Kartica za digitalnu sat. TV
Moderator: Benq
-
BigusDickus
#1 Kartica za digitalnu sat. TV
Ima li neko iskustva sa karticama (za kompjuter
) za prijem digitalnog satelitskog programa? Mislim prvenstveno na nacin dekodiranja kodiranih kanala...kako to ide...ima li neki software za dekodiranje ili treba kupiti dekoder karticu???
Treba li mi neka posebna antena ili ce i obicna satelitska biti OK? 
-
BigusDickus
De, nemoj me za'ebavat', nisam ti ja shiljak... 
-
neko iz mase
eno ga sadBigusDickus wrote:De, nemoj me za'ebavat', nisam ti ja shiljak...
pa tamo imas digitalne tv kartice, koje mozes prikljuciti na reciever
-
SimpaticInc
#5 Re: Kartica za digitalnu sat. TV
Ma pola drustva u mene ima tu nekakvu star nestoBigusDickus wrote:Ima li neko iskustva sa karticama (za kompjuter) za prijem digitalnog satelitskog programa? Mislim prvenstveno na nacin dekodiranja kodiranih kanala...kako to ide...ima li neki software za dekodiranje ili treba kupiti dekoder karticu???
Uzeli u http://www.plus.ba
treba ti tanjir i nista vise
wahahhahahDe, nemoj me za'ebavat', nisam ti ja shiljak...
-
stidljiv
#6 Re: Kartica za digitalnu sat. TV
Ja mislim da tebi treba SkyStar2 kartica...BigusDickus wrote:Ima li neko iskustva sa karticama (za kompjuter) za prijem digitalnog satelitskog programa? Mislim prvenstveno na nacin dekodiranja kodiranih kanala...kako to ide...ima li neki software za dekodiranje ili treba kupiti dekoder karticu???
Ima je moj komsija jedan...ekstra stvarka...ima bruka programa...a ima cak i neki hack da imas besplatan download ili tako nesto...
-
BigusDickus
Pa to cudo sam i vidio u UniExpert-u...to SkyStar2. Ucinilo mi se kao interesantna stvarcica, jos ako je upotrebljivo... 
-
Lisac
Bigi naravno da je uporebljivo treba ti samo tanjir, software obichno dodje uz karticu a nije problem ni naci ga. fercera poprilichnoo dobro, klasichne karte rade MPEG-2 downstream i mozhesh direktno 'snimati na HD' jedino shto ti u MPEG-2 formatu za sat programa treba oko 1,6 GB mjesta
inache nikakav problem. pogledaj na ovoj dole stranici shto su ti preporuchili (hauppauge) sve ti je brate fino objashnjeno.
i da cijene, ovdje PCI DVB-S solidna kartica koshta oko 120 € (imash chak i usb-externu varijantu, ako nema mjesta vishe za PCI). Pa eto ako se brzo odluchish i javish mogao bih pogledati pa ponijeti sa sobom

i da cijene, ovdje PCI DVB-S solidna kartica koshta oko 120 € (imash chak i usb-externu varijantu, ako nema mjesta vishe za PCI). Pa eto ako se brzo odluchish i javish mogao bih pogledati pa ponijeti sa sobom