Karta inteligencije- BiH dno 84

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
šrilančananin

#1 Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by šrilančananin »

Češki matematičar i lingvist Jakub Marian na svojoj je web stranici objavio kartu Europe po prosječnom kvocijentu inteligencije građana pojedinih država.

Kartu je izradio na temelju podataka iz stručnog rada njemačkog psihologa Heinera Rindermanna, a na njoj je Albanija na samom europskom začelju s prosječnim kvocijentom 83. U stopu je prati Bosna i Hercegovina (84), a tu su i Turska (88) i Makedonija (88).
Image
Last edited by šrilančananin on 24/05/2015 09:39, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#2 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mislim da postoji ova tema te istu treba pripojiti postojećoj. :oops: Za BiH i još neke zemlje se potkrala greška tako da BiH ima index od 93. :oops:

http://bulevar.b92.net/srpska-posla.php ... _id=991295

P.S Post ti je prijavljen zbog spamovanja.
Deda Kurcoje

#3 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by Deda Kurcoje »

Citam komentare na Klix-u i smatram da smo jos visko pozicionirani. Precijenio nas je.
DZONPI

#4 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by DZONPI »

Nek taj supak dovede tu nasu omladinu gdje nema ovakve politike ispiranja mozga i ostalog oa ce da vidi nivo inteligencije.ja samo znam da nasa omladina ubija na zapadu po raznim univerzitetima a on nek se napusi inteligentno.Vidio bi njegov koificijent da je odrasto u ovakvim uslovima kosto su unas.Pa prosjecni Holandzanin nezna dalje od svog nosa i radnog mjesta.ja im znam bolje njihovu zemlju od njih samih.Znaju samo radit placat porez i drkat vikendom.
Prpa.ba

#5 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by Prpa.ba »

Gdje ces bosancu reci da je glup. :lol:
JThomas

#6 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by JThomas »

DZONPI wrote:Nek taj supak dovede tu nasu omladinu gdje nema ovakve politike ispiranja mozga i ostalog oa ce da vidi nivo inteligencije.ja samo znam da nasa omladina ubija na zapadu po raznim univerzitetima a on nek se napusi inteligentno.Vidio bi njegov koificijent da je odrasto u ovakvim uslovima kosto su unas.Pa prosjecni Holandzanin nezna dalje od svog nosa i radnog mjesta.ja im znam bolje njihovu zemlju od njih samih.Znaju samo radit placat porez i drkat vikendom.
to je tačno što ti kažeš. al' mora se u neku vrstu pameti računati i to što oni znaju napraviti sistem, uslove i državu a mi ne znamo...
dobojlija81

#7 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by dobojlija81 »

Sigurno mu je neki bosanceros zguzio jaukbovcu pa ovaj vako
arslanbey

#8 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by arslanbey »

DZONPI wrote:Nek taj supak dovede tu nasu omladinu gdje nema ovakve politike ispiranja mozga i ostalog oa ce da vidi nivo inteligencije.ja samo znam da nasa omladina ubija na zapadu po raznim univerzitetima a on nek se napusi inteligentno.Vidio bi njegov koificijent da je odrasto u ovakvim uslovima kosto su unas.Pa prosjecni Holandzanin nezna dalje od svog nosa i radnog mjesta.ja im znam bolje njihovu zemlju od njih samih.Znaju samo radit placat porez i drkat vikendom.
Zavisi.,ja slabo vidjam nasih studenata u nekim prestiznim fakultetima,slabo ih ima da uce na zapadu medicinu,inzinjerstvo..i sl.Vecinom su to neki socioloski,ekonomski i slicni faxovi
razonoda

#9 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by razonoda »

:roll: I ti dosao kod takvih da radis, i kritikujes ih. Gdje si ti onda?
Banksy

#10 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by Banksy »

DZONPI wrote: Nek taj supak dovede tu nasu omladinu gdje nema ovakve politike ispiranja mozga i ostalog oa ce da vidi nivo inteligencije.ja samo znam da nasa omladina ubija na zapadu po raznim univerzitetima a on nek se napusi inteligentno.Vidio bi njegov koificijent da je odrasto u ovakvim uslovima kosto su unas.Pa prosjecni Holandzanin nezna dalje od svog nosa i radnog mjesta.ja im znam bolje njihovu zemlju od njih samih.Znaju samo radit placat porez i drkat vikendom.
Podsjećanje da je za ''politiku ispiranja mozga'' neko i glasao ... što se također ubraja u inteligenciju ... :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by Truba »

sudeci po raji s pika dobar nam je rezultat
DZONPI

#12 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by DZONPI »

Pa da nisam medju njima nebi ovo ni piso.Radim struku koju nisam nikad radio i gle cuda doguro do reicmo nekog malog sefica.Vjerovatno inteligencijom jer vdeo nema stele samo rad.Ako mislte da ovdje pametno glasaju i da ne hapaju malo se informisite pa ce te vidjet na sta se sve porez placa i za koga glasaju mislim da ste culi za onog nacionalistu e on je vec dugo u vrhu.Nije da meni nevalja cak sta vise super mi je ali nedam na to da smo mi ko eto paglu mislim ipak da je to samo radi politike i stanja u zemlji.Nasih ima pasa samo u mom mjestu gdje ja zivim omladina rastura 80% je na univerzitetima pa sad ti skontak kojim i sta.Jebiga nemogu odma bit predsjednici drzave stani malo.
Danguba

#13 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by Danguba »

Cuj Ceh. :D

On sjedi u kaficu i ispija placeno pivo dok mu ja zenu obradjujem u hotelu a navece ce doci i sestra na red. :lol:

...i ono inteligentno. :-)

:sax: i postavljace teme.
šrilančananin

#14 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by šrilančananin »

Danguba wrote:Cuj Ceh. :D

On sjedi u kaficu i ispija placeno pivo dok mu ja zenu obradjujem u hotelu a navece ce doci i sestra na red. :lol:

Tesko bi ti cehinju obradjivao, mozda bi mogao biti njena cajkusa, ak'znas sta je?
Nastavak price bi mogao zavrsiti po tebe jer je velika vjerovatnost da se muz vrati s pive, bipsic.
Dobis i jenu pivicu, jasno?
Danguba

#15 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by Danguba »

šrilančananin wrote:

Tesko bi ti cehinju obradjivao, mozda bi mogao biti njena cajkusa, ak'znas sta je?
Nastavak price bi mogao zavrsiti po tebe jer je velika vjerovatnost da se muz vrati s pive, bipsic.
:D

...ma nisam ti ispricao detalje. To je iz mojih memoara. :D
Ukratko, ostao joj neki rucni zenski sat nad kojim sam se ja sazalio misleci da je neka uspomena. Najbezbolnije da ga vratim a njih zaobidjem je da isti ostavim kod konobara koji je to uredno predao a ja dobio pismo. :D

...i nisam uzimao gidore ni satore ni nista sto su oni donosili osim zeMskih koje proberem. :izet:

Ceh, inteligencija, Bosanac glup, europljani inteligentni...nidje veze. Oni imaju sistem koji funkcionise a ti mozes biti i krava koja ima ulogu i van odredjenih ograda nema ti vani. Van tog sistema ta krava ce crknuti...a tako i ljudi kako su snalazljivi.
šrilančananin

#16 Re: Karta inteligencije- BiH dno 84

Post by šrilančananin »

Danguba wrote:
šrilančananin wrote:

:D

...ma nisam ti ispricao detalje. To je iz mojih memoara. :D
Ukratko, ostao joj neki rucni zenski sat nad kojim sam se ja sazalio misleci da je neka uspomena. Najbezbolnije da ga vratim a njih zaobidjem je da isti ostavim kod konobara koji je to uredno predao a ja dobio pismo. :D

...i nisam uzimao gidore ni satore ni nista sto su oni donosili osim zeMskih koje proberem. :izet:

Ceh, inteligencija, Bosanac glup, europljani inteligentni...nidje veze. Oni imaju sistem koji funkcionise a ti mozes biti i krava koja ima ulogu i van odredjenih ograda nema ti vani. Van tog sistema ta krava ce crknuti...a tako i ljudi kako su snalazljivi.
Defiiniitivno tvrdim da Europa je supak i ne zelim u tu guzicu, al'tamo je inteligentije djeci, ovdje je tendencija zakrzljalosti, djeca se u prometu nisu u stanju ponasati, a gdje cigarete, droga, sve losiji izbori, tu je daleko neinteligentnije, kvaliteta zivota, a o njoj se najmanje govori, pa je logicno da je iq dno. Ljudi nemaju pojma o pravima, linija manjeg otpora je prenaglasena. Zajebavam se?
Locked