Karting utrke

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
UltraMatematicar

#1 Karting utrke

Post by UltraMatematicar »

Zanima me postoje li negdje u evropi karting utrke, dakle utrke kao u F1 npr. Ne zanima me ovo placanje termina pa da vozim okolo bezveze, zanima me samo da li postoji neko ozbiljnije takmicenje negdje
Edin H.

#2 Re: Karting utrke

Post by Edin H. »

Bice sad staza u Sarajevu, pa organizuj. :oops:
insomnia78

#3 Re: Karting utrke

Post by insomnia78 »

Naravno, postoje u citavoj evropi i u svijetu. Ne bas na nivou F1 vise na nivou ostalih auto trka u vise kategorija i podgrupa ali itekako postoje. Samo sto je u pitanju poprilicno skup sport

PS: vecina vozaca formule a i ucesnika ostalih trkacih sportova pocnu sa kartingom jos ko djeca
UltraMatematicar

#4 Re: Karting utrke

Post by UltraMatematicar »

Aha aha
zanima me gdje ima u evropi ako slucajno znas, neka odredjena drzava ili grad ? :D
Interesuje me konkretno ako je neko upucen u to, kako ide sve to, koliko se placa, kakva je procedura i tako te stvari
insomnia78

#5 Re: Karting utrke

Post by insomnia78 »

Evo ovdje imas dosta toga.
Staze, utrke, kalendari
http://www.cikfiachampionship.com/Euro_championship.asp#
sema911s

#7 Re: Karting utrke

Post by sema911s »

UltraMatematicar wrote:Aha aha
zanima me gdje ima u evropi ako slucajno znas, neka odredjena drzava ili grad ? :D
Interesuje me konkretno ako je neko upucen u to, kako ide sve to, koliko se placa, kakva je procedura i tako te stvari
http://www.ikfkarting.com/

Gdje zivite, na Balkanu nemate nista specijalno(bilo je na grobniku na parkingu ali slabo sada nesta pokusavaju ali, servija na navak kako vec al to je slabo)
Ako ste u EU Njemacka: Kerpen svake godine imate mislim dvije utrke prvenstva Evrope, Engkeska prednjaci po svemu(mnostvo staza starih aerodorma)...

Samo ako planirate dijete u taj vid sporta budite spremni na velika ulaganja, bolidi su skupi, rezervni dijelovi... Ako nemate novca da nekoga placate da priprema bolid morate vi a za to je potrebno znanje... Eh sada

Po njemackoj imate reznih "trkacih timova" koji organizuju skole cijena varira..

A ako vi zelite da pocnete i ako ste stariji od 15god zaboravite karting i neku karijeru kasnite...
drndalo

#8 Re: Karting utrke

Post by drndalo »

Kao i u svim auto moto sportovima, to je prije svega organizovano na nivou drzave, drzavna prvenstva, po klasama... Neka su otvorena pa kogu voziti i stranci za titulu prvaka te drzave. Oni bolji onada ako imaju dovoljno para mogu voziti i medjunardne kupove i prvenstva...
Post Reply