Mislim da grijesis, meni jedan onkolog rece da se operacija primarno vrsi ako je kancer u nekoj "zadovoljavajucoj" formi odnosno fazi kad pretpostavljaju da mogu otkloniti odnosno ne vide neke metastaze, a primarno kemo kad je uznapredovao.
Kao to je razlika u pristupu. Pa sad...
KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- Danguba
#3602 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Srecom nije bilo metastaza.
Njegova velicina je bila 2,5cm na mjestu od 4,5cm.
Mogli su ga glat ukloniti ali su napravili drugi program i ja im vjerujem.
Obiljezili ga(mjesto nastanka), ubili ga sa kemo i odstranili to mjesto.
Za sada 100% uspjesno.
Njegova velicina je bila 2,5cm na mjestu od 4,5cm.
Mogli su ga glat ukloniti ali su napravili drugi program i ja im vjerujem.
Obiljezili ga(mjesto nastanka), ubili ga sa kemo i odstranili to mjesto.
Za sada 100% uspjesno.
- dječak sa šibicama
#3603 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Odlicno
nije samo velicina bitna, i tip i hormonska ovisnost i stadij i svasta nesto, valjda na osnovu toga i terapiju biraju.
Cuo sam da su dobri nasi onkolozi.
Cuo sam da su dobri nasi onkolozi.
- Danguba
#3604 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Hormonska je zadnja i koristi se godinama radi preventive povratka.
Samo da ohrabrim sve koji imaju nekih problema sa time, prepustite se strucnjacima i samo njih slusajte a nikako nadriljekare i sve ce biti dobro.
Samo da ohrabrim sve koji imaju nekih problema sa time, prepustite se strucnjacima i samo njih slusajte a nikako nadriljekare i sve ce biti dobro.
- mirota
#3605 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
sarajevska onkologija je medju najboljim, nema pravila, zavisi od puno faktora sta je pocetak lijecenja, da li operacija, ili radio terapija ili hemoterapija...ne treba ici dalje od sarajeva, isto lijece kao bilo gdje u svijetu
- dječak sa šibicama
#3606 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Karcinomi prostate kod muskaraca i dojke/maternice kod zena su hormonski ovisni, ne znam za druge kancere iskreno. Kod muskih testosteron androgen a kod zena estrogen progesteron, ima ona neka skala HER uglavnom jako bitno kod procjene ozdravljenja.
- nivla
#3607 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
samo je bitno kakve si srece, imas otpisanih koji su jos zivi, imas umrlih sa relativno dobrim prognozama, nekad ljudi jednostavno ne reaguju na terapiju koja im je data
sto se tice KCUSa ne zaostaju za svijetom, sve standardno sto mozes dobiti bilo gdje u svijetu mozes i gore, takodjer mozes i na neke nove lijekove koje su tek odobrili u svijetu koristiti jer se ljekari potrude da nadju veze da ti se to dobavi pa i dobrim dijelom refundira
sto se tice KCUSa ne zaostaju za svijetom, sve standardno sto mozes dobiti bilo gdje u svijetu mozes i gore, takodjer mozes i na neke nove lijekove koje su tek odobrili u svijetu koristiti jer se ljekari potrude da nadju veze da ti se to dobavi pa i dobrim dijelom refundira