KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- Jazzy.ba
#1276 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Markeri su totalno nepouzdana dijagnostička metoda i nikad se ne koriste u smislu dijagnosticiranja već praćenja bolesti. Možda samo PET CT bi bio korektan u tom smislu, mada znamo svi koliko on košta, a i on zna dati false positive.
-
Sailormoon
#1277 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Skrenula bih pažnju svima koji se u takvim bolestima hvataju za slamku, bez obzira je li u pitanju karcinom, rak, tumor, melanom - sve su to zloćudne bolesti, da medicina koja kao lijek nudi kemo i radio terapije, nije toliko loša kao što se posljednjih godina piše da terapije ubijaju i zdrave stanice. Činjenica je da svaki lijek djeluje različito na svakoga čovjeka, pa tako i u slučaju kemoterapija. Kod kemo-tretmana veoma je važno jačati krv, poticati stvaranje stanica prirodnih ubica pojedinim preparatima kao npr. reishi gljiva, koštice breskve i ecomer-ulje morskoga psa.
Mnogi bolesnici opredijele se za neke alternativne metode. Za ostale ne znam, ali za Breussovu terapiju mogu reći iz iskustva da je ne bih nikome preporučila. DIjete kao vrsta izlječenja su svugdje u svijetu prevaziđene i čak u općoj medicini zabranjene, mislim osim Rusije. U biti, kad čitate metodu Breussove terapije, ona stvarno ima smisla, ali u stvarnosti samo oslabi krv, bolesnika doslovno baci u postelju. U mojoj obitelji je bio slučaj melanoma koji je prerastao u rak limfnih čvorova i nakon što je bolesnik proveo Breussovu terapiju, kao rezultat dobio je metastazu na 3 organa i tumore duplo uvećane jer limfa nema nikakve veze s hranom odnosno dijetom. Za ostale vrste malignih oboljenja ne mogu 100% reći, ali za limfna oboljenja nikakva Breussova terapija ne pomaže!
Mnogi bolesnici opredijele se za neke alternativne metode. Za ostale ne znam, ali za Breussovu terapiju mogu reći iz iskustva da je ne bih nikome preporučila. DIjete kao vrsta izlječenja su svugdje u svijetu prevaziđene i čak u općoj medicini zabranjene, mislim osim Rusije. U biti, kad čitate metodu Breussove terapije, ona stvarno ima smisla, ali u stvarnosti samo oslabi krv, bolesnika doslovno baci u postelju. U mojoj obitelji je bio slučaj melanoma koji je prerastao u rak limfnih čvorova i nakon što je bolesnik proveo Breussovu terapiju, kao rezultat dobio je metastazu na 3 organa i tumore duplo uvećane jer limfa nema nikakve veze s hranom odnosno dijetom. Za ostale vrste malignih oboljenja ne mogu 100% reći, ali za limfna oboljenja nikakva Breussova terapija ne pomaže!
- Aethaercyn
#1278 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Danas sam došao do informacija za tetka. Kažu da su mu odstranili 7 cm debelog crijeva, jedan bubreg. Cekaju se nalazi sa patologije. Najvjerovatnije da je metastazirao na jetru i na mokracnu besiku. Sranje jedno veliko. Najgore je sto je on sad malo "otisao" i na psihickoj bazi. Do sada je popio dvije table lexaurina, sto nikada nije :/
Van Helsing brate tek sam sada vidio kroz sta si ti prolazio i kroz sta sada prolazis. Ljubi te brat, izdrzi i ti. Do pobjede.
Van Helsing brate tek sam sada vidio kroz sta si ti prolazio i kroz sta sada prolazis. Ljubi te brat, izdrzi i ti. Do pobjede.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1279 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
šefe ako je "dobro" na jetru udario spremite se na najgore
jel žut čovjek ima li pjege žute po tijelu?
samo nije mi jasno kako nisu to ranije vidjeli
nekako lakše vidjeti na jetri nego na bubrezima
laički gledano
laički gledano
- van helsing
#1280 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Navodno ne treba biti previse zabrinut jer je to sekundarni tumor na jetri,navodno moze se zalijeciti ili ti drzati pod kontrolom.
Tako meni kazu na onkologiji,mada im ja u zadnje vrijeme slabo sta vjerujem.
Svi smo mi pokusni kunici izgleda.
Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pruzaju moralnu podrsku,kako preko pp tako i na ovom pdf-u.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Svi smo mi pokusni kunici izgleda.
Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pruzaju moralnu podrsku,kako preko pp tako i na ovom pdf-u.
- Truba
#1281 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ma sve zavisi koliko je zahvaćeno
jetra se može obnavljati i ne treba je mnogo da čovjek živi ali ovdje je problem što se ovo ne zaustavlja za razliku od recimo oštećenja kad si pio... ovo je invazivni oblik bolesti i sve zavisi od patološkog nalaza kakva je originalna karina koja je napala tijelo... ako je neki spori ima lijeka ako nije onda je kasno
općenito: to nije život i ako preživiš u slučaju invazivnog sranja
jel ti nosaš kesicu?
jetra se može obnavljati i ne treba je mnogo da čovjek živi ali ovdje je problem što se ovo ne zaustavlja za razliku od recimo oštećenja kad si pio... ovo je invazivni oblik bolesti i sve zavisi od patološkog nalaza kakva je originalna karina koja je napala tijelo... ako je neki spori ima lijeka ako nije onda je kasno
općenito: to nije život i ako preživiš u slučaju invazivnog sranja
jel ti nosaš kesicu?
- Truba
#1282 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
koja karina... a u knjizi bolesti jetre piše da maksimum pola godine do godinu možeš živjeti ako je primarno ili sekundarnovan helsing wrote:navodno moze se zalijeciti ili ti drzati pod kontrolom.
u slučaju da ne mogu intervenirati
- Jazzy.ba
#1283 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ima ljudi koji zive normalan zivot dugo godina nakon uspjesne resekcije jetre.
- Truba
#1284 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
dakle oni ne spadaju u slučaj da se nije moglo intervenirati
- Aethaercyn
#1285 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ma covjek je uvijek bio tamna tena, pa nikad nisi mogao primjetiti je li zut ili kakve druge boje. A sto se tice toka njegove bolesti, razlog zbog kojeg je on posjetio doktora je taj sto je imao krv u mokraci i u stolici.Prvo mu je otkriveno da na bubregu ima metastaze, pa tek onda da je debelo crijevo "majka". Ceka se nalaz sa patologije, pa vidjet cemo sta i kako.Black swan wrote:šefe ako je "dobro" na jetru udario spremite se na najgore
laički gledano
- kamen spoticanja
#1286 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ovo ti znaci sljedece:rundavi wrote:Pozdrav ljudi !
Majci na onkološkom konziliju uspostavljena dijagnoza :
Neo pancreatis
St post biopsio
PHD: Adenokarcinoma invasivum pancreatis
Meta hepatis
Eh sad mene interesuje ako neko ima od cijenjenih forumaša ko se razumije u latinski ili sličnu dijagnozu da ima neko od njihovih bližnjih kojima se ovo desilo ili slično !?
na osnovu radne diagnoze neo pancreatitis ( neoplazma,dakle tumor pankreasa)
uradi se isjecak i postavi patohistoloska diagnoza invazivni adenokarcinom pankreasa s metastazama na jetri
- Truba
#1287 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
hm to je meni sumnjivo ali eto...
prvo se ispita koji je glavni a koji drugi pa se reže
nije mi jasno kako su rezali bubreg a nisu skontali da je zahvatio jetru
jel čovjek gore reče da je najčešća veza ccrijevo-jetra
onda ide mislim crijevo želudac pa crijevo pluća---> takav je nekakav slijeg pregleda kod doktora kad se sumnja da je invazija crijeva
oni koji imaju hemoroide moraju se dobroooo paziti i otvoriti četvere oči na svaku promjenu
jer to dole na crijevima je treći najčešći uzročnik poslije pluća i dojke
prvo se ispita koji je glavni a koji drugi pa se reže
nije mi jasno kako su rezali bubreg a nisu skontali da je zahvatio jetru
jel čovjek gore reče da je najčešća veza ccrijevo-jetra
onda ide mislim crijevo želudac pa crijevo pluća---> takav je nekakav slijeg pregleda kod doktora kad se sumnja da je invazija crijeva
oni koji imaju hemoroide moraju se dobroooo paziti i otvoriti četvere oči na svaku promjenu
jer to dole na crijevima je treći najčešći uzročnik poslije pluća i dojke
- van helsing
#1288 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nosam kesicu,i to mi je veliki problem takodje. Meni kese koje dobijam u socijalnom ne odgovaraju,loseg kvaliteta. Dok sam mogao kupovao sam,sada se mucim,dan ne izdrzi da se ne odlijepi. Neka Coloplast firma,mislim da su najjeftinije na trzistu. Plus mi oko crijeva se koza izjela,to je ziva rana,kada cistim to mjesto,bol mi udara u mozak,a maramice budu krvave.
Kod mene je radjena resekcija jetre prije godinu,ali se u osmom mjesecu ponovo vratio na tri mjesta,i nije operativan. Kazu vise bi napravili stete nego koristi ako bi ponovo operisali.
Ovo za jetru sam pitao onkologa iz razloga jer sam procitao na plivazdravlje stranici da su slabe sanse za ozdravljenje ako napadne jetru. Onkolog kaze sreca u nesreci je to da je sekundarni,da nije primarni.
Na nalazu od MRI pise meta lezije velicine 18 , 19 i 22 mm.
Nalaz radjen u osmom i desetom mjesecu.
Sada krajem mjeseca radim novi MRI , pa cu u aprilu znati da li se bolest povukla ili prosirila. Avastin su mi takodje ukljucili uz kemoterapiju.
Kod mene je radjena resekcija jetre prije godinu,ali se u osmom mjesecu ponovo vratio na tri mjesta,i nije operativan. Kazu vise bi napravili stete nego koristi ako bi ponovo operisali.
Ovo za jetru sam pitao onkologa iz razloga jer sam procitao na plivazdravlje stranici da su slabe sanse za ozdravljenje ako napadne jetru. Onkolog kaze sreca u nesreci je to da je sekundarni,da nije primarni.
Na nalazu od MRI pise meta lezije velicine 18 , 19 i 22 mm.
Nalaz radjen u osmom i desetom mjesecu.
Sada krajem mjeseca radim novi MRI , pa cu u aprilu znati da li se bolest povukla ili prosirila. Avastin su mi takodje ukljucili uz kemoterapiju.
- Truba
#1289 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ne znam što bih ti rekao...nije da lažu gore nego se osjećaju bogovima i sakrivaju istinu da ljudima bude lakše a svaki kaže drugačije
koliki ti je bilirubin?
ps.
možda glupo zvuči ali izmolit ću danas jednu molitvu za tebe
koliki ti je bilirubin?
ps.
možda glupo zvuči ali izmolit ću danas jednu molitvu za tebe
- van helsing
#1290 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Onkolog koji me vodio dok sam ambulantno primao terapije mi se bukvalno smijao kad vidi koliko sam zabrinut. Onkolog koji me sada vodi dok primam bolnicki terapije mi kaze da mi ne bi trebalo biti bas svejedno. Opet onkolog koji mi ie davao otpusno pismo proslu terapiju kaze nije to nista previse zabrinjavajuce,to ce avastin pocistiti. Cetvrti mi rekao da ce kroz neku venu na nozi uci sa nekim iglama do jetre da direktno ubrizgaju lijek na ta mjesta gdje se vratio.
Peti onkolog kaze da je sve to maltene uzalud,i da samo operacija tu moze pomoci. Totalno se izgubis,zbunis. Meni je doslo da odustanem od terapija,i da probam nabavit ulje marihuane.
Bilirubin,gdje se to ocitava?
Tnx.
Peti onkolog kaze da je sve to maltene uzalud,i da samo operacija tu moze pomoci. Totalno se izgubis,zbunis. Meni je doslo da odustanem od terapija,i da probam nabavit ulje marihuane.
Bilirubin,gdje se to ocitava?
Tnx.
- Truba
#1291 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ne znam iskreno za bilirubin u laboratorijskim nalazima krvi
valjda se to radi po automatizmu ako ima veze s jetrom ili gastroenterologijom
treba biti do 21 je normalno
ako ti je preko onda možemo nastaviti priču kad vidimo brojeve
treba biti do 21 je normalno
ako ti je preko onda možemo nastaviti priču kad vidimo brojeve
- van helsing
#1292 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Danas sam radio nalaz krvi,sutra cu znati koliki je ako to uopste ima na nalazu.
Jbg,svaki put nalaz krvi ostaje na onkologiji,a ja ga ne mam kada kopirat.
- Truba
#1293 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
imaš li neki stariji nalaz krvi sa gastra, abdominalne ili iz doma zdravlja
bilirubin ti govori kakvo je stanje jetre
ovo ja laički govorim sve
predočim doktoru problem jel to tako... kaže ne mora biti... a bude kako sam ja rekao
jer da bi doktor znao bolje situaciju od jednog pacijenta mora mu se svaki dan posvetiti po 5 sati... a nema vremena
tako da ako je pacijent imalo pismen može se u roku od desetak dana približiti doktoru po znanju u toj bolesti
bilirubin ti govori kakvo je stanje jetre
ovo ja laički govorim sve
predočim doktoru problem jel to tako... kaže ne mora biti... a bude kako sam ja rekao
jer da bi doktor znao bolje situaciju od jednog pacijenta mora mu se svaki dan posvetiti po 5 sati... a nema vremena
tako da ako je pacijent imalo pismen može se u roku od desetak dana približiti doktoru po znanju u toj bolesti
- Jazzy.ba
#1294 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Van Helsing jedino uspjesna resekcija jetre moze izljeciti, dakle zadnji onkolog ti je rekao istinu. Sve terapije koje primas imaju za cilj dovesti jetru u resektabilno stanje. Nadam se da ce to biti dobro.
- Jara
#1295 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ne moraš kopirati, snimi mobitelom ( ili fotoaparatom).van helsing wrote:Danas sam radio nalaz krvi,sutra cu znati koliki je ako to uopste ima na nalazu.
- van helsing
#1296 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ne znam tacno sta znaci na nalazu MRI gdje pise meta lezije bez znakova tumorskog procesa..
-
kerima1
#1297 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Samo da javim ima izlijecenih od kancera cak i sa metastazama na drugim organima,ljudi trosiliprocisceni petrolej i sodu bez aluminijuma!!
Koga zanima napisat cu kako se trosi.Hvala ti Boze nasao se lijek tekbiiiir
- Aethaercyn
#1298 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Naravno da ima kerima1. Naprimjer, moja punica je imala karcinom dojke. I hvala Bogu za sad je sve ok. Svakih 6 mjeseci ide na kontrolu, i za sad je sve super.kerima1 wrote:Samo da javim ima izlijecenih od kancera cak i sa metastazama na drugim organima,ljudi trosiliprocisceni petrolej i sodu bez aluminijuma!!
Za sodu sam čuo. Ali za taj petrojel ne.
- Truba
-
kerima1
#1300 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
petrolejom se lijece i u eu ali na svoju ruku kao i mi ovdje.treba nabaviti cisti petrolej ima ga po eu zemljama nekim,a cula sam da su ovdje ljudi pili gas star od rata i izlijecili se opet.Aethaercyn wrote:Naravno da ima kerima1. Naprimjer, moja punica je imala karcinom dojke. I hvala Bogu za sad je sve ok. Svakih 6 mjeseci ide na kontrolu, i za sad je sve super.kerima1 wrote:Samo da javim ima izlijecenih od kancera cak i sa metastazama na drugim organima,ljudi trosiliprocisceni petrolej i sodu bez aluminijuma!!
Za sodu sam čuo. Ali za taj petrojel ne.