Kasmir

Post Reply
Sanjarko

#1 Kasmir

Post by Sanjarko »

Kasmir

‎četvrtak, ‎28. ‎februar ‎2019

Rjesenje Indijsko-Pakistanog spora oko Kasmira jeste da se izdvoji Kasmir iz sastava obje te drzave i da postane autonomna oblast ali ne i drzava. Da bude tampon zona izmedzu Indije i Pakistana i to trgovinska zona ali i zona za koristenje vodnih resursa itd., iz Kasmira od strane ovih drzava.

Tako kao tampon zona i kao trgovinska zona izmedzu ove dvije drzave bi Kasmir prosperirao ali i ove obje drzave i smanjila bi se mogucnost sukoba izmedzu ove dvije drzave oko Kasmira i sporova u Kasmiru.
Sanjarko

#2 Re: Kasmir

Post by Sanjarko »

Kasmir se sastoji od dvije rijeci kas [kash] i mir=peace. Samo je pitanje sta Kash znaci. Sanskrit ima veze sa nasim jezikom malo jer se sastoji iz dvije rijeci san=dream skrit, sakrit=to hide.
Sanjarko

#3 Re: Kasmir

Post by Sanjarko »

Sad ovo koliko veze ima sa nasim jezikom je pitanje i u domenu je teorije zavjere i slicnoga.
zrakomlat

#4 Re: Kasmir

Post by zrakomlat »

Kash je riječ iz Hindu jezika, piše se काश, na engleskom bi prijevod bio "Hopefully", odnosno na bosanskom, nadati se, željeti.
Dakle, taj naziv područja nazvan kombinacijom hindu-bosanskog jezika bi značio bi nadamo se miru, želimo mir.

Simbolično, moglo bi se reći. I u Bosni i Kashmiru uvijek je bilo ratova i nemira, tako da ne treba nikoga čuditi taj naziv kombinovan iz dva jezika, koji prikazuje čežnju naroda za mirom.

https://translate.google.com/#view=home ... &text=kash
Sanjarko

#5 Re: Kasmir

Post by Sanjarko »

Eto im gore prijedlog za Mir. Pa nek vide zele li njihove Elite mir.
espn

#6 Re: Kasmir

Post by espn »

Dobar prijedlog.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7 Re: Kasmir

Post by pici »

Sanjarko

#8 Re: Kasmir

Post by Sanjarko »

espn wrote:Dobar prijedlog.
Ma dalje da ga razrade. Ovo su samo smjernice. Da bude trgovinska zona izmedzu Pakistana, Indije i Kine, znaci da se prosiri kao trgovinska zona ne samo Pakistana i Indije kako sam smislio u ovom radu u vidu smjernica, pa vremenom kada se sve poslozi da bude nezavisna drzava ako je to bilo kako moguce.

Ali sta ja znam itd., ludo, blentavo itd., su moje ideje, razmisljanja i slicno. Barem su mi tako govorili mnogi. Sad mozda i jesu upravu posto imam Sch. Ali ja nikad nisam tvrdio da sam upravu i da to nije istina sto su govorili.
Bodkin

#9 Re: Kasmir

Post by Bodkin »

Ludilo kako bi ljudi dijelili tudje drzave ali svoje nikad
Sanjarko

#10 Re: Kasmir

Post by Sanjarko »

Bodkin wrote:Ludilo kako bi ljudi dijelili tudje drzave ali svoje nikad
Ko to kaze. Vec je podjeljen na dva dijela. Ovako bi se ujedinio u trgovinsku zonu i autonomnu oblast pa kasnije nezavisnost od obje drzave. Niko podjelu nije spominjao. A imam i radova u vezi Bosne. Kako, sta itd. Pa cak i podjelu Bosne u krajnjem slucaju.
zrakomlat

#11 Re: Kasmir

Post by zrakomlat »

Treba im to predložiti nekako.
Sanjarko

#12 Re: Kasmir

Post by Sanjarko »

Nemora se ni odvajati ni jedan dio Kasmira od Pakistana i Indije i Kine. Nego da te drzave se dogovore da Kasmir bude tampon zona izmedzu tih drzava i trgovinska zona izmedzu istih. Demilitarizacija Kasmira cijelog i povlacenje vojske iz cijelog Kasmira pa i Kineskog dijela Kasmira.

Povuci vojsku, demilitarizirati ga, i pretvoriti ga u tampon zonu i trgovinsku zonu.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#13 Re: Kasmir

Post by Matijevic_Vlado »

Evo rijesenja. Svaka cast. Jesi li vec negdje bio u diplomatskoj misiji? Mislim da bi trebao biti u tom podrucju, nesto kao visoki predstavnik ispred drzave BiH. Ili bar tvoja ideja ako vec ti licno nemas iskustva u diplomatiji. Veliki pozz
Sanjarko

#14 Re: Kasmir

Post by Sanjarko »

Ma pozicije, novac i tako to, materijalno mene ni nezanima. Nego cesto kad vidim nesto, neki problem ili neku stvar vidim i rjesenje tog problema ili moguce rjesenje tog problema kao i poboljsanje, unapredzenje necega, neke stvari i slicno. Ne znam sto to vidim itd.

Evo forumas @Nivelacija na drugoj temi je pisao nesto kao Stive Jobs da se vidim ali nevidim se tako itd. Iako sam i ja imao istih, slicnih ideja, razmisljanja kao i Stive Jobs tada kada je on poceo da radi na Iphone-u i slicnome. U isto skoro vrijeme smo imali to. Ali on vjerovatno prije mene ali ja nisam znao za njega tada ni te njegove ideje itd.

Ali nisam htjeo nista od toga da probam plasirati jer ima veoma opasnih po meni ideja i slicnoga koje sam isto dobijao tada ali i sada. Od oruzja pa nadalje. Ali ima i dosta dobrih po meni ideja i slicnoga. Pa zbog toga i odustao od svega toga.

A i zbog naroda koji mi je svasta govorio u vezi toga. Znate kakvi znamo biti u vezi toga. Naveo sam gore sta mi je se sve govorilo.

Sad se dvoumim u vezi svega pa izbacujem povremeno ovdje te neke ideje, rjesenja i slicno. Jer ne znam suoceni smo sa MEE ili ELE, jos i imam sad zasto da se borim. Pa zato.

Ali ne tvrdim niti sam bilo kada tvrdio da sam upravu itd.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15 Re: Kasmir

Post by japin_mutapi »

jeste vi neki čudni ljudi
samo bi nešto mirili, dogovarali, sarađivali, trgovali, poboljšavali odnose
Sanjarko

#16 Re: Kasmir

Post by Sanjarko »

japin_mutapi wrote:jeste vi neki čudni ljudi
samo bi nešto mirili, dogovarali, sarađivali, trgovali, poboljšavali odnose
Jbg. Dvije struje ili strane kovanice. Jedni su protivni a drugi antiprotivni. :mrgreen:
insomnia78

#17 Re: Kasmir

Post by insomnia78 »

Vizionar 1985 wrote:Kasmir se sastoji od dvije rijeci kas [kash] i mir=peace. Samo je pitanje sta Kash znaci. Sanskrit ima veze sa nasim jezikom malo jer se sastoji iz dvije rijeci san=dream skrit, sakrit=to hide.
:lol: :lol: :lol:
Sanjarko

#18 Re: Kasmir

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Kasmir se sastoji od dvije rijeci kas [kash] i mir=peace. Samo je pitanje sta Kash znaci. Sanskrit ima veze sa nasim jezikom malo jer se sastoji iz dvije rijeci san=dream skrit, sakrit=to hide.
:lol: :lol: :lol:
Sad ovo koliko veze ima sa nasim jezikom je pitanje i u domenu je teorije zavjere i slicnoga.
Pa napisao sam ovo.
insomnia78

#19 Re: Kasmir

Post by insomnia78 »

Aha. Pa ok onda je u redu
Post Reply