Karte za utakmicu BiH - Turska!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#176 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Edin H. »

crkvice wrote:Evo nesto exclusive :)

Maloprije mi jaran pokazuje kartu za utakmicu, tribina Juzna, danas on kupio dvije opet za nekog drugog, po cijeni od 60 KM (tuzlak, ako si ti kupio po 90, zajebo si se, a i taj ih nece prodati po toj cijeni, bar dva dana pred utakmicu.) I pazi sad (obrati paznju na slicicu stadiona):

Image

Odavno je poznato da nasem Savezu engleski bas i nije sklon (jbg, komunisticka djeca ucila ruski), pa tako je nasim "englezima" zapad i Jug isto- WEST. Onda im je jugo-zapad west-west. Ako nista bar znamo da su ove karte ORGINAL, jer svakom falsifikatoru koji drzi do sebe ovakvo nesto se ne bi desilo. Al nas savez kad odstampa kartu, to mora da vrijedi svake marke koju dadnes.
Nista bolje nije ni obavjestenje za navijace, dakle ko ne udje sat prije utakmice, dzaba je i dolazio. Kapiram da ce vec u 18:00 stadion biti pun.... Savezu svaka vam dala...otrova...debili debilski.....
Ma to je Munib skont'o fintu da dohaka i zbuni turske navijace :skoljka:

Munibov prevod: "Jug je samo jedan", "There is only one West" :skoljka:
Globus

#177 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Globus »

hocel ko kupit west po cijeni juga ? :D :lol:
Distortion

#178 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Distortion »

Zivim u Zenici i nemam karte :D hocel ko prodat po regularnoj cijeni :lol:

Fakat je steta propustit ovakvu utakmicu u svom gradu...
rimas.74

#179 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by rimas.74 »

ne vidim na kartama u koliko sati počinje tekma u zenici
kuma

#180 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by kuma »

Distortion wrote:Zivim u Zenici i nemam karte :D hocel ko prodat po regularnoj cijeni :lol:

Fakat je steta propustit ovakvu utakmicu u svom gradu...
sve te razumijem :roll:
udrch

#181 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by udrch »

ultima_palabra wrote:
palermo wrote:Nije bolan meni ni krivo ako sam seljak ne sekiraj se za to, a da je ovaj tipus zvani ultima i još nešto to rekao, jeste.....
Nisam ti to rekao, rekao sam koja populacija je VEĆINOM na tim utakmicama. Pa na čitavoj temi se ljudi žale kako preovladava dijaspora i seoske lole, a kad ja to stavim u kontekst, onda je to problem :roll: Pogledaj malo i transparente na utakmicama Hrvatske i Srbije.
I btw, atmosfera na Željo-Leotar je bolja nego na BiH-Armenija (to je otprilike isti rang protivnika).
Ti stvarno prdiš bezveze..koliko je tebi godina svega ti?
Recimo ja sam skoro na svakoj tekmi Želje, ali ne pada mi na pamet da idem na Istok nikad među onu omladinu..utakmice reprezentacije nikad ne propuštam, pa tako neću ni ovu protiv Turske ako Bog da..sad znači to što ja imam 30-tak i kusur godina i što na tekme idem sa djetetom i što izbjegavam biti na Istoku sa "organiziranim navijačima" ja sam ili dijaspora ili seoska lola i ja nemam pojma o fudbalu i ja ne znam ni šta je ljubav ni prema klubu ni prema reprezentaciji..zelen si brate skroz..
"Organizirane navijačke grupe" su sastavljene uglavnom od mlađih ljudi koji nemaju nikakvih obaveza i koje život još nije pritisno i njima je utakmica kluba poligon za dokazivanje nečega..a na utakmice naše lige se odavno ne ide zbog fudbala, jer se to više ne igra u našoj zemlji..ja recimo odem iz razloga jer neće dijete čitav dan da bude u pionirskoj dolini ili vrelu Bosne ili da hoda po gradu..
Na utakmice reprezentacije dolaze ozbiljniji ljudi, koji znaju šta znači našoj zemlji reprezentacija u fudbalu, a i oni koji nakon sprdačine od fudbala u našoj ligi žele vidjeti pravi fudbal, bez obzira što se radi o Armeniji ili Farskim otocima i sl..kvalitet je neuporediv..ustvari vrijeme koje igrači provedu valjajući se po terenu kad se igra utakmica reprezentacije i kad se igra utakmica premier lige se nemjeri sa nekoliko minuta razlike, nego sa nekoliko destina minuta razlike..
Najbolje navijanje na svijetu je trenutno u Engleskoj..zašto? - pa zato što su navijačke skupine skoro izumrle..
Koliko god navijačke skupine imaju svojih prednosti, toliko one i negativno utiču na atmosferu u i oko utakmice..kao što rekoh, mnogi ulaze u te navijačke skupine radi interesa koji nemaju veze ni sa fudbalom ni sa ljubavlju prema klubu..zato se i dešavaju ovoliki incidenti..a zbog incidenata normalni, porodični ljudi izbjegavaju utakmice..zato imamo jednu od najgorih liga u evropi..
ultima_palabra

#182 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by ultima_palabra »

udrch wrote:
ultima_palabra wrote:
palermo wrote:Nije bolan meni ni krivo ako sam seljak ne sekiraj se za to, a da je ovaj tipus zvani ultima i još nešto to rekao, jeste.....
Nisam ti to rekao, rekao sam koja populacija je VEĆINOM na tim utakmicama. Pa na čitavoj temi se ljudi žale kako preovladava dijaspora i seoske lole, a kad ja to stavim u kontekst, onda je to problem :roll: Pogledaj malo i transparente na utakmicama Hrvatske i Srbije.
I btw, atmosfera na Željo-Leotar je bolja nego na BiH-Armenija (to je otprilike isti rang protivnika).
Ti stvarno prdiš bezveze..koliko je tebi godina svega ti?
Recimo ja sam skoro na svakoj tekmi Želje, ali ne pada mi na pamet da idem na Istok nikad među onu omladinu..utakmice reprezentacije nikad ne propuštam, pa tako neću ni ovu protiv Turske ako Bog da..sad znači to što ja imam 30-tak i kusur godina i što na tekme idem sa djetetom i što izbjegavam biti na Istoku sa "organiziranim navijačima" ja sam ili dijaspora ili seoska lola i ja nemam pojma o fudbalu i ja ne znam ni šta je ljubav ni prema klubu ni prema reprezentaciji..zelen si brate skroz..
"Organizirane navijačke grupe" su sastavljene uglavnom od mlađih ljudi koji nemaju nikakvih obaveza i koje život još nije pritisno i njima je utakmica kluba poligon za dokazivanje nečega..a na utakmice naše lige se odavno ne ide zbog fudbala, jer se to više ne igra u našoj zemlji..ja recimo odem iz razloga jer neće dijete čitav dan da bude u pionirskoj dolini ili vrelu Bosne ili da hoda po gradu..
Na utakmice reprezentacije dolaze ozbiljniji ljudi, koji znaju šta znači našoj zemlji reprezentacija u fudbalu, a i oni koji nakon sprdačine od fudbala u našoj ligi žele vidjeti pravi fudbal, bez obzira što se radi o Armeniji ili Farskim otocima i sl..kvalitet je neuporediv..ustvari vrijeme koje igrači provedu valjajući se po terenu kad se igra utakmica reprezentacije i kad se igra utakmica premier lige se nemjeri sa nekoliko minuta razlike, nego sa nekoliko destina minuta razlike..
Najbolje navijanje na svijetu je trenutno u Engleskoj..zašto? - pa zato što su navijačke skupine skoro izumrle..
Koliko god navijačke skupine imaju svojih prednosti, toliko one i negativno utiču na atmosferu u i oko utakmice..kao što rekoh, mnogi ulaze u te navijačke skupine radi interesa koji nemaju veze ni sa fudbalom ni sa ljubavlju prema klubu..zato se i dešavaju ovoliki incidenti..a zbog incidenata normalni, porodični ljudi izbjegavaju utakmice..zato imamo jednu od najgorih liga u evropi..
Zbog vrijeđanja si prijavljen, ako ne možeš poštovati osnovna pravila komunikacije nemam namjeru da ti odgovaram na ovu hrpu besmislica.
Btw, imam cca 5 godina manje od tebe, a ovim dugim postom nisi pobio nijednu od 4 rečenice koje sam napisao.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#183 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by hrasno38 »

-LIBERO- wrote:
Bosanski_kralj wrote:
JThomas wrote:ne znam stvarno što se ljutiš, ja to uopšte nisam tako shvatio. ali kako ti ćejf...kad bi navijačke grupe organizovano išle, dolazilo bi do sranja i sukoba non stop.
Pa riješenje je navijačka grupa svih reprezentacija BiH, ali kod nas se to ne može postići. Recimo BHF je po meni divan pokret, bez obzira na sve nedostatke. Opet ni on svima ne paše. Jednima smeta dijaspora, jednima što je u BHF BiH uglavnom raja iz manjih sredina....
nemoj da budes smjesan.

Ni jedan clan Hz,TM,RZ,FT,RA...koji drzi do sebe i svoje grupe ne moze biti istodobno CLAN svoje maticne grupe i BHF.
Ozbiljnih clanova klubskih navijackih skupina NEMA u BHF-u,niti ce ih ikada biti.

Postoji jedina moguca solucija da sve grupe objave da ce pratiti reprezentaciju,i da STOJE JEDNI PORED DRUGI,tj. na drugim tribinama,eventualno i na istoj..sto licno mislim da je NE izvodnjivo.

bio sam na zadnjoj utakmici protiv Belgije u Ze. i mogu potvrditi,i cvrsto stojim iza toga da je tamo bilo 80% navijaca koji su iz manjih sredina koje nemaju svoje klubove,i samim time nemaju navijacke skupine(izdvajam Robijase,oni su bili a klubska su grupa). Ovo se odnosi i na BHF,90% njihovih clanova je iz sredina i gradova koje nemaju ozbilje navijacke skupine ili ni ozbiljnog kluba uopste.

Komplikovano je to,tesko je staviti na istu tribinu 6-7 navijackih skupina koje se tokom cijle godine,i tako godinama,sukobljavaju ,neke vise neke manje,ali u globalu nisu ni blizu dobrih odnosa izmedju sebe :D
Kad bi malo razmislio sta si napisao sam sebi bi spucao samarcinu jer uporedjujes nesto sto je minorno sa necim sto je najbitnije i najvaznije. Ispred reprezentacije drzave, samo neko neozbiljan, da budem blag u rijeima, moze staviti neki od klubova ove jadne lige. To ti drzis do sebe pa ti je ko vaznije klupsko navijanje od navijanja za drzavu. Ja bih takve istjerao iz ove zemlje, momentalno i bez ikakvog objasnjenja. Kad se kaze BiH stane se mirno i u drugi plan idu i Zeljo i Sarajevo i Velez i Celik i sve ostalo. Nisu ovdje ljudi ginuli za za ove klubove niti navijacke skupine nego za drzavu Bosnu I Hercegovinu. BHF, ma koliko ja dolazio u koliziju sa nekim njihovim stavovima, su vec u svijetu prepoznati navijaci drzave BiH i nemaju nikakve veze sa ovim nasim jadima od klubova ali siguran sam isto tako da svaki clan BHF-a jeste i simptaizer i navijac nekog naseg kluba. E sad ti ko zajeban pa si iz sredine koja ima ozbiljnu navijacku skupinu a ovi iz BHF-a ko papci iz malih sredina. Samim takvim pisanjem upravo si pokazao kakvi su likovi iz tih kao velikih navijackih skupina mada ja znam bruku ljudi iz HZ-a i Manijaka kojima je reprezentacija svetinja a pogotovo onima koji su svoju krv prosipali za ovu zemlju. Sta je komplikovano?????? Komplikovano je to sto u vasim glavama jedino cuci vizija ko je najjaci i ko je ta grupa koja treba da vodi navijanje jer svi mislite da ste boga za jaja uhvatili. Sta mislis da smo se u ratu dijelili na navijacke skupine pa nismo mogli biti u istom rovu!!!!! Koje budalastine pisete po ovom forumu da covjeka jednostavno srce zaboli. Sto ja to kao navijac Zelje ne bi na utakmici reprezentacije mogao zagrliti bilo kojeg Pitara i svim srcem navijati za nasu reprezentaciju. BiH je na prvom mjestu pa onda 100 mjesta prazno pa idu klubovi!!!!! A sukobljavate se jer ne znate sta cete od sebe, jer ne znate gdje da utrosite svoju energiju i jer nemate nista u tim svojim uspaljenim glavama pa od sportskih susreta pravite bojna polja. Zato vama i treba neki novi Tito da vas salje na radne akcije i da svu tu energiju trosite na lopatama i krampama a ne po gradovima gdje normalan svijet ne smije da sa svojom djecom ode na sportske susrete. I onda kukate kad vas policija rasturi. I treba da vas rasturi, samo sto na zalost uvijek stradaju oni koji su najmanje krivi kao sto je bio navijac Zelje Aner Kasapovic. Malo vam je jedna glava jel treba jos koja pa da budete sretni svi vi iz neprevazidjenih navijackih skupina od kojih 70% jos uvijek ne zna za sta sve sluzi cuna.
Kad je reprezentacija u pitanju nema velikih i malih, nema papaka i onih iz velikih gradova, nema crnih i bjelih jer ako volis svoju zemlju onda volis i narod te zemlje ma gdje ta narod zivio!!!!!!
delightful

#184 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by delightful »

udhrc, opomena pred ban.
ultima_palabra

#185 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:Kad bi malo razmislio sta si napisao sam sebi bi spucao samarcinu jer uporedjujes nesto sto je minorno sa necim sto je najbitnije i najvaznije. Ispred reprezentacije drzave, samo neko neozbiljan, da budem blag u rijeima, moze staviti neki od klubova ove jadne lige. To ti drzis do sebe pa ti je ko vaznije klupsko navijanje od navijanja za drzavu. Ja bih takve istjerao iz ove zemlje, momentalno i bez ikakvog objasnjenja. Kad se kaze BiH stane se mirno i u drugi plan idu i Zeljo i Sarajevo i Velez i Celik i sve ostalo. Nisu ovdje ljudi ginuli za za ove klubove niti navijacke skupine nego za drzavu Bosnu I Hercegovinu. BHF, ma koliko ja dolazio u koliziju sa nekim njihovim stavovima, su vec u svijetu prepoznati navijaci drzave BiH i nemaju nikakve veze sa ovim nasim jadima od klubova ali siguran sam isto tako da svaki clan BHF-a jeste i simptaizer i navijac nekog naseg kluba. E sad ti ko zajeban pa si iz sredine koja ima ozbiljnu navijacku skupinu a ovi iz BHF-a ko papci iz malih sredina. Samim takvim pisanjem upravo si pokazao kakvi su likovi iz tih kao velikih navijackih skupina mada ja znam bruku ljudi iz HZ-a i Manijaka kojima je reprezentacija svetinja a pogotovo onima koji su svoju krv prosipali za ovu zemlju. Sta je komplikovano?????? Komplikovano je to sto u vasim glavama jedino cuci vizija ko je najjaci i ko je ta grupa koja treba da vodi navijanje jer svi mislite da ste boga za jaja uhvatili. Sta mislis da smo se u ratu dijelili na navijacke skupine pa nismo mogli biti u istom rovu!!!!! Koje budalastine pisete po ovom forumu da covjeka jednostavno srce zaboli. Sto ja to kao navijac Zelje ne bi na utakmici reprezentacije mogao zagrliti bilo kojeg Pitara i svim srcem navijati za nasu reprezentaciju. BiH je na prvom mjestu pa onda 100 mjesta prazno pa idu klubovi!!!!! A sukobljavate se jer ne znate sta cete od sebe, jer ne znate gdje da utrosite svoju energiju i jer nemate nista u tim svojim uspaljenim glavama pa od sportskih susreta pravite bojna polja. Zato vama i treba neki novi Tito da vas salje na radne akcije i da svu tu energiju trosite na lopatama i krampama a ne po gradovima gdje normalan svijet ne smije da sa svojom djecom ode na sportske susrete. I onda kukate kad vas policija rasturi. I treba da vas rasturi, samo sto na zalost uvijek stradaju oni koji su najmanje krivi kao sto je bio navijac Zelje Aner Kasapovic. Malo vam je jedna glava jel treba jos koja pa da budete sretni svi vi iz neprevazidjenih navijackih skupina od kojih 70% jos uvijek ne zna za sta sve sluzi cuna.
Kad je reprezentacija u pitanju nema velikih i malih, nema papaka i onih iz velikih gradova, nema crnih i bjelih jer ako volis svoju zemlju onda volis i narod te zemlje ma gdje ta narod zivio!!!!!!
Joj šuplje patriotske... đe si ti ranije tjero iz države :-D pa nije ovo Sjeverna Koreja gdje ćeš ti propisivati nekom za koga će i kako navijati. Reprezentacija će biti svetinja onda kada se ljudi koje je vode tako budu ponašali, dotad će biti privatna prćija lola iz Orašja i pjana sa Bazena. Pravi navijač Želje nikad svoj klub ne bi nazvao jadom, i ti možeš nabit još 10000 postova pišući o njemu, ali vidi se da nemaš to u sebi. Nemoj bezveze rahmetli Anera u ovo miješati, on nema nikakve veze sa temom.
jutarnji

#186 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by jutarnji »

ultima_palabra wrote:Joj šuplje patriotske...
Nije suplja, mada razumijem da je to tebi tesko shvatiti.
ultima_palabra wrote: Reprezentacija će biti svetinja onda kada se ljudi koje je vode tako budu ponašali,
..dok su Zeljo, Sarajevo, Celik itd, institucije predvodjene ljudima koji imaju jasnu viziju kako da osvoje prvenstvo u
"znj" ligi gurajuci se sa takvim sportskim velicinama kao sto su Modrica, Siroki i ostali alasalamet timovi.
Ne kontam sto se uopste zamaras sa stvarima koje te, kako sam kazes, ne zanimaju? Na kraju uvjek se mozes presaltat
na neku repku iz komsiluka, ako vec nisi? :-)
ultima_palabra

#187 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by ultima_palabra »

jutarnji wrote:
ultima_palabra wrote:Joj šuplje patriotske...
Nije suplja, mada razumijem da je to tebi tesko shvatiti.
ultima_palabra wrote: Reprezentacija će biti svetinja onda kada se ljudi koje je vode tako budu ponašali,
..dok su Zeljo, Sarajevo, Celik itd, institucije predvodjene ljudima koji imaju jasnu viziju kako da osvoje prvenstvo u
"znj" ligi gurajuci se sa takvim sportskim velicinama kao sto su Modrica, Siroki i ostali alasalamet timovi.
Ne kontam sto se uopste zamaras sa stvarima koje te, kako sam kazes, ne zanimaju? Na kraju uvjek se mozes presaltat
na neku repku iz komsiluka, ako vec nisi? :-)
To sa komšilukom ti je niđe veze, ne znaš ni ko sam ni šta sam, ni ko mi je u familiji ginuo i protjeran od tih "komšija"
Slažem se da u klubovima ima svakakvih, bojkotovao sam i utakmice svog kluba godinu i po dok se nije promjenila uprava. Ali fol je u tom da oni igraju kako im se svira iz Saveza. Pričaš o žnj ligi kao da njom ne rukovode ti isti ljudi. Pokušao je Gracić dok je bio u FKS protiv Muniba, pa se zna kako je završilo.
Poenta je: navijači klubova bi mijenjali savez sad i odmah, a ne bi čekali jer zaboga "imamo historijsku šansu da se plasiramo", "Ćiro majstore", itd. Sa ovakvim stanjem za 10 godina nećeš imati klubova, a time ni reprezentacije (nećeš više moći ni po dijaspori nafatavati igrače, jer je Ibišević makar malo zapamtio Bosnu; slijedeći Ibišević će biti rođen u Njemačkoj i neće ga biti briga).
hrasno38

#188 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by hrasno38 »

ultima_palabra wrote:
hrasno38 wrote:Kad bi malo razmislio sta si napisao sam sebi bi spucao samarcinu jer uporedjujes nesto sto je minorno sa necim sto je najbitnije i najvaznije. Ispred reprezentacije drzave, samo neko neozbiljan, da budem blag u rijeima, moze staviti neki od klubova ove jadne lige. To ti drzis do sebe pa ti je ko vaznije klupsko navijanje od navijanja za drzavu. Ja bih takve istjerao iz ove zemlje, momentalno i bez ikakvog objasnjenja. Kad se kaze BiH stane se mirno i u drugi plan idu i Zeljo i Sarajevo i Velez i Celik i sve ostalo. Nisu ovdje ljudi ginuli za za ove klubove niti navijacke skupine nego za drzavu Bosnu I Hercegovinu. BHF, ma koliko ja dolazio u koliziju sa nekim njihovim stavovima, su vec u svijetu prepoznati navijaci drzave BiH i nemaju nikakve veze sa ovim nasim jadima od klubova ali siguran sam isto tako da svaki clan BHF-a jeste i simptaizer i navijac nekog naseg kluba. E sad ti ko zajeban pa si iz sredine koja ima ozbiljnu navijacku skupinu a ovi iz BHF-a ko papci iz malih sredina. Samim takvim pisanjem upravo si pokazao kakvi su likovi iz tih kao velikih navijackih skupina mada ja znam bruku ljudi iz HZ-a i Manijaka kojima je reprezentacija svetinja a pogotovo onima koji su svoju krv prosipali za ovu zemlju. Sta je komplikovano?????? Komplikovano je to sto u vasim glavama jedino cuci vizija ko je najjaci i ko je ta grupa koja treba da vodi navijanje jer svi mislite da ste boga za jaja uhvatili. Sta mislis da smo se u ratu dijelili na navijacke skupine pa nismo mogli biti u istom rovu!!!!! Koje budalastine pisete po ovom forumu da covjeka jednostavno srce zaboli. Sto ja to kao navijac Zelje ne bi na utakmici reprezentacije mogao zagrliti bilo kojeg Pitara i svim srcem navijati za nasu reprezentaciju. BiH je na prvom mjestu pa onda 100 mjesta prazno pa idu klubovi!!!!! A sukobljavate se jer ne znate sta cete od sebe, jer ne znate gdje da utrosite svoju energiju i jer nemate nista u tim svojim uspaljenim glavama pa od sportskih susreta pravite bojna polja. Zato vama i treba neki novi Tito da vas salje na radne akcije i da svu tu energiju trosite na lopatama i krampama a ne po gradovima gdje normalan svijet ne smije da sa svojom djecom ode na sportske susrete. I onda kukate kad vas policija rasturi. I treba da vas rasturi, samo sto na zalost uvijek stradaju oni koji su najmanje krivi kao sto je bio navijac Zelje Aner Kasapovic. Malo vam je jedna glava jel treba jos koja pa da budete sretni svi vi iz neprevazidjenih navijackih skupina od kojih 70% jos uvijek ne zna za sta sve sluzi cuna.
Joj šuplje patriotske... đe si ti ranije tjero iz države :-D pa nije ovo Sjeverna Koreja gdje ćeš ti propisivati nekom za koga će i kako navijati. Reprezentacija će biti svetinja onda kada se ljudi koje je vode tako budu ponašali, dotad će biti privatna prćija lola iz Orašja i pjana sa Bazena. Pravi navijač Želje nikad svoj klub ne bi nazvao jadom, i ti možeš nabit još 10000 postova pišući o njemu, ali vidi se da nemaš to u sebi. Nemoj bezveze rahmetli Anera u ovo miješati, on nema nikakve veze sa temom.
Da bi ti u potpunosti shvatio sta sam ja napisao moras da odrastes ali ne samo godinama nego i intelektualno. Kako radi tvoj mozak fino si prezentovao u ovoj recenici " Reprezentacija će biti svetinja onda kada se ljudi koje je vode tako budu ponašali, dotad će biti privatna prćija lola iz Orašja i pjana sa Bazena". Po toj logici i drzavu treba odjebati jer je jedna od poluga vlasti u njoj "lola iz Laktasa" i jos sijaset drugih koji em sto je ne vole em sto gledaju da uzmu od nje sve sto se uzeti moze. A da bi shvatio sta znaci rijec "patriotizam" moras nesto dati za svoju zemlju, ili makar probati dati a da to sto dajes boli a tebe nije briga sto boli jer je cilj najveci moguci. I ukakiste vise sa tom teorijom "pravog navijaca". Ja sam se rodio pored stadiona Grbavica, citav zivot proveo na njemu, u ratu se borio za taj stadion, do rata nije bilo utakmice Zelje na koju nisam isao ali nisam isao da pravim sranja nego da navijam i da potrosim koji sat u sportskoj zabavi a ne u tuci i ubijanju. Moj pojam navijanja i tvoj i tebi slicnima je nebo i zemlja jer kao sto sam rekao nisu samo bitne godine pa da odrastes.
ultima_palabra

#189 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:
ultima_palabra wrote:
Da bi ti u potpunosti shvatio sta sam ja napisao moras da odrastes ali ne samo godinama nego i intelektualno. Kako radi tvoj mozak fino si prezentovao u ovoj recenici " Reprezentacija će biti svetinja onda kada se ljudi koje je vode tako budu ponašali, dotad će biti privatna prćija lola iz Orašja i pjana sa Bazena". Po toj logici i drzavu treba odjebati jer je jedna od poluga vlasti u njoj "lola iz Laktasa" i jos sijaset drugih koji em sto je ne vole em sto gledaju da uzmu od nje sve sto se uzeti moze. A da bi shvatio sta znaci rijec "patriotizam" moras nesto dati za svoju zemlju, ili makar probati dati a da to sto dajes boli a tebe nije briga sto boli jer je cilj najveci moguci. I ukakiste vise sa tom teorijom "pravog navijaca". Ja sam se rodio pored stadiona Grbavica, citav zivot proveo na njemu, u ratu se borio za taj stadion, do rata nije bilo utakmice Zelje na koju nisam isao ali nisam isao da pravim sranja nego da navijam i da potrosim koji sat u sportskoj zabavi a ne u tuci i ubijanju. Moj pojam navijanja i tvoj i tebi slicnima je nebo i zemlja jer kao sto sam rekao nisu samo bitne godine pa da odrastes.
Ma ja, ako nemaš argumenata onda ideš na ličnoj osnovi :roll: ako treba da odrastem da bih u srednjim godinama pisao takve postove pune upitnika, uzvičnika, krvi, prijetnji i crno-bijelog svijeta, onda neka hvala, ostaću ovakav :)
BTW, ne navijam više u kopu i rijetko idem na gostovanja, a sranja nisam nikad pravio. Da Grbavica ima zapadnu tribinu kako treba, išao bih na nju (taman sam kontao da sam odrastao, al ti me sad zadevera) :-)
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#190 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Halleluhwah »

Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj na livadi pored hotela Hercegovine na Ilidži, prisutnima su se obratili selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević, članovi stručnog štaba Borče Sredojević i trener golmana Enver Lugušić, generalni sekretar N/FSBiH Munib Ušanović, te kapiten naših Zmajeva Emir Spahić.
Na livadi, nego šta. :mrgreen:
ice tea

#191 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by ice tea »

Bez veze vam je prica, tolika polemika ko je u pravu a na kraju ce sve isto ostati. Ko je isao na tekme repke nastavit ce, ko nije nece poceti nakon necijeg posta na forumu. Svi imaju svoje razloge i argumente za to i glupo je nekaoga prozivati jer misli drugacije. Mnogo je stvari lose oko nase repke, mnogo igraca preko raznih poznanstava dolaze do mjesta u reprezentaciji, neki placaju za svoje mjesto, mnogi na terenu se ne zalazu koliko bi trebali. Unutar saveza situacija je jos gora, savez vode ljudi koji to ne znaju raditi kako treba, neki od njih uopste ne vole BIH pa idu na utakmice druge repke, ukrali su sve sto se moglo ukrasti, upropastili sve sto su mogli. Mnogi zaboravljaju da bas zbog takvih propada nas domaci fudbal. Zbog njih su utakmice sa dobrim sudjenjem ravne cudu, logicno je onda da se igra los fudbal i da je na tribinama malo ljudi. Male posjete sigurno nisu radi tih nekih incidenata.. Pa prije rata u 1 drzavi smo imali mnogo brojnije navijacke skupine ciji su incidenti bili mnogo zesci i brojniji nego sto je to slucaj danas, pa su opet stadion bili puni. A zasto? Jer nam je liga bila jedna od boljih. Nekima je ovo dovoljno da ne idu na tekme, neki ne obaziru paznju na to. Idu da vide koji dobar potez. Svako ima svoje..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#192 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by -LIBERO- »

hrasno38 wrote:
-LIBERO- wrote: nemoj da budes smjesan.

Ni jedan clan Hz,TM,RZ,FT,RA...koji drzi do sebe i svoje grupe ne moze biti istodobno CLAN svoje maticne grupe i BHF.
Ozbiljnih clanova klubskih navijackih skupina NEMA u BHF-u,niti ce ih ikada biti.

Postoji jedina moguca solucija da sve grupe objave da ce pratiti reprezentaciju,i da STOJE JEDNI PORED DRUGI,tj. na drugim tribinama,eventualno i na istoj..sto licno mislim da je NE izvodnjivo.

bio sam na zadnjoj utakmici protiv Belgije u Ze. i mogu potvrditi,i cvrsto stojim iza toga da je tamo bilo 80% navijaca koji su iz manjih sredina koje nemaju svoje klubove,i samim time nemaju navijacke skupine(izdvajam Robijase,oni su bili a klubska su grupa). Ovo se odnosi i na BHF,90% njihovih clanova je iz sredina i gradova koje nemaju ozbilje navijacke skupine ili ni ozbiljnog kluba uopste.

Komplikovano je to,tesko je staviti na istu tribinu 6-7 navijackih skupina koje se tokom cijle godine,i tako godinama,sukobljavaju ,neke vise neke manje,ali u globalu nisu ni blizu dobrih odnosa izmedju sebe :D
Kad bi malo razmislio sta si napisao sam sebi bi spucao samarcinu jer uporedjujes nesto sto je minorno sa necim sto je najbitnije i najvaznije. Ispred reprezentacije drzave, samo neko neozbiljan, da budem blag u rijeima, moze staviti neki od klubova ove jadne lige. To ti drzis do sebe pa ti je ko vaznije klupsko navijanje od navijanja za drzavu. Ja bih takve istjerao iz ove zemlje, momentalno i bez ikakvog objasnjenja. Kad se kaze BiH stane se mirno i u drugi plan idu i Zeljo i Sarajevo i Velez i Celik i sve ostalo. Nisu ovdje ljudi ginuli za za ove klubove niti navijacke skupine nego za drzavu Bosnu I Hercegovinu. BHF, ma koliko ja dolazio u koliziju sa nekim njihovim stavovima, su vec u svijetu prepoznati navijaci drzave BiH i nemaju nikakve veze sa ovim nasim jadima od klubova ali siguran sam isto tako da svaki clan BHF-a jeste i simptaizer i navijac nekog naseg kluba. E sad ti ko zajeban pa si iz sredine koja ima ozbiljnu navijacku skupinu a ovi iz BHF-a ko papci iz malih sredina. Samim takvim pisanjem upravo si pokazao kakvi su likovi iz tih kao velikih navijackih skupina mada ja znam bruku ljudi iz HZ-a i Manijaka kojima je reprezentacija svetinja a pogotovo onima koji su svoju krv prosipali za ovu zemlju. Sta je komplikovano?????? Komplikovano je to sto u vasim glavama jedino cuci vizija ko je najjaci i ko je ta grupa koja treba da vodi navijanje jer svi mislite da ste boga za jaja uhvatili. Sta mislis da smo se u ratu dijelili na navijacke skupine pa nismo mogli biti u istom rovu!!!!! Koje budalastine pisete po ovom forumu da covjeka jednostavno srce zaboli. Sto ja to kao navijac Zelje ne bi na utakmici reprezentacije mogao zagrliti bilo kojeg Pitara i svim srcem navijati za nasu reprezentaciju. BiH je na prvom mjestu pa onda 100 mjesta prazno pa idu klubovi!!!!! A sukobljavate se jer ne znate sta cete od sebe, jer ne znate gdje da utrosite svoju energiju i jer nemate nista u tim svojim uspaljenim glavama pa od sportskih susreta pravite bojna polja. Zato vama i treba neki novi Tito da vas salje na radne akcije i da svu tu energiju trosite na lopatama i krampama a ne po gradovima gdje normalan svijet ne smije da sa svojom djecom ode na sportske susrete. I onda kukate kad vas policija rasturi. I treba da vas rasturi, samo sto na zalost uvijek stradaju oni koji su najmanje krivi kao sto je bio navijac Zelje Aner Kasapovic. Malo vam je jedna glava jel treba jos koja pa da budete sretni svi vi iz neprevazidjenih navijackih skupina od kojih 70% jos uvijek ne zna za sta sve sluzi cuna.

Prvo,ne obracaj mi se tim tonom.
Drugo,ako ti je bas takva zivotna zelja da takve kao sto sam ja,(kao sto si napisao)protjeras iz drzave,druze,uvijek ima mogucnosti dogovoriti ,imas opciju PM-a pa bujrum :thumbup:

Totalno si sve zbuckurisao i mjesas jabuke i kruske.
Ko je rekao da ne volim reprezentaciju i drzavu,ko je rekao da nisam bio na desetine utakmica,cak i nekim gostovanjima u okruzenju?

Ja sam samo napisao da je vrlo tesko dovesti organizovane navijacke skupine na tribinu,narocito na istu....nije ne izvodljivo ali vrlo vrlo tesko.

Sta ti spominjes,zagrliti pitara ti kao manijak i zajedno navijati.

da ti pojednastovami,moj najblizi rodjak je u jednoj podgrupi manijaka,i k'o braca smo. Desetinu puta smo bili na utakmicama reprezentacije,naravno imam i drugova koji su manijaci (ne manijaci kao ti,jer ti si zeljin navijac,sto je razlika ogromna),i sa kojima sam extra dobar.

sa svima njima ,onog momenta kada na neki stadion krenem kao dio Hz se NE POZNAJEM,na ulici,pred stadionom,na stadionu..oni su samo pojedinci u suparnickom taboru,a moja braca,barem taj vremenski period,su ovi sto stoje uz mene,i stoje iza iste boje naseg kluba i grupe.

Ovo ti je pojednostavljeno,do krajnjih granica,ti to ocito ne razumijes i ja to postujem,ali zelim da i ti ispostujes moj stav i stav momaka koji razmisljaju kao ja,sasvim jednostavno.
A ti svoj patriotizam zadrzi za sebe,a ja cu svoj za sebe,kao i manifest tog patriotizma.

Ima mjesto i vrijeme kada je patriotizam neophodan i pozeljan,i ja sam ga u X slucajeva iskazao,al' mi en pada na pamet da se pravdam ni tebi,ni slicnim tebi,svako ima svoje.

Reprezantaciju volim,navijam za nju,sasvim logicno,smijem se i palecem uz nju,ali intezitet ljubavi prema mome Sarajevu je neuporedivo sa prvim navedenim.

To ti ej kao da imas 12 djevojaka i onda ti naleti ona djevojka tvoga zivota,inteziteti istih osjecaja su tu jednostavno neuporedivi.
Ja /mi zivimo Sarajevo,i to nam niko ne moze oduzeti,cak ni kvazi moralisti poput tebe,koji nesto prica tamo iz Amerike :thumbup:

Pozdravi Obamu,i prestani pricati o patriotizmu,jer za razliku od tembe,mi neozbiljni koje bi ti protjerao iz drzave smo tu,i svoju sudbinu dijelimo sa ovom zemljom,a sutra ako bude zatrebalo(nedaj Boze,ali ako...) prvi mi ,koje ti kao ne razumijes,cemo uzeti pusku i satti na branik drzave.

I na kraju,DA sarajevo i Hz mi je iznad reprezentacije BiH,a ako baz zelis da ispunis svoj "brilijantni"plan o protjerivanjima i slicnim stvarima imas mogucnost da to pokusas organizovati,naravno kada dodjes na godisnji u Sarajevo. :thumbup:

Pozdrav.
hrasno38

#193 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by hrasno38 »

@Libero bas mi je drago sto si odgovorio na taj nacin koji sam i ocekivao a to je upravo nacin na kojem pociva danasnje drustvo a ponegdje se zove kao zakon ulice. Kao prvo ja cu se tebi obracati kako ja hocu i naravno bez svega onoga sto spada u pravila ovog foruma i sto nije u mom mentalitetu. Kao drugo tvoj poziv na neko druzenje preko PP-a bi te mogao dovestiu veoma zajebanu situaciju s tom razlikom sto sam ja te zakone ulice prosao jako davno i danas se na neki nacin borim protiv njih. Kao trece ja sebi a i masa normalnog svijeta nikada ne bi dozvolio da me neko zove Manijakom a jos manje pripadnikom neke skupine delikvenata pod nazivom Horde Zla. I jedno i drugo ime asociraju na sve samo ne na nesto sto je normalno ljudskom umu. Kao cetvrto fudbalska liga BiH se moze iz razno raznih razloga moze ukinuti (kao sto je bio slucaj u ratu) ali reprezentacija i drzava postoji uvijek i u ratu i u miru i bez jebenog Sarajeva i Zelje se moze ali ako nema reprezentacije onda nema ni drzave a u tom slucaju nema ni vas ni vas najdrazih klubova. Dakle samo nepismenom i neobrazovanom covjeku nije jasno sta je prioritet u svakoj drzavi.
Ja sam nekoliko puta rekao nedao bog da se ponovo zarati i da nas takvi moraju danas braniti. Niste u stanju da se skupite da promjenite ljude NS BiH a kamo li da odbranite drzavu. Mi smo vam ovu drzavu branili i odbranili i imamo pravo da pricamo o patriotizmu i da vas marisemo na svakom cosku kad vidimo da udarate na njega. Mi smo 4 Aprila u starkama odbranili ovaj grad stali u odbranu drzave a vi ko mulci gledate sirom otvorenih ociju kako se to sve opet unistava.
Koja je razlika izmedju tebe i Dodika sto se tice stava prema reprezentaciji??? Nema je i njemu su Laktasi na prvom mjestu, Borac na drugom itd itd pa onda reprezentacija Srbije i BiH samo u slucaju kad igra protiv Turske. Ni kod tebe ni kod njega nema BiH na prvom mjestu. Da sutra neko kaze ugasit cemo Zelju, bilo bi mi tesko ali mi se svijet ne bi srusio a da kaze ugasit cemo BiH opet bi svoju krv bez razmisljanja prosuo za nju.
I zestoko si se zajebao sa mojim godisnjim jer ja nikada nisam otisao iz ove drzave od 1965 godine a na godisnje ide iskljucivo na Jadransko more 7 dana i onda opet nazad u svoje seher Sarajevo. Cijeli zivot na Grbavici ili tacnije Hrasnom, u ratu jedinica na Trgu Heroja sa komandirom Abdulovskim. Prosao sva ratista u i oko Sarajeva i detaljno upoznao svaku travku i svaki grm. Nikada necu otici odavde,orilo gorilo i naravno uvijek ce mi BiH biti na prvom mjestu zajedno sa mojom porodicom pa na drugom moji saborci a onda dalje nije ni bitno jer je ovo o cemu pricamo nesto bez cega se moze.
Tu smo ti i ja zavrsili svu pricu pripadnice "velikih" HZ-a.
Locked