O istoj temi drugi forumi kazu:
http://www.rtvfbih.ba/forum/messagedeta ... TopicID=11
"IAKO SAM REDOVNI PLATISA I REDOVNO PRATIM VAS INFORMATIVNI PROGRAM A U OKVIRU NAVEDENOG I EMISIJE CENTRALNI ZATVOR BIO SAM NEPRIJATNO IZNENADEN IZBOROM GOSTA UTORAK KOJEG JE UGOSTIO VAS NOVINAR BAFTIC AMER CIJENIM NOVINARSKU EKIPU OVE EMISIJE ALI I OD RANIJE GAJIM ANIMOZITET KOJI JE KULMINIRAO UTORAK DOVODECI LUDAKA DA BUDE GOST NA FTV ISMIJAVAJUCI SE S NJEGOVIM MENTALNIM STANJEM I UDARAJUCI NA ZDRAVU PAMET GLEDATELJSTVA NAIME GORE SPOMENUTI NOVINAR KOJI JE PO MOM MISLJENJU OLICENJE NEPISMENOSTI I NEPROFESIONALIZMA NEZNAJUCI KOGA DA DOVEDE U EMISIJU POSEZE ZA PACIJENTIMA PSIHIJATRIJSKE KLINIKE MISLECI DA CE TO BITI ZANIMLJIVO I SMIJESNO GLEDATELJIMA ON OCITO NAMJERAVA EMISIJU CZ PRETVORITI U PROPALI SERIJAL VATRENE ULICE KOJI JE PREMA MOJIM INFORMACIJAM I ZABRANJEN ZBOG NEKONTROLISANOG CINIZMA MORBIDNOSTI I SVAKOVRSNOG PONIZAVANJA GOSTIJU I SLUCAJNIH PROLAZNIKA I GRADANA BIH SVAKA CAST KATANI I SANELI A U NEKU RUKU I ADIJU KOJEG BAFTIC POKUSAVA BEZUSPJESNO KOPIRATI VJERUJTE OVA EMISIJA ME JE TOLIKO IZIRITIRALO TOLIKO DA SAM DONIO ODLUKU DA VISE NE PLACAM PRETPLATU JER SE VASA TV SVELA NA DNEVNIK U 19:30 SAVJETUJEM VAM DA HITNO OTPUSTITE NAZOVI NOVINARA B.A. PORED DOBRA VASE KUCE I BROJA PRETPLATNIKA ISTE"
http://www.rtvfbih.ba/forum/messagedeta ... TopicID=11
........................................................................................................
http://www.rtvfbih.ba/loc/page.wbsp?p=emisija_3
"Poštovani, jedini preostali dobri gradski ljudi,
Mozda nisam razumio sinoc zasto je doveden u studio, kao sto rece jedna gledateljka, psihijatrijski bolesnik, ili vi u CZ znate neke znacajne cinjenice, a mi ne u vezi tog bezubog idiota koji kad gleda vidi se "gleda u prazno" i trabunja stvari koje smo svi gledali u odlicnoj emisiji "Vatrene ulice", ali one su bile namijenjene takvima dok je CZ ipak jedna emisija na visem nivou, bila dosad. Pa mogli ste onda dovesti i Pinju, ili Nuriju iz Kralja Tomislava pa da nam pricaju o sportskim dostignucima. Dajte stvarno razmislite da li je ono sinoc bio jedan ozbiljan intervju? Naravno ludjaku je bio ozbiljan i njemu je bilo dobro. Bio sam ipak uzasnut dok sam se smijao citavoj situaciji. Dok Bafta je pokusavao da postavlja konkretna pitanja, on nije ni znao da odgovara. Kaze, "... molim te nemoj me prekidati pusti me da zavrsim", Bafta kaze "ok, izvini, nastavi", a on "hm, zaboravio sam sada sta sam htio reci" ? HAHAHA Ostalo je nebitno.... i odjeca, i zubi, i pjesmica (jo' pjesma je bila high intelect)...
Mislim da je gledateljstvo bilo razocarano sinocnjom emisijom vasim izborom delegata. Fakat, ja sam uvijek na vasoj strani i kad malo pretjerate u nekim stvarima jer sam i sam takav, ali sinoc je bas bilo nepotrebno dovesti allahovog poslanika... Ludilo.
I jos jedna stvar koja unistava reputaciju vase emisije su telefoni i pitanja. Uglavnom se javljaju ljudi koji postavljaju pitanja koja veze nemaju sa temom, zatim to su uglavnom seljacici iz Varesa, Zavidovica, pa i grada Zenice koji jedva docekaju da POZDRAVE SVE U STUDIJU i kazu da su zvali na televiziju. Sta vam bi, pa tu dodje i ljudi iz vrha politike, tema je ozbiljna i sad se tu treba javiti Semso iz Breze da ga pita kad ce biti zavrsen neki tamo seoski put i sl. Sinoc sam samo ocekivao da ce se jos javiti budala koja ce podrzati idiota u bijeloj togi... al dobro je sinoc su i oni ruralci skontali da je frajer lud tj nisu skontali da je lud nego su mu postavljali pitanja u vezi religije gdje su samo bili potkovaniji od njega i on nije mogao da odgovori, a oni bili sretni i govore ukucanima "hm vidis da laze babo rek'o sam ti ja". a vjernici se prepadnu takvih likova. Ukinite telefone. Na radiju je ok jer vec zove jedna grupa ljudi koji znaju nesto. Tv u ta doba i telefoni, ne ide.
Vi ste ekipa za parlamenta sa Bakirom kao predsjednikom drzave BiH i ako se treba tuci za Vas samo zovite.
Majke mi
Pozdrav najboljoj RTV ekipi poslijeratnog Sarajeva
Igor Škalceri"
Oni malo manje tolerantni i neobrazovani Mustafu su vidjeli ovako:
"Postovani,
S obzirom da cesto pratim Vasu emisiju i do sad sam uvijek imao pozitivan stav i bilo mi je zadovoljstvo gledati goste emisije,no od 08,11,2005.sam se razocarao u FTV kao nacionalnu Tv kucu i urednika Centralnog zatvora,jer ste doveli u Vasu Tv kucu Mustafu Delibegovica, proroka , iscjeljitelja,i koji se nazvao da je Boze mi oprosti Boziji poslanik . Veliki je apsurd sto Vi kao nacionalna Tv podupirete takve poput njega kao i sam list Dnevni Avaz ,Extra.... Zelim istaknuti da doticni Mustafa D.nije donio nikakvu radost i smiraj Vasoj Tv kuci nego je samo sa sobom unio negativnost i razbacao sihire! Sirio je cistu laz gledateljima i Vama samima je zamazao oci!
Naravno , gledatelji koji cvrsto vjeruju u Allaha dz.s. i koji su iskreni i pokorni samo Allahu znaju i razumiju o kakvoj se licnosti radi. Mustafa D.je nabacao i napunio sihirima cijelu ekipu u studiju a posebno kamermana Haruna i voditelja emsije. Jer su ga gledali ravno u oci , s obzirom da on ima urokljive oci! Voditelj emisije nije trebao da uzme njegov stap u ruke,jer stap je sav od sejtana i dzina ,pa ako Vas kolega dobije otkaz ili promjenu radnog mjesta, nemojte da se cudite! S obzirom da je na njegovom stapu crni konop ili sta vec , u samim cvorovima, sto je cisti znak da je pravi sihirbas!
A ukras (privjesak)oko njegovog vrata , kako Mustafa D. kaze da je simbol mira i t d.i da je samo simbol , je zapravo cista laz i varka, varka carobnjaka! To mu sluzi samo da privuce paznju , i samo je ukras , nista vise , nikakva slova " LOVE" ....to je obmana ovom nasem narodu , i on nista ne moze kako tvrdi , on je niko i nista , samo jedan jak sihirbas ,koji zeli da sije sumnju i nevjerstvo u srca ljudi! Apsurdne i smijesne su njegove izjave , neka mu Allah dz.s. oprosti i uputi na pravi put! Iskreno se nadam da cete procitati moj mail, ali ga dobro i na glas procitati, jer vjerujte da ovaj mail i moja poruka Vama, nije apsurd i nije laz! Samo Vas zelim da podsjetim koga ste imali u Tv kuci i koga ste ugostili a niste trebali!
P.S. Volio bih da se moj mail nade kao komentar u nekim od Bosanskih novina, ili dobar komenatar u jednoj od Vasih emisija! I od sad pazite koga dovodite u emisije, jer treba da se pazite!Tema je ozbiljna i upozoravam Vas , jer posljedice tkavih ljudi su katastrofalne i za same uposlenike u Tv kuci a i za samu kucu .
Unaprijed Hvala na razumijevanju i utrosenom vremenu!
Gledatelj iz Tuzle!"
http://www.rtvfbih.ba/loc/page.wbsp?p=emisija_3
..........................................................................................................
Same VU su neki vidjeli ovako:
http://www.rock-planet.com/forum/viewto ... df87923238
"znam, ali sjećam se samo jedne epizode, s onim likom u "SMB" odijelu kako je stavio tepsiju na krov od šupe da fata signale iz svemira!! i kobajagi priča on kako je imo posla s vanzemaljcima i kako ga sad neki proganjaju sa zemlje radi toga , a bio je i onaj teferič u nekoj vukojebini, gdje su se i nane ponapijale, i to sam gledo...stvarno su dobre bile te "Vatrene ulice"-prve poslijeratna iole moćna zajebancija"
http://www.rock-planet.com/forum/viewto ... df87923238
..........................................................................................................