Neko bi rekao da je to glup potez, ali ne moze svako biti Srpski akademik.
KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
- madner
#251 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Treba biti fer, Jugoslavija se raspala kada je najveci narod odustao od iste i odlucio da je puno bolje imati puno manju i slabiju drzavu.
-
daddy-kool
#252 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Mister Yes wrote:To je upravo ono što ja tvrdim. Tudžmanu se nudilo da dobije komad BiH ali da Bošnjacima da Neum. Ili da pristane na Federaciju. Draža mu je bila Federacija nego da uzme dobar dio BiH ali i "oslobodi" Bošnjake.daddy-kool wrote: Znači kada se pregovaralo o podjeli BiH august-decembar 1993, dogovor je isključivo ovisio o povezanosti teritorije i kontroli Neuma. Tuđman je odbio predavanje Neuma Bošnjacima, ali je pod pritiskom amerikanaca pristao da prekine rat sa ARBiH i obnovi savezništvo.
The Death Of Yugoslavia - A Safe Area part 5 (full documentary)
33:00
Tuđman je pod pritiskom sankcija (štap) i ponudom za pomoći za oslobađanje Hrvatske (mrkva), odlučio da spriječi da na tlu Bosne "ne dođe do civilizacijskog sukoba između zapadne civilizacije i islamske civilizacije".
- Mister Yes
#253 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Imamo izjave Tuđmana koje jasno pokazuju kakav je bio islamofob. Imaš stotine dokaza da je Bošnjačko rukovodstvo bilo spremno na podjelu. Imaš mnoštvo izjava da se zahtjeva izlaz na more. I imaš ovo što imamo danas. Više je nego očigledno da je Tuđman (islamofob) pristao na federaciju sa muslimanima radije nego da istima da izlaz na more. Ali ti to sve vjerovatno znaš. Pametan si momak i dobro upućen. Samo se furaš na propagandno djelovanje i guraš neku hard line priču. Tipa maksimalistički pristup u cilju psihološkog djelovanja. Kao ne damo mi ni metra zemlje. Davali smo itekako a ako smo davali tada davali bi i sada. Samo da nam olabave obruč. Ali neće pa nećemo ni mi.madner wrote:Mnogo toga se reklo, ali Neum nije spomenut u odgovoru. Neko je spomeno i procent sume, ali takodje nije bio u odgovoru. Isto da nemas nikakvu argumentaciju pa se pokusavas izvuciOdbio plan kralju i sahu. Odbio.
![]()
To je tvoja linija, ne moja. Ti je trebas obrazloziti, moje je da je razlozim. Argumentima naravno. No zato trebam tvoju pomoc, moras prvo napraviti tezu koja se bazira na istima. Dakle ne na tvom licnom misljenju.
-
Hafis
#254 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Paušalno i tendenciozno. Spika: mi dobri a nitko ne valja.Mister Yes wrote:Hafis wrote: nepostojanje stvarne vanjske opasnosti.![]()
Nije tačno. Bošnjacima je bila itekako prihvatljiva podjela zemlje ali naravno ne tako da ostanu okruženi. Sve do opštine Neum su prije rata živjeli Bošnjaci. Povezana teritorija na lijevoj obali Neretve. A u opštini Neum 4 hiljade stanovnika. Ok Hrvata ali 4 hiljade pobogu. Zašto je bio problem da Neum ostane u Bosni? Zato mani se te šuplje o želji Bošnjaka da dominiraju nad Srbima i Hrvatima. Jedino što Bošnjaci žele je opstanak a da bi opstali nesmiju biti okruženi i izolovani. Jedini razlog što zemlja već nije podjeljena na 3 dijela je vaše odbijanje da date Neum, to jest vaše insistiranje da Bošnjaci ostanu okruženi. Drugim rječima, jedini razlog što smo zajedno u ovom sranju je vaša želja za našim nestankom.Hafis wrote: Bošnjaci i dalje zahtijevaju i bore se za centralistički organiziranu Bosnu i Hercegovinu s definiranim bošnjačkim narodom kao nositeljem državotvornosti. Svaka dioba Bošnajcima se pričinja kao pokušaj uništenja, a to je za njih neprihvatljivo.
Hrvati traže da nema Bošnjaka. Da nije tako dopustili bi Bošnjacima izlaz na more i ovu zemlju bismo davno podjelili.Hafis wrote: Hrvati, pak, traže potpunu nacionalnu slobodu i neovisnost u onim dijelovima u kojima čine većinu.
-
daddy-kool
#255 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Objektivno su se okolnosti promijenile, tako da priča da ne damo ni metra zemlje sada nije maksimalistička. Svaka cjelovita BiH je bolja od bilo kakve podjele.Mister Yes wrote: Kao ne damo mi ni metra zemlje. Davali smo itekako a ako smo davali tada davali bi i sada. Samo da nam olabave obruč. Ali neće pa nećemo ni mi.
-
Hafis
#256 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Eh, smiješnih teorija.Mister Yes wrote:U ratu. Gotovo svi.Basvod wrote: Kad su Bosnjaci trazili Neum? Koji bosnjacki politicar?
Naravno. Zato što podrazumjeva da će ostati okruženi i bez izlaza na more.Basvod wrote: Bosnjacima je pitanje podjele BiH taboo tema.
K'o lafo, može sve, sve ćemo se dogovoriti, ali samo nam dajte Neum, jer kako će Bošnjaci brez mora bezbeli. Valjda navikli generacijama, utkalo se u način života i šta ćeš.
A što ga ne bi i Srbi tražili, kad je već na ponudi
-
daddy-kool
#257 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Ostavio sam ja link na prethodnoj strani gdje ima hronologija događaja koju je zabilježio Stoltenberg, kao i zahtjeve svake od strana.Hafis wrote: K'o lafo, može sve, sve ćemo se dogovoriti, ali samo nam dajte Neum, jer kako će Bošnjaci brez mora bezbeli. Valjda navikli generacijama, utkalo se u način života i šta ćeš.
- madner
#258 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Mister Yes wrote:Imamo izjave Tuđmana koje jasno pokazuju kakav je bio islamofob. Imaš stotine dokaza da je Bošnjačko rukovodstvo bilo spremno na podjelu. Imaš mnoštvo izjava da se zahtjeva izlaz na more. I imaš ovo što imamo danas. Više je nego očigledno da je Tuđman (islamofob) pristao na federaciju sa muslimanima radije nego da istima da izlaz na more. Ali ti to sve vjerovatno znaš. Pametan si momak i dobro upućen. Samo se furaš na propagandno djelovanje i guraš neku hard line priču. Tipa maksimalistički pristup u cilju psihološkog djelovanja. Kao ne damo mi ni metra zemlje. Davali smo itekako a ako smo davali tada davali bi i sada. Samo da nam olabave obruč. Ali neće pa nećemo ni mi.madner wrote:Mnogo toga se reklo, ali Neum nije spomenut u odgovoru. Neko je spomeno i procent sume, ali takodje nije bio u odgovoru. Isto da nemas nikakvu argumentaciju pa se pokusavas izvuciOdbio plan kralju i sahu. Odbio.
![]()
To je tvoja linija, ne moja. Ti je trebas obrazloziti, moje je da je razlozim. Argumentima naravno. No zato trebam tvoju pomoc, moras prvo napraviti tezu koja se bazira na istima. Dakle ne na tvom licnom misljenju.
Tudjman je pristao na federaciju sa muslimanima zato sto je vojno ispusio. Bio jednom jedan HVO, koji je bio jako neozbiljno organizovan, te se drzao uglavnom izvan rata u BiH. I taj HVO naletio na jednu tada vec dosta ozbiljnu ARBiH, koja se ucila igri protiv protivnika koji je imao sve.
Jedina ponuda koju je Alija (ne Bosnjaci) uputio Franji je bila Zapadna Hercegovina. Nista vise, a ni manje. Mogu ti reci knjigu ako te zanima, ali znam da ti ne volis citat.
Tako je, vodim specijalni rat i furam se da sam Huso iz KS-a
- Mister Yes
#259 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Ma jok ba. Svi smo mi podjednako dobri i loši. Da smo mi na vašem mjestu i mi bi vas pokušali uništiti. Borba za životni prostor entiteta koji imaju različite sisteme vrijednosti je nešto najnormalnije i sveprisutno gdje god ima živih bića. A otkada je svijeta nema jače strategijske pozicije od one u kojoj nekoga držiš u okruženju. To se ne ispušta iz ruku ni po koju cijenu.Hafis wrote:Paušalno i tendenciozno. Spika: mi dobri a nitko ne valja.
- Micko+
#260 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
zašto pišeš muslimani, i to MALIM početnim slovommadner wrote:
Tudjman je pristao na federaciju sa muslimanima zato sto je vojno ispusio.
da ne govorim zašto ne "rabiš" termin Bošnjaci
Last edited by Micko+ on 22/11/2013 11:18, edited 1 time in total.
- fantom slobode
#261 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
A nemaju ni izlaz na more...osim Dunavom.madner wrote:Treba biti fer, Jugoslavija se raspala kada je najveci narod odustao od iste i odlucio da je puno bolje imati puno manju i slabiju drzavu.
Sve u svemu, znaci u nasoj dragoj BiH vecina jos nije pozeljela da nam se smanji drzava, zato ne ide ovo dijeljenje bez krcmara sa Neumom ili bez njega. Interesuje me kad ce to kartasi jednom da shvate...nejma nista od toga, mahanje prsticima
- madner
#262 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Zato sto sam iskoristio recenicu od sugovornika, to je metoda u retorici.Micko+ wrote:zašto pišeš muslimani, i to MALIM početnim slovommadner wrote:
Inace je ispravna, Franjo je bio islamofob i Muslimane je smatrao muslimanima.
- Micko+
#263 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
malo srpske propagande ???Mister Yes wrote:Ma jok ba. Svi smo mi podjednako dobri i loši.Hafis wrote:Paušalno i tendenciozno. Spika: mi dobri a nitko ne valja.
puj pike ne važi se ko je ubijao ISKLJUČIVO najviše civile

- madner
#264 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Tako ti je to, jos se zale da se vodi pshiholoski rat sto neko kao stvarno nece da da metra.fantom slobode wrote:A nemaju ni izlaz na more...osim Dunavom.madner wrote:Treba biti fer, Jugoslavija se raspala kada je najveci narod odustao od iste i odlucio da je puno bolje imati puno manju i slabiju drzavu.
Sve u svemu, znaci u nasoj dragoj BiH vecina jos nije pozeljela da nam se smanji drzava, zato ne ide ovo dijeljenje bez krcmara sa Neumom ili bez njega. Interesuje me kad ce to kartasi jednom da shvate...nejma nista od toga, mahanje prsticima![]()
![]()
- Micko+
#265 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
madner wrote:Zato sto sam iskoristio recenicu od sugovornika, to je metoda u retorici.Micko+ wrote:zašto pišeš muslimani, i to MALIM početnim slovommadner wrote:
a koga boli kita za krmkom Njofrom, i danas srbo-hrvatski ekstremisti obožavaju termin muslimani
upotrebljavaj termin koji je zvanični za jedan narod
da se već ne vraćamo u pršolost gdje je ime Bošnjak STARIJE i od imena srbin i hrvat !!!
Last edited by Micko+ on 22/11/2013 11:22, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#266 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Šta se promjenilo? Misliš rahat patnja i poklapanje? Ništa od toga drug moj. Prije ćemo svi nestati.daddy-kool wrote:Objektivno su se okolnosti promijenile, tako da priča da ne damo ni metra zemlje sada nije maksimalistička. Svaka cjelovita BiH je bolja od bilo kakve podjele.Mister Yes wrote: Kao ne damo mi ni metra zemlje. Davali smo itekako a ako smo davali tada davali bi i sada. Samo da nam olabave obruč. Ali neće pa nećemo ni mi.
Ovakva BiH je država blokada. Ludačka košulja. Tako blokirani svi u BiH propadamo što na kraju odgovara našim komšijama. Deblokada ali uz izlaz na more je 100% bolja od ovog laganog umiranja. Samo što je većini nas ispran mozak. Izgleda da osim ludačke košulje dobijamo i dobru dozu lijekova za smirenje (mediji).
-
Hafis
#267 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Pa koliko ja vidim ovdje, upravo ti što su ''protiv podjela'' najviše nekakvih karata i postavljaju.fantom slobode wrote:A nemaju ni izlaz na more...osim Dunavom.madner wrote:Treba biti fer, Jugoslavija se raspala kada je najveci narod odustao od iste i odlucio da je puno bolje imati puno manju i slabiju drzavu.
Sve u svemu, znaci u nasoj dragoj BiH vecina jos nije pozeljela da nam se smanji drzava, zato ne ide ovo dijeljenje bez krcmara sa Neumom ili bez njega. Interesuje me kad ce to kartasi jednom da shvate...nejma nista od toga, mahanje prsticima![]()
![]()
- madner
#268 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Pa poenta je da gledas iz njegove pozicije. Mister Theorija bez argumentacije ti kaze da je islamofob pristao na federaciju sa muslimanima. Sto ce reci da iako ih je mrzio, nije mogao podnjeti alternativu.Micko+ wrote:madner wrote:Zato sto sam iskoristio recenicu od sugovornika, to je metoda u retorici.Micko+ wrote: zašto pišeš muslimani, i to MALIM početnim slovom
a koga boli kita za krmkom Njofrom, i danas srbo-hrvatski ekstremisti obožavaju termin muslimani
upotrebljavaj termin koji je zvanični za jedan narod
da se već ne vraćamo u pršolost gdje je ime Bošnjak STARIJE i od imena srbin i hrvat !!!
Mojne da ti crtam, poslje ce biti aj Chmoljo aj.
- fantom slobode
#269 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Nisi u pravu...oni sto su uzaludno za podjelu, postavljaju karte podjele...nekako moraju da daju ventil svojim frustracijama sto podjele nejmaHafis wrote:Pa koliko ja vidim ovdje, upravo ti što su ''protiv podjela'' najviše nekakvih karata i postavljaju.fantom slobode wrote:A nemaju ni izlaz na more...osim Dunavom.madner wrote:Treba biti fer, Jugoslavija se raspala kada je najveci narod odustao od iste i odlucio da je puno bolje imati puno manju i slabiju drzavu.
![]()
Uz to ti ide prica o jednom nosacu karti podjele, koji je svaki dan redovno dolazio u salu tokom pregovora...jednog dana je nestao i nije se vise nikad ni pojavio. Izgleda da su on i njegova braca po crtanju nasli jedino mjesto pod virtualnim suncem raznih foruma...
Uzivajte u nasoj domovini Bosni i Hercegovini. Onima kojima je to mukotrpno i tesko za shvatiti, moje saucesce, ideje su pokopane...moze se samo kmecati...
-
Hafis
#270 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Nadam se da pod tim ''izlazom'' na more misliš na provođenje godišnjeg odmora u Neumu?Mister Yes wrote:
Ovakva BiH je država blokada. Ludačka košulja. Tako blokirani svi u BiH propadamo što na kraju odgovara našim komšijama. Deblokada ali uz izlaz na more je 100% bolja od ovog laganog umiranja. Samo što je većini nas ispran mozak. Izgleda da osim ludačke košulje dobijamo i dobru dozu lijekova za smirenje (mediji).
- Micko+
#271 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
mene zaboli za tvoju raspravu s nekim drugimmadner wrote:
Pa poenta je da gledas iz njegove pozicije. Mister Theorija bez argumentacije ti kaze da je islamofob pristao na federaciju sa muslimanima. Sto ce reci da iako ih je mrzio, nije mogao podnjeti alternativu.
moja poenta je da ti skrećem tpažnju da upotrebljavaš TERMIN BOŠNJACI ma u kojem kontekstu i historijskom periodu
osim ako nisi, kako već navedoh srbo-hrvatski ekstremista koji obožavaju da zlonamerno "rabe" termin musliman, s jasnim ciljem negiranja Bošnjaka kao naroda i njihovim svođenjem na vjersku skupinu....prošla su im ta vremena SHS kraljevine i srbokomunjarskog režima kada su nam ONI određivali kako ćemo se zvati
- Mister Yes
#272 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Inače si dobar forumaš ali ovo što si napisao je trolanje. Znaš vrlo dobro da se ne radi o palmama i morskoj soli.Hafis wrote:Eh, smiješnih teorija.
K'o lafo, može sve, sve ćemo se dogovoriti, ali samo nam dajte Neum, jer kako će Bošnjaci brez mora bezbeli. Valjda navikli generacijama, utkalo se u način života i šta ćeš.
- madner
#273 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Ja ti skrecem paznju da ako nisi u stanju pratiti temu kupis slikovnice.Micko+ wrote:mene zaboli za tvoju raspravu s nekim drugimmadner wrote:
Pa poenta je da gledas iz njegove pozicije. Mister Theorija bez argumentacije ti kaze da je islamofob pristao na federaciju sa muslimanima. Sto ce reci da iako ih je mrzio, nije mogao podnjeti alternativu.
moja poenta je da ti skrećem tpažnju da upotrebljavaš TERMIN BOŠNJACI ma u kojem kontekstu i historijskom periodu
osim ako nisi, kako već navedoh srbo-hrvatski ekstremista koji obožavaju da zlonamerno "rabe" termin musliman, s jasnim ciljem negiranja Bošnjaka kao naroda i njihovim svođenjem na vjersku skupinu....prošla su im ta vremena SHS kraljevine i srbokomunjarskog režima kada su nam ONI određivali kako ćemo se zvati
Bolje je za tebe.
Ekstremista jesam, samo nisam srbo-hrvatski.
-
palermo
#274 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
Nevezano za moj stav o ovome, ali onako, čisto me interesuje što bi se reklo na teoretskoj osnovi, zašto sa pozicije branitelja hrvatskih nacionalnih interesa, nije moguće recimo kompriomisno dati Bošnjacima Neum i izlaz na more. Svakako će te graditi most prema Pelješcu ?Hafis wrote: Eh, smiješnih teorija.
Ono, koji je to kompromis o kojem se stalno priča, posebno sa hrvatske strane. Koje su to granice ispod kojih vi nećete da idete
- Mister Yes
#275 Re: KARTA BiH (novo): Rezultati Popisa 2013 za Bošnjake
madner wrote: Tudjman je pristao na federaciju sa muslimanima zato sto je vojno ispusio.
HVO u Vitezu jeste bio na koljenima što je i normalno jer su bili okruženi. Ali ta enklava je beznačajna u odnosu na ono što je bilo na kocki. Čak šta više, može se napraviti dobar argument da je Tuđmanu odgovaralo da padne Vitez više nego što je Aliji odgovaralo da oslobodi Vitez (lakša podjela). Žrtvovao bi Franjo Vitez svijetla obraza. Ono što nije mogao žrtvovati je omča koji kršćani i dalje imaju oko muslimana u BiH.