KAVEZ ZA PSA
Moderator: anex
-
miroslav76
#1 KAVEZ ZA PSA
Pronadjen kavez... ali ne znam kuda cu sa njom i kavezom??????? U azil,pa tamo ce umrijeti u boksu istraumatizirana,TREBA JOJ BASTA I SVE BI BILO RIJESENO,IMA LI NEKO KO BI JE PRIHVATO NA KRATKO U BASTU,KAKO BI SE OSLOBODILA OD PRETRPLJENOS STRESA-PRILIKOM HVATANJA/ja sam stalno bio ispred nje/ZATO MI NE VJERUJE VISE NIKAKO..SPREMAN SAM PLATITI...
Last edited by miroslav76 on 07/05/2009 13:11, edited 2 times in total.
-
amelino
-
amelino
-
dulcinella
#4 Re: KAVEZ ZA PSA
Nazalost, ne znam gdje biste mogli naci kavez, mozda u Obiju da probate? Jako mi je drago sto ste je uspjeli "uhvatiti". Svaka cast, miroslav76! Za Amelu ne trebam ni govoriti. 
-
miroslav76
#5 Re: KAVEZ ZA PSA
Jadna ti je ne izlazi iz ove stalaze,cak ni nocu,ne vrsi potrebe,to mi je najgore...Ja sam je odhranila dok je bila vani,ali djabe kada su je drugi tukli,pa i mene se boji.Valjda ce nam uspjeti..hvala svima.
- Baby
#6 Re: KAVEZ ZA PSA
A baš jučer sam gledala emisiju o preplašenim psima,da uz ljudsku pomoć znaju biti dobri društveni psi...miroslav76 wrote:Jadna ti je ne izlazi iz ove stalaze,cak ni nocu,ne vrsi potrebe,to mi je najgore...Ja sam je odhranila dok je bila vani,ali djabe kada su je drugi tukli,pa i mene se boji.Valjda ce nam uspjeti..hvala svima.
Pokušaj sa slatkišima za pse,vjerovatno ih ima kupiti u svakoj prodavnici.Ali nemoj je micati iz stalaže ,pas sigurno misli da ćeš je i ti udrati pa joj pokaži suprotno
Sretno
-
ajsela
#7 Re: KAVEZ ZA PSA
Dusa slatka, vremenom ce sigurno steci povjerenje kad vidi da je neko pazi. Samo puno strpljenja, slatkisa, mazenja 
-
amelino
#8 Re: KAVEZ ZA PSA
Nadam se da ce spjeti da se oslobodi , s'obzirom da se trese bez prestanka. Cuko je prelijep. Treba dosta raditi na njenom opustanju, da ponovo vrati povjerenje u ljude. Ali uspjet ce jer ima svu mogucu njegu i paznju u svom malom sklonistu. Miroslav76 svaka cast

- Pasiflora
#9 Re: KAVEZ ZA PSA
Jadno malo....
Ima li stalno svjeze vode i hrane na mjestu gdje boravi? Ova ideja sa kolacicima je dobra, a ako dozvoljava da se dodiruje - lagano joj ceskaj usi, to je lijepo moze umiriti. Vec sigurno znas da trebas izbjegavati nagle pokrete oko nje...
Svakako popricaj sa veterinarom oko toga sto ne vrsi nuzdu. Jednom se to desilo mome psu nakon operacije - skoro tri dana nije urinirao - uzasno sam bila zabrinuta. Srecom - kako doslo, tako proslo. Sretno ti i javi ako ti treba bilo kakva pomoc.
Ima li stalno svjeze vode i hrane na mjestu gdje boravi? Ova ideja sa kolacicima je dobra, a ako dozvoljava da se dodiruje - lagano joj ceskaj usi, to je lijepo moze umiriti. Vec sigurno znas da trebas izbjegavati nagle pokrete oko nje...
Svakako popricaj sa veterinarom oko toga sto ne vrsi nuzdu. Jednom se to desilo mome psu nakon operacije - skoro tri dana nije urinirao - uzasno sam bila zabrinuta. Srecom - kako doslo, tako proslo. Sretno ti i javi ako ti treba bilo kakva pomoc.
- Baby
#10 Re: KAVEZ ZA PSA
A da,popričaj malo sa veterinarom,baš je jučer bila emisija na A.P. o tim psima koji nisu navikli na ljudsko društvo,pa kad dođu u azil ne žele se pomaći,samo su u jednom uglu...
Oni prvo puste da se pas navikne na njihov miris,a i da dođe u kontakt sa što više staloženih ljudi...Dok je pas kod tebe ti ga pokušaj podmititi sa Schmakosima,jer ih psi obožavaju.Kada se pas navikne na tebe ,onda neće dugo trebati da se navikne i na ostale ljude
Samo polako sa psom,a nježnost i ljubav najbolje djeluju ...
Oni prvo puste da se pas navikne na njihov miris,a i da dođe u kontakt sa što više staloženih ljudi...Dok je pas kod tebe ti ga pokušaj podmititi sa Schmakosima,jer ih psi obožavaju.Kada se pas navikne na tebe ,onda neće dugo trebati da se navikne i na ostale ljude
Samo polako sa psom,a nježnost i ljubav najbolje djeluju ...
-
miroslav76
#11 Re: KAVEZ ZA PSA
Dragi svi koji mi pisete,mnogo sam vam zahvalan na savjetima,ali imam sto problema koje moram da rijesim..Vani me ceka mama od ovog cukice i brat..Oni su na UDARU...Svaki dan kad ih vidim zive preporodim se,hranim ih ali su na OTVORENOM i naravno smetaju ne/ljudskom rodu/.Moram da ga sklonim i oslobodim balkon za neko od ovo dvoje,dok nije kasno...to je problem.Uz to samo imam vasu podrsku i u kuci mog psa,koji nije ljubomoran...Oni su cijeli zivot izlozeni maltretiranji i progonu.Na metar mogu im prici,dalje ne,bjeze kao ludi..Jednom se ovaj psic zaigrao vani dok je bio sa mojim i ja sam uspjela da ga dotaknem,ciknuo je kao da ga je struja stresla.Nemogu ni zakoraciti na ovaj balkon,nego preko prozora iz druge prostorije/takio me ne vidi/spustam mu hranu..Ma nikad se nece osloboditi,jer od kada su rodjeni prebijani su.Na mjestu gdje su rodjeni/strasno mjesto/,svaku noc nad njima su vrsene torture,cijelo naselje je odjekvalo/bili su mali/i tako ih je podavljeno 7 do 2 mjeseca uzrasta.Dakle,tu nema pomoci.Sto se tice hrane,imala sam i imam uvjek sa njima problem.Ne vole nista kuhano,ne jedu hranu za pse,ludnica...ugadjam im bolje nego djetetu.Ne grize me savjest.Ovom psicu treba sloboda,odnosno basta i njegova kuca,tako jedino,mozda da bi se nesto promijenilo.Vidjecemo kako ce se situacija odvijati,mozda da se neko javi i uzme ga u svoju bastu.Najvaznije je da nije agresivna.Moram druga dva spasaveti.Hvala vam svima!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
miroslav76
- Pasiflora
#13 Re: KAVEZ ZA PSA
@miroslave76, strasno je to sto si napisao.
Na zalost, sve je teze udomiti pse. Mislim da svi moramo uloziti energiju i svoj vlastiti rad da pomognemo @Velji da se pokrene azil. Tada ce biti puno lakse. Zivotinje bi do udomljenja bile na sigurnom...
Velja, kako ide? Mozemo li kako pomoci?
Na zalost, sve je teze udomiti pse. Mislim da svi moramo uloziti energiju i svoj vlastiti rad da pomognemo @Velji da se pokrene azil. Tada ce biti puno lakse. Zivotinje bi do udomljenja bile na sigurnom...
-
miroslav76
#14 Re: KAVEZ ZA PSA
Pocela je nocas da zavija kao vuk u pustinji..bilo je neugodno...morao sam prestajati na nogama u njenom videokrugu..cim se izgubim, zapocne ponovo.Eto novi belaj...zasto zavija?? Vjerujte mi da bi je ispustio vani,pa sta joj Bog da,ali ni to ne mogu izvesti ,kad zivim u zgradi visoko,a ona na balkonu u stalazi i ne mice se..UUUUUUUUU.... BOLI ME GLAVA OD SVEGA!!!!
-
csejla
#15 Re: KAVEZ ZA PSA
Nije Vam rjesenje da je ispustite pogotovo nakon sterilizacije
Navici ce se ona polako na Vas. Samo polako, niste je spasili da bi sada opet na ulici zavrsila jos tako isprepadana
POksuajte joj polako prici pomaziti je, i tako ce se poceti navikavati, dajte joj hranu iz ruke... Sretno!
-
jaca78
#16 Re: KAVEZ ZA PSA
Ja nazalost nemam bastu i ne mogu uzeti psa. ali ako ti mogu pomoci finansijski, javi se
Žao mi je
Žao mi je
-
jaca78
#17 Re: KAVEZ ZA PSA
možda zavija jer želi osjetiti da si prisutanmiroslav76 wrote:Pocela je nocas da zavija kao vuk u pustinji..bilo je neugodno...morao sam prestajati na nogama u njenom videokrugu..cim se izgubim, zapocne ponovo.Eto novi belaj...zasto zavija?? Vjerujte mi da bi je ispustio vani,pa sta joj Bog da,ali ni to ne mogu izvesti ,kad zivim u zgradi visoko,a ona na balkonu u stalazi i ne mice se..UUUUUUUUU.... BOLI ME GLAVA OD SVEGA!!!!
-
VeljaPas
#18 Re: KAVEZ ZA PSA
hvala na ponudi, ali ako proanaliziras koliko je osoba uopce zainteresirano za ovaj problem, nemoze se savladat ovolika nesreca.sitno wrote:@miroslave76, strasno je to sto si napisao.![]()
![]()
![]()
![]()
jedini je nacin zestok pritisak, svim sredstvima, na one koje Zakon prisiljava da po svojoj duznosti ucestvuju u njegovoj primjeni.
odredjene akcije u tom pravcu su u toku, ali je nevjerovatno da mnogi koji trebaju provoditi Zakon nisu upoznati niti da postoji i da je stupio na snagu.
opci haos tek predstoji, jer iako su mnogi odgovorni znali da ce Zakon doci kadli tadli, jednostavno su ignorisali tu cinjenicu i docekali ga apsolutno nepripremljeni, smatrajuci to zajebancijom grupe extremnih ludaka.
za sada, slucajevi kao sto je ovaj kod @miroslave76 mogu se rjesavati samo na ovakav nacin
http://animalsos.forumotion.com/happy-e ... ght=valter
-
amelino
-
amelino
#21 Re: KAVEZ ZA PSA
Malena je na sugurnom i ide za inostranstvo za mjesec dana. Vakcinisana je, cipovana i komplet veterinarski obradjena.
U opasnosti su i dalje brat i mama
To su istraumatizirani psi 
U opasnosti su i dalje brat i mama