KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- elma89_
#976 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Zanimljiv tekst kerima
- Grover
- Janjicar
#978 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Prije dvije godine primjetim promjenu na lijevom testisu, kao mala kvrga (nastala usljed jake nahlade) medjutim nisam pridavao tome paznju (glupo) niti sam isao doktoru zbog toga, prije mjesec dana ukucam na netu i imam sta vidjet, tumor vjerovatno. Sljedece jutro odmah doktoru pregleda me i posalje na ultrazvuk taj isti dan, odem i naravno doktor mi rece Tumor i moram odstraniti.
Prije 17 dana je operacija bila i odstranili su lijevi testis i sada cekam patohistoloski nalaz tog testisa.
Tumorski markeri su bili dobri i ostali nalazi tako da se nadam da je u pitanju Dobrocudni tumor, takodje sada moram na CT abdomena i pluca da se provjeri kakvo je stanje.
Od tableta popio sam dva apaurina jedan noc prije operacije i drugi prije operacija
Najbitnije je ne klonuti duhom i truditi se naci u necemu zabavu ne razmisljati o tome
Prije 17 dana je operacija bila i odstranili su lijevi testis i sada cekam patohistoloski nalaz tog testisa.
Tumorski markeri su bili dobri i ostali nalazi tako da se nadam da je u pitanju Dobrocudni tumor, takodje sada moram na CT abdomena i pluca da se provjeri kakvo je stanje.
Od tableta popio sam dva apaurina jedan noc prije operacije i drugi prije operacija
Najbitnije je ne klonuti duhom i truditi se naci u necemu zabavu ne razmisljati o tome
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#979 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Rak testisa ima jako dobru prognozu, bit ćeš ti dobro akoBogda..
Mi se evo pripremamo za drugi ciklus kemoterapije, u utorak akoBogda... leukociti su opali dobro, nekih 2.8, željezo koje je i inače loše nakon poboljšanja pred 1. ciklus je opalo opet ali imala je ciklus nedavno pa je to relativno očekivano, trigliceridi su malo povišeni, eritrociti se još drže. Evo jučer nakon nekih 15 dana počela je pomalo opadati i kosa..
Tumor se poprilično primirio u ovom periodu nakon kemoterapije, prije je osjećala bol stalno, sad jako rijetko, valjda ga je malo ošamutilo
Mi se evo pripremamo za drugi ciklus kemoterapije, u utorak akoBogda... leukociti su opali dobro, nekih 2.8, željezo koje je i inače loše nakon poboljšanja pred 1. ciklus je opalo opet ali imala je ciklus nedavno pa je to relativno očekivano, trigliceridi su malo povišeni, eritrociti se još drže. Evo jučer nakon nekih 15 dana počela je pomalo opadati i kosa..
Tumor se poprilično primirio u ovom periodu nakon kemoterapije, prije je osjećala bol stalno, sad jako rijetko, valjda ga je malo ošamutilo
-
kerima1
#980 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Halali mi molim te ali ovo mi zapade za oko.Kako sam razumila supruga ti je imala bolove u dojci prije nego su joj ljekari otkrili tumor?Tumor se poprilično primirio u ovom periodu nakon kemoterapije, prije je osjećala bol stalno, sad jako rijetko, valjda ga je malo ošamutilo
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#981 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Da, imala je, na dodir, a kasnije i bez dodira. odgovorio sam ti na PM.
BTW, bit ču vjerovatno banovan sad jer sam se pokakio u usta ćafirska svima koji se vesele što se muslimani Egipta ubijaju ko golubovi pa me neće biti neko vrijeme, možda i nikako, više ovdje.
BTW, bit ču vjerovatno banovan sad jer sam se pokakio u usta ćafirska svima koji se vesele što se muslimani Egipta ubijaju ko golubovi pa me neće biti neko vrijeme, možda i nikako, više ovdje.
-
kerima1
#982 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Manje vise prisustvo nase na forumu,nego da ti zazelim supruzi zdravlje,dug i lijep zivot da provedete skupa amin.Selam hanumi od mene.odesveuhonduras wrote:Da, imala je, na dodir, a kasnije i bez dodira. odgovorio sam ti na PM.
- Grover
#983 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Svijet bez raka
-
kerima1
#984 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Dobar video,da nam dragi Bog da izljecenja na ovako jednostavan nacin.Jedimo marelice i njeno sjeme.
- odesveuhonduras
#985 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Sutra akoBogda druga kemoterapija... doktor se jako iznenadio danas kako je tumor reagirao na prvu, prepolovio se doslovce, nestao je i otok oko njega, ne primjeti se haman nikakva razlika između zdrave i bolesne dojke ovako s vani.. ako kemoterapija nastavi ovako djelovati, onda se neće ići na 6 ciklusa kako je bilo predviđeno već će se operacija ranije raditi.
Zadnjih par dana je redovno išla na Vrelo Bosne popodne i leukociti su se povećali sa 2.8 na 4.5 (od četvrtka do ponedjelka). Da nisu, ne bi joj radili kemo, ne rade ispod 3. Zrak, zrak, zrak... ako imate problema sa leukocitima, strogo Vrelo Bosne, Igman, Bjelašnica.. nema ništa bolje od toga, a ni prirodnije jer inekcije za povećanje leukocita, kako nam doktor reče, imaju svojee nuspojave.
Naćalost, ovu kemoterapiju će joj raditi dole na glavnom odjelu i uvjeti su puno lošiji nego gore gdje se leži i gdje dolaze ljudi iz drugih kantona gdje su joj radili prvu. Gore je imala posebnu sobu, televiziju, internet konekciju, mobilni signal.. a dole ih nabacaju u sobu muško/žensko, sve zajedno, nema ni mobilnog signala, a ne interneta. Ali izgleda da je dole stručnije osoblje pa valjda neće ostati 10-ak sati ko prošli put..
Zadnjih par dana je redovno išla na Vrelo Bosne popodne i leukociti su se povećali sa 2.8 na 4.5 (od četvrtka do ponedjelka). Da nisu, ne bi joj radili kemo, ne rade ispod 3. Zrak, zrak, zrak... ako imate problema sa leukocitima, strogo Vrelo Bosne, Igman, Bjelašnica.. nema ništa bolje od toga, a ni prirodnije jer inekcije za povećanje leukocita, kako nam doktor reče, imaju svojee nuspojave.
Naćalost, ovu kemoterapiju će joj raditi dole na glavnom odjelu i uvjeti su puno lošiji nego gore gdje se leži i gdje dolaze ljudi iz drugih kantona gdje su joj radili prvu. Gore je imala posebnu sobu, televiziju, internet konekciju, mobilni signal.. a dole ih nabacaju u sobu muško/žensko, sve zajedno, nema ni mobilnog signala, a ne interneta. Ali izgleda da je dole stručnije osoblje pa valjda neće ostati 10-ak sati ko prošli put..
Last edited by odesveuhonduras on 29/07/2013 22:27, edited 2 times in total.
-
kerima1
#986 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Sta reci nego MasAllah i hvala Bogu da se i ostalima bolesnima stanje popravi amin.

- odesveuhonduras
- Janjicar
#988 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
aBd da se oporavi i da joj Allah dz.s pomogne 
- odesveuhonduras
#989 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Super zasad elhamdulillah.. ista doza terapije završena u pola 1, a prošli put u 6 popodne. Malo mučnine ali nema onog "krvničkog" nadražaja za povraćanjem. Spava ko beba 
- van helsing
#990 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Zofran,samo ne smije ga taj dan piti,tek sutradan. Moze na recept,plati se nesto malo participacije. Onaj dan kad primi terapiju,pustite je na miru,ne nudite nista sto ne trazi sama,ni jelo ni pice. Caj od đumbira neka popije taj dan. I ako moze,ja ne mogu, neka šeta,da li po kuci,da li vani,bitno je da seta.
Lubenice neka jede sto vise,kao i sto vise tekucine,nema veze sta je,sok,caj,voda..
Ovo ja govorim sta meni paše,ne mora znacit da ce i njoj.
Tapatalk 4 Beta
Lubenice neka jede sto vise,kao i sto vise tekucine,nema veze sta je,sok,caj,voda..
Ovo ja govorim sta meni paše,ne mora znacit da ce i njoj.
Tapatalk 4 Beta
- odesveuhonduras
#991 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pila je ona danas Zofran i prije terapije, a Reglan su joj tamo dali. Super je zasad.
Uzimamo ga na recept, skontao sam to u jednom od tvojih ranijih postova, 10-ak maraka se plati, inače je 80.
Uzimamo ga na recept, skontao sam to u jednom od tvojih ranijih postova, 10-ak maraka se plati, inače je 80.
- Janjicar
#992 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nalazi gotovi, bio kod doktora i rekAo da je u pitanju seminoma testisa, dobro se lijeci i sada trebam na CT tj. predao sam na Socijalno pa oni treba da odobre to snimanje.
Rekao da se ne brinem i da obavljam sve normalno, nakon CT-a on saziva konzilij gdje se odlucuje da li ce biti terapije i koliko.
Rekao je da obicno budu dvije.
Kako sam izasao iz bolnice tj nekih 15 dana udebljao sam se 2 kg
Rekao da se ne brinem i da obavljam sve normalno, nakon CT-a on saziva konzilij gdje se odlucuje da li ce biti terapije i koliko.
Rekao je da obicno budu dvije.
Kako sam izasao iz bolnice tj nekih 15 dana udebljao sam se 2 kg
- odesveuhonduras
#993 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Drž se janjičaru, bit će to dobro akoBogda
Kod nas je bilo malo krize zadnja 24 sata.. mučnina, jedno povraćanje, malo bolova u stomaku, kosa pala skroz ali bolje je zadnjih par sati... sutra akoBogda na Vrelo Bosne ako bude preko dana dobro.
Kod nas je bilo malo krize zadnja 24 sata.. mučnina, jedno povraćanje, malo bolova u stomaku, kosa pala skroz ali bolje je zadnjih par sati... sutra akoBogda na Vrelo Bosne ako bude preko dana dobro.
- odesveuhonduras
#995 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Čitav dan u bolnici danas, želudac se upalio. Jutros je bila drama, strašni bolovi..
U bolnici danas momak 96. godište, tumor testisa..
U bolnici danas momak 96. godište, tumor testisa..
- Katcha_Vendy
#996 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ima li neko bilo kakve informacije vezane za ulje kanabisa ?
- Janjicar
#997 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Koliko sam ja gledao onaj dokumentaraca ljudima je pomoglo a ne znam nikog kod nas da ga je koristio...Katcha_Vendy wrote:Ima li neko bilo kakve informacije vezane za ulje kanabisa ?
Na patohistoloskom nalazu mi pise PT1NxMx ?
Zna li neko otprilike ?
-
Chuckie
#998 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
T1 velicina tumora, vjerovatno u pocetnoj fazi, sto je dobro.
"pT1 Tumor limited to the testis and epididymis without vascular/lymphatic invasion; tumor may invade into the tunica albuginea but not the tunica vaginalis."
NxMx, metastaze u limfne cvorove i udaljene metastaze nepoznate. Vjerovatno u preparatu za phd nije bilo odstranjenih limfonoda.
Nisam doktor, pa ovo uzmi sa rezervom.
"pT1 Tumor limited to the testis and epididymis without vascular/lymphatic invasion; tumor may invade into the tunica albuginea but not the tunica vaginalis."
NxMx, metastaze u limfne cvorove i udaljene metastaze nepoznate. Vjerovatno u preparatu za phd nije bilo odstranjenih limfonoda.
- Janjicar
#999 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Eh hvala i ja sam to prvo uspio naci na netu ali ovo NxMx me malo bunilo.Chuckie wrote:T1 velicina tumora, vjerovatno u pocetnoj fazi, sto je dobro.
U nalazu pise ne postoje naznake limfovaskularne invazije sto je isto dobro hvala Bogu.
Uglavnom jos markere i CT da uradim da mi aBd bude to dobro.
Ko god ima ovu bolest zna da je tesko psihicki ostati jak ali to je najbitnije
- Janjicar
#1000 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Danas ponovo vadio markere
AFP mi je 1,36
BetaHCg manja od <1,20
i LDI mi jos pise ne znam sta je to uopste
Jel ovo gore dobro zna li neko
AFP mi je 1,36
BetaHCg manja od <1,20
i LDI mi jos pise ne znam sta je to uopste
Jel ovo gore dobro zna li neko