A od cega mislis da ima da plati na ruke? Kad pisem o zanatlijama i malim poduzetnicima jebo to...Daj ozbiljnije firme i poslove.Sad postavim takve koji su sami od nule krenuli a rade i ovde i bez problema dobiju poslove sirom svijeta,sad ni to ne valja.Kakve ba ruke,jesi ti pogledao djelatnosti kojim se bave?Od cega mislis da ima dati na ruke? Kes? Odakle mu? Da mu nece lidl ili aldi u njemackoj dati kesa,ili hotel dubaiju,ili hotel u sarajevu koji prati banka po izvedenim radovima i predracunima? Ili da drugom nece englez dati kes za proizvedena kolica za trku pasa,ili asa vw za bravice sanduka,rampe...Ili da mu nece za poslove na brani u africi platiti kesom,ili mozda soping centri kompletni uradjeni u sarajevu...Citaj reference ovih ljudi,pitaj,uci...Kakav ba kes,sve je manje kesa...Kes je na onim plocicama,klimama,servisima automobila,pijacama,piljarama...Ja sam sitan i mali a ne dam vise kes bogu ocu a sta je u vezi firme.Samo na racun.Registruj se pa radi.Jebem se ja,jebi se i ti...Ti kad bi radio koliko se naradio gazda strojala,puno bi ti bolje islo.Kad bi se smio usuditi i poceti od onoga od cega je poceo gazda alupointa,ja bi ti skino kapu i pitao te za savjet.Kad bi zavrsio skole i bio strucan kao sto je vlasnik i supruga od vlasnika electre,ja bi ti opet skinuo kapu.Kad bi sproveo ideju u djelo od koje je poceo purple key,ja bi ti rekao svaka cast.Zasto lajete na ljude a i ne znate ih? Ne kontam.Mea_parvitas wrote:Sta im je zajednicko? Da imaju bruku para, radnike prijavljuju na minimalac a isplacuju ostatak na ruke koliko gazda procijeni za taj mjesec?HAVANA wrote:Haj kolike su plate? 1 . https://www.strojal.ba/ 2. http://alupoint.ba/v2/ba/ 3. https://purplekey.ba/bs/landing-page-bs/ 4.http://www.fotoart.ba/v3/index.php 5.http://electra.ba/ Eto 5 za pocetak a mogu ja jos ako treba. O manjim firmama i zanatlijama da ne govorim.Znam ih stotine koji rade i bore se kako znaju i umiju. Znam ljude licno i svu srecu svijeta im zelim.
Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
- HAVANA
#226 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Last edited by HAVANA on 15/06/2019 09:13, edited 1 time in total.
- HAVANA
#227 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Ma naravno,divni ljudi,jako dobri i u fulu skolovani.mk ultra wrote:Mogu samo potvrditi da je Electra jedna od najboljih u svom poslu ovdje u Sarajevu...
- Bloo
- Globalna šefica
#228 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Opet ste ukakali temu.
Znaci...ima posla u BiH?
Zasto ljudi odlaze?
Znaci...ima posla u BiH?
Zasto ljudi odlaze?
- HAVANA
#229 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Zasto smo ukakali,zato sto se opet havana usudio reci da se moze i ima prilika,zato sto ne zelim da sve proglasavam nesposobnim i lopovima,zato sto na konkretna pitanja postavim cak i imena firmi i djelatnosti kojim se bave.Sta je svrha ove teme? Ima li posla,ima.Ima li neko da je strucan evo za ove firme? Ima.Bujrum u electru... pa trazi posao.Dokazi sta znas.Il trebamo samo vikat nista ne valja i nista ne moze.Moze,mora,taman glavom lupo od 5 ujutro.Necu da idem nigdje,necu da mi djeca idu nigdje.Hocu da zivim i borim se ovde.Taman crko.Moje pravo i da to misljenje iznesem na forumu.Kao i ovih sto povazdan kukaju i olajavaju.Kad ne bi nista radio i samo citao forum,na osnovu njega formirao razmisljanja,rokno bi se 5 dan.Bloo wrote:Opet ste ukakali temu.
Znaci...ima posla u BiH?
Zasto ljudi odlaze?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#230 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
havana ne živi u bosanskoj realnosti
- HAVANA
#231 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Zasto? Havana ima firmu 18 godina i evo gledam kroz prozor,lijevo je mehanicar koji je pun,zatrpan,desno je proizvodnja stolarije koju je preuzeo decko koji je bio radnik,800km placen i poceo sa kreditom od 30000km.Preko ceste je proizvodnja protekt guma i posebna sorta radne i vrijedne familije,koji su i u onom sistemu bili privatnici,cekam vlasnika hostela da dodje po robu pa cu zvati electru da dogovorim termin za razvod struje pa zvati druga da me nekako ubaci za klimu,ventilaciju i plinsku instalaciju.Kad onaj zavrsi estrih a majstor polijepi plocice.Koje gazda nidea doo utovara sam sa jednim radnikom.Volim takve gazde.Sve su to zivi ljudi koji zive i rade.U realnom sektoru i bosanskoj realnosti,noseci se sa svim problemima koje ovaj idiotski sistem pravi.Oni se bore i rade.Halal im svaki dinar.Ja njima platim njihovu uslugu i rad,oni ce meni moju.Ili neko drugi.Uglavnom novac kruzi,i treba da kruzi...Svi sretni.japin_mutapi wrote:havana ne živi u bosanskoj realnosti
- Bloo
- Globalna šefica
#232 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Havana ima djl vec 18 godina
Broj zaposlenih:1
Ccc...barem pripravnika zaposli da neko dobije radnog staza.
Elem jos jedna tema o KV radnicima.
Havana, jel mogu kod tebe na kakvu prekvalifikaciju?
- MarlboroGold
#233 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Propo bi kad bi zaposlio još nekog 
- HAVANA
#234 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
DooBloo wrote:Havana ima djl vec 18 godina![]()
Last edited by HAVANA on 15/06/2019 09:51, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#235 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Jest, može se... a onda ljudi uglavnom žive život da bi štedili ili pokušali štediti, uđeš u market i gledaš u feninge različite kajmake, piva i ostalo. Nemoj paulaner, de sarajevsko ili tuzlansko jer su jeftinija itd. Ako bi se odlučili jedne godine za more sa djecom sva ušteđevina koju su skupili (ako su uopšte bili u mogućnosti išta skupiti) morala bi biti na to potrošena, a vjerovatno i više... pa i tad bude de ponesi pune kofere argeta, narezaka, slatkiša i ostalog da na moru što manje kupuju jer im je preskupo. Ovako živi većina ljudi u BiH. Preživljava. Zato mnogi i odlaze.HAVANA wrote:Zasto smo ukakali,zato sto se opet havana usudio reci da se moze i ima prilika,zato sto ne zelim da sve proglasavam nesposobnim i lopovima,zato sto na konkretna pitanja postavim cak i imena firmi i djelatnosti kojim se bave.Sta je svrha ove teme? Ima li posla,ima.Ima li neko da je strucan evo za ove firme? Ima.Bujrum u electru... pa trazi posao.Dokazi sta znas.Il trebamo samo vikat nista ne valja i nista ne moze.Moze,mora,taman glavom lupo od 5 ujutro.Necu da idem nigdje,necu da mi djeca idu nigdje.Hocu da zivim i borim se ovde.Taman crko.Moje pravo i da to misljenje iznesem na forumu.Kao i ovih sto povazdan kukaju i olajavaju.Kad ne bi nista radio i samo citao forum,na osnovu njega formirao razmisljanja,rokno bi se 5 dan.Bloo wrote:Opet ste ukakali temu.
Znaci...ima posla u BiH?
Zasto ljudi odlaze?
I ja da nisam napustio BiH prije par godina i da nisam vidio situaciju van naših granica ostao bih u tom istom mindsetu... od poslodavca do poslodavca za platu do max 1000 KM, a rijetko više. Jebeš takvu platu. To je nula za sve van BiH, a i kod nas polako postaje nula.
- HAVANA
#236 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Kad ne moze,trazis bolje.Gdje god.Vrlo jednostavno. 
- MarlboroGold
#237 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Tako je. Samo je problem sa tvojim stavom kad kažeš neću da mi djeca idu... ako djeca idu za boljim životom, a što je veoma lako ostvariti u odnosu na život u BiH, ti bi im bio prepreka u tome?
- HAVANA
#238 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Naravno da ne bi.Ja bi volio da ostanu a ako se desi da zele da idu,naravno da cu podrzati.Njihov zivot i njihove odluke.MarlboroGold wrote:Tako je. Samo je problem sa tvojim stavom kad kažeš neću da mi djeca idu... ako djeca idu za boljim životom, a što je veoma lako ostvariti u odnosu na život u BiH, ti bi im bio prepreka u tome?
- Mea_parvitas
#239 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Kao prvo, nisam pas, pa da lajem, ako si ti navikao, ti laj...HAVANA wrote:A od cega mislis da ima da plati na ruke? Kad pisem o zanatlijama i malim poduzetnicima jebo to...Daj ozbiljnije firme i poslove.Sad postavim takve koji su sami od nule krenuli a rade i ovde i bez problema dobiju poslove sirom svijeta,sad ni to ne valja.Kakve ba ruke,jesi ti pogledao djelatnosti kojim se bave?Od cega mislis da ima dati na ruke? Kes? Odakle mu? Da mu nece lidl ili aldi u njemackoj dati kesa,ili hotel dubaiju,ili hotel u sarajevu koji prati banka po izvedenim radovima i predracunima? Ili da drugom nece englez dati kes za proizvedena kolica za trku pasa,ili asa vw za bravice sanduka,rampe...Ili da mu nece za poslove na brani u africi platiti kesom,ili mozda soping centri kompletni uradjeni u sarajevu...Citaj reference ovih ljudi,pitaj,uci...Kakav ba kes,sve je manje kesa...Kes je na onim plocicama,klimama,servisima automobila,pijacama,piljarama...Ja sam sitan i mali a ne dam vise kes bogu ocu a sta je u vezi firme.Samo na racun.Registruj se pa radi.Jebem se ja,jebi se i ti...Ti kad bi radio koliko se naradio gazda strojala,puno bi ti bolje islo.Kad bi se smio usuditi i poceti od onoga od cega je poceo gazda alupointa,ja bi ti skino kapu i pitao te za savjet.Kad bi zavrsio skole i bio strucan kao sto je vlasnik i supruga od vlasnika electre,ja bi ti opet skinuo kapu.Kad bi sproveo ideju u djelo od koje je poceo purple key,ja bi ti rekao svaka cast.Zasto lajete na ljude a i ne znate ih? Ne kontam.Mea_parvitas wrote:Sta im je zajednicko? Da imaju bruku para, radnike prijavljuju na minimalac a isplacuju ostatak na ruke koliko gazda procijeni za taj mjesec?HAVANA wrote:Haj kolike su plate? 1 . https://www.strojal.ba/ 2. http://alupoint.ba/v2/ba/ 3. https://purplekey.ba/bs/landing-page-bs/ 4.http://www.fotoart.ba/v3/index.php 5.http://electra.ba/ Eto 5 za pocetak a mogu ja jos ako treba. O manjim firmama i zanatlijama da ne govorim.Znam ih stotine koji rade i bore se kako znaju i umiju. Znam ljude licno i svu srecu svijeta im zelim.
- Bloo
- Globalna šefica
#240 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Treba ovu foru penzićima prodatiHAVANA wrote:Kad ne moze,trazis bolje.Gdje god.Vrlo jednostavno.
-
dezurni_ucenik
#241 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
To su sve poslovi za zanatlije, sta je sa ljudima koji to nisu? Nekad imam osjecaj da takve price kako ima posla najvise pricaju oni koji nisu fakulteta zavrsili. Isti oni koji se raduju kad cuju da fakultetlija radi za par stoja.
- insomnia78
#242 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Ljubimorni pa to ti je
- Bloo
- Globalna šefica
#243 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Pa ako odes na posao. ba, ima oglasa. Programeri, šefovi poslovnica, call agents...dezurni_ucenik wrote:To su sve poslovi za zanatlije, sta je sa ljudima koji to nisu? Nekad imam osjecaj da takve price kako ima posla najvise pricaju oni koji nisu fakulteta zavrsili. Isti oni koji se raduju kad cuju da fakultetlija radi za par stoja.
-
dezurni_ucenik
#244 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Bloo wrote:Pa ako odes na posao. ba, ima oglasa. Programeri, šefovi poslovnica, call agents...dezurni_ucenik wrote:To su sve poslovi za zanatlije, sta je sa ljudima koji to nisu? Nekad imam osjecaj da takve price kako ima posla najvise pricaju oni koji nisu fakulteta zavrsili. Isti oni koji se raduju kad cuju da fakultetlija radi za par stoja.
Ma znam za to. A sta ako nisi ni programer, nemas iskustva za sefa poslovnice, za call agente uglavnom traze njemacki. Meni ne treba, ja radim. Vec onako pitam. A mozda i ja ne prepoznajem sarkazam tvoj
-
mali jomu
#245 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
HAVANA wrote: Zasto smo ukakali,zato sto se opet havana usudio reci da se moze i ima prilika,zato sto ne zelim da sve proglasavam nesposobnim i lopovima,zato sto na konkretna pitanja postavim cak i imena firmi i djelatnosti kojim se bave.Sta je svrha ove teme? Ima li posla,ima.Ima li neko da je strucan evo za ove firme? Ima.Bujrum u electru... pa trazi posao.Dokazi sta znas.Il trebamo samo vikat nista ne valja i nista ne moze.Moze,mora,taman glavom lupo od 5 ujutro.Necu da idem nigdje,necu da mi djeca idu nigdje.Hocu da zivim i borim se ovde.Taman crko.Moje pravo i da to misljenje iznesem na forumu.Kao i ovih sto povazdan kukaju i olajavaju.Kad ne bi nista radio i samo citao forum,na osnovu njega formirao razmisljanja,rokno bi se 5 dan.![]()
HAVANA wrote: Zasto? Havana ima firmu 18 godina i evo gledam kroz prozor,lijevo je mehanicar koji je pun,zatrpan,desno je proizvodnja stolarije koju je preuzeo decko koji je bio radnik,800km placen i poceo sa kreditom od 30000km.Preko ceste je proizvodnja protekt guma i posebna sorta radne i vrijedne familije,koji su i u onom sistemu bili privatnici,cekam vlasnika hostela da dodje po robu pa cu zvati electru da dogovorim termin za razvod struje pa zvati druga da me nekako ubaci za klimu,ventilaciju i plinsku instalaciju.Kad onaj zavrsi estrih a majstor polijepi plocice.Koje gazda nidea doo utovara sam sa jednim radnikom.Volim takve gazde.Sve su to zivi ljudi koji zive i rade.U realnom sektoru i bosanskoj realnosti,noseci se sa svim problemima koje ovaj idiotski sistem pravi.Oni se bore i rade.Halal im svaki dinar.Ja njima platim njihovu uslugu i rad,oni ce meni moju.Ili neko drugi.Uglavnom novac kruzi,i treba da kruzi...Svi sretni.
-
dezurni_ucenik
#246 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
insomnia78 wrote:Ljubimorni pa to ti je
Ima i toga, naravno da si u pravu.
-
Melbourne_Australia
#247 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Ja dobio novi posao, plata bas extra i prezadovoljan...
-
mali jomu
#248 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
REGIONALNI FENOMEN
Smailbegović: Sve više radnika odlazi, teško da ih i povećanje plaća može zaustaviti
Interesantno je da je visina plaće koju imaju ovdje, kao razlog za odlazak, tek na četvrtom mjestu po svim anketama koje su rađene, ukazuje Smailbegović
Odlazak radne snage postaje sve veći problem u našoj zemlji i prema riječima Adnana Smailbegovića, predsjednika Udruženja poslodavaca Federacije BiH, najviše se osjeti deficit građevinskih i mašinskih radnika, a potom medicinskog osoblja.
Upozorava da prvi razlog zbog kojeg odlaze nije plaća, već to što ne vide budućnost za sebe i djecu u zemlji gdje se priča o otcjepljenjima, rezervnim sastavima policija......
https://faktor.ba/vijest/smailbegovic-s ... viti/40226
Smailbegović: Sve više radnika odlazi, teško da ih i povećanje plaća može zaustaviti
Interesantno je da je visina plaće koju imaju ovdje, kao razlog za odlazak, tek na četvrtom mjestu po svim anketama koje su rađene, ukazuje Smailbegović
Odlazak radne snage postaje sve veći problem u našoj zemlji i prema riječima Adnana Smailbegovića, predsjednika Udruženja poslodavaca Federacije BiH, najviše se osjeti deficit građevinskih i mašinskih radnika, a potom medicinskog osoblja.
Upozorava da prvi razlog zbog kojeg odlaze nije plaća, već to što ne vide budućnost za sebe i djecu u zemlji gdje se priča o otcjepljenjima, rezervnim sastavima policija......
https://faktor.ba/vijest/smailbegovic-s ... viti/40226
- Bloo
- Globalna šefica
#249 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Neispavana sam za sarkazam.dezurni_ucenik wrote:Bloo wrote:Pa ako odes na posao. ba, ima oglasa. Programeri, šefovi poslovnica, call agents...dezurni_ucenik wrote:To su sve poslovi za zanatlije, sta je sa ljudima koji to nisu? Nekad imam osjecaj da takve price kako ima posla najvise pricaju oni koji nisu fakulteta zavrsili. Isti oni koji se raduju kad cuju da fakultetlija radi za par stoja.
Ma znam za to. A sta ako nisi ni programer, nemas iskustva za sefa poslovnice, za call agente uglavnom traze njemacki. Meni ne treba, ja radim. Vec onako pitam. A mozda i ja ne prepoznajem sarkazam tvoj
Ima i administracije:
Strucni saradnik za javne nabavke
Izlagac robe
Diplomirani ekonomist
Prodavač
Workforce analyst
....
Posla ima.
U nečem drugom je onda problem?
-
dezurni_ucenik
#250 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Bloo wrote:Neispavana sam za sarkazam.dezurni_ucenik wrote:Bloo wrote: Pa ako odes na posao. ba, ima oglasa. Programeri, šefovi poslovnica, call agents...
Ima i administracije:
Strucni saradnik za javne nabavke
Izlagac robe
Diplomirani ekonomist
Prodavač
Workforce analyst
....
Posla ima.
U nečem drugom je onda problem?
Manje vise traze 3+ godina radnog iskustva jos plus neke cake dodatne koje se uopste nisu trazile prije nekih 5 godina.