Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ridjobrki wrote:
Naš narod je vazda bio pod nekim okupatorom i nije izgradio tu državotvornu svijest niti je razvio osjećaj sopstvene važnosti u zajednici. Kod nas je stoljećima otpor redu i sistemu bio pitanje časti i građanska obveza. Sad kad imamo neki pokušaj vlastite države to nas je stiglo jer nema okupatora da zavodi red po ovu ili onu cijenu.
Tek kad smo ostali bez okupatora ili nekog oblika kontrole "odozgo" kakav je bila Titova Jugoslavija mi smo skontali koja smo ustvari stoka i čemu smo skloni u nedostatku čestite represije. Jednostavno, po defaultu mi nismo sposobni podrediti vlastiti interes općem i pružaćemo otpor svakom redu i sistemu koliko god nas to u konačnici lično koštalo.
To jeste eto moja neka teorija ali ona se ogleda u tim sitnim detaljima tipa parkiranje, prometna kultura, neki osnovni bonton... Vezanje pojasa je zakon a zakon je sistem a ja sam protiv sistema jer je i sistem tu da mene nekako zajebe. E neće mene sistem zajebavat pa ću ja njemu u inat glavom kroz šoferšajbu.
Cijela priča.
Odličan post i svi ostali na temi.
U Jugoslaviji smo se nekako utapali u masi, a kad smo ostali sami, sve je isplivalo na površinu i pozicioniralo nas taman tamo gdje nam je mjesto.
primala ga je nego sta je al hoce da se predstavi tako da je djevica nevina sta li vec
i po ovome u svemu bi da se jebe al da ga ne primi
jos pocela ovoj pricati zasto zivi s deckom
udat cu se ako se razvedem pa sta nisam znala i jos mali milion nebuloza koje je rekla u nekih 10 minuta sto sam odgledao
supercali wrote:primala ga je nego sta je al hoce da se predstavi tako da je djevica nevina sta li vec
i po ovome u svemu bi da se jebe al da ga ne primi jos pocela ovoj pricati zasto zivi s deckom
udat cu se ako se razvedem pa sta nisam znala i jos mali milion nebuloza koje je rekla u nekih 10 minuta sto sam odgledao
supercali wrote:primala ga je nego sta je al hoce da se predstavi tako da je djevica nevina sta li vec
i po ovome u svemu bi da se jebe al da ga ne primi jos pocela ovoj pricati zasto zivi s deckom
Ova sa hidzabom zivi sa deckom?!
ma jok nego ona pocela ovoj iz dubrovnika kao pricati sto zivis s deckom to je zabranjeno i sl
Dvije pretenciozne glupace naprduju pola sata uz prisustvo kamera.
Voli HRT da ovako prikazuje Sarajevo i Bosnjake. Manir je to predzidju krscanstva i Europe.
A Hajreta, nikad cuo ranije za to ime, niti je reprezent vjernika, niti muslimanke a jos najmanje Sarajeva.
Imam prijatelja koji su pravi mumini, ne ovi novi turbo super dinamcini, i nikada nisam osjetio da im smesta sto ja popijem pivu ili vino dok oni gustiraju caj ili kolu ako se zalomimo zajedno u kafani. Njima njihovo, meni moje. Naravno kad s njima izlazima popije se pice, dva, ne oduzimam se a ni njima ne pada na pamet da me opominju ili drze predavanja.
A Hajreta, cudna li imena, vodi gosta u kafanu gdje se toci ali ne da da se i popije.
Sve zajedno vrhunski seljakluk. Pocev od onih koji su probrali ovakvu domacicu a ni domacica im nije iznevjerila predrasude i ocekivanja.
I jos je upakovano da se eto kao prica promovira toleranciju. Za povratit, bljak.
Mislim da je i HRT sam koncept couch surfing-a pobrkao: domacin nigdje nije obavezan zabavljati gosta 3 dana (ja znam da ja ne bih mogla a ni htjela izaci sa posla 3 dana) i nametati svoje misljenje gostu kao sto Hajreta cini. Ovo je sve bilo, samo ne tolerancija prema drugom i drugacijem, samo sto ne napade curu sto zivi sa momkom.
sve je to rezija - a Hajreta se slomi objasnjavajuci nasjela i ona a i vecina ovjde koliko vidim... al treba se dokazivati "zapadu" kojem se zivo ... za jad i Cemerno
da. bilo je vec rijeci o tome na temi o htv-u, htv pretenciozno, valjda da nesto pokaze, kad snima prizore sarajeva za neke priloge, obozava kamerom ganjati brade, kratke bermude i bule. ja opet kazem, dobro smo mi prosli sa hajretom.
ne mogu ti reci boju kose ..............otpasce mi rame hahahahhahah jao guske kupaci kostim od hajrete ova hoce da nosi na trcanje sta je ba onooooooooooooooooo
dobro joj ova tuka iz DU nije oko iskopala u safiji dok je hajra pricala o muzevanju ovo mi je"puno previse"
Last edited by vjesticanametli on 20/03/2015 22:42, edited 1 time in total.
vjesticanametli wrote:ne mogu ti reci boju kose ..............otpasce mi rame hahahahhahah jao guske kupaci kostim od hajrete ova hoce da nosi na trcanje sta je ba onooooooooooooooooo
znas sta bi reko arsla na ovo sve? ovo ti je uvala....
bjelave wrote:Dvije pretenciozne glupace naprduju pola sata uz prisustvo kamera.
Voli HRT da ovako prikazuje Sarajevo i Bosnjake. Manir je to predzidju krscanstva i Europe.
A Hajreta, nikad cuo ranije za to ime, niti je reprezent vjernika, niti muslimanke a jos najmanje Sarajeva.
Imam prijatelja koji su pravi mumini, ne ovi novi turbo super dinamcini, i nikada nisam osjetio da im smesta sto ja popijem pivu ili vino dok oni gustiraju caj ili kolu ako se zalomimo zajedno u kafani. Njima njihovo, meni moje. Naravno kad s njima izlazima popije se pice, dva, ne oduzimam se a ni njima ne pada na pamet da me opominju ili drze predavanja.
A Hajreta, cudna li imena, vodi gosta u kafanu gdje se toci ali ne da da se i popije.
Sve zajedno vrhunski seljakluk. Pocev od onih koji su probrali ovakvu domacicu a ni domacica im nije iznevjerila predrasude i ocekivanja.
I jos je upakovano da se eto kao prica promovira toleranciju. Za povratit, bljak.
koliko god pokusavao negirati i zatvarati oci pred istinom, cinjenica je da je sarajevo puno Hajreta..svidilo se to tebi ili ne
seljacina parkira na sred trotoara i ako mu netko rekne da je saljacina odmah on glumi europljanina,vatikanka urota protiv jadnih muslimana ....e upravo zbog takvih seljacina i ljudi poput tebe koji brane i pravdaju te seljacine danas imamo ovakvu situaciju