Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#51 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

test01 wrote:I jos nesto u Bosnjacku gimnaziju se jako tesko moze upisati nemusliman. Imas li o tome sta reci?

dali je tacno ovo?
Koji ti je ovo trebalo da vadis ovu temu iz 2006. godine? Ti zaista imas vremena na pretek? :oops: Ovu temu treba zatvoriti jer je ocito da je motiv ozivljavanja ove teme mrznja.
zonbirile

#52 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by zonbirile »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
test01 wrote:I jos nesto u Bosnjacku gimnaziju se jako tesko moze upisati nemusliman. Imas li o tome sta reci?

dali je tacno ovo?
Koji ti je ovo trebalo da vadis ovu temu iz 2006. godine? Ti zaista imas vremena na pretek? :oops: Ovu temu treba zatvoriti jer je ocito da je motiv ozivljavanja ove teme mrznja.
------------------------
mržnja je kao grah,podgrijana najbolja
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by Truba »

SinjaD wrote:Kako se neka škola zove manje je bitno. Važno je da u njoj učenici steknu kvalitetno obrazovanje i da im ono, prosto rečeno, valja u životu.
Bila sam II srednje kad je KŠC počeo sa radom. Čula sam divne priče - da će akcenat biti na stranim jezicima i informatici - i iako sam zakasnila na redovan upis, primili su me naknadno zbog odličnih ocjena. Bila sam pravi mali štreber, željan znanja :-D Nakon godinu dana u KŠC moja želja je nestala; niđe veze akcenat na jezicima i unformatici (imali smo računare s kojih nikad nismo skidali one zaštitne navlake); Ivka i Valentić (Ivku sam mrzila ali Valentić mi je bio drag :) ) su nas terorisali; kad nijedna škola u gradu, zbog jakog granatiranja, nije radila, mi smo imali nastavu. Valjalo je meni svaki dan s ALipašinog polja do KŠC. Pa kad se napokon dovučem kući onda do nekih doba štrebam kraj malog plinskog plamena.
I tako sam gurala dok mi nije pukao film pa sam se vratila u svoju staru školu. Razrahatila sam se kad sam to uradila :D .
Ovo je samo moje iskustvo ali bez obzira na to mislim da je KŠC tada (kako je sad ne znam) bio na dobrom putu da se razvije u kvalitetnu školu. Tad na samom početku bilo je tu nekakvih groznih prof koji su zaposleni jer su Hrvati i vjerovatno katolici. Bar se tako pričalo da je to uslov. Zbog toga su izvukli recimo potpuno ludog prof georgrafije, iz penzije (zaboravila sam mu ime) itd.
Moram napomenuti i to da sam, tek kad sam se vratila u svoju staru gimnaziju, skontala koliko znam, dobijala sam npr četvorke iz fizike, a Valentić mi za to ne bi dao ni -2 :-D Baš se dalo primjetiti koliko sam u KŠC ustvari puno naučila.

Što Komi reče, škola kao i svaka druga.
Kamo sreće da nam je cjelokupni način školovanja drugačiji ali šta je tu je.
Ludi Jure :lol: :lol: :lol: ivka je umrla kažu sama u stanu :( i ona je bila nesposobna
od katolika je jedino bila prof Kemije ako se ne varam... ostalo su ex komunjare :mrgreen:
SinjaD

#54 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by SinjaD »

komi wrote:
SinjaD wrote:Kako se neka škola zove manje je bitno. Važno je da u njoj učenici steknu kvalitetno obrazovanje i da im ono, prosto rečeno, valja u životu.
Bila sam II srednje kad je KŠC počeo sa radom. Čula sam divne priče - da će akcenat biti na stranim jezicima i informatici - i iako sam zakasnila na redovan upis, primili su me naknadno zbog odličnih ocjena. Bila sam pravi mali štreber, željan znanja :-D Nakon godinu dana u KŠC moja želja je nestala; niđe veze akcenat na jezicima i unformatici (imali smo računare s kojih nikad nismo skidali one zaštitne navlake); Ivka i Valentić (Ivku sam mrzila ali Valentić mi je bio drag :) ) su nas terorisali; kad nijedna škola u gradu, zbog jakog granatiranja, nije radila, mi smo imali nastavu. Valjalo je meni svaki dan s ALipašinog polja do KŠC. Pa kad se napokon dovučem kući onda do nekih doba štrebam kraj malog plinskog plamena.
I tako sam gurala dok mi nije pukao film pa sam se vratila u svoju staru školu. Razrahatila sam se kad sam to uradila :D .
Ovo je samo moje iskustvo ali bez obzira na to mislim da je KŠC tada (kako je sad ne znam) bio na dobrom putu da se razvije u kvalitetnu školu. Tad na samom početku bilo je tu nekakvih groznih prof koji su zaposleni jer su Hrvati i vjerovatno katolici. Bar se tako pričalo da je to uslov. Zbog toga su izvukli recimo potpuno ludog prof georgrafije, iz penzije (zaboravila sam mu ime) itd.
Moram napomenuti i to da sam, tek kad sam se vratila u svoju staru gimnaziju, skontala koliko znam, dobijala sam npr četvorke iz fizike, a Valentić mi za to ne bi dao ni -2 :-D Baš se dalo primjetiti koliko sam u KŠC ustvari puno naučila.

Što Komi reče, škola kao i svaka druga.
Kamo sreće da nam je cjelokupni način školovanja drugačiji ali šta je tu je.
Ludi Jure :lol: :lol: :lol: ivka je umrla kažu sama u stanu :( i ona je bila nesposobna
od katolika je jedino bila prof Kemije ako se ne varam... ostalo su ex komunjare :mrgreen:
Tačno! Jure :) "Ja sam Jure Jurić i predavaću vam zemljopis, geografiju, povjest , zgodovinu" Tako je , čini mi se, govorio. I imao je tašnu u kojoj je bilo sve od igle (bukvalno posudio curi iz razreda iglu i konac da nesto ušije) do lokomotive. :D
Bloo
Globalna šefica

#55 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by Bloo »

SinjaD wrote:
Tačno! Jure :) "Ja sam Jure Jurić i predavaću vam zemljopis, geografiju, povjest , zgodovinu" Tako je , čini mi se, govorio. I imao je tašnu u kojoj je bilo sve od igle (bukvalno posudio curi iz razreda iglu i konac da nesto ušije) do lokomotive. :D

mene njega najvise bilo strah :S

luđak teški psihopatski

ništa fizika, ništa matematika...geografija :shock:
Truba

#56 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by Truba »

dobar je jure
ja došo iz širokog brijega
općina tisuća jure i ante i četvorka zagarontovana :D niš učiti :mrgreen:
NightSkyWalker

#57 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by NightSkyWalker »

Segregacija djece. To je KSC.

A bosnjaci koji salju svoju djecu u katolicku skolu bi zaista trebali obaviti neuroloski pregled svoje glave, jer takva erozija licnog i kulturoloskog identiteta zaista spada u medicinske fenomene.
NightSkyWalker

#58 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Saraje

Post by NightSkyWalker »

seljak_cojek wrote: I drugo zašto misliš da su muslimani u nekakvom moralnom ili idejnom sukobu sa Isusovim raspećem. Dijete odgojeno u muslimanskom duhu zna poštovati tuđa uvjerenja makar se i ne slagali s njima.
Zasto katolici i pravoslavci svoju djecu ne salju u medrese(skole koje su vrlo jakog kvaliteta)? Ili, zasto ih ne salju u bosnjacku gimnaziju? Jesu li to krscani u nekom moralnom sukobu sa poslanikom Muhamedom?
NightSkyWalker

#59 Re:

Post by NightSkyWalker »

I wrote: U mom razdredu je bilo najvise djece iz mjesanim brakova i muslimana a najmanje katolika
Da, i to je tuzna strana naseg mentaliteta i stanja drustva u kojem se nalazimo.
Zamisli da u hrvatskoj neko svoje dijete posalje u bosnjacku skolu na bosanskom jeziku. :shock:
Hrvati nece da im djeca budu zajedno sa bosnjackom djecom, a kamoli da im djeca uce po bosanskom planu i programu.

I zato postavljam pitanje: koliko mora biti sizofreno i degradirano stanje identiteta jedne bosnjacke porodice da svoje dijete koje je rodjeno i raste u BiH posalje u katolicku skolu po nastavnom planu i programu susjedne drzave.
:shock: :|
mrtva kokoš

#60 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by mrtva kokoš »

mogu brate, vise ste mi se popeli...
da mogu prije bih zivio na grenlandu, nego "vas" slusajuci kako trazite dlaku u jajetu ovim "drugima".
BiH-x

#61 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by BiH-x »

Prva Bosnjacka Gimnazija i KSC su vjerovatno dvije najbolje skole u drzavi :)
fixer

#62 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by fixer »

Na ovoj temi ima jedan ozbiljan bolesnik. Ako se sam prepozna, na jedan korak je blizi izljecenju.
Truba

#63 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by Truba »

NightSkyWalker wrote:Segregacija djece. To je KSC.

A bosnjaci koji salju svoju djecu u katolicku skolu bi zaista trebali obaviti neuroloski pregled svoje glave, jer takva erozija licnog i kulturoloskog identiteta zaista spada u medicinske fenomene.
ajde ba ne trolaj
Truba

#64 Re: Re:

Post by Truba »

NightSkyWalker wrote: I zato postavljam pitanje: koliko mora biti sizofreno i degradirano stanje identiteta jedne bosnjacke porodice da svoje dijete koje je rodjeno i raste u BiH posalje u katolicku skolu po nastavnom planu i programu susjedne drzave.[/b] :shock: :|
lažove ne širi laži nije po islamu

nastavni plan i program je po planu i programu federacije potpomognut udžbenicima iz HR koji su bolji i sadržajem i grafički barem za vrijeme dok sam ja išao u školu 95-99
margina

#65 Re:

Post by margina »

Sarajevo moje wrote:Da li neko zna da li je obavezno pohadjanje vjeronauke,i da li je problem prebaciti dijete u trecem razredu tzv. obicne skole u KSC? Radi se o izuzetno nadarenom i talentovanom djetetu.

Vjeronauk nije obavezan.Postoji predmet etika za one koji nece na vjeronauk. Ne bi trebalo da je problem prebacivanje djeteta u KSC. Znam ih puno koji su se prebacili u KSC.
NightSkyWalker

#66 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by NightSkyWalker »

Zamislite da neko u Hrvatskoj svoje dijete salje da uci Bosanski jezik. :shock:
fixer

#67 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by fixer »

NightSkyWalker wrote:Zamislite da neko u Hrvatskoj svoje dijete salje da uci Bosanski jezik. :shock:
Znas li ti koji su sluzbeni jezici u BiH?
NightSkyWalker

#68 Re: Re:

Post by NightSkyWalker »

komi wrote:
nastavni plan i program je po planu i programu federacije
Gdje si rodjen i odrastao? Koji se jezuk uci KSC?

Sramota je to jarane, sramota. Samodegradacija. Zasto katolici svoju djecu ne salju u medrese? Nece, jer znaju da cuvaju i cijene svoje. Ici u katolicku skolu zato sto imaju bolje ormarice i klupe je stvarno van pameti.
fixer

#69 Re: Re:

Post by fixer »

NightSkyWalker wrote:
komi wrote:

Sramota je to jarane, sramota. Samodegradacija. Zasto katolici svoju djecu ne salju u medrese? Nece, jer znaju da cuvaju i cijene svoje. Ici u katolicku skolu zato sto imaju bolje ormarice i klupe je stvarno van pameti.
Ne poznajes i negiras ustav BiH. A raspitaj se malo sta postoji u Osnovnoj skoli Camil Sijaric. :wink:
NightSkyWalker

#70 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by NightSkyWalker »

fixer wrote:
NightSkyWalker wrote:Zamislite da neko u Hrvatskoj svoje dijete salje da uci Bosanski jezik. :shock:
Znas li ti koji su sluzbeni jezici u BiH?
Znam. Ali ne radi se o tome. Vec se radi o gluposti da bosnjaci svoju djecu salju u katolicku skolu zasnovanu na nacionalnom, etnickom, skolskom, i vjerskom planu i programu druge drzave, a sve to jer eto ta skola ima bolje ormarice i ljepse klupe. Samodegradacija. :roll:
Tvrtko II Kotromanić

#71 Re: Re:

Post by Tvrtko II Kotromanić »

NightSkyWalker wrote:
komi wrote:

"Trazite nauku, pa makar i u Kini" - Muhamed a.s

ako ti ovo, kao, pretpostavljam, muslimanu nije dovoljno, onda nez fkt sta nije uredu sa tobom mali zeleni covjece :-)
NightSkyWalker

#72 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by NightSkyWalker »

Zasto katolici svoju djecu ne salju u medrese?
Sarajevski_Marlboro

#73 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by Sarajevski_Marlboro »

Mislim da ti koji šalju djecu u KŠC šalju prvenstveno radi dobrog znanja koje ta škola pruža a ne jer imaju "krizu identiteta" i sve ostalo gore navedeno.
Usporedbe radi u 4.razredu ostalih gimnazija smjer (jezicki) a mislim i drustveni ima 9 predmeta a ovi u KSC-u 18,i u medicinskoj je isto,mislim,ili 17.
Sorry ako grijesim ali znam da je broj predmeta mnogo veci i gradivo obimnije.
Kvalitetna je skola.
Istina je da u te 2 skole ima ucenika koji dodju s "ekstremnim" nacinom razmisljanja i nacionalistickim (licno se uvjerila) ali i misljenja sam da se takvo stanje uma moze promijeniti upoznavanjem (za te osobe) drugog i drugacijeg.
Prvenstveno mislim na djecu koja dolaze iz srednje Bosne...tj.internatlija.
zemo_online

#74 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by zemo_online »

hebiga zemo, mi moramo da se stalno dokazujemo da smo za suzivot,a time i za BIH,a oni ne moraju jer suzivot i ne zele,kao ni BIH.
u tome je razlika. valjda.
Sarajevski_Marlboro

#75 Re: Katolicki Skolski Centar "Sveti Josip" Sarajevo

Post by Sarajevski_Marlboro »

NightSkyWalker wrote:Zasto katolici svoju djecu ne salju u medrese?
Pa nije skola za izucavanje religije.

I imaju pravo biranja etike i morala mjesto vjeronauke.
Post Reply