Kartica za digitalnu sat. TV

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BigusDickus

#1 Kartica za digitalnu sat. TV

Post by BigusDickus »

Ima li neko iskustva sa karticama (za kompjuter :D) za prijem digitalnog satelitskog programa? Mislim prvenstveno na nacin dekodiranja kodiranih kanala...kako to ide...ima li neki software za dekodiranje ili treba kupiti dekoder karticu??? :? Treba li mi neka posebna antena ili ce i obicna satelitska biti OK? :roll:
neko iz mase

Post by neko iz mase »

BigusDickus

Post by BigusDickus »

De, nemoj me za'ebavat', nisam ti ja shiljak... :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

BigusDickus wrote:De, nemoj me za'ebavat', nisam ti ja shiljak... :D
eno ga sad
pa tamo imas digitalne tv kartice, koje mozes prikljuciti na reciever
SimpaticInc

#5 Re: Kartica za digitalnu sat. TV

Post by SimpaticInc »

BigusDickus wrote:Ima li neko iskustva sa karticama (za kompjuter :D) za prijem digitalnog satelitskog programa? Mislim prvenstveno na nacin dekodiranja kodiranih kanala...kako to ide...ima li neki software za dekodiranje ili treba kupiti dekoder karticu??? :? Treba li mi neka posebna antena ili ce i obicna satelitska biti OK? :roll:
Ma pola drustva u mene ima tu nekakvu star nesto

Uzeli u http://www.plus.ba

treba ti tanjir i nista vise
De, nemoj me za'ebavat', nisam ti ja shiljak...
wahahhahah ;)
stidljiv

#6 Re: Kartica za digitalnu sat. TV

Post by stidljiv »

BigusDickus wrote:Ima li neko iskustva sa karticama (za kompjuter :D) za prijem digitalnog satelitskog programa? Mislim prvenstveno na nacin dekodiranja kodiranih kanala...kako to ide...ima li neki software za dekodiranje ili treba kupiti dekoder karticu??? :? Treba li mi neka posebna antena ili ce i obicna satelitska biti OK? :roll:
Ja mislim da tebi treba SkyStar2 kartica...

Ima je moj komsija jedan...ekstra stvarka...ima bruka programa...a ima cak i neki hack da imas besplatan download ili tako nesto... :wink:
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Pa to cudo sam i vidio u UniExpert-u...to SkyStar2. Ucinilo mi se kao interesantna stvarcica, jos ako je upotrebljivo... :)
SimpaticInc

Post by SimpaticInc »

to je to bigi ;)
Lisac

Post by Lisac »

Bigi naravno da je uporebljivo treba ti samo tanjir, software obichno dodje uz karticu a nije problem ni naci ga. fercera poprilichnoo dobro, klasichne karte rade MPEG-2 downstream i mozhesh direktno 'snimati na HD' jedino shto ti u MPEG-2 formatu za sat programa treba oko 1,6 GB mjesta :D :D inache nikakav problem. pogledaj na ovoj dole stranici shto su ti preporuchili (hauppauge) sve ti je brate fino objashnjeno. :D :D

i da cijene, ovdje PCI DVB-S solidna kartica koshta oko 120 € (imash chak i usb-externu varijantu, ako nema mjesta vishe za PCI). Pa eto ako se brzo odluchish i javish mogao bih pogledati pa ponijeti sa sobom :D :D
Post Reply