Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ePegasus

#1 Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 14:58, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by KatarinaKosaca »

Nipošto Lido osiguranje, ne daju pare, prepiru se sa servisom i odugovlače. Sa bSo, takođe imam loše iskustvo. Neko mi je rekao da je Triglav ok. U svakom slučaju, i pored kaska, nažalost, ako se nešto desi čekaćeš. Najboje ti je tamo gdje znaš nekoga. Onda je sve lakše. Samo sa polisom, jako teško.
ePegasus

#3 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:00, edited 1 time in total.
and

#4 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by and »

ja sam imao pozitivno iskustvo sa sarajevo osiguranjem
DoradO

#5 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by DoradO »

posalji mi podatke ako zelis i ja cu ti dati ponudu za Triglav BH osiguranje :)
Better Man

#6 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by Better Man »

Sarajevo osiguranje je broj 1, pa tek onda ostali.
ePegasus

#7 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:01, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#8 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by arman1 »

Better Man wrote:Sarajevo osiguranje je broj 1, pa tek onda ostali.
Sarajevo Osiguranje 3 klase pa svi ostali po skali.
starimost.mostar

#9 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by starimost.mostar »

Euroherc je isto dobar, ali i sarajevo osiguranje nije lose. U bii idi sa najvecim osiguranjima, jer oni nece
zeznuti sa placanjem, mozda ces platiti malo vise policu par KM, ali barem znas da im nece zafaliti para u neka
doba :D .
Ova manja osiguranja daju dobre premije jer treba privuci ljude, ali kad dodje isplata, onda belaj
ePegasus

#10 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:02, edited 2 times in total.
simbabimba

#11 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by simbabimba »

Meni su u Trigalvu vec jednom isplatili (mali stetu) a sad sam u proceduri isplate. Ne znam sta da ti kazem...u onoj zgardi na Marin Dvoru su toliko napandrceni i neposlovni i FUJ, i cak i kad imaju sve osnove da ti isplate stetu oni nesto zatezu i da ponovim ODVRATNI su sa strankama, pogotovo ona dvojica na prijavi stet, FUJ.

Mi smo popravili auto u ovlastenom servisu, preuzeli ga prije mjesec, dostavili im fakturu i znamo da servisu jos uvijek nisu isplatili pare :shock:

Bljak, na ovom vaktu kad ljudi na hrani stede i rezu troskove, oni klijente koji im kasko uredno placaju vec godinama za vise vozila tretiraju ko marvu. FUJ!
ePegasus

#12 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:03, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#13 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by KatarinaKosaca »

Gdje god da platite, nastojte imati nekog poznatog. Moj je slučaj bio za vjerovali ili ne, porded kaska, autoodgovornosti čovjeka koji je udario u auto su se 4 mjeseca (dobro ste pročitali) natezali i cjenkali sa oficijelnom autokućom, pa su mi čak i predlagali da vozim auto kod drugog mehaničara. Čudo su. Samo molite Boga da Vas neko ne udari i pored uredno urađenog kaska. Onda još kad se nagode sa autokućom, prije isplate im moraš potpisati da ih nećeš tužiti.
ePegasus

#14 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:04, edited 1 time in total.
Bijeli_sa

#15 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by Bijeli_sa »

Kasko osiguranje, nigdje i nikada, obicna pljacka bez ikakve potrebe, svi ste vi imali iskustva ali ja sam imao pravo iskustvo, sve je super, divno krasno, kada dolazis da potpises ugovorr godisnji, odnose se prema vama kao kralju, te gospodine ovo te gospodine kako ste, da skratim, uglavnom Golf 4 je bio u pitanju dakle ja sam u periodu od 4 godine dao oko 6 hiljada maraka za kasko osiguranje poznatom Sarajevo osiguranju {NASE KLIJENTE JE LAKO PREPOZNATI-jeste jebem li vam m....}, i sta se desava--kradu mi golfa---eh odlazim kod njih u titovu, kazu gospodine mi vam mozemo dati 7 hiljada maraka jer je kao to trzisna vrijednost automobila koji je u to vrijeme prije 2 godine vrijedio ozmedju 17 i 18 hiljada maraka, ganjali smo se 3 godine po sudu zato jer se nisam slozio sa cijenom od 7000 KM i dobio na kraju 9000, sudske troskove 1000 KM pa vi sami saberite, uvezani su u sudu, imaju svoje ljude koji vam odredjuju glavnicu jer su na njihovim platnim troskovima, kriminal kao i u svakoj pori ovog drustva, ulgavnom sve je krasno dok se nista ne desava, postuju zavrsavaju ali kada se desi vece sranje od male ogrebotine ili udara vidjecete kakva gu to govna,,, od tad nikad vise kasko i preporucujem nikom i nikad.....al nek svi rade sta hoce, bespotrebno bacanje novca s kojim mozete kupiti novo auto za par godina... :dance:
DoradO

#16 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by DoradO »

Bijeli jesi li ti kad cuo za amortizaciju ... ne mogu osig. kuce placati cifre kako je kome *urcu cejf .. oladi malo i ne siri dezinformacije... i sve ti je to fino pisalo u uvjetima osiguranja koje si dobio i potpisao 100% .. ili su ti ipak terbali 5 icu kupit :lol: :lol:
Bijeli_sa

#17 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by Bijeli_sa »

Dorado, ne znam mozda radis u osiguranju -SARAJEVO OSIGURANJU- znam ja vrlo dobro sta je amortizacija i sta se potpisivalo i kako se potpisivalo, ja ti samo kazem da je sve divno i krasno dok se ne desi problem malo veci od jebene ogrebotine, haj ti meni kralju objasni kako golf 4 kupljen u asi tdi 2001 godina tdi koji je placen 34 890 km za 4 godine moze toliko izgubiti vrijednosti da vrijedi 7000KM, ma nemoj mi braniti nikoga molim te kralju, a narucito sarajevo osiguranje koje je i napravilo najvecu gresku svog zivota po meni sa mnom, jer pazi oni da su meni ispatili tipa 17000KM ili 19000 nije bitno ja bih bio zadovoljan otisao kupio drugo auto i naravno otisao i odmah ga osigurao na isti nacin, ovako su mi kao oteli ili ukrali 10000KM ali su izgubili klijenta kojeg su mogli imati cijeli svoj zivot....dorado amortizacija za 4 godine 27 hiljada maraka, nemoj biti smijesan molim te....
jale

#18 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by jale »

Uniqa je sasvim Ok. Vrlo korektno rade, i stalno neki bonusi ili gratis neke vrste osiguranja!
Bijeli_sa

#19 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by Bijeli_sa »

slazem se u potpunosti, i ja sam trenutno kod Unique, ma jel tu bosnjak prste umjesa to je odmah prevara i varanje, zagarantovano....
DoradO

#20 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by DoradO »

Bijeli_sa wrote:Dorado, ne znam mozda radis u osiguranju -SARAJEVO OSIGURANJU- znam ja vrlo dobro sta je amortizacija i sta se potpisivalo i kako se potpisivalo, ja ti samo kazem da je sve divno i krasno dok se ne desi problem malo veci od jebene ogrebotine, haj ti meni kralju objasni kako golf 4 kupljen u asi tdi 2001 godina tdi koji je placen 34 890 km za 4 godine moze toliko izgubiti vrijednosti da vrijedi 7000KM, ma nemoj mi braniti nikoga molim te kralju, a narucito sarajevo osiguranje koje je i napravilo najvecu gresku svog zivota po meni sa mnom, jer pazi oni da su meni ispatili tipa 17000KM ili 19000 nije bitno ja bih bio zadovoljan otisao kupio drugo auto i naravno otisao i odmah ga osigurao na isti nacin, ovako su mi kao oteli ili ukrali 10000KM ali su izgubili klijenta kojeg su mogli imati cijeli svoj zivot....dorado amortizacija za 4 godine 27 hiljada maraka, nemoj biti smijesan molim te....
Ne branim ih ja boze sacuvaj oni su mi najveca konkurencija :) ne znam tacno kako racunaju tu amortizaciju jer nisam u sluzbi saobracaja ali sam nesto uvjeren da je 5 godina stara ta cetvorka bila manje od 19000 po ono katalogu njihovom EiB ... ali ti si bas dugo god kod njih i ocigledno placao redovno premiju ... nema sumnje da te nisu mogli malo bolje pripazit ... ali ce ti uvijek naci dlaku u jajetu i srezat isplatu koliko god mogu .. al kad skontas bolje da si dobio nesto nego nista :D
Bijeli_sa

#21 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by Bijeli_sa »

ja govorim iz cisto licnog iskustva za SARAJEVO OSIGURANJE to su obicni pljackasi i nista vise.... :x
KatarinaKosaca

#22 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by KatarinaKosaca »

Dorado,

Ovo je istina što piše Bijeli. Kasko ne služi mnogo čemu. Meni su u Lidu napričali čak i ako mi se šta desi, da će mi dati zamjensko auto. Kad se desilo onda su prvo na osnovu policijskog zapisnika rekli da idem na sutoodgovornost jer je drugi učesnik bio 100% kriv. Onda su ovi odugovlačili i osporavali cifru. Onda je servis tražio 30 % avansa: onda ja to platila, a oni će mi kao vratiti. Znači, pored kaska ja ih kreditiram. O zamjenskom autu ni govora, naravno. Onda su se dva osiguranja i servis prepirali, cjenkali i ucjenjivali 4 mjeseca i poslije skoro 5 mjeseci platili, ne sve, a ja još čekam auto staro dvije godine. Zaista, kasko jako, malo služi.
ePegasus

#23 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 15:05, edited 1 time in total.
Bijeli_sa

#24 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by Bijeli_sa »

toliko sam i trazio... :D ali ne daju gamad :x
dimu

#25 Re: Kasko osiguranje - gdje, koliko ... ?

Post by dimu »

Triglav

nisu skupi, i uvijek mi daju na rate :)
Post Reply