Katolički Biskup u Džamiji moli!

Rasprave o vjerskim temama.
SamoVasGledam

#126 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by SamoVasGledam »

Meni nije jasno čemu uopšte i služe te bogomolje. Zar te Bog ne čuje ako mu se moliš kod kuće? Zar u džamiji/crkvi se nalazi neki mikrofon koji je priključen za rajske zvučnike?

Samo bacanje novca i prostora, a da ne spominjem buku koju stvaraju zvona i pevanje koja običnim ljudima koji žive u blizini ne daju mira. Ja živim pored dve crkve u krugu od 100-150m i još jedna velika udaljena 300m koje pripadaju različitim denominacijama i svakih 2-3 sata zvona udaraju. Buka je toliko iritantna da u momentu prekinem sa poslovima, sednem i sačekam da prođe. Budale ne znaju da je danas 21. vek i da svako u kući ima po nekoliko satova.
aurora313

#127 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by aurora313 »

SamoVasGledam wrote:Meni nije jasno čemu uopšte i služe te bogomolje. Zar te Bog ne čuje ako mu se moliš kod kuće? Zar u džamiji/crkvi se nalazi neki mikrofon koji je priključen za rajske zvučnike?...
Jah... ali kako onda čaršijski provjeriti ko je pravi vjernik a ko se samo pretvara. :D
A da ne govorimo o tzv. milodaru.
mango bob

#128 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by mango bob »

To si upravu. Crkve ubiše sa zvonima, što je nepotrebno. I druge crkve džamije ubiše sa pjesmom. To oni zovu vjerskim obredima, molitvama, ali istina je da to dolazi iz drevnih vremena. I građevine i običaji. Zvuk i svjetlo se slavi vjekovima. Ali eto, tu se ne može ništa, to pjevanje i sviranje drevnim palim bogovima što sviraju a navodno slave tako Pravednog Svemogučeg, a Svemoguči im kaže uzalud me slave svojim običajima ispraznim, zlo čine.
I oni budisti tako rade samo sa i zvonima i gongovima. Kad ti veliki gong odzvoni ne znaš đe si ni kud si pošo :lol:
mango bob

#129 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by mango bob »

Zvukom u religij se koriste sve religije izgleda. Afrikanci bubnjeve, aboriđini cijevine trube, u aziji gongove i zvona, u crkvi zvona i pjevanje, u džamija i indiji pjevanje, itako dalje.
Kao što se može vidjeti u klipu zvuk stvara oblike i stavno se javlja oblik krsta, kruga, kocke i trokuta,ali najviše krsta, kojeg sve tradicijske religije obožavaju. To je sve nauka, djeliči, fragmenti drevne nauke prije potopa koje su pokupili u tradiciji pogrešno tumačeći pa sada obožavaju tu nauku drevnih...
https://youtu.be/wvJAgrUBF4w
aurora313

#130 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by aurora313 »

Kada se baca voda od kupanja, ja bih sa njom i ovu bebu! :?
mango bob

#131 Re: Katolički Biskup u Džamiji moli!

Post by mango bob »

Ta beba ima desni kroše kao muhamed ali :zjev: samo se šalim.

Nije potrebno tako :zjev:
Ne osuđuj ono što ne razumiješ, ne mrzi one koje ne poznaješ.
Voli i bit češ voljen, poštuj i bit češ poštovan
Post Reply