Imam samo jedno pitanje ako neko moze pomoci ...
Na opstinskom sudu bio sam okrivljen za saobracajnu nesrecu ...koja mi je od prvog dana nastimana krivica ...
Nakon sudskog vjestacenja i svega sto sleduje osloboden sam optuzbe ...
Policijski sluzbenik se zalio kantonalnom sudu koji je presudu prinacio u njihovu korist tako da sam ja kriv za nesrecu ...i nemam pravo zalbe kako je navedeno u presudi ...
Ispalo je da je kantonalni sud povjerovao iskljucivo policajcu koji je vrsio uvidjaj i to uz mnogo nedostataka i nepravilnosti nego opstinskom sudu i sudskom vjestaku...
I naravno da naglasim da sam ja sa drugog kantona , tako da je od prvog dana sve to islo protiv mene jer su se i policajci i drugi ucesnik poznavali licno.
Ima li nekih mogucnosti dalje ?
Kantonalni sud PRESUDA
Moderator: _BataZiv_0809
- vješalica
#2 Re: Kantonalni sud PRESUDA
možeš ulagati reviziju vrhovnom sudu fbih u roku od 30 dana od donošenja presude
- newklear
#3 Re: Kantonalni sud PRESUDA
Da nije od dana prijema Rješenja...vješalica wrote:možeš ulagati reviziju vrhovnom sudu fbih u roku od 30 dana od donošenja presude
- JThomas
#4 Re: Kantonalni sud PRESUDA
da nije prekršajni predmet (po priči) pa nema revizije...
- newklear
#5 Re: Kantonalni sud PRESUDA
Onda apelacija Ustavnom suduJThomas wrote:da nije prekršajni predmet (po priči) pa nema revizije...
- ho oponopono
#6 Re: Kantonalni sud PRESUDA
...ma nema ništa od toga, kadija te tuži, kadija ti sudi...nažalost... 
-
gratis
#7 Re: Kantonalni sud PRESUDA
Pokusat sa apelacijom ...pa vidjecemo
Protiv korupcije je tesko izboriti se , kod nas je to uhodana masina
Protiv korupcije je tesko izboriti se , kod nas je to uhodana masina
-
bbianconero
#8 Re: Kantonalni sud PRESUDA
Nevejrovatno, kako je to moguće ako je vještak vještačio u tvoju korist, pa valjda se sud oslanja na nalaz i mišljenje vješaka majka mu stara. Kako se desio udes, možeš li nam opisati?gratis wrote:Imam samo jedno pitanje ako neko moze pomoci ...
Na opstinskom sudu bio sam okrivljen za saobracajnu nesrecu ...koja mi je od prvog dana nastimana krivica ...
Nakon sudskog vjestacenja i svega sto sleduje osloboden sam optuzbe ...
Policijski sluzbenik se zalio kantonalnom sudu koji je presudu prinacio u njihovu korist tako da sam ja kriv za nesrecu ...i nemam pravo zalbe kako je navedeno u presudi ...
Ispalo je da je kantonalni sud povjerovao iskljucivo policajcu koji je vrsio uvidjaj i to uz mnogo nedostataka i nepravilnosti nego opstinskom sudu i sudskom vjestaku...
I naravno da naglasim da sam ja sa drugog kantona , tako da je od prvog dana sve to islo protiv mene jer su se i policajci i drugi ucesnik poznavali licno.
Ima li nekih mogucnosti dalje ?
-
gratis
#9 Re: Kantonalni sud PRESUDA
Kod nas je sve moguće... Ispada da je od svih do sada u procesu... Pored vjestaka i opštinskog sudije pametniji policajac sa srednjom školom...jer na kraju je kantonalni sud povjerovao samo njemu... Tj. Policiji koja me od prve minute okrivila jer su poznavali drugog učesnika... U presudi je samo navedeno da ko fol vjestaj nije uzeo u obzir sve dokaze... Mada nisu naveli sta konkretno... Koji su to dokazi... Ni bilo sta drugo nije navedeno konkretno zasto su promijenili presudu... Ali su naglasili da nemam pravo zalbe
Sent from my F3111 using Tapatalk
Sent from my F3111 using Tapatalk