Za 10.000KM mozes uzeti tri dobra Passata i mjenjati ih svaki sedam dana.
Pijacar
Moderators: _BataZiv_0809, anex

gledao sam malo i te vektre...meni licno je extra auo,pogotovo redizajn,al i ona malo starija je ok...samo ne znam kakve su s potrosnjom,o opelovim benzincima sam cuo samo najbolje sto se tice pouzdanosti?koliko tvoja trosi prosjeka...jer dosta auto prelazi,tri clana porodice vozaju dva auta,a mi obzirom na biznis,svaki dan se bar 30-tak km predje,samo zbog toga...kako sam cuo,opelovi dizeli i nisu bas snova osim verzija koje pravi isuzu (tako je sa fronterama)...sto se tice pasata,prodao sam svog sa 200+ hiljada i bio je extra...samo stigle ga godine,kupila se dva auta um jesto njega...auto extra,malo je tvrdji,unutra nisam sjedio u prostranijem autu,nazad pogotovo...nekad je otac vozao i pijacara,kupio ga 97-e za manje od 3000DEM(na povlasticu),vozao ga 5 godina i na kraju ga prodao za 4000KMko zna koji put? wrote:Hajd da se i ja pikljucim ovim mastarijama,al eto odmah da kazem 10000km je puno para.Odmah mi naumpo vw pasat 3.Imo ga,vozo benzinka 1.8 sa klimom i abs.Bas je prostran , al precjenjen.Vazda ga mozes utopit ako ga neko ne otudji u medjuvremenu naravno
.Sa 2600000 km koje je preso,dosta je dobro izgledo,al jarane poslije 1900000 km ocekuj raspad sistema.nadavo sam se para za popravke,te cilindri na kocnicama,pa lonci za auspuh, abs vazda zuto gorilo,centralna rika,paljenje, par puta slepanje nece da okrese.i nakraju glava motora-rikno dihtung,lezaji na tockovima 3kom
. i onda sam definitivno skonto da to auto nije vise za mene nit za moje porodice.Razmisljo,konto,gledo u novcanik,razocarenja i frustracije.Gledo od A -audija do Z-zastave
i napokon eureka!!Vectra b 1.8 16v.Uplasio sam se kako je jeftinija u odnosu na istu klasu i god. wv.Reko ovo je fus,al et rizik se isplatio.Vozim vec 5.god bez kvarova , redovno odrzavanje,sa svim opcijama navedenim kao u vw.Dijelova koliko mi je poznato vazda mozes nac,nisu toliko ni zara sa cijenama.I ne treba mi minsko polje pred garazom
.
Ja to iz iskustva napisah, znam da ce me mnogi popljuvat(izdo velicanstvenog vw a imo sam ih 3kom).Za ostale marke,jah bmw ,mercedes ,to je za drugu temu