Karting utrke
-
UltraMatematicar
#1 Karting utrke
Zanima me postoje li negdje u evropi karting utrke, dakle utrke kao u F1 npr. Ne zanima me ovo placanje termina pa da vozim okolo bezveze, zanima me samo da li postoji neko ozbiljnije takmicenje negdje
- Edin H.
#2 Re: Karting utrke
Bice sad staza u Sarajevu, pa organizuj. 
- insomnia78
#3 Re: Karting utrke
Naravno, postoje u citavoj evropi i u svijetu. Ne bas na nivou F1 vise na nivou ostalih auto trka u vise kategorija i podgrupa ali itekako postoje. Samo sto je u pitanju poprilicno skup sport
PS: vecina vozaca formule a i ucesnika ostalih trkacih sportova pocnu sa kartingom jos ko djeca
PS: vecina vozaca formule a i ucesnika ostalih trkacih sportova pocnu sa kartingom jos ko djeca
-
UltraMatematicar
#4 Re: Karting utrke
Aha aha
zanima me gdje ima u evropi ako slucajno znas, neka odredjena drzava ili grad ?
Interesuje me konkretno ako je neko upucen u to, kako ide sve to, koliko se placa, kakva je procedura i tako te stvari
Interesuje me konkretno ako je neko upucen u to, kako ide sve to, koliko se placa, kakva je procedura i tako te stvari
- insomnia78
#5 Re: Karting utrke
Evo ovdje imas dosta toga.
Staze, utrke, kalendari
http://www.cikfiachampionship.com/Euro_championship.asp#
Staze, utrke, kalendari
http://www.cikfiachampionship.com/Euro_championship.asp#
- insomnia78
- sema911s
#7 Re: Karting utrke
http://www.ikfkarting.com/UltraMatematicar wrote:Aha aha
Gdje zivite, na Balkanu nemate nista specijalno(bilo je na grobniku na parkingu ali slabo sada nesta pokusavaju ali, servija na navak kako vec al to je slabo)
Ako ste u EU Njemacka: Kerpen svake godine imate mislim dvije utrke prvenstva Evrope, Engkeska prednjaci po svemu(mnostvo staza starih aerodorma)...
Samo ako planirate dijete u taj vid sporta budite spremni na velika ulaganja, bolidi su skupi, rezervni dijelovi... Ako nemate novca da nekoga placate da priprema bolid morate vi a za to je potrebno znanje... Eh sada
Po njemackoj imate reznih "trkacih timova" koji organizuju skole cijena varira..
A ako vi zelite da pocnete i ako ste stariji od 15god zaboravite karting i neku karijeru kasnite...
- drndalo
#8 Re: Karting utrke
Kao i u svim auto moto sportovima, to je prije svega organizovano na nivou drzave, drzavna prvenstva, po klasama... Neka su otvorena pa kogu voziti i stranci za titulu prvaka te drzave. Oni bolji onada ako imaju dovoljno para mogu voziti i medjunardne kupove i prvenstva...