Karoserijski dio različite boje, zakon?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Naslovnica
#1 Karoserijski dio različite boje, zakon?
Šta kaže zakon za karoserijski dio koji je različite boje u odnosu na osnovnu boju auta iz saobraćajne?
Recimo, automobil je crne boje, ali je blatobran bio udaren i zamjenjen crvenim sa auto-otpada?
Kako to zakon reguliše, u BiH i prilikom prelaska granice?
Hvala!
Recimo, automobil je crne boje, ali je blatobran bio udaren i zamjenjen crvenim sa auto-otpada?
Hvala!
-
530i
#2 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Neće imati problema ako je samo blatobran u pitanju. Postoji određeni procenat boje kad se mora upisati višebojni ili dodatna boja.
- amar1994
#3 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
ma dajte , mozes vozit naslovnice , koliko ih vozi sa sarenim autima , kad skupis nekih 200-250KM farbaj 
-
Naslovnica
#4 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Jarane, razbilo mi zadnju šajbu ispred zgrade. Cijena za novu 300KM pa na gore. Našao na otpadu peta vrata sa šajbom za joju, išao iz Sarajeva u Prnjavor po nju. Zamijenio peta vrata, drugačije su boje. Nemam ovaj mjesec para da prefarbam to, bila registracija, djeci počela škola, da ne nabrajam sada sve obaveze...kada budem imao viška para za ofarbati, to ću i uraditi. Do tada će biti kako jeste.dgL_ wrote:Ne znam kako se regulise ali znam da je pravo papanski cak i privremeno raditi takve stvari... Ruzno, retardirano i smijesno na izgled...Naslovnica wrote:Šta kaže zakon za karoserijski dio koji je različite boje u odnosu na osnovnu boju auta iz saobraćajne?
Hvala!
Auto koristim svakodnevno za posao, mjesečno cca 4k km pređem.
Ako je tebi sve to retardirano i smiješno, onda zaista imaš loš smisao za humor.
-
Naslovnica
#5 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
amar1994 wrote:ma dajte , mozes vozit naslovnice , koliko ih vozi sa sarenim autima , kad skupis nekih 200-250KM farbaj
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
vise od 1/3 ne smije biti razlicito koliko se sjecam,nek me neko ispravi ako zna tacno.
-
promaha
#7 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Bitanga je upravu...
Kad smo mi peovjeravali za dostavna vozila u firmi receno je da maximalno 1/3 vozila smije biti prelijepljena/u drugoj boji u odnosu na boju koja je upisana u saobracajnu
Kad smo mi peovjeravali za dostavna vozila u firmi receno je da maximalno 1/3 vozila smije biti prelijepljena/u drugoj boji u odnosu na boju koja je upisana u saobracajnu
- insomnia78
#8 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Srecom pa je zadnja. Na granici dok vide vec ce biti kasno. Samo pun gas
-
Naslovnica
#9 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ma peta vrata, to je max 5-10%.
Hvala svima na odgovorima.
Može lock.

Hvala svima na odgovorima.
Može lock.
-
530i
#10 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ja to ne bih ni farbao, ako je fabrička boja i na tom gepeku 
- bitanga_sa_otesa
#11 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
nadji i haubu iste boje kao gepek i uklopice se 
- basicm
#12 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Samo voziNaslovnica wrote:Šta kaže zakon za karoserijski dio koji je različite boje u odnosu na osnovnu boju auta iz saobraćajne?
Hvala!
- commendatore
- commendatore
#14 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ha ja vako nestAbitanga_sa_otesa wrote:nadji i haubu iste boje kao gepek i uklopice se

- HAVANA
#15 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Bitanga je u pravu.Pa moju bi cerku prvu peglali a ne peglaju.Krov i retrovizori druge boje,i dijelovi branika.Fabricki.
- drndalo
#16 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Ne bih sad retroaktivno drzao predavanja, ali zar se nije mogla ta sajba sa petih vrata montirati na tvoja...?Naslovnica wrote:Jarane, razbilo mi zadnju šajbu ispred zgrade. Cijena za novu 300KM pa na gore. Našao na otpadu peta vrata sa šajbom za joju, išao iz Sarajeva u Prnjavor po nju. Zamijenio peta vrata, drugačije su boje. Nemam ovaj mjesec para da prefarbam to, bila registracija, djeci počela škola, da ne nabrajam sada sve obaveze...kada budem imao viška para za ofarbati, to ću i uraditi. Do tada će biti kako jeste.dgL_ wrote:Ne znam kako se regulise ali znam da je pravo papanski cak i privremeno raditi takve stvari... Ruzno, retardirano i smijesno na izgled...Naslovnica wrote:Šta kaže zakon za karoserijski dio koji je različite boje u odnosu na osnovnu boju auta iz saobraćajne?
Hvala!
Ako je tebi sve to retardirano i smiješno, onda zaista imaš loš smisao za humor.
- bitanga_sa_otesa
#17 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
vjerovatno bi mogla da na opadu hoce da prodaju...oni prodaju sve u kompletu ...kaze meni jedne prilike ne razdvajamo motor od mjenjaca ,ide sve kompletdrndalo wrote: Ne bih sad retroaktivno drzao predavanja, ali zar se nije mogla ta sajba sa petih vrata montirati na tvoja...?
- drndalo
#18 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Znam da ne razdvajaju, ali mogao je on (majstor) to prebaciti kao sto je cijela peta vrata montirao... Doduse to bi vjerovatno bilo malo skuplje, i ostala bi vrata za prodat na pik-u... 
-
Naslovnica
#19 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Mogla se, ali skidanje šajbe (polovne) i ponovno montiranje, nosi sa sobom velike rizike da će napuknuti prilikom demontaže/montaže. Nije bilo vrijedno rizika, zaista. Vrlo osjetljiva rabota.drndalo wrote:Ne bih sad retroaktivno drzao predavanja, ali zar se nije mogla ta sajba sa petih vrata montirati na tvoja...?Naslovnica wrote:Jarane, razbilo mi zadnju šajbu ispred zgrade. Cijena za novu 300KM pa na gore. Našao na otpadu peta vrata sa šajbom za joju, išao iz Sarajeva u Prnjavor po nju. Zamijenio peta vrata, drugačije su boje. Nemam ovaj mjesec para da prefarbam to, bila registracija, djeci počela škola, da ne nabrajam sada sve obaveze...kada budem imao viška para za ofarbati, to ću i uraditi. Do tada će biti kako jeste.dgL_ wrote: Ne znam kako se regulise ali znam da je pravo papanski cak i privremeno raditi takve stvari... Ruzno, retardirano i smijesno na izgled...
-
dgL_
#20 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
A nije osjetljiva farbat? Da ti sad odma kazem da to farbanje nilad nece biti kao fabricka boja...
- Haris.ba
#21 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
A koliko su ti tražili oni što prodaju šajbe na Koševu?
- amidzazeher
#22 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Puna drzava trulja kojima pola svjetala ne radi od zmigavaca do kocnica, a njemu da problem prave zbog farbe na petim vratima!
A jebote sve savjesni vozaci se skupili u BiH
-
adis204
#23 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?

Ako može krov, može i gepek. Ne znam piše li šta u saobraćajnoj za ove.
- amar1994
#24 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Eno opet teorija zavjeredgL_ wrote:A nije osjetljiva farbat? Da ti sad odma kazem da to farbanje nilad nece biti kao fabricka boja...
-
tempuser
#25 Re: Karoserijski dio različite boje, zakon?
Dosta auta ima 5. vrata druge boje, doduse jesu kombinacija, ali druge boje. Npr. Volco C30, Lancia delta, pa i one dstavne Pande Van,