Zna li neko cijene polovnih kartera na otpadima ili dobrog majstora za varenje aluminijskog cartera (ako se uopste to moze zavariti da ostaje dugorocno). Auto je fiat marea, turbo dizel, 1,9
Hvala svima na pomoci
Karter za fiata
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
-
LeKo
#2 Re: Karter za fiata
Ako je samo, što se kaže "ciknuo" (tipa, majstor mjenjao ulje pa zakrkančio na šarafu i pukao karter) može se variti i to može uraditi dosta majstora (bilo kojem ozbiljnijem mehaničaru da odeš, garant ima nekoga kome nosi na varenje), a ako je otpao dio to je već diskutabilno.
Što se tiče otpada, prijateljski savjet, prvo se raspitaj koliko košta nov (ovlašteni i prodavci auto dijelova), pa onda eventualno na otpad ako bude skupo, jer na otpadu polovan dio zna koštati više nego nov. Sretno.
Što se tiče otpada, prijateljski savjet, prvo se raspitaj koliko košta nov (ovlašteni i prodavci auto dijelova), pa onda eventualno na otpad ako bude skupo, jer na otpadu polovan dio zna koštati više nego nov. Sretno.
- PeshtA
#3 Re: Karter za fiata
Ja vjerujem da nov karter (u ovim regularnim prodavnicama ne ovlastenom servisu) nebi trebao biti preskup. Ako si udario karter i savio ga ili sta nemoj ga popravljat dzaba bolje nadji polovan. Jaran je tako nabio karter na trotoaru pa mu majstori popravljali medjutim kako to nikad se nemoze ispeglat fabricki ... uljna pumpa nije bila u odgovarajucem "okruzenju" pa je i ona riknula ...
-
edoze
#4 Re: Karter za fiata
karter za bmw e30,aluminijski,je 100KM,polovan,na BMW otpadu u vitezu
cisto orjentaciono,ovaj momak je vario,lijepio,i slicno...nista nije drzalo kako treba,bolje da kupis polovan,ili nov ako nadjes jeftino,i miran si
cisto orjentaciono,ovaj momak je vario,lijepio,i slicno...nista nije drzalo kako treba,bolje da kupis polovan,ili nov ako nadjes jeftino,i miran si
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#5 Re: Karter za fiata
Karter sam zezno kad sam se vracao sa Prokoskog, udario od kamenu plocu ili neki ostri kamen. Bile su dvije-tri skroz male rupice, haman ko igla. Jedan majstor mi je u Fojnici tecnim metalom nekako sredio da dodjem do Sarajeva, al cim smo ovde dosli opet pocelo curit. To za varenje je diskutabilno jer ako on zavari to gdje pusta, sta znas hocel ubrzo probit negdje drugo, jer je ono cikno aluminij. Nema mi druge nego zvat otpade