Kantoni DA ili NE
- osa
#401 Re: Kantoni DA ili NE
gorštak
hajde ponovo pokušaj realan način zaštite od preglasavanja, evo ja i žena otvorili po jednu žuju, imam još pola, pa pokušaj dok mi se nije prispalo.
hajde ponovo pokušaj realan način zaštite od preglasavanja, evo ja i žena otvorili po jednu žuju, imam još pola, pa pokušaj dok mi se nije prispalo.
- Hypo-Alpe-Adria
#402 Re: Kantoni DA ili NE
Pa da. Zamazivanje očiju samom sebi. Bolje je prividno, papirnato 2:1, nego 1:2 u stvarnosti.palermo wrote: Glede ovog nakostriješili se Hrvati.....zamisli situaciju da je Ivo miro Jović bio izabran i onda vječito glasanje u predsjedništvu 2:1 Nešo i ivo protiv Hareta......sasvim sam ubijeđen da bi u tom slučaju frustracija i radikalizacija Bošnjaka bila podignuta na n-ti stepeni i nisam siguran kakva bi sitiacija bila u federaciji.....
Što se tiče moći i snage, vjeruj mi Vivaldi , meni ne trebaju ni ljudi koji će imati snage i moći da provedu dogovor na moju štetu....
Znači dok su Hare i Željko protiv Neše, onda je u dure.
-
palermo
#403 Re: Kantoni DA ili NE
Naravno, šta ti je tu čudno.....svi koje si ti dosada birao su rušili moju kuću (za koju sam ja onako uvijek idealistički smatra da je naša )...i meni dosadilo....naravno da zidari koje ja biram nisu uvijek najkvalitetniji, jooojjjj šta se tu dunđera provuče....al barem ne ruše....Hypo-Alpe-Adria wrote:E tu i jeste problem. Ti ''nemaš povjerenja u mene'' i moj izbor. I našao si sebi shodno da velikodušno se pobrineš za mene. Dirljivo. Pa što još treba. Ne znam što sami ne raspišete izbore i izglasate nam sve zastupnike.palermo wrote: Pa slušaj, meni je apsolutno svejedno ko je predsjednik Mjesne zajednice Cima ili Ilića. Vjeruj mi. Ko je predsjednik ove države mi nije svejedno. Između Ive Mire Jovića i Želja Komšića ja biram Komšića. Naravno, možeš ti meni reći da nije moje da biram Hrvata.....al šta ja mogu kad nemam povjerenje u tebe da ćeš izabrati onog koji štiti i moje interese....
Ali nisam baš nešto vidio vaš pametniji odabir u Predsjedništvu, ali i u parlamentu općenito. Neobično, jelde? Meni znaš odabrati, a sebi ne znaš.
- Hypo-Alpe-Adria
#404 Re: Kantoni DA ili NE
Meni se onda čini da nije do zidara.palermo wrote: Naravno, šta ti je tu čudno.....svi koje si ti dosada birao su rušili moju kuću (za koju sam ja onako uvijek idealistički smatra da je naša )...i meni dosadilo....naravno da zidari koje ja biram nisu uvijek najkvalitetniji, jooojjjj šta se tu dunđera provuče....al barem ne ruše....
Do kuće je. Slab temelj.
-
palermo
#405 Re: Kantoni DA ili NE
Naravno, zato što se Hare i Željko bore za Bosnu i Hercegovinu, a Nešo ne bori. A ti možeš sad se matematikom baviti.Hypo-Alpe-Adria wrote:
- cyprus
#406 Re: Kantoni DA ili NE
Ako ti kažem da se sjećam Silajdžića, jel se smijem ovoj tvrdnji nasmijatpalermo wrote:Naravno, zato što se Hare i Željko bore za Bosnu i Hercegovinu, a Nešo ne bori. A ti možeš sad se matematikom baviti.Hypo-Alpe-Adria wrote:
-
palermo
#407 Re: Kantoni DA ili NE
Excellent point. Došli smo konačno do srži, ti ne vjeruješ u ovu našu kuću i ne bi da angažiramo zidare. Jebi ga jarane, razilaze nam se stavovi.Hypo-Alpe-Adria wrote:Meni se onda čini da nije do zidara.palermo wrote: Naravno, šta ti je tu čudno.....svi koje si ti dosada birao su rušili moju kuću (za koju sam ja onako uvijek idealistički smatra da je naša )...i meni dosadilo....naravno da zidari koje ja biram nisu uvijek najkvalitetniji, jooojjjj šta se tu dunđera provuče....al barem ne ruše....
Do kuće je. Slab temelj.
-
palermo
#408 Re: Kantoni DA ili NE
Na volju ti momčinocyprus wrote:
Ako ti kažem da se sjećam Silajdžića, jel se smijem ovoj tvrdnji nasmijat
- cyprus
#409 Re: Kantoni DA ili NE
Dobro.palermo wrote:Na volju ti momčinocyprus wrote:
- Hypo-Alpe-Adria
#410 Re: Kantoni DA ili NE
Tu i jest problem. Ti bi da rade samo zidari za koje TI smatraš da su kvalificirani.palermo wrote:Excellent point. Došli smo konačno do srži, ti ne vjeruješ u ovu našu kuću i ne bi da angažiramo zidare. Jebi ga jarane, razilaze nam se stavovi.Hypo-Alpe-Adria wrote:Meni se onda čini da nije do zidara.palermo wrote: Naravno, šta ti je tu čudno.....svi koje si ti dosada birao su rušili moju kuću (za koju sam ja onako uvijek idealistički smatra da je naša )...i meni dosadilo....naravno da zidari koje ja biram nisu uvijek najkvalitetniji, jooojjjj šta se tu dunđera provuče....al barem ne ruše....
Do kuće je. Slab temelj.
Ne može tako jarane. Ako se ja neću barem nešto pitati u toj kući, šta će mi ikako takva kuća.
- osa
#411 Re: Kantoni DA ili NE
zar se svaki razgovor bosanca i hercegovca mora vrtjeti oko bauštele...
-
palermo
#412 Re: Kantoni DA ili NE
Pa njegov je izbor da li će biti podstanar ili ne. Odnosno, može on raditi i na tome da se kuća sruši, opet je njegov izbor.....al ne vidim čemu onda ljutnja ako sam ja protiv njega....inhibitor wrote:Nisi razumio, kuca je zajednicka, al ti si ipak podstanar.Hypo-Alpe-Adria wrote: Tu i jest problem. Ti bi da rade samo zidari za koje TI smatraš da su kvalificirani.
Ne može tako jarane. Ako se ja neću barem nešto pitati u toj kući, šta će mi ikako takva kuća.
-
palermo
#413 Re: Kantoni DA ili NE
Naravno da je dobro....doduše ne vidim čemu smijeh, ali eto, valjda nove genracije pa ne mogu razumjeti duh vremenacyprus wrote:Dobro.palermo wrote:Na volju ti momčinocyprus wrote:
- Hypo-Alpe-Adria
#414 Re: Kantoni DA ili NE
Znam. I dojadilo mi. Zato i radimo na stjecanju stanarskog prava skupa s drugim podstanarom, koji je već ubo rješenje za stan.inhibitor wrote:Nisi razumio, kuca je zajednicka, al ti si ipak podstanar.Hypo-Alpe-Adria wrote: Tu i jest problem. Ti bi da rade samo zidari za koje TI smatraš da su kvalificirani.
-
palermo
#415 Re: Kantoni DA ili NE
ma jok, što ne bi i hercegovac i hercegovac oko bauštele mogli pričatiosa wrote:zar se svaki razgovor bosanca i hercegovca mora vrtjeti oko bauštele...
- cyprus
#416 Re: Kantoni DA ili NE
Da, valjda je do toga. Ne razumjem(o) i ne vidim(o) šta su sve Alija i Haris uradili za nas. Shame on uspalermo wrote:Naravno da je dobro....doduše ne vidim čemu smijeh, ali eto, valjda nove genracije pa ne mogu razumjeti duh vremena
-
palermo
#417 Re: Kantoni DA ili NE
Sretno vam bilo, kao što rekoh, čemu onda ljutnja na ovog trećeg.....Hypo-Alpe-Adria wrote:Znam. I dojadilo mi. Zato i radimo na stjecanju stanarskog prava skupa s drugim podstanarom, koji je već ubo rješenje za stan.inhibitor wrote:Nisi razumio, kuca je zajednicka, al ti si ipak podstanar.Hypo-Alpe-Adria wrote: Tu i jest problem. Ti bi da rade samo zidari za koje TI smatraš da su kvalificirani.
- vivaldi
#418 Re: Kantoni DA ili NE
Promasio si sa ovim postom skroz jer znam da si upucen dovoljno u prilike jer zivis ovde ko i ja. Znas i sam da ovakva BiH i rukovodjenje njom nije brzopotezna 5-minutna partija saha gdje se ceka samo jedan krivi potez. Kod nas toga nema - mi se igramo 15 godina i niko nikoga ne moze zahebati.palermo wrote:Glede ovog nakostriješili se Hrvati.....zamisli situaciju da je Ivo miro Jović bio izabran i onda vječito glasanje u predsjedništvu 2:1 Nešo i ivo protiv Hareta......sasvim sam ubijeđen da bi u tom slučaju frustracija i radikalizacija Bošnjaka bila podignuta na n-ti stepeni i nisam siguran kakva bi sitiacija bila u federaciji.....
Što se tiče moći i snage, vjeruj mi Vivaldi , meni ne trebaju ni ljudi koji će imati snage i moći da provedu dogovor na moju štetu....
Ovo 2:1 je vrlo neozbiljno poredjenje. Evo 2:1 gubi Radmanovic cijeli mandat i sta se desilo? Veliko nista. Da sutra umjesto Neshe u predsjednistvo udje Jovo Divjak i bude 3:0 jel znas sta bi se desilo? Drugo veliko nista!
Da srbi i hrvati nekom pukom teorijom vjerovatnoce umjesto hareta izaberu nekog iz Abdiceve stranke, a umjesto komsica pobjedi ivo miro, a da treci ostane radmanovic, znas sta bi se desilo? Trece veliko nista!
Ustvari tada bi Bosnjaci bili frustrirani, radikalizirani kao danas hrvati, ali od toga niko nebi imao koristi jer bilo sta bi potpisao neki podobni bosnjak nebi se moglo sprovesti.
Ponavljam, za bilo kakvu vaznije odluku u ovoj zemlji NEOPHODNA je saglasnost sva tri naroda tj. stranaka koje zastupaju bar dvotrecinsku vecinu svoga naroda - sve ostalo je iluzija i to smo vec VIDJELI.
Kada su hdz ministri izasli i vlade fbih prosle godine mi smo iste sekunde imali krizu i to veliku. Tada je trpila ne samo fbih vec i rs jer smo jedinstven ekonomski prostor. Svaka kriza se odmah preliva.
Sutra-prekosutra zbog bilo kakvog razloga da dodik povuce ministre iz vijeca ministara opet imas krizu. Svaki narod ima instrumente da druga dva povuce na dno sa sobom. Zato i kazem da ga smo vec u ovakvoj situaciji mislim da je nije ama bas u nicijem interesu da dolijeva ulje na vatru.
Ja mogu da shvatim da vecina obicnog naroda razmislja u fazonu "a jesmo im ga shuknuli", a u stvari ga shuknes samom sebi. Medjutim, ovde na forumu nekako ipak ocekujem malo zrelije stavove.
-
palermo
#419 Re: Kantoni DA ili NE
malo je kasno, pa ćeš mi oprostiti što ću onako lakonski da ti odgovorim, možda sutra ako budem imao vremena. To što ti pričaš ima svoju logiku, ali sva historijska zbivanja se dešavaju mimo logike, iliti sva historija se dešava kada izađeš iz kruga naše trenutne paradigme . To što si ti napisao ima svoju logiku untar paradigme koju mi sada živimo, ali ako neprestano hraniš frustraciju jednog naroda, i to onog najbrojnijeg, jednog će se dana desiti da će netko izaći iz opisane paradigme i za sobom povesti i druge. A najopasnija je varijanta da to uradi upravo najbrojniji narod.vivaldi wrote:Promasio si sa ovim postom skroz jer znam da si upucen dovoljno u prilike jer zivis ovde ko i ja. Znas i sam da ovakva BiH i rukovodjenje njom nije brzopotezna 5-minutna partija saha gdje se ceka samo jedan krivi potez. Kod nas toga nema - mi se igramo 15 godina i niko nikoga ne moze zahebati.palermo wrote:Glede ovog nakostriješili se Hrvati.....zamisli situaciju da je Ivo miro Jović bio izabran i onda vječito glasanje u predsjedništvu 2:1 Nešo i ivo protiv Hareta......sasvim sam ubijeđen da bi u tom slučaju frustracija i radikalizacija Bošnjaka bila podignuta na n-ti stepeni i nisam siguran kakva bi sitiacija bila u federaciji.....
Ovo 2:1 je vrlo neozbiljno poredjenje. Evo 2:1 gubi Radmanovic cijeli mandat i sta se desilo? Veliko nista. Da sutra umjesto Neshe u predsjednistvo udje Jovo Divjak i bude 3:0 jel znas sta bi se desilo? Drugo veliko nista!
Da srbi i hrvati nekom pukom teorijom vjerovatnoce umjesto hareta izaberu nekog iz Abdiceve stranke, a umjesto komsica pobjedi ivo miro, a da treci ostane radmanovic, znas sta bi se desilo? Trece veliko nista!
Ustvari tada bi Bosnjaci bili frustrirani, radikalizirani kao danas hrvati, ali od toga niko nebi imao koristi jer bilo sta bi potpisao neki podobni bosnjak nebi se moglo sprovesti.
Ponavljam, za bilo kakvu vaznije odluku u ovoj zemlji NEOPHODNA je saglasnost sva tri naroda tj. stranaka koje zastupaju bar dvotrecinsku vecinu svoga naroda - sve ostalo je iluzija i to smo vec VIDJELI.
Kada su hdz ministri izasli i vlade fbih prosle godine mi smo iste sekunde imali krizu i to veliku. Tada je trpila ne samo fbih vec i rs jer smo jedinstven ekonomski prostor. Svaka kriza se odmah preliva.
Sutra-prekosutra zbog bilo kakvog razloga da dodik povuce ministre iz vijeca ministara opet imas krizu. Svaki narod ima instrumente da druga dva povuce na dno sa sobom. Zato i kazem da ga smo vec u ovakvoj situaciji mislim da je nije ama bas u nicijem interesu da dolijeva ulje na vatru.
Ja mogu da shvatim da vecina obicnog naroda razmislja u fazonu "a jesmo im ga shuknuli", a u stvari ga shuknes samom sebi. Medjutim, ovde na forumu nekako ipak ocekujem malo zrelije stavove.
- vivaldi
#420 Re: Kantoni DA ili NE
Nema problema, imam i ja svasta da napisem pa se radujem tvom odgovoru.palermo wrote:malo je kasno, pa ćeš mi oprostiti što ću onako lakonski da ti odgovorim, možda sutra ako budem imao vremena. To što ti pričaš ima svoju logiku, ali sva historijska zbivanja se dešavaju mimo logike, iliti sva historija se dešava kada izađeš iz kruga naše trenutne paradigme . To što si ti napisao ima svoju logiku untar paradigme koju mi sada živimo, ali ako neprestano hraniš frustraciju jednog naroda, i to onog najbrojnijeg, jednog će se dana desiti da će netko izaći iz opisane paradigme i za sobom povesti i druge. A najopasnija je varijanta da to uradi upravo najbrojniji narod.
-
hercegovac_pravi
#421 Re: Kantoni DA ili NE
Pa riješenje koje ti predlažeš sada se nalazi u Hagu gdje mu se sudi za udruženi zločinački poduhvat. Isto tako, riješenje koje ti predlažeš je prepolovilo broj Hrvata u Bosni i Hercegovini.Ako ne vjeruješ meni pitaj Predsjednika. Za nekog ko se poziva na zapadno-evropske demokratske principe, zapanjujuće je da barataš sa idejama koje su u tolikoj mjeri retrogradne.bitef wrote:Koji je to mehanizam, a da ostane funkcionalna zajednica i gdje funkcionira? A da nije rješenje na nivou Iraka, Afganistana ili takvih prćija koje inače predlažete...1gorstak wrote:Trenutno stanje steti hrvatskom narodu i ja izlaz trazim u trampi Covica i Sarajeva, Covicevo odustajanje od projekta etnicke podjele u zamjenu za mehanizam uz pomoc kojeg bi se Hrvati na nivou FBiH zastitili od preglasavanja. A ako ce se ici na to ko ce koga zajebati, Bosnjaci imaju bolju startnu poziciju. Pa ako vec ne zelis neka pravedna rjesenja, budi bar pragmatican i procitaj Josipovicevo pranje od "podjela" kao putokaz.osa wrote:vidiš pravedno je vrlo rastezljiv pojam i umnogome zavisi od kuta gledanja, pa stanje u našoj bližoj okolici ti je najbolji primjer za to, na teorijskoj razini bi se o tome i dalo raspravljati ali teorija i praksa su tako različite, a i od teorije se ne živi, i komunizam je teorijski idealan, pravedan tako ljudski, da li je ostvarljiv....
-
hercegovac_pravi
#422 Re: Kantoni DA ili NE
Pa što onda pitaš? i odluči se da li pričaš o "fax-u" ili " faks-u".bitef wrote:I ja kažem - ti i faks nebo i zemlja.hercegovac_pravi wrote:'Ta će mu bit jasno da je 37% Hrvata u BH glasalo za Komšića. Pa to svak zna.bitef wrote:
Tko pročita link, sve će mu biti jasno. Gledajući tvoje znanje, stvarno je ono žalosno iz statistike. Ili nisi u mogućnosti skužiti jasno predočene podatke.
Interpolacija podataka - špansko selo.![]()
Gdje si išao na fax?
O čemu ba ti pričaš? kava Španska sela imaju veze sa Komšićem?
kakav fax? meni kaT treba fax pošaljem su pošte, 'ta će meni fax?
NeGo, moReš li ti nama spoĆitati išta vezano za one kantone? šta bi? kud bi? kako bi? Ali nemoj puno nabilavat da se neizgubimo u svemu tome.
-
hercegovac_pravi
#423 Re: Kantoni DA ili NE
Pa čovjek ti lijepo kaže da nisi ti jedinica za mjerenja Hrvatstva i da veoma mali broj Hrvata podržava tvoje političke stavove.bitef wrote:Od kad sam ja ovdje, mislim da je gorštak jedno dvadesetak puta istakao da je Hrvat.Kave veze ima nacionalnost, sa argumentima i diskusijom. To svakako na internetu malo vrijedi, jer se ovdje svatko može predstavljati kako god hoće.
Tako da je smiješno vazda usred sikusije podebljati stav tvrdnjom ja sam Hrvat. Ono, halo
- Hypo-Alpe-Adria
#424 Re: Kantoni DA ili NE
To ti onako ''odokativno'' ili postoje neki podaci za koje ne znamo.
Interesantan forum. Sve sami analitiĆari i eksperti u području croatistike.
Interesantan forum. Sve sami analitiĆari i eksperti u području croatistike.
-
sammo
#425 Re: Kantoni DA ili NE
Pa prvi znak proljeca u BIH...Mujo + mjesalica...osa wrote:zar se svaki razgovor bosanca i hercegovca mora vrtjeti oko bauštele...