Karavan ili monovolumen?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tatoo

#1 Karavan ili monovolumen?

Post by tatoo »

Dakle, za one kojima treba prostora, namece se ovo pitanje. Sta bi vi odabrali? Jednog recimo A4 karavana ili Toyotu Verso?
nineac

Post by nineac »

Ejh, A4 je pravo prostran kao karavan :-)
To je pitanje npr. Passat ili neki monovolumen, ili Vectra ili Monovolumen. Jebiga, svaki ima svojih prednosti, ali da imam zenu i djecu monovolumen definitivno, ipak je dosta prakticniji!
tatoo

Post by tatoo »

nineac wrote:Ejh, A4 je pravo prostran kao karavan :-)
To je pitanje npr. Passat ili neki monovolumen, ili Vectra ili Monovolumen. Jebiga, svaki ima svojih prednosti, ali da imam zenu i djecu monovolumen definitivno, ipak je dosta prakticniji!
Moja greska. I koliko je stvarno karavan dinamicnije auto (ako jeste), koje vise gubi na cijeni?
dugi

Post by dugi »

Sve zavisi od tvojih potreba i afiniteta. Ja sam u auto salonu uporedjivao novu Zafiru i novu Vectru Karavan.
Oba auta imaju mana i prednosti ali po meni je bolja Vectra iz jednostavnog razloga jer imam vise prostora na vozackom sjedistu ( sto mi je jako bitno s obzirom da sam visok 198 cm ) a i na svim ostalim je komfornije. U Vectri se sjedi dublje i ima vise prostora za glavu, iako zvuci nelogicno kad se pogleda Zafirina visina.
Zafira jeste visocija ali se zato puno visocije sjedi tako da kad se sjediste spusti maximalno opet se sjedi visoko ( ovo govorim za mene ) i ako se odmakne sjediste nazad papucice su nekako uvijek preblizu nogama.
(ovo je "mana" svih monovolumena)
Ja vise volim malo opusteniji polozaj za volanom sa vise ispruzenim nogama.
Zafira je malo ljepsa unutra, daleko od toga da je u Vectri ruzna unutrasnjost, i za ljude prosjecne visine je bolji izbor od Vectre. Posebno za porodicu sa malom djecom, visociji gepek znaci da kolica mozda ne moras ni sklapati samo ih gurnuti unutra. Visociji polozaj sjedenja znaci da je puno bolja preglednost i da je dijete lakse staviti u beby stolicu.
Vectra ima vise prostora u duzinu i cak iza mene moze sjesti osoba visoka 190 cm da ne dira koljenima naslon prednjih sjedista. Gepek je ogroman i funkcionalan.
Ovo je bilo moje subjektivno misljenje.
Najprije skontaj sta ti treba, ako imas mogucnost barem sjedi u auto ili jos bolje provozaj pa ces znati sta ti bolje odgovara.
Srle_

Post by Srle_ »

zavisi sta hoces...

mi kad smo auto uzimali bilo je isto pitanje...samo sto je tata bio za monovolumen a ja za opel.

o cemu se radi...tata je htio da se uzme renault scenic (1999)..a ja astru ili zafiru. zafira je bila preskupa tako da je odma otpala,a i jako ih je tesko bilo nac!

taj scenic jest fin,naprijed ima mjesta ,pregledan je,al je nazad fuj!!! ima 3 zasebna sjedista u kojim niko stariji od 7 godina nemoze da sjedi.. a posebno ne ja i brat ...obadvojica smo preko 180... tako da smo ipak uzeli po meni puno prostraniju ,ljepsu i bolju astru caravan!
putnik

Post by putnik »

Ja bih osobno izabrao Ford Galaxy za puno manju lovu nego što košta Audi ili Toyota
nineac

Post by nineac »

U cemu je razlika izmedju Scenica i Zafire??? :? osim sto je prvi Renault a drugi Opel.
Srle_

Post by Srle_ »

nineac wrote:U cemu je razlika izmedju Scenica i Zafire??? :? osim sto je prvi Renault a drugi Opel.
po meni je zafira bolja...
1. veca je
2. ima 7 sjedista
3. 2.red sjedista je normalan i na tim sjedistima mogu sjediti i odrasli,a u scenicu ne mogu!
4. ljepsa je
5. nema petog
nineac

Post by nineac »

Ma znam i ja da je bolje, nego si rekao da je tvoj stari bio za monovolumen a ti za zafiru! Pa sta je zafira?
Srle_

Post by Srle_ »

ma glupo sam napiso... htio sam rec da je tata htio neki monovolumen..posto mu se to nesto svidja,a ja opel -bilo sta,samo da je opel.....i naravno da nije nesto malo...
nineac

Post by nineac »

:-) Zafira je od te generacije najbolji opel, samo gledaj da uzmes 2.0dti sa 100ks ili 2.2 dti sa 125ks (najbolji izbor).
Post Reply