Katolicki skolski centar ili "obicna" skola

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prince

Post by Prince »

Ja živim jako blizu KŠC-a i Bošnjačke gimnazije, koje su jedna do druge, i mogu reći da su obje škole veliko sranje.
U KŠC-u te uče da budeš Hrvat, a ne katolik, HDZ politika se osjeti u zraku, tako da i neki sarajevski katolici osjećaju gađenje pri samoj pomisli na tu školu. U Bošnjačkoj se SDA smrad takođe osjeti još izvana. Imam mnogo raje i pravih prijatelja koji su išli u obje škole, i znam da nam definitivno ne treba da svoju djecu šaljemo u KŠC, ali ne treba nam ni to da ih šaljemo u etnički čiste škole, kao što je PBG.
Prije nekoliko dana sam parkirao auto pored Olimpijskog muzeja, i naišao na nekoliko djece koja su se igrala, a kako je ko dolazio, pozdravljao je ostale sa "bok" (!?). Suzdržao sam se jer su mnogo mlađi i vjerovatno nisu krivi, ali kad sam vidio prilog sa "60 minuta", nisam dalje mogao vjerovati, i dalje sam ubijeđen da će nam djeca biti jednaki kreteni kao i odrasli.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

komi wrote:eh vidi¹ u K©Cu æe te uèiti o europi o buduænosti o tolernciji... ne o takozvanim ... narodima

kad sam ja nacrtao granice BiH na tabli redari se nisu usuðivali da je izbri¹u negdje 2-3 ¹kolska sata :D

Jel bilo zena :D
i kakve su ;)
Prince

Post by Prince »

Sarafcina wrote:
komi wrote:eh vidiš u KŠCu će te učiti o europi o budućnosti o tolernciji... ne o takozvanim ... narodima

kad sam ja nacrtao granice BiH na tabli redari se nisu usuđivali da je izbrišu negdje 2-3 školska sata :D

i kakve su ;)
Joj kad su žene u pitanju, odmah iza Treće gimnazije je KŠC, definitivno. To je jedna od pozitivnijih stvari :D.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Prince wrote:
Sarafcina wrote:
komi wrote:eh vidi¹ u K©Cu æe te uèiti o europi o buduænosti o tolernciji... ne o takozvanim ... narodima

kad sam ja nacrtao granice BiH na tabli redari se nisu usuðivali da je izbri¹u negdje 2-3 ¹kolska sata :D

i kakve su ;)
Joj kad su ¾ene u pitanju, odmah iza Treæe gimnazije je K©C, definitivno. To je jedna od pozitivnijih stvari :D.
Ejs :D
ne znam sad ;) ali su bile pozitiva :D
iako ni Prva ni Druga nisu bile za bacit birvaktile :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

dobro žemske jesu lijepe... kao i u svakoj drugoj gimnaziji ili školi :D
Taurus

Post by Taurus »

Procitao sam ovdje jako puno dobrih komentar kao i onih koji nemaju apsolutno nikakve veze za zadanom temom.

Primjetio sam da mnogi osporavaju pravo pojedinca na izbor.... Besmisleno....

Ako mene pitate KSC je zaista skola na nivou, skola za Europu. Zivim u Sarajevu, ovdje sam i rodjen, kao katolik, i zaista ne vidim nikakav problem oko toga. Moji najbolji prijatelji muslimani su zavrsili KSC i vjerujete jedva cekam Bajram i baklave... Bili su i ostali muslimani koji i danas njeguju svoju tradiciju u svoj vjeri. Budite sigurni da ne pricaju Hrvatski jezik iako ga jako dobro poznaju....

Zivjeli mi svi :), maksuz selam za Komija :D
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Joj kad su žene u pitanju, odmah iza Treće gimnazije je KŠC, definitivno. To je jedna od pozitivnijih stvari :D.[/quote]

Nemas pojma koliko si upravu... :D
flora.sa

Post by flora.sa »

-edit
Last edited by flora.sa on 05/10/2005 17:30, edited 1 time in total.
flora.sa

Post by flora.sa »

everybody hurts wrote:Joj kad su žene u pitanju, odmah iza Treće gimnazije je KŠC, definitivno. To je jedna od pozitivnijih stvari :D.
Nemas pojma koliko si upravu... :D[/quote]

ja sam završila III gimnaziju :D , a malo je falilo da upišem KŠC... :D

da se stara pitala išla bih u KŠC... :D
Satriani

Post by Satriani »

komi wrote:
Satriani wrote: Koliko se sjecam,ljetovanje nije bilo besplatno, i s obzirom na smjestaj bilo je sasvim pristojno naplaceno ljetovanje,
35 maraka je plaćen prevoz do Visa i nazad (uključujući trajekt) sjećam se kao da je jučer bilo

ako je to skupo onda stvarno ne znam :roll:

Da si pazljivo cito to sto si citirao, vido bi da ja rijec skupo nisam upotrijebio, nego samo oprvgno tvoje navode da je ljetovanje bilo dzaba, jer nije bilo. I s obzirom na smjestaj to je bila sasvim pristojna cijena, ali ti se svakako toga sjecas ko da je jucer bilo! No nije poenta cijena ljetovanja vec pogresno informiranje u cilju neke istine. Sve to nema veze sa kvalitetom te skole, sto ne spomenu visok stepen nastave iz matematike ili zabrane pustanja duge kose ili nosenja suknjica iznad koljena! Cisto u cilju stvaranja prave slike!
Truba

Post by Truba »

ja sam imao malkice BITLS frizuru... i fino ravnatelj prišao i pitao me dok je predavao latinski... kada ćeš se šišati... ja se fino ošišao a pajdaš iz starijeg razreda promijenio školu jer se nije htio ošišati

:) sloboda izbora :)

a bio sam slab iz matematike tako da se ne sjećam kvalitete... znaš ono PAMTIM SAMO SRETNE DANE :)

ps. recimo ja Taurusa pozdravljam sa BOG/BOK kako kad a on mene sa SELAM i dobri smo frendovi :oops:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Lamse Komi :D :D
Truba

Post by Truba »

dobro sad nećemo pretjerivati :D:D:D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Cire mi Bok :oops: :D :D :D pa da vidimo đe smo stali sa tolerancijom :? :D :D :D
Truba

Post by Truba »

znaš kako se pozdravljaju nijemi Hrvati kukom :D:D:D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D ma ja znam .......do nas je :D :D .
Prince

Post by Prince »

Taurus wrote: Primjetio sam da mnogi osporavaju pravo pojedinca na izbor.... Besmisleno....

Ako mene pitate KSC je zaista skola na nivou, skola za Europu. Zivim u Sarajevu, ovdje sam i rodjen, kao katolik, i zaista ne vidim nikakav problem oko toga. Moji najbolji prijatelji muslimani su zavrsili KSC i vjerujete jedva cekam Bajram i baklave... Bili su i ostali muslimani koji i danas njeguju svoju tradiciju u svoj vjeri. Budite sigurni da ne pricaju Hrvatski jezik iako ga jako dobro poznaju....
Ok, a da li bi ti IKAD, i po koju cijenu išao u Bošnjačku gimaziju???
Da li poznaješ nekog sarajevskog katolika koji bi išao u Bošnjačku gimnaziju?
Satriani

Post by Satriani »

komi wrote:ja sam imao malkice BITLS frizuru... i fino ravnatelj prišao i pitao me dok je predavao latinski... kada ćeš se šišati... ja se fino ošišao a pajdaš iz starijeg razreda promijenio školu jer se nije htio ošišati

:) sloboda izbora :)

a bio sam slab iz matematike tako da se ne sjećam kvalitete... znaš ono PAMTIM SAMO SRETNE DANE :)

ps. recimo ja Taurusa pozdravljam sa BOG/BOK kako kad a on mene sa SELAM i dobri smo frendovi :oops:
E vidis nisu se svi sa dugom kosom osisali, a ostali su polaznici KSC (recimo ja), a neki su ipak morali napustiti skolu, ne samo zbog kose nego i zdravstvenih problema ( sto ne bih da elaboriram, radi moze bitne ugrozenosti necije privatnosti). U svakom slucaju nije sve bilo ni do slobode izbora. Ustvari jeste, ali onih koji su pravili pravila.
Usput pamtiti samo sretne dane je idealan recept objektivnosti, mada definitivno ostajem pri svom prvom postu, jedino sto vrli hvalospjevi o pro euroskom ne stoje ama bas nikako.

P.S. Eto nemora matematika, nije valjda da si zaboravio i geografiju?
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

bok :D
Post Reply