Kasko na lom stakla
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- skafiskafsnjak
#1 Kasko na lom stakla
Kakva iskustva imate ?
Da li je neko uspio naplatiti iznos koji je dao za novu sajbu?
Npr odem i promjenim te dostavim racun...
Hvala
Da li je neko uspio naplatiti iznos koji je dao za novu sajbu?
Npr odem i promjenim te dostavim racun...
Hvala
- drndalo
#2 Re: Kasko na lom stakla
Nemam licno ali mi je drug imao na Xsari Picasso... Servis zamijenio, osiguranje platilo servisu...
- skafiskafsnjak
#3 Re: Kasko na lom stakla
Znas li koje osig 
- Nabucco
#4 Re: Kasko na lom stakla
Je li ti standardno Kasko, ili samo osiguranje za stakla koje se dodatno placa uz regitraciju vozila ?
Ja sam imao iskustvo sa ovim koje se dodatno placa 40ak Maraka i osigurava stakla na vozilu. Šajba pukla sama od sebe ( nije baš sama od sebe, bilo valjda manje oštecenje i za novu godinu kad je bilo -20, pukne 10ak cm), otišao u policiju, napravio zapisnik da me je pogodio kamen iz grtalice, predao u euroherc, natezao se mjesec dva, i na kraju me poslali po novu šajbu u Novus na Koševu. Pare nisam vidio, niti racune, došao u Novus i rekao mene poslali iz osiguranja, i tako dobio novu šajbu. Kasnije se ispotavilo da je kineska, ali se dobro drži
.
Ja sam imao iskustvo sa ovim koje se dodatno placa 40ak Maraka i osigurava stakla na vozilu. Šajba pukla sama od sebe ( nije baš sama od sebe, bilo valjda manje oštecenje i za novu godinu kad je bilo -20, pukne 10ak cm), otišao u policiju, napravio zapisnik da me je pogodio kamen iz grtalice, predao u euroherc, natezao se mjesec dva, i na kraju me poslali po novu šajbu u Novus na Koševu. Pare nisam vidio, niti racune, došao u Novus i rekao mene poslali iz osiguranja, i tako dobio novu šajbu. Kasnije se ispotavilo da je kineska, ali se dobro drži
-
530i
#5 Re: Kasko na lom stakla
Trebao si u ovlašteni servis...
- skafiskafsnjak
#6 Re: Kasko na lom stakla
Ja jos nisam nigdje isao....i ne zelim da nesto dobar budem...samo da se zamjeni...
Kako srediti da me posalju negdje da zamjenim...ko sto rece, da pare ne vidim
- Nabucco
#7 Re: Kasko na lom stakla
skafiskafsnjak wrote:Ja jos nisam nigdje isao....i ne zelim da nesto dobar budem...samo da se zamjeni...
Mene su odma rekli da ce se raditi u Novusu, i onda su mi rekli da cekam da mi kazu tacan termin, i to je trajalo poprilicno. Ali mi nije bilo problem, jer je puknuce bilo jako malo. Samo da se zna, poslat sam iz Goražda u Sarajevo
- Danguba
#8 Re: Kasko na lom stakla
Meni pukla u maju sajba. Nazovem osiguranje i kreten kaze da mi nije osigurao sajbu.
Nazovem covjeka dodje mi kuci i zamijeni. Sitnica 230 KM-a.
Nazovem covjeka dodje mi kuci i zamijeni. Sitnica 230 KM-a.
- skafiskafsnjak
#9 Re: Kasko na lom stakla
Da pojasnim....ja imam kasko stakala. Sve je to ok....
Samo do sada nisam nikad cuo da salju negdje da se zamjeni.... Nudili su ugl oko 250-300km sttete..a ja Novus zvao, 450km sajba i zamjena...
Samo do sada nisam nikad cuo da salju negdje da se zamjeni.... Nudili su ugl oko 250-300km sttete..a ja Novus zvao, 450km sajba i zamjena...
-
530i
#10 Re: Kasko na lom stakla
Nije mi jasno zašto će vam kasko ako ne stavljate originalne dijelove, u ovom slučaju stakla. Sa staklima se ne bih zezao...za budžet varijantu kineske šoferšajbe ne treba mi kasko...Zamjena u ovlaštenom servisu, servis naplati od osiguranja i zdravo.
- Nabucco
#11 Re: Kasko na lom stakla
530i wrote:Nije mi jasno zašto će vam kasko ako ne stavljate originalne dijelove, u ovom slučaju stakla. Sa staklima se ne bih zezao...za budžet varijantu kineske šoferšajbe ne treba mi kasko...Zamjena u ovlaštenom servisu, servis naplati od osiguranja i zdravo.
Pa ja bi rado da sam mogao to, ali kaže ne može, samo Novus. Eh sad, posto je malo mjesto, moguce da ima i malo štele tu, pa mu ovaj iz Goražda namješta posao.
- skafiskafsnjak
#12 Re: Kasko na lom stakla
Vidite... i Novus moze naruciti sajbu koju pravi ista firma kao i za servis. Samo sto je u servisu skuplje zato sto je servis. Druga stvar je sto ovamo i kineske stavljaju... meni kazu, kineska 120, ova druga 250 . A u Novusu samo mi rekli 350 dda ima.
Pito sam lika u servisu ... isti proizvodjac ove u Novusu kao ove u servisu, ne sjecam se tacno naziv proizvodjaca.
U Novusu ti daju 10 godina garancije na njihov rad tj, na ljepilo i ostalo... garanciju na staklo ne daju jer uvijek moze biti razbijeno necim .
Pito sam lika u servisu ... isti proizvodjac ove u Novusu kao ove u servisu, ne sjecam se tacno naziv proizvodjaca.
U Novusu ti daju 10 godina garancije na njihov rad tj, na ljepilo i ostalo... garanciju na staklo ne daju jer uvijek moze biti razbijeno necim .
-
RLewis
#13 Re: Kasko na lom stakla
Odavno vec imm osigurana stakla na vozili, u pitanju je C.O. u 2 navrata mjenjao sajbu, oba puta poslan na servis u roku od 7 dana od prijave stete i to bez zapisnika, jednom ugradio orginal drugi put mi hitno bilo i ugradjena zamjenska. I jednom mjenjan vozacev prozor razbijen u provali, ja zamjenuo, dostavio racun i uplacen mi novac nakon mjesec.
- skafiskafsnjak
#14 Re: Kasko na lom stakla
A u biti, zapisnik ti ne treba kada je u pitanju kasko.
Sta ti znaci zamjenska i original ? mislis na seervis i van servisa ?
Sta ti znaci zamjenska i original ? mislis na seervis i van servisa ?
-
RLewis
#15 Re: Kasko na lom stakla
Zamjenska kosta bar duplo manje, to je najveca razlika, nije mi trebao zapisnik samo sluzbenik osiguranja poslika stetu, a ako imas zapisnik predas uz izjavu istom.
- skafiskafsnjak
#16 Re: Kasko na lom stakla
a dobro to ti je to, original iz servisa zato i jes skuplja. Kazem, meni je lik govorio , nabavljaju sajbe od istog proizvodjaca sto proizvodi original ...mislim da je u pitanju Pilkington . Znaci dobijas istu sajbu kao u servisu...samo sto ti je masnije naplate 
-
530i
#17 Re: Kasko na lom stakla
Sa kineskim staklima, posebno šoferšajbom se ne bih igrao....naravno da može da se razbije čim se postavi, ali može i da pukne jer je slabo i nekvalitetno staklo. Kasko osiguranje je valjda osiguranje da ti zamijene dio istim dijelom, a ne kineskom kopijom...skafiskafsnjak wrote:Vidite... i Novus moze naruciti sajbu koju pravi ista firma kao i za servis. Samo sto je u servisu skuplje zato sto je servis. Druga stvar je sto ovamo i kineske stavljaju... meni kazu, kineska 120, ova druga 250 . A u Novusu samo mi rekli 350 dda ima.
- skafiskafsnjak
#18 Re: Kasko na lom stakla
A tesko da ce ti osiguranja zamjeniti originalom tj u servisu. Ne kazem da niko nije uspioo - ali tesko.
Ma ja bih bio zadovoljan ovom od Pilkingtona u Novusu ... 450 km sa zamjenom.
Ma ja bih bio zadovoljan ovom od Pilkingtona u Novusu ... 450 km sa zamjenom.
-
530i
#19 Re: Kasko na lom stakla
Zašto teško? Što onda ne uzimaju polovna stakla ili druge dijelove sa otpada, jeftiniji su i od tih kineza novih...
-
mahalas505
#20 Re: Kasko na lom stakla
Ma sad ce prica koliko je bila stara ta sofersajba kad je bila razbijena, pa ima i amortizacija, ma gdje ce osiguranje platiti za orginalnu sofersajbu
. Ma j*** ti nas mentalitet.