Da li neko bolje upucen moze da objasni da li je moguce da je ful kasko jeftiniji za novog pasata nego za npr starog 5 godina jer se uzima u obzir novonabavna cijena tog automobila koji je prije 5 godina vise kostao nego sada nov. Unapred hvala na pomoci.
Pozdrav
Kasko, novonabavna ili kataloska vrijednost
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#2 Re: Kasko, novonabavna ili kataloska vrijednost
moguce passat r36 recimo je kostao preko 100.000 KM,normalno da neki osnovni iz 2012 ne kosta ni kao pola toga.
u principu do tebe je,osigurana suma sa fransizom se moze ugovoriti na vrijednost koju ti zelis,ali i isplata stete ide na tu vrijednost,e sad fransiza da ili ne ima tu svasta.
prijedlog uzmes taj auto odes na procjenu u asu napismeno i sa tom ponudom trazis ponudu za kasko policu ali tada ti je ta cijena tj vrijednost osnov za obracun stete
u principu do tebe je,osigurana suma sa fransizom se moze ugovoriti na vrijednost koju ti zelis,ali i isplata stete ide na tu vrijednost,e sad fransiza da ili ne ima tu svasta.
prijedlog uzmes taj auto odes na procjenu u asu napismeno i sa tom ponudom trazis ponudu za kasko policu ali tada ti je ta cijena tj vrijednost osnov za obracun stete
-
sajber87
#3 Re: Kasko, novonabavna ili kataloska vrijednost
Ja govorim o pasatu 1.9 tdi koji sada kosta oko 20 000 KM, njegova novonabavna cijena prije 4 godine bila je 54 000, a sada se novi dobije za 48 000, malo je nelogicno da je skuplji kasko za tog pasata iz 2008 nego za novog.