danas wrote:in&san wrote:danas wrote:
hoce li imati OSJECAJ pripadnosti, hoce li imati LJUBAV prema domovini, hoce li imati PONOS kada nasa reprezentacija igra... itd, itd...
to su pitanja...

ja mislim da taj osjecaj kod obicnog svijeta nikad nije ni otisao
mogu oni (politicari) nesto zeljeti, ali jedno su zelje a drugo mogucnosti i Bosnu iz Bosanca i tu ljubav prema Bosni nikad nece istjerati...

pa kod kojeg "obicnog" svijeta?
jel' ko kod ovog nicka "majka"? koji ti u facu kaze da nikad vise nece sa tobom, sa balijama i ustasama...

sta ces sa njim? dok mi poklani pruzamo ruke i pozivamo na zajednistvo, tvoji koljaci ti fino i otvoreno govore da je njihova sveta duznost da te se otarase...
sa kime i kako da pravimo bosnu?

a tek naciju...

@Danas, ne budi na kraj srca!
Nije to tvoj stil.
Ko je onaj (ili ona) @majka?
Taj lik nije vrijedan da mu se postovi citaju a kamo li da se na njega obazire ili mu se odgovara!
S takvima i mnogo gorima smo bili okruzeni prije samo 10-15 godina pa se prezivjelo.
Pogledajmo sve to malo s druge strane!
Na ovom forumu ima jako puno onih s kojima dikutujemo, prepiremo se, skoro za "vratove hvatamo", ali ja na prste jedne ruke mogu prebrojati ljude koji su poput @majke!
Svi, pa i oni s kojima se nikad slozio nisam, siguran sam da zele dobro i tim narodima a da ne govorim o Bosni!
Ovaj cyber svijet je cudna stvar! Izazove u nama brzo kolanje adrenalina, a nisam siguran da ne bi u slucaju da se nadjemo negdje na Carsiji krenuli jedni drugima u susret kao dobrim prijateljima!
I to, opet kazem, bez obzira kakve rijeci jedni drugima preko cybera upucujemo!
Ovaj forum necu da gledam kroz tamo neku @majku!
Gledam ga kroz tebe, Prenja, Faira, Mostarca, Gavru, Diggera, papeta, ali isto tako i kroz Manijaka, Medu-x, Bosnjaka...
Neka mi oproste svi oni koje ne pomenuh, ali kome god se obratim i reagujem na post, mislim da je vrijedan kao sagovornik i da imamo o cemu da raspravljamo... Bez obzira na stepen nesaglasnosti!
Idioti poput @majke koji ponekad izrone iz svoje tame, samo su nusprodukt, otpad jedne politike koja nas je i dovela do ovoga u cemu se nalazimo!
Zato, glavu treba dici gore i stvari gledati s one ljepse strane!
Dosta je, i previse pesimizma!
To je ono sto najmanje treba svima, a posebno mladim ljudima u BiH!