijale i auta od firmi i sličnu priču imaju kao i postavljač teme.

Za 20-ak godina vozačke karijere, možda sam platio 10-15 kazni (bili su uglavnom sitniji prekršaji, mala prekoračenja brzine i sl.).

Međutim, neko ko je 8 sati dnevno za volanom, na međugradskim relacijama, naići će na cca 10-ak saobraćajnih patrola. Neka ga svaka treća zaustavi, a od te 3 neka mu jedna napiše kaznu, to je skoro pa kazna svaki dan.[\b]

Ja sam prvi zagovornik vožnje po propisima, ali kome hljeb zavisi od volana, neka pazi u svakom trenutku šta radi, druge nema :run:

Blago receno... prvo duze si za volanom ako ides van grada najmanje 10 sati ja licno nekad i 16 sati.
A 10 patrola... to je prosjek, na dobar dan naidjem i na 20.
Prije dva mjeseca vozio od Gorazda prema Foci, od ustikoline do ulaza u Focu relacija od nekih 30tak kilometara.
6 patrola pored puta, znaci na svakih 5km jedna.
Tri puta su me zaustavili nisu me kaznili jer pazim ali tri puta u 15 minuta.
Hajde ti izbjegni kaznu.
Cesto znaju bez razloga kaznjavati izmisle gresku.
Dva puta u Lukavici, jednom zaustevljen nocu nigdje nikoga. Tvrdi da sam oduzeo pravo prvenstva pjesaku a nigdje covjeka, trazio na kafu a ja ga odbio i prijavio ga.
Drugi slucaj navodno oduzmanje prava prvenstva vozila u suprotnoj traci. Dobio kaznu "drugu", elem u tom slucaju to vozilo je bilo daleko imao sam mogucnost skretanja bez uticaja na promet a elem policija nije mogla vidjeti prekrsaj bili su 300 metara dalje i zgrada im je zaklanjala pogled na to pomenuto vozilo.
Kazna 50km zbog sijalice.
Naplacao sam se kazni zbog pokvarene sijalice u prvih par dana znaci boze. Tad nisam znao da me oni ne mogu kazniti zbog pokvarene sijalice nego samo upozoriti i kazniti da nemam zamjenske.
Nazalosz na mom sluzbenom u prosjeku tri puta mjesecno rikne ne mozes odah skontati.
Zato sad imam uvijek 2 rezervne i na licu mjesta zamjenim bez da me kazne
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#43 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by un1ted »

Pa sto ne nabavis sebi kameru i snimas voznju?
nemezis

#44 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by nemezis »

I Bluetooth za telefon. I relej za svjetla.
lajkujMe

#45 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by lajkujMe »

un1ted wrote:Pa sto ne nabavis sebi kameru i snimas voznju?
Ta dashboard kamera je koliko ja znam zabranjena kod nas, a i da nije sud ne prihvata snimku s iste kao dokaz.
Mogu jedino okaciti na YT i osramotiti npr policajca...
A od tog nemam nista.
Blutooth slusalicu sam nabavio.
Relej u autu je ugradjen nisam kaznjen zbog ne paljenja svjetala nego zbog neispravnosti iste u vrijeme kad nisam znao da me ne mogu kazniti ako imam zamjensku.
Tada sam potpisivao svaki nalog.
A danas ako nisu u pravu svadjam se i ne potpisujem ako sam u pravu. Nije Murija sveznala niti su u pravu uvijek.
Precesto se desavalo da hoce da izvuku pare na fintu.
Njima je privredno vozilo = para
muha_sa

#46 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by muha_sa »

lajkujMe wrote:
un1ted wrote:Pa sto ne nabavis sebi kameru i snimas voznju?
Ta dashboard kamera je koliko ja znam zabranjena kod nas, a i da nije sud ne prihvata snimku s iste kao dokaz.
Mogu jedino okaciti na YT i osramotiti npr policajca...
A od tog nemam nista.
Blutooth slusalicu sam nabavio.
Relej u autu je ugradjen nisam kaznjen zbog ne paljenja svjetala nego zbog neispravnosti iste u vrijeme kad nisam znao da me ne mogu kazniti ako imam zamjensku.
Tada sam potpisivao svaki nalog.
A danas ako nisu u pravu svadjam se i ne potpisujem ako sam u pravu. Nije Murija sveznala niti su u pravu uvijek.
Precesto se desavalo da hoce da izvuku pare na fintu.
Njima je privredno vozilo = para
:thumbup:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#47 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by un1ted »

Ne postoji zabrana koristenja kamere u automobilu. Taj dokaz se moze prihvatiti na sudu, samo ne znam pod kojim uslovima (da li je angazovanje vjestaka).
mostarac1905

#48 Re: Kazna ne zelim da je platim lopovluk

Post by mostarac1905 »

ne daj se kralju, vidis kako se perspektiva ovih sto se vozaju po uzem centru sarajeva odjednom mijenja.

osobno vozim 60ak kilometara dnevno ali istu relaciju i obicno znam gdje bude policija, pratim i mjesecne najave radarskih kontrola, stavim napomenu pa opet ponekad pokupim kaznu.

ali znam za probleme s kojim se dostavljaci i iz moje firme susrecu i razumijem :thumbup:
Post Reply