KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
elma89_

#1151 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by elma89_ »

InshaAllah ozdravit ces,samo se drzi.I ne uzdaj se samo u doktore,radi i na svoju ruku sve sto mozes.trazi savjete
Aethaercyn

#1152 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Aethaercyn »

Helsing izdrzi brate.
InshaAllah ozdravit ces. Uz tebe smo.
nenchy

#1153 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by nenchy »

Helsing, vjerujem da ti ne bi predlagali operaciju da je stanje nepopravljivo. Kao priuceni google doktor (veoma opasna profesija) operaciju tumacim kao put ka izljecenju.

nama su rekli da prije operacije mislimo pozitivno i pola posla je gotovo! Isto sugerisem i tebi, a nek se drugi pobrinu za drugu polovinu :)
van helsing

#1154 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by van helsing »

Tnx svima na podrsci,ali kad se sjetim sta sve moram ponovno proci,i psihicki i fizicki.....vristao bih od muke....

Tapatalk 2
Aethaercyn

#1156 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Aethaercyn »

@Janjicar,kako si nam ti roki? Idel na bolje?
Janjicar

#1157 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Janjicar »

Aethaercyn wrote:@Janjicar,kako si nam ti roki? Idel na bolje?
Helsing brate nedaj se, hvala Bogu sve bude i prodje ;)
Kada je u pitanju zdravlje sve se da izdrzati pa tako i operacija.

Aethaercyn:
Ja zavrsio dva ciklusa kemoterapije sve dobro proslo hvala Bogu i sutra prvi kontrolni pregled, tj idem na ct snimanje pluca, abdomena i zdjelice.
Nakon toga vadim ponovo KKS, markere i 13-tog Decembra imam zakazano kod onkologa.

CT sam radio i poslije operacije tj prije nekih 3 mjeseca i nije nista nigdje pokazalo ( stim da nisam zdjelicu snimao) tako da aBd nadam se da ce i sada biti sve ok.
Kosa jos uvijek nije porasla ali vratio sam se normalnim aktivnostima i krenuo na faks ponovo (Y)
Aethaercyn

#1158 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Aethaercyn »

Janjicar wrote:
Aethaercyn wrote:@Janjicar,kako si nam ti roki? Idel na bolje?
Helsing brate nedaj se, hvala Bogu sve bude i prodje ;)
Kada je u pitanju zdravlje sve se da izdrzati pa tako i operacija.

Aethaercyn:
Ja zavrsio dva ciklusa kemoterapije sve dobro proslo hvala Bogu i sutra prvi kontrolni pregled, tj idem na ct snimanje pluca, abdomena i zdjelice.
Nakon toga vadim ponovo KKS, markere i 13-tog Decembra imam zakazano kod onkologa.

CT sam radio i poslije operacije tj prije nekih 3 mjeseca i nije nista nigdje pokazalo ( stim da nisam zdjelicu snimao) tako da aBd nadam se da ce i sada biti sve ok.
Kosa jos uvijek nije porasla ali vratio sam se normalnim aktivnostima i krenuo na faks ponovo (Y)
Ako Bog da sve ce biti OK :) Samo naprijed !
BJB

#1159 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by BJB »

Za ove koji zele probati terapiju uljem kanabisa, mozete ga kupiti na feelunique, nije uopste skupo.
Dodje u paketu, postom, najnormalnije. Ja sam ga uzela zato sto sam ogrebala veliki mladez na ledjima i sad to zasusi, stvori se krastica koja svrbi, ja to zgulim i Jovo-nanovo, pa sam procitala da se moze nanositi a i piti, imam namjeru probati i jedno i drugo.
http://www.pukkaherbs.com/health-store/ ... d-oil.html
http://www.hempsensenatural.com/healing ... r-skin.php
Janjicar

#1160 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Janjicar »

BJB wrote:
Za ove koji zele probati terapiju uljem kanabisa, mozete ga kupiti na feelunique, nije uopste skupo.
Dodje u paketu, postom, najnormalnije. Ja sam ga uzela zato sto sam ogrebala veliki mladez na ledjima i sad to zasusi, stvori se krastica koja svrbi, ja to zgulim i Jovo-nanovo, pa sam procitala da se moze nanositi a i piti, imam namjeru probati i jedno i drugo.
http://www.pukkaherbs.com/health-store/ ... d-oil.html
http://www.hempsensenatural.com/healing ... r-skin.php
To sto ti kupujes je Ulje od sjemena i nije ni nalik onom ulju.
U tvom ulju od sjemena nema THC tj kanabinoida koji se izdvaja kod drugog ulja.
BJB

#1161 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by BJB »

:( Imas pravo. Kod problema s kozom i ovo hemp seed oil pomaze.
Baba_Droga

#1162 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Baba_Droga »

E dragi moji... ne tako davno, (bar za mene je to još uvijek "kao da je bilo juče") otvorih ovu temu...
Forumaši su proživljavali sa mnom...ja sa njima. U mojoj porodici se opet pojavio ovaj šejtan od karcinoma. Kod oca su ljetos uklonili karcinom na mokraćnoj bešici, i ono kao grom iz vedra neba sam se zapitala: zar nismo više završili sa bolestima u ovoj porodici?!
Ali eto hvala Bogu sve je prošlo bez jakih terapija uz redovnu tromjesečnu kontrolu prvu godinu dana. Mi smo tada bili navalili na đumbir sa medom, tako da je i doktor rekao da sve to ide lijepo i regenreiše se mokraćna bešika.

Uglavnom pratim ovu temu, ne javljam se baš...ALI PRATIM SVAKI DAN... Vidim svako se bori na svoj način i samo bih svima htjela napisati, a posebno ovim koji se bore sa tim:

"NA KRAJU SVE ĆE BITI U REDU! AKO NIJE U REDU, ONDA NIJE NI KRAJ"

Nedajte mi se... Znam da nije lahko, al je*emu miša nedajte se !!!
naopaka-bajka

#1163 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by naopaka-bajka »

Baba_Droga wrote: "NA KRAJU SVE ĆE BITI U REDU! AKO NIJE U REDU, ONDA NIJE NI KRAJ"
:hajmooo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FDStARad ... 7TVfJvHj5w[/youtube]

Moze se uspjeti samo vjerujte u sebe, jer znate da imate milion razloga za zivot. :kiss:

Boze pomozi!
Dodili

#1164 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dodili »

Pozdrav , zanimaju me iskustva sa mikro celularnim karcinomom pluca , moj tata ima pomenutu dijagnozu pa me zanimaju iskustva posto smo poceli bitku za ovim zlotvorom :twisted: Naime , dijagnoza mu je postavljena 12.10. vec 13.10 je zapoceo sa hemoterapijom i sada (danas ) zavrsava drugu , ljekar mu je predlozio sest hemo terapija uz terapiju medikamentima i daje mu jako dobre prognoze ( karcinom je na desnom plucnom krilu promjera 6x9 cm i 2,2 cm ) e sada ono sto mene buni je( pretrazujuci po raznim studijama ) da ishod ove vrste karcinoma nije bas optimistican pa molim sve koji su imali slicna iskustva da ih podjele
Janjicar

#1165 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Janjicar »

Dodili wrote:Pozdrav , zanimaju me iskustva sa mikro celularnim karcinomom pluca , moj tata ima pomenutu dijagnozu pa me zanimaju iskustva posto smo poceli bitku za ovim zlotvorom :twisted: Naime , dijagnoza mu je postavljena 12.10. vec 13.10 je zapoceo sa hemoterapijom i sada (danas ) zavrsava drugu , ljekar mu je predlozio sest hemo terapija uz terapiju medikamentima i daje mu jako dobre prognoze ( karcinom je na desnom plucnom krilu promjera 6x9 cm i 2,2 cm ) e sada ono sto mene buni je( pretrazujuci po raznim studijama ) da ishod ove vrste karcinoma nije bas optimistican pa molim sve koji su imali slicna iskustva da ih podjele
Licno ne znam nista o tome samo zadnji put na CT bio covjek koji je prije 5 godina izvadio citavo jedno plucno krilo i sada zivi s jednim, Svakih 3 mjeseca ide na kontrole i vec 5 godina nema problema nikakvih hvala Bogu :thumbup:
Otac ti bio pusac ?
Sve najbolje
Dodili

#1166 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dodili »

Hvala na iformaciji , jeste i to strastveni pusac (oko 2- 3 kutije) nije imao nikakve simptome sem kašlja . Krvna slika mu je odlicna ( i nakon hemo terapije) ostali organi ok ,nema meta staze ali su mi stravicne dimenzije tkiva koje je zahvaceno i optimisticne prognoze ljekara. Jedni sto mi je za utjehu je to sto se liječi u Italiji pa mozdda primjenju ili znaju nesto sto nama jos nije dostupno
Janjicar

#1167 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Janjicar »

Bit ce dobro aBd samo treba psihicki ostati jak ;)

Meni dosao nalaz s ct-a i sta da Vam kazem mogu gledati do sutra :D
Ugl. pise Pl. parenhaim bez detektabilnih fokalnih promjena. nema pl. izliva
Nekoliko limfonoda promjera 2cm ( Ne znam koliki treba biti promjer)

Jetra cista, Bubrezi bez zastojnih problema, mokracna besika cista, nadbubrezna zlijezda cista, slezena uredna i sada o limfonodima pise od 4 do 9mm meni se cini... ( opet ne znam koliko trebaju biti)
Prostata LL promjera 4,3 cm (izgleda da je malo veca ? )
Aj ako neko zna da ovo razrijesimo :D ljudi idu medicinu 6g a ja hocu za dan da je razvalim :D
Dodili

#1168 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dodili »

Janjicar wrote:Bit ce dobro aBd samo treba psihicki ostati jak ;)

Meni dosao nalaz s ct-a i sta da Vam kazem mogu gledati do sutra :D
Ugl. pise Pl. parenhaim bez detektabilnih fokalnih promjena. nema pl. izliva
Nekoliko limfonoda promjera 2cm ( Ne znam koliki treba biti promjer)

Jetra cista, Bubrezi bez zastojnih problema, mokracna besika cista, nadbubrezna zlijezda cista, slezena uredna i sada o limfonodima pise od 4 do 9mm meni se cini... ( opet ne znam koliko trebaju biti)
Prostata LL promjera 4,3 cm (izgleda da je malo veca ? )
Aj ako neko zna da ovo razrijesimo :D ljudi idu medicinu 6g a ja hocu za dan da je razvalim :D
Ehe sta kazu doktori , jesu li ocitali nalaz koji si radio? Ja znam da je bitno da su drugi organi cisti , narocito nadburezna zlijezda i jetra , tako su nam rekli doktori u slučaju mog oca .
Držim palceve :izet: :thumbup:
van helsing

#1169 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by van helsing »

Danas bio kod hirurga,ono cega sam se vise bojao nego operacije,ustanovilo se tacnim,nazalost. Meta lezije na jetri se ne mogu odstraniti hirurskim putem. Sutra da se javim onkologu da vidim sa njim sta i kako dalje. Ne da se jbg.

Sent from my iPhone using Tapatalk
elma89_

#1170 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by elma89_ »

Jako mi je zao cuti to ali to nije kraj,drzi se.Molim Allaha da ti to sve olaksa.amin

Ali evo malo prije citam da "inoperable cancer" cesto nakon terapije moze hirurski odstraniti jer se tumor smanji :thumbup: vidi sta ce ljekar reci sutra
Last edited by elma89_ on 27/11/2013 13:23, edited 1 time in total.
elma89_

#1171 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by elma89_ »

edit
van helsing

#1172 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by van helsing »

Primio sam 15 kemoterapija,pa radio MRI,nalaz pokazao tri tumora ( meta lezije ) na jetri velicine 8 do 22 mm.

forumasica1111

#1173 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by forumasica1111 »

Molim vas, zna li neko da li su Avastin i/ili Alimta dostupni na KCUS?
dzejkej

#1174 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dzejkej »

van helsing wrote:Danas bio kod hirurga,ono cega sam se vise bojao nego operacije,ustanovilo se tacnim,nazalost. Meta lezije na jetri se ne mogu odstraniti hirurskim putem. Sutra da se javim onkologu da vidim sa njim sta i kako dalje. Ne da se jbg.

bas mi je zao.
ne daj se. ne gubi nadu u ozdravljenje.
theTruePath

#1175 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by theTruePath »

Van Helsing,drzi se,ne gubi nadu,mada znam da ti je tesko i da ove rijeci malo znace.Ali vjeruje da je najveci dio lijeka volja i nada,znaci ne gubi to.Sta ti je ljekar rekao danas?
Post Reply