Kasumovic, Celik i Reprezentacija BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Mahalac

#1 Kasumovic, Celik i Reprezentacija BiH

Post by Mahalac »

...
Umjesto da energiju usmjeri na obracun s nogometnom mafijom, Fuad Kasumovic je udario na svetinju svih Bosanaca i Hercegovaca...

pocetak odlicnog texta "avazov komentar dana"

...Celik je ostecen u orasju. Tu nema dileme. Medjutim u trazenju pravde za svoj klub predsjednik Celika FK potpuno je pogrijesio u koracima...(otkazuje dobrodoslicu Reprezentaciji BiH).

Sada kao nikad do sada potrebno se javno ograditi od ovakvih suludih izjava i to ponajvise od vlasti tog grada a i "Robijasa". Ovo je stvarno dno dna i to treba tretirati tako a Kasumovicu zabraniti bilo kakvu sportsku djelatnost.
PRIMITIVAC .

:x :x :x
koop

Post by koop »

Ne pita se Kasumovic o takvim stvarima.
I iako osudjujem njegovu izjavu, smatram da je (ako je) rekao tako nesto, to izjavio u afektu, izrevoltiran, ma nemam ni rijeci da to opisem, ponasanjem sudije na toj utakmici. Ja znam da je fudbal velika stvar u BiH uopste, ali u Zenici je to dio zivota, i to puno ljudi jos uvijek ne shvata u potpunosti.
Celik je proslu sezonu jedva prezivio (ne po pitanju ispadanja iz lige, nego uopste raspustanja kluba), i sada n samom pocetku sezone se desi ovakva stvar...

Reprezentacija ce igrati u Zenici, i stadion ce goriti kao i svaki put do sada.
koop

Post by koop »

By the way, Avaza i njegovog profesionalnog novinarstva mi je kun purac, i bilo ko, ko jos uvijek vjeruje na prvu njihvim baljezganjima treba da se stidi samog sebe. Poenta je ista, al' molim te uporedi zargon koristen u Avazovom tekstu sa orginalnom izjavom:

"Nitko iz N/FS BiH nije kontaktirao s nama i upoznao nas sa željom da se predstojeća kvalifikaciona utakmica između BiH i Belgije igra na "Bilinom polju". Upravni odbor donio je odluku da reprezentacija BiH i ljudi iz vrha bh. fudbala u ovom trenutku nisu poželjni na "Bilinom polju", odnosno da im se ne može garantovati sigurnost. Sportska javnost Zenice i navijači Čelika razočarani su stanjem u bh. fudbalu. Više od hiljadu naših navijača u Orašju je vidjelo klasičnu otimačinu pobjede od strane sudije Rusmira Mrkovića. Žalosno je i za fudbal, i za sport u BiH poražavajuće da je u loži bio predsjednik N/FS BiH Iljo Dominković, koji nije reagovao i nije osudio krađu koja se desila Čeliku", kaže Fuad Kasumović, predsjednik NK Čelik.

"Želim prvo pojasniti da Zenica i Čelik nemaju ništa protiv reprezentacije BiH, nego su razočarani onima koji vode ovaj sport. Očito u Premijer ligi BiH nije važno kakav tim imaš i kako igraš, nego koji klub ima više svojih ljudi u organima Saveza. Zato se nećemo žaliti i bacati pare, jer to nema svrhe. Žao nam je, ali neka reprezentacija ide da igra u Orašje kod Ilje Dominkovića, jer očigledno da predsjednik N/FS BiH tamo može naštimati svaki rezultat. Čelik želi igrati fudbal i kroz sport širiti prijateljske odnose sa svima u BiH i zato smo donijeli odluku da ne želimo imati posla s mešetarima", tvrdi Kasumović, ali i dodaje:

"Sudiji Mrkoviću i njegovim pomoćnicima Bilalu Bogiloviću i Nerminu Šehoviću vrata "Biling polja" su za sva vremena zatvorena, a protiv njih ćemo podnijeti prijavu i državnom tužiocu Marinku Jurčeviću. Proljetos sam rekao da u Zenici ne želimo Midhata Arnautovića iz Tuzle i njegove tadašnje pomoćnike koji su nas krali i Savez nam ih ne smije poslati. Mrković ne smije doći na "Bilino polje", a ako nam ga delegiraju, Čelik će odbiti da igra tu utakmicu. Neka izgubimo 3:0, istupit ćemo iz Premijer lige BiH. I još nešto, Čelik će nabaviti kasetu sa utakmice iz Orašja, koju su moćnici iz Orašja pokušali sakriti od javnosti. Tokom dana ona će otići u UEFA i FIFA, od kojih ćemo tražiti da Mrkovića isključe iz svog članstva.
koop

Post by koop »

Jos jedna stvar, koja ti mozda, al' samo mozda, malo pojasni zasto su se ljudi toliko zapjenili:
Mrković je za svoje suđenje u Orašju od delegata dobio ocjenu 8!!!
Mahalac

Post by Mahalac »

koop wrote:Jos jedna stvar, koja ti mozda, al' samo mozda, malo pojasni zasto su se ljudi toliko zapjenili:
Mrković je za svoje suđenje u Orašju od delegata dobio ocjenu 8!!!
Momak zapjenio si bez veze i na skroz pogresnu adresu. Sve to sto kazes je itekako istina i treba djelovati u tom smjeru i rjesavati stvari u okviru lige i saveza.Podrska reprezentaciji BiH bi trebala biti bezrezervna i neovisna o bilo kakvim mesetarenjima u premijer ligi (koje postoje).

Ovako uslovljavati i ponizavati repku je bijedno i jadno i nadam se da tako ne misle stanovnici ovog grada. Da je kako treba Kasumovic bi sada trebao biti u zatvoru. Kao sto rekoh cekam i pratim hoce li se ograditi vlasti tog kantona(jer trebaju) a bogami i robijasi.

Sve ostalo sto pises stoji i desava se svima i svi znamo jad i bijedu premijer lige....al ovo sa repkom je nesto drugo...nesto sasvim drugo.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

To sto je Mrkovic (inace medjunarodni sudija!!!) dobio "osmicu" za ono sto je radio u Orasju, samo pokazuje da se ne radi o jednom potkupljenom pojedincu vec o citavoj mafiji u NSBiH. Juce je ostecen Celik, danas Zeljo, sutra Sarajevo. Sve postaje jasnije kada se zna da je utakmici u Orasju prisustvovao poznati predratni uzgajivac svinja iz ovog kraja, a danas predsjednik NSBiH Iljo Dominkovic zahvaljujuci kojem je Orasje postalo metropola bh. fudbala (najvise sudija na listama Premier lige medju kojima je i Iljin brat Vlado, dobili stadion na poklon od FIFA, sa liste leti sudija koji sudi u Orasju utakmicu koju domaci "labudovi" ne pobijede, frizirani televizijski izvjestaji izvjesnog Mike Damjanovica...).
Ima danas odlicna izjava Kasumovica: Posto je Iljo Dominkovic svemoguc, zar nije bolje da reprezentacija igra u Orasju posto ce on "srediti" sa sudijama da pobijedimo Belgiju. :lol:
Mahalac

Post by Mahalac »

I onda dolazimo do teme

da li i u ime koga zbog svih tih stvari otkazati gostoprimstvo reprezetnaciji BiH.

:(
SD-6

Post by SD-6 »

bojim se da ce Uške namirit Ćimbure preko Želje...kad im dosviraju 2 penala ...halalit ce oni jedan drugom :oops: ...volio bih da grijesim...al' siguran samu u neku nepravdu...ne treba ni ic'...samo jos gratis degeneka primit
radeljas

Post by radeljas »

SD-6 wrote:bojim se da ce Uške namirit Ćimbure preko Želje...kad im dosviraju 2 penala ...halalit ce oni jedan drugom :oops: ...volio bih da grijesim...al' siguran samu u neku nepravdu...ne treba ni ic'...samo jos gratis degeneka primit
budi uvjeren u takvo nesto da je itekako moguce. mafija ce uciniti sve da se stvari primire i da oni ostanu gdje jesu.

slazem se sa koop-om - avaz je u funkciji mafijasa iz nsbih. i ne samo avaz, kupili su oni jos tih "profesionalaca" koji svi skupa imaju obrazovanja isto onoliko koliko i sam usanovic. tipa sam vidio u centru grada kako pljulje po trotoaru. to pljuvanje je jedina njegova veza sa fudbalom - jer znamo da mnogi fudbaleri imaju obicaj pljunuti na zelenom terenu.

kako i coop rece uzeti komentar avazovog novinara kao relevantan je ispod svakog nivoa. neka chelik zakuhava i neka stvari idu u tom smjeru ne bi li se konacno mafijasi usanovic i pasalic uklonili. i svi dr. u tom kolu. najinteresantnije u svemu je sto se svako malo neko zali uefi i fifi na nsbih i ne znam zasto se neko od ovih ne pozabavi sa nasim kriminalcima. i ako se ne pozabave barem znaju kako da nas tretiraju - kao banana drzavu
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Ostavljam Avaz i kriminal u premijer ligi po strani, to ne bih da komentarisem.
Poenta je da podrska reprezentaciji treba da bude bezuslovna kakva je sigurno znam kod svih gradjana Zenice i niko nema pravo da to dovodi u pitanje.
Kako sam i ocekivao oglasio se i premijer ZDK Nedzad Polic i svaka mu cast, samo dio njegovog ostro intoniranog pisma upucenog Kasumovicu:
...niko pa ni predsjednik Celika nema pravo dovoditi u pitanje odigravanje utakmice u Zenici...

Puno bolja ideja je zabraniti ulazak Usanovicu i Dominkovicu :roll:
radeljas

Post by radeljas »

Mahalac wrote::roll:
Ostavljam Avaz i kriminal u premijer ligi po strani, to ne bih da komentarisem.
Poenta je da podrska reprezentaciji treba da bude bezuslovna kakva je sigurno znam kod svih gradjana Zenice i niko nema pravo da to dovodi u pitanje..[/b]

Puno bolja ideja je zabraniti ulazak Usanovicu i Dominkovicu :roll:
usanovicu zabraniti bilo gdje i bilo sta u vezi sa nogometom. i ta reprezentacija je ogledalo posla usanovica i pasalica. tu se pozivaju igraci koji treba da se prodaju ili su igraci pojedinih managera. koji su opet u vezi sa ljudima iz saveza. vec odavno se prica da reprez. sastavlja ne sliskovic, nego pasha i ushanovic. meni se sve to gadi i nisam bio jos od utakmice sa spanijom na kosevu.
sliskovic nema hrabrosti ni za prijateljsku utakmicu da pozove nikoga mladjeg. smjesno je kako je objasnio zasto ne zove jakupovica iz thuna. nema tu nikakve perspektive. umjesto da se stvara kostur od mladih igraca koji ce za nekoliko godina biti okosnica, oni drze neke starce koji ce igrati maks. jos par sezona, mozda ni toliko. sta ja tu treba da podrzavam. njihove talove i mafijaska posla. ma hajde ...
mostarac

Post by mostarac »

Ja podrzavam upravu Celika, jer ne preostaje drugi nachin borbe. Ove kvalifikacije su svakako izgubljene, pa je potpuno svejedno gdje ce Bakina ekipa istrcati na teren. Reprezentacija nama jeste sveta, ali nije sveta savezu i to se mora shvatiti, jer da je savezu sveta Baka ne bi bio selektor, niti bi raznorazni mamini i tatini sinovi gradili svoje karijere preko ledja reprezentacije. Dakle onima kojima bi trebala biti najvaznija i najsvetija, a to je FSBIH, su sasvim ravnodusni prema repki, ali ne mogu biti prema ovakvim stvarima kad im klub zabranjuje da igraju na njegovom stadionu. Ja znam sta znaci biti konstantno potkradan i sta znaci gledati kako sudije dobijaju osmice a pokrali su te do bola, ja znam sta znaci biti duplo bolji, a gubiti utakmice radi sudija i potpuno podrzavam upravu Celika i nadam se da ce se i Sarajevo solidarisati sa ovim ljudima, jer protiv ovakvog saveza moraju se koristiti svi oblici borbe koji su nam dostupni, pa i ove stvari. Ako ce pomoci da se ukaze prstom na savez i stvari u njemu, to da se repki ne dozvoli da igra na AFH (mada FCS nema nista sa stadionom) i Bilinom Polju onda neka se ne dozvoli, pa nek Iljo i Munib organizuju tekmu u Mostaru i Sirokom i izblamiraju ovu zemlju onako u sluzbenoj tekmi uz brda sahovnica i zvizduka nasoj himni, nakon koje bi valjda neko zapalio savez i uposlene zajedno sa njim. Ja ne znam kako se drugacije boriti i ljude iz Celika shvatam, razumijem i podrzavam.
coltrane

Post by coltrane »

Fuad Kasumović, predsjednik NK Čelik, optužuje sudiju Rusmira Mrkovića

Pred meč u Orašju nam tražio pare, a sada tvrdi da će vratiti bodove
Otkako sam u javnost iznio detalje o korumpiranosti u N/FS BiH i sudijskoj organizaciji, moj telefon ne prestaje da zvoni, rekao je juče Fuad Kasumović, predsjednik NK Čelik.

Zovu me ljudi iz Sarajeva, Banje Luke, Travnika, Tuzle, Mostara, njih više od pet stotina dalo mi je podršku i govore da su imali iste probleme sa Iljom Dominkovićem, Milanom Jelićem, Munibom Ušanovićem i sudijskom organizacijom u N/FS BiH.

Ljudi su vidjeli samo jedan dio krađe koji se Čeliku desio u Orašju i zgroženi su. Šta bi bilo da su vidjeli sve šta su radili Rusmir Mrković i njegovi saradnici koje su sa tribina podržavali predsjednik Saveza Iljo Dominković i Blaž Živković iz sudijske organizacije", rekao je Kasumović.

Prvi čovjek zeničkog kluba, koji je kasetu sa utakmice iz Orašja poslao u sjedište FIFA i UEFA, tvrdi da generalni sekretar N/FS BiH Munib Ušanović svojom reakcijom na odluku Uprave Čelika da uskrati gostoprimstvo reprezentaciji BiH u utakmici protiv Belgije obmanjuje javnost.

"NK Čelik nikada nije zvanično dobio obavijest da će se ta utakmica igrati u Zenici. Ušanović za sve godina koliko je u Savezu nikada Čelik nije zvanično posjetio. Jednom je dolazio u neformalnoj posjeti. Istina je jedino - da svi znamo ko štima utakmice i da se već sada zna ko će biti prvak, ko će ispasti iz lige... Da je Ušanović pravi generalni sekretar, on bi nakon pregledanog snimka zajedno sa predsjednikom i ostalim komisijama odmah kaznio vinovnike. Ako ne poduzmu ništa, onda bi bilo moralno da podnesu ostavke", kaže Kasumović.

Na pitanje da li će reprezentacija BiH, ipak, igrati u Zenici, predsjednik Čelika tvrdi:

"Ušanović vara javnost da Čelik ima potpisan ugovor sa N/FS BiH o odigravanju četiri utakmice reprezentacije. Takav dokument niko nije nikada vidio. To je još jedna velika laž i ne vidim razlog zašto da se on žali predstavnicima vlasti. Nisu oni Čelik. Ovo je sport, koji treba da vode sportisti, a ne političari. Neka se ne krije iz reprezentacije, jer ovaj grad i ljubitelji fudbala svoju reprezentaciju vole iznad svega. Ušanović neka dovede predstavnike Sudijske komisije danas (utorak), najkasnije sutra u Zenicu na sastanak, da ovdje pregledaju snimku utakmice i kazne sudijsku trojku. Onda tek možemo razgovarati o utakmici BiH - Belgija."

U Čeliku su odlučni da ostanu pri stavu da protiv sudije Rusmira Mrkovića podnesu tužbu pred Tužilaštvom BiH i da istom zabrane dolazak na "Bilino polje".

"Pred utakmicu u Orašju Mrković je u petak zvao direktora Zaima Mujezinovića i rekao mu da odmah dođe u Orašje. Valjda je tražio novce. Poslije utakmice nas je zvao i tražio da ga ne teretimo za ovo što nam je uradio, a da će nam zauzvrat suditi u Tuzli protiv Slobode, kojoj će oteti bodove. Dokle to ide? Prošle godine smo pokradeni u Kupu BiH protiv Modriče kada je predsjednik bio Milan Jelić, sada u Orašju kada je predsjednik Dominković. Sutra će nas pokrasti u Posušju, Žepču... Zato nam je fudbal ovakav kakav jeste. Čelik je napravio mlad tim, koji nema ambicija da bude prvak, ali nećemo da nam Ušanović, Mrković, Dominković, Jelić i slični sruše sav trud", zaključio je Kasumović.

A. Mujkić
Skoro

Post by Skoro »

Sramota i to oni zovu gostoprimstvom - pa oni redovno hajruju od repke vise od 15.000 KM po utakmici. Neka meni plaćaju 15.000 KM po utakmici i ja ću im organizirati tekmu na San Siru.
Ovo je SMJEŠNO!
Za Mrkovića da, ali zaboravljaju sta su oni uradili na bilinom 2003. kada su istukli sudiju a umjesto prekida utakmice i kazne dobili jedan crveni karton! SMJEŠNO
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ja sam vatreni navijac repke ,,ali ovo sto je kasumovic uradio je za pohvalu , svaka mu cast

jer to je jedini nacin da se stane korumpiranim ljudima u savezu u kraj

jer njih je sad prpa uhvatila za stadion , niko ne bojkotuje repku zbog repke ni kasumovic ni robijasi nego zbog korupirani ljudi u savezu sto se kriju iz repke

jer ako kasumovic izvrsi pritisak na sevez pa oni suspenduju sudiju mrkovica onda ce se zapitti sledeci sudija koji bude sudio dali da stima rezultat ili ne u premijer ligi
Skoro

Post by Skoro »

I ti bi se bunio da tebi neko tako 10 dana pred utakmicu uradi. Nije njih prpa uhvatila za stadion ne sekiraj se - oni su stadion PLATILI i to unaprijed, za 4 tekme. I ako cemo posteno, on njih proziva da su politicari a STA JE ON? Pa, politicar kao i oni!
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

...kako se svak pobuni kada mu licni interes bude poljuljan..a kada se mi bunimo i ratujemo sa savezom GDJE STE ONDA SVI VI????
koop

Post by koop »

Hvala moderatoru na brzoj reakciji
Last edited by koop on 17/08/2005 13:44, edited 1 time in total.
felichi

Post by felichi »

El-bosniaco wrote:ja sam vatreni navijac repke ,,ali ovo sto je kasumovic uradio je za pohvalu , svaka mu cast

jer njih je sad prpa uhvatila za stadion , niko ne bojkotuje repku zbog repke ni kasumovic ni robijasi nego zbog korupirani ljudi u savezu sto se kriju iz repke

jer ako kasumovic izvrsi pritisak na sevez pa oni suspenduju sudiju mrkovica onda ce se zapitti sledeci sudija koji bude sudio dali da stima rezultat ili ne u premijer ligi
bravo majstore, potpisujem svaku rijec!

dok se nesto radikalno ne uradi i nekom ne zabije kolac u glavu, circulum vitiosus kriminala, mita, korupcije i svega ostalog nece stati!

isto tako su poljoprivrednici trebali uletiti u predsjednistvo a ne cekati da oni jos koji mjesec pokradu drzavu

nista lagano, samo radikalno i odlucno!!!!
felichi

Post by felichi »

El-bosniaco wrote:ja sam vatreni navijac repke ,,ali ovo sto je kasumovic uradio je za pohvalu , svaka mu cast

dok se nesto radikalno ne uradi i nekom ne zabije kolac u glavu, circulum vitiosus kriminala, mita, korupcije i svega ostalog nece stati!

isto tako su poljoprivrednici trebali uletiti u predsjednistvo a ne cekati da oni jos koji mjesec pokradu drzavu

PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

felichi wrote:

slazem se ali nemamo mi te sloznosti
felichi

Post by felichi »

onda ako nista ne treba suditi covjeku za ovo sto je uradio
ovo je bilo potrebno da se vec jednom pocne nesto rijesavati
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

felichi wrote:onda ako nista ne treba suditi covjeku za ovo sto je uradio
iskreno,mene celik ne zanima ni nula posto(mozda cak i manje :D ) ali cinjenica je da se ovi lopovi trebju otjerati..e sad opet se vracam na isto..gdje su svi bili kad smo mi vodili "rat"sa savezom?????
mostarac

Post by mostarac »

PITARKA_SA wrote:
felichi wrote:onda ako nista ne treba suditi covjeku za ovo sto je uradio
iskreno,mene celik ne zanima ni nula posto(mozda cak i manje :D ) ali cinjenica je da se ovi lopovi trebju otjerati..e sad opet se vracam na isto..gdje su svi bili kad smo mi vodili "rat"sa savezom?????
a gdje ste bili VI kad smo mi vodili prije dvije godine???
a mi smo vodili i prosle godine, samo mi nemamo CD i FTV da mozemo ispricati svoju prichu. Nismo mi politicki klub :D
HZSA

Post by HZSA »

Vas ce se donekle i pitati kada ako Bog da budete u PL, a do tada...neznam sta ce biti...Samo znam da nema nista od tog "udruzivanja".
PS Hvala svima na podrsci, mi kada smo ovo radili, vas je bolio qrac, sad se i vi malo ceskajte, imate mahanje, otjerajte bagru (nas vise boli qrac)
Post Reply