Kardinala Puljića će deložirati...

Post Reply
Banksy

#151 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by Banksy »

vozač wrote: brkate pojmove, radi se o tome koliko smo jednaki pred zakonom

ko je kardinal da kaže da nešto "ne može", ako zakon i sud kažu "može"

to je poenta
o udbi, crkvi, licemjerstvu, ko je kome šta oteo, ko je bio dobar, ko ne, ko je šupak, ko nije ... nekom drugom prilikom
Hemel wrote:
Sud je rekao svoje, treba koristiti pravni lijek.
Ako uzotiti kardinal misli da je zakon prekrsen neka se zali. Zna se gdje treba te stvari rjesavati.
kardinal mora biti malo pametniji i umjereniji u svojim izjavama.
-Romeo-

#152 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by -Romeo- »

kockica_kockica wrote:[

Bojim se da je to danas Kardinal... mene ne zabrinjava gdje ce on jer on ima gdje... ali danas sutra ce pokucati tako delozacija nekome ko nece imati kud, ko ima vlasnistvo, ali je neko stanovao u tom stanu ili kuci... cinjenica je da ovakav glupavi Zakon i jos glupaviji ljudi koji su ga donijeli nekome i te kako odgovara, jer su ga tako zdusno gurali iz nekih svojih licnih ciljeva...

Tebi je ovo smijesno... meni nije... ti se ovome nasladjujes meni je ovo FUJ... bez obzira o kome se radilo ovo nije u redu ...
mlada ne sjećam se da je kardinal reagovao kada su u livnu rušili džamiju, niti da se digla ovolika halabuka. čak šta više, ovdje je situacija pravno čista a u livnu.................... :-)
nosara

#153 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by nosara »

kockica_kockica wrote:
nosara wrote:
kockica_kockica wrote:Kantonalni Sud je ovaj put napravio totalno nebuloznu presudu... isto da je kod mene u stanu u sobi neko stanovao i tu bio prijavljen, i sad preko suda trazi pola mog stana jer ima papir da je tu stanovao prije, a stan uknjizen na moje ime.... Kako moze necije vlasnistvo dati u posjed drugoj osobi, ako ta osoba uopce nema uknjizenu nekretninu na svoje ime.... necu uopce govoriti o tome kako su Fadil S. i njegova Emina S. dosli da zive u taj stan i iz kojih pobuda...

Drzava nam je FUJ FUJ FUJ...

A o tome kakvi smo govore i postovi odredjenih persona ovdje...

Pipiju i jos pojedinim skidam kapu....
Samo tri FUJ...? :-)

Bas me zanima kako crkva u danasnji vakat nije uspjela izgurat ovaj slucaj...?

Bojim se da je to danas Kardinal... mene ne zabrinjava gdje ce on jer on ima gdje... ali danas sutra ce pokucati tako delozacija nekome ko nece imati kud, ko ima vlasnistvo, ali je neko stanovao u tom stanu ili kuci... cinjenica je da ovakav glupavi Zakon i jos glupaviji ljudi koji su ga donijeli nekome i te kako odgovara, jer su ga tako zdusno gurali iz nekih svojih licnih ciljeva...

Tebi je ovo smijesno... meni nije... ti se ovome nasladjujes meni je ovo FUJ... bez obzira o kome se radilo ovo nije u redu ...
Bagru koja je donijela ovaj i ostale zakone iznjedrile su vjerske institucije ili su im vrlo bliske, a za njih su, u ogromnoj vecini, glasali blesavi biraci svih ovih godina... Gdje je greska...?

I ne nasladjujem se... Zaboli me, znas vec sta... 8-)
vozač

#154 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by vozač »

kockica_kockica wrote:Kantonalni Sud je ovaj put napravio totalno nebuloznu presudu... isto da je kod mene u stanu u sobi neko stanovao i tu bio prijavljen, i sad preko suda trazi pola mog stana jer ima papir da je tu stanovao prije, a stan uknjizen na moje ime.... Kako moze necije vlasnistvo dati u posjed drugoj osobi, ako ta osoba uopce nema uknjizenu nekretninu na svoje ime.... necu uopce govoriti o tome kako su Fadil S. i njegova Emina S. dosli da zive u taj stan i iz kojih pobuda...

kockice, padaš kao i svi koji se u svojim javljanjima pozivaju na izjave kardinala i hrvatskih novinara

poenta je u tome da smo svi pred zakonom jednaki
ovo je izjavio zamjenik gradonačelnika "Ne komentirajući presudu, želim reći da sve što je zakonito ne mora uvijek biti pravedno. Mislim da je moguće naći rješenje koje će pokazati kako u Sarajevu nije važno ko si i šta si, da nema podjele na velike i male, da smo svi isti i da za sve važi zakon, ali i da ima pravde koju kao ljudi svi doživljavamo na isti način." i još je srao o multietničnosti sarajeva

znači kad je u pitanju uzoriti, svi "doživljavamo pravdu na isti način", za sve ostalo (ili još bolje ostale), za koje vrijedi samo zakon, bez pravde, tu je ... MASTER CARD
šta hoće reći, da bi mi bili multietnički grad, ja trebam reći, "ma u dure je, stipu ga", a kad treba fukaru šutnuti na isti način onda trebam reći, "takav je zakon"

rješenje koje će pokazati kako u sarajevu nije važno ko si i šta si, treba primijeniti na sve, a ne samo na uzoritog, to je suština priče

o karakteru učesnika ove trakavice, prije svega uzoritog,
nikad nijednom riječi nije rekao da je on sa šeširićem na glavi i u pratnji zelića, komandanta HVO-a, šetkao ferhadijom 93 u vrijeme kad je HVO srušio stari most, a da njemu nije dlaka falila s glave, al se zato oglasio kad je neki nadrkani pripadnik armije (bože dragi, što li je čovjek te 93 bio nadrkan :-) , u prolazu poslao u pičku materinu, iz samo njemu znanih razloga, neku od sestara, e to je bilo najbitnije za istaći u tada opkoljenom sarajevu

zato sve što on priča nije laprdanje, niti je uzoriti skrušen i jadan kakvim se predstavlja, malo čitajte i između redova
red01

#155 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by red01 »

vozač wrote:
kockica_kockica wrote:Kantonalni Sud je ovaj put napravio totalno nebuloznu presudu...

kockice, padaš kao i svi koji se u svojim javljanjima pozivaju na izjave kardinala i hrvatskih novinara

.......................................................................................
nikad nijednom riječi nije rekao da je on sa šeširićem na glavi i u pratnji zelića, komandanta HVO-a, šetkao ferhadijom 93 u vrijeme kad je HVO srušio stari most, a da njemu nije dlaka falila s glave, al se zato oglasio kad je neki nadrkani pripadnik armije (bože dragi, što li je čovjek te 93 bio nadrkan :-) , u prolazu poslao u pičku materinu, iz samo njemu znanih razloga, neku od sestara, e to je bilo najbitnije za istaći u tada opkoljenom sarajevu

zato sve što on priča nije laprdanje, niti je uzoriti skrušen i jadan kakvim se predstavlja, malo čitajte i između redova
Potpuno si u pravu, daleko je on od jadnog, prije bi se reklo premazan svim mastima i bojama, one levate od novinara levati sa onim svojim naivnim, bllllagim pogledom, u kojem ljudi sa iskustvom mogu sve prepoznati, farba ih k'o uskršna jaja..... ma neću na ovoj temi ništa više napisat' , svakom pametnom je dosta..... i previše....
JimboJonez

#156 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by JimboJonez »

NightSkyWalker wrote:Ako se moze delozirati pripadnik armije bih, zasto ne moze i Tudjmanov kardinal?
Jel to isti onaj što nije htio preseliti biskupiju iz Sarajeva u Travnik kad ga je to Tuđman tražio?
Jimmy_The_Saint

#157 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by Jimmy_The_Saint »

Ma ja, ko him jebe mater, ne daju ni oni džamiju u Neumu. :-)
Hemel

#158 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by Hemel »

malo off topica

Mom ocu i djedu, vlasti su oduzele ogromnu kolicinu plodne i ravne zemlje gdje se formirala zemljoradnicka zadruga. Za naknadu su dobili nekih bijednih par dunuma zemlje u brdu pri sumi koju skoro nikada nisu ni obradjivali (zbog pristupa i konfiguracije terena)pa je zarasla.
Posle ovoga rata sve je propalo pa i ta Z.Z. Na parcelama koje su nama uzeli nicu kuce, neko bespravno obradjuje zemlju, neko placa zakup Z.Z. uglavnom, zakon kaze da svi oni koji su namireni u to vrijeme nemaju pravo povrata tog zemljista.
Sta ja treba sada da radim? Da se spaljujem, da rusim kuce ljudima, da blokiram taj prostor...iako bi mi rado sve ono vratili sto smo dobili.

Zakon je zakon. Neko je navio vodu na svoj mlin i od toga ima koristi. To su oni isti za koje mi glasamo. :x :x
poznanik

#159 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by poznanik »

Jimmy_The_Saint wrote:Ma ja, ko him jebe mater, ne daju ni oni džamiju u Neumu. :-)
Pakost i ljudska mržnja involvirana u odore primitivnog kleronacionalizma nema granica... :(
gurabija78

#160 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by gurabija78 »

vozač wrote:

ovo je izjavio zamjenik gradonačelnika "Ne komentirajući presudu, želim reći da sve što je zakonito ne mora uvijek biti pravedno. Mislim da je moguće naći rješenje koje će pokazati kako u Sarajevu nije važno ko si i šta si, da nema podjele na velike i male, da smo svi isti i da za sve važi zakon, ali i da ima pravde koju kao ljudi svi doživljavamo na isti način." i još je srao o multietničnosti sarajeva

znači kad je u pitanju uzoriti, svi "doživljavamo pravdu na isti način", za sve ostalo (ili još bolje ostale), za koje vrijedi samo zakon, bez pravde, tu je ... MASTER CARD
šta hoće reći, da bi mi bili multietnički grad, ja trebam reći, "ma u dure je, stipu ga", a kad treba fukaru šutnuti na isti način onda trebam reći, "takav je zakon"

rješenje koje će pokazati kako u sarajevu nije važno ko si i šta si, treba primijeniti na sve, a ne samo na uzoritog, to je suština priče

:thumbup:
valjda on priznaje samo vjerske zakone, a svjetovne ne, STA LI?
NightSkyWalker

#161 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by NightSkyWalker »

nosara wrote: UDBA je bila dobra i pozitivna...
Kako fasisticka organizacija moze biti dobra :?:
NightSkyWalker

#162 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by NightSkyWalker »

poznanik wrote:
NightSkyWalker wrote:Kako neko moze reci da je dobro biti dio fasistoidne organizacije koja je mucila, protjerivala, ubijala, i na robiju slala ljude bez razloga i sudjenja :? Gestapo je isto to radio da bi zastitio svoj sistem. Metode su iste samo je malo drugacija ideologija.
Trolanje i provociranje :x
Nazvati fasiste fasistima nije provociranje!
madner

#163 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by madner »

Lose je kad se covjek sluzi rijecima kojima ne zna znacenje.
NightSkyWalker

#164 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by NightSkyWalker »

madner wrote:Lose je kad se covjek sluzi rijecima kojima ne zna znacenje.
A koju bi ti rijec upotrijebio za organizaciju koja je ljude mucica, protjerivala, ubijala, i slala na robiju bez razloga i postenog sudjenja?? Po meni to nema razlike od onoga sta je radio Gestapo. Samo su ideologije drugacije.

Ili ti smatras da je ok zatvoriti covjeka ako opsuje predsjednika ili uradi nesto drugo sto ne odgovara partijskim guzicarima?
Asana

#165 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by Asana »

Meni ovo nikako nije jasno: po zakonu po kojem sam i ja otkupila stan, bilo je omoguceno nosiocima stanarskog prava da otkupe NACIONALIZIRANE, a ne privatne stanove.
Otkud sada rjesenja za "povrat" stana na kojem je neko prije 15 godina imao stanarsko pravo - u zgradi na kojoj opcina/drzava nema vlasnistvo, nego upravo - vjerska institucija? Zar nije, osim toga, bilo u tom zakonu, da ce se umjesto otkupa nacionaliziranih stanova koja pripadaju vjerskim institucijama, zaduzbinama i vakufima, nosiocima stanarskog prava nuditi zamjenski stanovi (opcina ih je trebala nuditi) ... i to zato, da neko ne bi isao na ulicu, a ne da bi samo imao pravo da nesto stekne.....
... a u ovoj prici - bivsi stanari ne zive tu uopce, i povrat posjeda biskupiji ih zapravo stambeno ne ugrozava? Oni cak i ne podpadaju pod primjer gdje bi se opcina trebala pobrinuti za zamjenski stan.

Mislim da je Biskupiji nedostajalo samo jedno - dobar advokat.
NightSkyWalker

#166 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by NightSkyWalker »

JimboJonez wrote:
NightSkyWalker wrote:Ako se moze delozirati pripadnik armije bih, zasto ne moze i Tudjmanov kardinal?
Jel to isti onaj što nije htio preseliti biskupiju iz Sarajeva u Travnik kad ga je to Tuđman tražio?
To je onaj sto jos uvijek nije osudio Tudjmanove zlocine i Hrvatsku agresiju na BiH.
madner

#167 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by madner »

NightSkyWalker wrote:
A koju bi ti rijec upotrijebio za organizaciju koja je ljude mucica, protjerivala, ubijala, i slala na robiju bez razloga i postenog sudjenja?? Po meni to nema razlike od onoga sta je radio Gestapo. Samo su ideologije drugacije.

Ili ti smatras da je ok zatvoriti covjeka ako opsuje predsjednika ili uradi nesto drugo sto ne odgovara partijskim guzicarima?
Kada kazes da je nesto fasisticko nisi opisao nista osim ideologije tog necega. Dakle, potpuni promasaj.
Banksy

#168 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by Banksy »

NightSkyWalker wrote:

I kakve to veze ima s temom?
Stanove smo vraćali i Slobinim đeneralima, reklo nam tako da moramo. I, gdje je sad problem? Nije prošao taj neki udbaš vaše profesionalno visoko etičko vijeće? Jel to u pitanju?
Rek'o kardinal ''može samo preko mene mrtvog'', pa sad treba da svi klapimo ušima i smislimo nove zakone za vjerske institucije, a za nas fukaru druge, jel to?
Ima sud, ima zakon, ima advokat, pa nek se ganjaju.
vozač wrote:

NightSkyWalker

#169 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by NightSkyWalker »

madner wrote: Kada kazes da je nesto fasisticko nisi opisao nista osim ideologije tog necega. Dakle, potpuni promasaj.
Smatras li da je svaki covjek rodjen slobodan i da ima pravo na dostojan zivot i pravo na govora? Ili mislis da je ok to ljudima oduzeti bez razloga i pravednog sudjenja? Zar nije fasizam ljudima oduzimati zivote radi ideologije?
Diogen_iz_Sinope

#170 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by Diogen_iz_Sinope »

A da se samo malo zadate po internetu i procitate 2-3 relevantne odluke Ustavnog suda BiH i 2-3 clana Zakona u stambenim odnosima („Službeni list SRBiH“ br. 13/74, 23/76, 34/83, 12/87 i 36/89, te „Službene novine FBiH“ br. 11/98 i 19/99) znali bi sto se ovo uopste desava i kako ce (bi trebalo) uostalom zavrsiti. I to sve po zakonu i jednako prema svima,

Dakle:

Evo vam jedna relevantna odluka (ovdje je cak postojao i nosilac stanarskog prava): Odluka ustavnog suda BiH AP619/08

Vi trazite jos. Nacice te jos tekstova gdje nizi sudovi pa i Federalni prsudjuju samo po zakonu o povratu stanova a onda to apelacijom na Ustavnom sudu BiH pada i to bas zbog ovoga dole navedenog člana.

Evo vam i relevantni clan Zakona o stanbenim odnosima:

Član 56.

Vlasnik stana može od stambenog organa tražiti useljenje u svoj stan ili dio svog stana ako nosiocu stanarskog prava ponudi u zamjenu odgovarajući stan.

Vlasnik stana od prije 1. januara 1959. godine može od stambenog organa tražiti useljenje u svoj stan ili dio svoga stana ako nosiocu stanarskog prava ponudi u zamjenu stan koji odgovara njegovim stvarnim potrebama.

Vlasnik stana od prije 1. januara 1959. godine može tražiti od stambenog organa useljenje u svoj stan ili dio svoga stana u slučaju kada nosiocu stanarskog prava ponudi u zamjenu stan po veličini i opremi srazmjerno dijelu stana koji stvarno koristi nosilac stanarskog prava sa članovima porodičnog domaćinstva, ako izdaje dio stana podstanarima ili izdaje dio stana za vršenje poslovne djelatnosti.

U skladu sa propisom skupštine općine utvrđuje se da li ponuđeni stan odgovara stvarnim potrebama nosioca stanarskog prava, odnosno da li je srazmjeran dijelu stana koji stvarno koristi.

Pravo na useljenje po odredbama st. 2 i 3. ovog člana ima i vlasnik koji je stan stekao nasljeđem od umrlog vlasnika prije 1. januara 1959. godine.

Vlasnik stana koji se useli u svoj stan ili dio stana po odredbama st. 2, 3. i 5. ovog člana, ne može stan zamijeniti niti otuđiti za vrijeme od pet godina od dana useljenja.

Vlasnik stana, u slučajevima iz ovog člana, snosi sve troškove preseljenja nosioca stanarskog prava. Ako se stranke ne sporazumiju o troškovima preseljenja, visinu tih troškova utvrđuje stambeni organ
.

Valjda vam je sad jasnije o cemu pricaju Komsic i Behmen kada spominju da ce se nosiocu stanarskog prava naci zamjenski stan PO ZAKONU lijenjivci jedni lijeni kojima je mrsko odvoijiti 10 minuta, zaguglati malo i procitati zakone i relevantne odluke. Jok, lakse je odmah poceti pljuvati.
NightSkyWalker

#171 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by NightSkyWalker »

Ako se mogu delozirati demobilisani borci i sirotinja, zasto ne moze i kardinal :?
ZeKoU

#172 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by ZeKoU »

Blago sam zabrinut...
Last edited by ZeKoU on 09/12/2013 00:52, edited 1 time in total.
nosara

#173 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by nosara »

NightSkyWalker wrote:
Nije ti najjasniji pojam "fasizam"... :?

UDBA je bila multinacionalno drzavno tijelo za eliminaciju govana koja su na vlasti od 1990. na prostorima bivse Drzave...Svaka institucija koja je, u svoje vrijeme, ocistila javni prostor od klero-nacista je dobra...

Njen kvalitet je direktno proporcionalan strahu klero-nacista od drzave i drzavnih mehanizama deratizacije... :D
kamen spoticanja

#174 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by kamen spoticanja »

nosara wrote:
NightSkyWalker wrote:
Nije ti najjasniji pojam "fasizam"... :?

UDBA je bila multinacionalno drzavno tijelo za eliminaciju govana koja su na vlasti od 1990. na prostorima bivse Drzave...Svaka institucija koja je, u svoje vrijeme, ocistila javni prostor od klero-nacista je dobra...

Njen kvalitet je direktno proporcionalan strahu klero-nacista od drzave i drzavnih mehanizama deratizacije... :D
:lol: :lol: nije ni tebi lahko
kamen spoticanja

#175 Re: Kardinala Puljića će deložirati...

Post by kamen spoticanja »

NightSkyWalker wrote:Ako se mogu delozirati demobilisani borci i sirotinja, zasto ne moze i kardinal :?
...nisu cuo za svehrvatsku ugrozenost... :wink: dakle coviceva matrica...mada pogresno je stavljati u istu ravan kardinala i onog kleptomana covica...kardinal je bio u sarajevu cijeli ratni period...zajedno s probosanskom snagama ...i to je dovoljno da ima moje postovanje za svagda...
e sad u ramazanu mjesecu coviceve ustase srusile su mesdzid negdje u livnu pozivajuci se da zakon i pravnu drzavu...paralelom toga ne bih bio siguran da nije hipokrizija ovolika halabuka ovo delozacije uzoritog kardinala :wink:
no sve u svemu cirkus kolumbija se nastavlja... :zzzz:
Post Reply