KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1326 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ta konstatacija bi važila da samo kod nas umiru ljudi a ne diljem svijeta u milijunskim brojevima
osim toga postoje slični simptomi pa se uvijek misli da je nešto drugo
a i kad doktori skontaju nešto njih 5 kaže pet različitih stvari
tako da...
tako da...
-
sirotinja
#1327 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Tacno. Doktori rade ozbiljnije testove najcesce kad je mozda I kasno. Ja imam obicaj reci hocu taj I taj test I gotovo. Mozda sam hipokondriak al volim da se testiram. Ali ima testova koje nedaju lako.Black swan wrote:ta konstatacija bi važila da samo kod nas umiru ljudi a ne diljem svijeta u milijunskim brojevima
tako da...
- apsidejzi
#1328 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Tacno je i to, no ja znam dosta slucajeva na zapadu gdje ljudi odu na kontrolu i otkrije im se kancer u ranoj fazi i onda zive sa njim znatno duze uz odgovarajuce terapije. Umiru i oni naravno ali mnogo kvalitetnije provedu to vrijeme s tim da ih ima poprilican broj koji se i izlijece.Black swan wrote:ta konstatacija bi važila da samo kod nas umiru ljudi a ne diljem svijeta u milijunskim brojevima
tako da...
- Truba
#1329 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
tihi ubica...nije bez razloga ime dato... imam osjećaj da 75% bolesti nisi ni svjestan a onda bude kasno
16% preživljavanje pluća nakon 5 godina
40% crijeva nakon 5 godina
za ženske ne znam nisam pratio ali tako je bilo kad sam čitao
čim ti rade nešto... dakle imaš šanse...i nije isto koji ti organ napadne... bez jednog bubrega možeš...
zna li mi iko objasniti zašto ne napada srce?
ali sam čuo neke okolo u ramenima koji pritisnu srce i na kraju isti đavo
16% preživljavanje pluća nakon 5 godina
40% crijeva nakon 5 godina
za ženske ne znam nisam pratio ali tako je bilo kad sam čitao
čim ti rade nešto... dakle imaš šanse...i nije isto koji ti organ napadne... bez jednog bubrega možeš...
zna li mi iko objasniti zašto ne napada srce?
ali sam čuo neke okolo u ramenima koji pritisnu srce i na kraju isti đavo
- PeekABoo
#1330 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Molim za savjet. Naime mami je otkriven karcinom na grlicu maternice, srednje diferenciran tip gradus 2. Na konzilijumu je receno da je stadij IIIb i da nije operabilan. Predlozeno zracenje uz kemo.
Kupila sam joj ge132, ecomer, tothemu... Pije vec maticnu mlijec.
Kakve su sanse da se izvuce? Da se zaustavi sirenje?
Prestravljena sam. Posebno jer je uvijek bila zdrava. Ni pritiska, ni secera, nista! Odjednom najgora dijagnoza.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prestravljena sam. Posebno jer je uvijek bila zdrava. Ni pritiska, ni secera, nista! Odjednom najgora dijagnoza.
- Truba
#1331 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
cim predlazu nesto dakle ima nade
"smanjit" ce ga zracenjem pa ce vidjeti dalje
"smanjit" ce ga zracenjem pa ce vidjeti dalje
- PeekABoo
#1332 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ono sto su nam rekli je da se nikad nece moci operisati. Ni kad prodje ovo sve nece biti operabilan.
Nadali smo se da je u nekom operabilnom stadiju, pa nas je ta vijest dodatno sokirala i demoralisala.
Nadali smo se da je u nekom operabilnom stadiju, pa nas je ta vijest dodatno sokirala i demoralisala.
- van helsing
#1333 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Kod mene danas nalaz MRI isti kao i prije nekoliko mjeseci. Meta lezije na jetri i dalje,iste velicine. Znaci sve isto.
Kemoterapije nisu pomogle.
Nije operativan.
Pa mislim......
Ma ne znam sta mislim.
Zahvaljujem Bogu da se bolest nije prosirila.
Ali potajno sam se nadao da ce ih kemoterapije ukloniti.
Mislim da me sada ceka konzilij,koji ce odluciti o RFA zahvatu. Ebi ga.
Kemoterapije nisu pomogle.
Nije operativan.
Pa mislim......
Ma ne znam sta mislim.
Zahvaljujem Bogu da se bolest nije prosirila.
Ali potajno sam se nadao da ce ih kemoterapije ukloniti.
Mislim da me sada ceka konzilij,koji ce odluciti o RFA zahvatu. Ebi ga.
- Truba
#1334 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ne znam... laik sam ali ako nisi žut što se jetre tiče miran si
a rekao si da ti je 7
imaš fore do 400-500
kakav ti je apetit
a rekao si da ti je 7
imaš fore do 400-500
kakav ti je apetit
- van helsing
#1335 KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nisam žut,osim što mi je to nadimak od malena
.
Razmisljam sada i o nekim alternativnim metodama lijecenja,tu mislim na ulje od marihuane i one razne cajeve i smjese od meda i nekih trava. Apetit je dobar,hvala Bogu. Vratio sam kilazu koju sam imao prije operacije. Mislim da imam na mobitelu nalaz krvi,ako bude,editovat cu post.
EDIT :

Razmisljam sada i o nekim alternativnim metodama lijecenja,tu mislim na ulje od marihuane i one razne cajeve i smjese od meda i nekih trava. Apetit je dobar,hvala Bogu. Vratio sam kilazu koju sam imao prije operacije. Mislim da imam na mobitelu nalaz krvi,ako bude,editovat cu post.
EDIT :

-
Baba_Droga
#1336 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Hajde da te zamolim da joj kupiš čaj od VRKUTE . Ima u apotekama, ja sam kupovala u onoj na Dobrinji u Mercatoru. (izgleda mi uvijek fina....cista...mirisljava bas kao da je tek ubrana)PeekABoo wrote:Molim za savjet. Naime mami je otkriven karcinom na grlicu maternice, srednje diferenciran tip gradus 2. Na konzilijumu je receno da je stadij IIIb i da nije operabilan. Predlozeno zracenje uz kemo.
Vrkuta je jako jako dobra za regeneraciju materice i sve bolesti koje su vezane za nju.
Može napraviti ujutru pola litra i pijuckati preko dana.
Znam žene kojima su nestajali miomi...ciste...vraćali se ciklusi nakon terapija. Za bolest koju ima tvoja mama SIGURNO ĆE OVAJ ČAJ DOBRO DA DOĐE. Ako ništa jačat će matericu.
Predlaže se kombinacija sa cvijetom od kunice. Ima na google puno o VRKUTI..istraži.
Svaka žena bi ju trebala piti...
I naravno ŽARA ili ti kopriva....Sada svi to trebamo maximalno koristiti jer je sada najzdravija...
U zdravlje vam svima!
- Grover
- PeekABoo
#1338 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Koja je to turska klinika u zgradi Upi-a kraj pozorista? Privatna. Navodno imaju te aparate za zracenje koji su top!
- Rene Higuita
#1339 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Samo da podjelim informaciju:
http://www.avaz.ba/tehnologija-i-nauka/ ... vrsta-raka
- Truba
#1340 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
- Aethaercyn
#1341 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Prije vjeruj nadri-hodžama i vračarama nego ovom sto avaz objavi.Rene Higuita wrote:Samo da podjelim informaciju:
-
sunce_sunny
#1342 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pozdrav svima!
Pridruzila sam se ovom forumu radi istrazivanja koje radim za svoj doktorat. A onda citajuci vase komentare pozelila da sam naletila na ovaj forum dok je moja mama bila bolesna. Takvo je olaksanje osjetiti podrsku koju dajete jedni drugima. Zaista ste kao zajednica, porodica, koja ne poznaje licem u lice svoje clanove, ali joj je itekako stalo za njih. Divni ste.
Moja mama je preselila u decembru 2012, imala je rak pluca, ali bilo je tu jos mnostvo drugih komplikacija. Osim mame, moja tetka i dido (kako u Krajini kazemo za dedo) su bolovali i izgubili bitku sa rakom. Jedino je majka (nana) koja je imala rak dojke izlijecena i odlicno se drzi sada.
Nakon sto sam izgubila mamu od ove zaista porazavajuce bolesti, odlucila sam raditi doktorat koji je usmjeren na pomoc ljudima u BiH koji boluju od raka ili su njihovi clanovi porodice i prijatelji. Ne znam koliko cu biti od pomoci, i hocu li ista uspjeti uraditi narocito, jer je moja tema u vezi sa internet tehnologijama u oblasti zdravstva, ali vrijedi pokusati.
Sada sam u procesu istrazivanja trenutnoga stanja koristenja zdravstvenih informacija, web stranica i internet resursa medju ljudima u BiH na cije zivote je rak imao utjecaj. Ukoliko neko od vas bude nasao vremena ispuniti online anketu, zaista ce biti od velike pomoci, i unaprijed hvala. Link do ankete je: https://docs.google.com/forms/d/1LXy0-S ... s/viewform
U svakom slucaju, oni koji su trenutno u procesu lijecenja (prije svega Van helsing i Janjicar od onih sto sam ja upratila), zelim da vam tretman sto bezbolnije prodje i bude uspjesan. Oni koji su u procesu cekanja na dijagnozu, zelim da iz prve dobijete ispravnu i u sto kracem vremenu. Bilo da ste sami oboljeli od raka, ili vam je neko blizak obolio, iskreno vam zelim da se izlijecite i da vam ova uzasna bolest nikada vise ne zakuca na vrata. A oni koji su ostali bez voljene osobe zbog ove bolesti, neka vam dragi Bog olaksa gubitak, pomogne da ostanu samo lijepa sjecanja i da prihvatite da je mozda ovako bolje za tu osobu.

Pridruzila sam se ovom forumu radi istrazivanja koje radim za svoj doktorat. A onda citajuci vase komentare pozelila da sam naletila na ovaj forum dok je moja mama bila bolesna. Takvo je olaksanje osjetiti podrsku koju dajete jedni drugima. Zaista ste kao zajednica, porodica, koja ne poznaje licem u lice svoje clanove, ali joj je itekako stalo za njih. Divni ste.
Moja mama je preselila u decembru 2012, imala je rak pluca, ali bilo je tu jos mnostvo drugih komplikacija. Osim mame, moja tetka i dido (kako u Krajini kazemo za dedo) su bolovali i izgubili bitku sa rakom. Jedino je majka (nana) koja je imala rak dojke izlijecena i odlicno se drzi sada.
Nakon sto sam izgubila mamu od ove zaista porazavajuce bolesti, odlucila sam raditi doktorat koji je usmjeren na pomoc ljudima u BiH koji boluju od raka ili su njihovi clanovi porodice i prijatelji. Ne znam koliko cu biti od pomoci, i hocu li ista uspjeti uraditi narocito, jer je moja tema u vezi sa internet tehnologijama u oblasti zdravstva, ali vrijedi pokusati.
Sada sam u procesu istrazivanja trenutnoga stanja koristenja zdravstvenih informacija, web stranica i internet resursa medju ljudima u BiH na cije zivote je rak imao utjecaj. Ukoliko neko od vas bude nasao vremena ispuniti online anketu, zaista ce biti od velike pomoci, i unaprijed hvala. Link do ankete je: https://docs.google.com/forms/d/1LXy0-S ... s/viewform
U svakom slucaju, oni koji su trenutno u procesu lijecenja (prije svega Van helsing i Janjicar od onih sto sam ja upratila), zelim da vam tretman sto bezbolnije prodje i bude uspjesan. Oni koji su u procesu cekanja na dijagnozu, zelim da iz prve dobijete ispravnu i u sto kracem vremenu. Bilo da ste sami oboljeli od raka, ili vam je neko blizak obolio, iskreno vam zelim da se izlijecite i da vam ova uzasna bolest nikada vise ne zakuca na vrata. A oni koji su ostali bez voljene osobe zbog ove bolesti, neka vam dragi Bog olaksa gubitak, pomogne da ostanu samo lijepa sjecanja i da prihvatite da je mozda ovako bolje za tu osobu.
-
Bolesni Doktor
#1343 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Mozete li mi nesto više reći o raku kostiju,drugarica mi boluje 
- Janjicar
#1344 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Zasto ne probas ? Ima dosta ljudi kojima je pomoglo uzmi par sjemenki i posadi u kuci, nema tog zakona koji ti moze zabraniti jer imas dijagnozu i bolestan si. Za 3-4 mjeseca bi to naraslo i sebi napravis, neces davati par hiljada KM za to ulje a i znat ces da je domace i sigurno.van helsing wrote:Nisam žut,osim što mi je to nadimak od malena.
EDIT :
- Aurelia Bronski
#1345 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ima li neko iskustva sa Cytoxan (cyclophosphamide) oralnom hemoterapijom?
Kako zastiti stomak? Vec cetiri dana povracam bukvalno SVE sto pojedem uprkos tabletama za zastitu zeludca koje pijem.
Kako zastiti stomak? Vec cetiri dana povracam bukvalno SVE sto pojedem uprkos tabletama za zastitu zeludca koje pijem.
-
nenchy
#1346 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nisam se javljala jedan period ali sam pratila sta se desava s svima na forumu... mama je imala par dobrih sedmica, 9 odradjenih kemo, ct prosle sedmice (na koji smo cekali 7 sati bez obzira sto smo imali termin!!!)... i taman kad sam pomislila evo usli smo u neku shemu, nazalost vec dva dana ne ustaje iz kreveta I oba dana je dolazila hitna... zaista je tesko u svemu ovom ostati pozitivan, narocito kada niko od nas ne zna sta se sve jos moze uraditi... samo se nadam da je ovo nesto prolazno I da ce rezultati ct-a biti dobri...
- Grover
- Janjicar
#1348 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Izvini nisam upratio od pocetka ali jel se lijeci u UKC Tuzla ili negdje drugo ?nenchy wrote:Nisam se javljala jedan period ali sam pratila sta se desava s svima na forumu... mama je imala par dobrih sedmica, 9 odradjenih kemo, ct prosle sedmice (na koji smo cekali 7 sati bez obzira sto smo imali termin!!!)... i taman kad sam pomislila evo usli smo u neku shemu, nazalost vec dva dana ne ustaje iz kreveta I oba dana je dolazila hitna... zaista je tesko u svemu ovom ostati pozitivan, narocito kada niko od nas ne zna sta se sve jos moze uraditi... samo se nadam da je ovo nesto prolazno I da ce rezultati ct-a biti dobri...
Taj termin za CT i cekanje po par sati mi je dobro poznat u Tuzli...
- Truba
-
fapmasina
#1350 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nadao sam se da neću biti na ovoj temi...
Jutros mi je tata išao na kolonoskopiju, našli su mu izraslinu na dubini od 1 cm od izlaza, poslali je na patohistološku analizu...odmah dobio uputnice da radi MRI pluća, jetre, karlice...nalaze.....jer mu je odmah rečeno da NIJE DOBRO.
U šoku sam! Trebaju mi iskustva i mišljenja kakve su prognoze, to je čovjek od 60 godina...
Jutros mi je tata išao na kolonoskopiju, našli su mu izraslinu na dubini od 1 cm od izlaza, poslali je na patohistološku analizu...odmah dobio uputnice da radi MRI pluća, jetre, karlice...nalaze.....jer mu je odmah rečeno da NIJE DOBRO.
U šoku sam! Trebaju mi iskustva i mišljenja kakve su prognoze, to je čovjek od 60 godina...