KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sunčan dan

#1 KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by sunčan dan »

Mirnim okupljanjem pred Kantonalnim Sudom u navedenom terminu pokažimo porodici Denisa Mrnjavca i ostalim porodicama koje su žrtve bahatog i
svirepog ponašanja nekolicine da nisu sami, vlastima da želimo sigurniji grad i državu, a sudijama i tužiocima da želimo pravdu.

Ponedeljak u 14 sati, Kantonalni sud - Šenoina br. 1. presuda saučesnicima u ubistvu Denisa Mrnjavca.
Glas

#2 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by Glas »

Optuženi za učestvovanje u ubistvu dobije 15 godina zatvora, a ratni zločinac koji svojom rukom ubije na stotine ljudi dobije isto toliko?

Gdje tu ima logike?

Ispolitizovali ste ovaj događaj i ubistvo do maksimuma.
chuchumbamayumbe

#3 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by chuchumbamayumbe »

Glas wrote:Optuženi za učestvovanje u ubistvu dobije 15 godina zatvora, a ratni zločinac koji svojom rukom ubije na stotine ljudi dobije isto toliko?

Gdje tu ima logike?

Koliko je trebao dobiti, mjesec uslovno?!
samo malo

#4 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by samo malo »

Trebali su ih valjda pustiti na slobodu, ipak nisu ratni zlocinci :-)
Lesli Eldridž

#5 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by Lesli Eldridž »

Mati od onog monstruma vrijeđa sve na sudu i kaže da su kreteni :x Trebalo je to odmah pritvoriti i kazniti zbog vrijeđanja suda :x
Troll_Happens

#6 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by Troll_Happens »

poredjenje ti je nula.... kakve veze to ima zlocin je zlocin nebitno ubio jednu osobu ili sto.. sta znaci onaj sto je 100 pobio da dobije sto godina... svasta. Dobice koliko je zakonski odredjeno... Nismo mi sudije i dzelati da sudimo.... da su kakvi sudovi pa da su mu nakacili jos ^15 god pa bi se onda i Mucista i co zapitala jel se zlocin isplati :x
BaileyS

#7 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by BaileyS »

Ja takodje mislim su kazne nesrazmjerne kaznama u slicnim slucajevima. Ne kazem da su male ili velike ali bi sigurno bile drugacije da slucaj nije imao ovoliku medijsku paznju.

Ja sam za drasticno kaznjavanje ali po istom arsinu za sve.
Drina Light

#8 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by Drina Light »

O kaznama misljenja podjeljena, ja cu samo reci da je prevelika razlika izmedju ove dvojice u kaznama (iako je to u sudnici danas dobro objasnjeno opet mislim da je prevelika razlika) a majka je oslobodjena po zakonu ne svatih dobro ali zakon koji dozvoljava da majka stiti svoje dijete.

Gdje ste ljudi danas ispred suda? :run:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#9 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by Pera Trta »

Lesli Eldridž wrote:Mati od onog monstruma vrijeđa sve na sudu i kaže da su kreteni :x Trebalo je to odmah pritvoriti i kazniti zbog vrijeđanja suda :x
A jeste li mu vidjeli mater? Nije ni čudo što je sin postao ubica. Prava ona...radila u kafani "Orjent"...da li samo kao konobarica? I takva došla i tako se ponašala na sudu, ko u birtiji. Bog svakome da djecu :sad:
Baltazar_khan

#10 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by Baltazar_khan »

Ja mislim da je mali žuti gmaz trebao dobiti smrtnu kaznu. Al eto, pošto nismo SAD, ili Kina i ostale zemlje u kojim postoji smrtna kazna, i 15 godina je dovoljno. Balavac je dobio ono što je tražio. Udario je Denisa metalnim boxerom, i to je za mene pokušaj ubistva. Svi vi koji kažete da je nepravedno osuđen, jedno pitanje za vas. Da li bi rekli isto tako, da je kojim slučajem vaše dijete izudarano metalnim boxerom, i na kraju ubijeno nožem? I dont think so :wink: Zato, kapak :x
Nije vas sram i stid da dajete takve izjave. Umjesto da se danas Denis sprema sa svojom rajom, da ode na more, da bari trebe, da se provodi u svom mladom životu, on trune 2 metra pod zemljom radi prokurčenih balavih idiota koji mu oduzeše život...
Bodkin

#11 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by Bodkin »

Baltazar_khan wrote:Ja mislim da je mali žuti gmaz trebao dobiti smrtnu kaznu. Al eto, pošto nismo SAD, ili Kina i ostale zemlje u kojim postoji smrtna kazna, i 15 godina je dovoljno. Balavac je dobio ono što je tražio. Udario je Denisa metalnim boxerom, i to je za mene pokušaj ubistva. Svi vi koji kažete da je nepravedno osuđen, jedno pitanje za vas. Da li bi rekli isto tako, da je kojim slučajem vaše dijete izudarano metalnim boxerom, i na kraju ubijeno nožem? I dont think so :wink: Zato, kapak :x
Nije vas sram i stid da dajete takve izjave. Umjesto da se danas Denis sprema sa svojom rajom, da ode na more, da bari trebe, da se provodi u svom mladom životu, on trune 2 metra pod zemljom radi prokurčenih balavih idiota koji mu oduzeše život...
to je to,potpis
Troll_Happens

#12 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by Troll_Happens »

Baltazar_khan wrote:Ja mislim da je mali žuti gmaz trebao dobiti smrtnu kaznu. Al eto, pošto nismo SAD, ili Kina i ostale zemlje u kojim postoji smrtna kazna, i 15 godina je dovoljno. Balavac je dobio ono što je tražio. Udario je Denisa metalnim boxerom, i to je za mene pokušaj ubistva. Svi vi koji kažete da je nepravedno osuđen, jedno pitanje za vas. Da li bi rekli isto tako, da je kojim slučajem vaše dijete izudarano metalnim boxerom, i na kraju ubijeno nožem? I dont think so :wink: Zato, kapak :x
Majka njegova fol nesto place i slini u sudnici poslije pocela psovat na kamermane i fotografe sto je slikaju. I treba da je slikaju eto ide ovo na drugostepeni sud pa eto mozda i ona koju god dobije za pomaganje.. bitno je da su ona dvojica dobili mada je talic dobio malo da je bar 7 ili 8 dobio. Jer dobit 4 god i eto ga uz dobro vladanje za 2 god na SA ulicama. I naci ce pajtosa opet u rangu zutog i opet ce doci u situaciju da dokazuje svoju snagu... stvarno jadnooo ali dobro bice bolje sve kazem :bih:
gaius

#13 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by gaius »

moram reagovati.. hajde kazne.. ne bih se u to petljao.. ali nije mi jasno na osnovu kojeg propisa oslobodiše mater.. ako je pomagala.. onda je i ona trebala biti kažnjena.. to što je pomagala svom djetetu ništa ne mijenja..

čl. 33. KZ FBiH kaže da se pomagač kažnjava kao i izvršilac.. a može se i blaže kazniti..
kažnjava se samo za umišljajno pomaganje (direktni ili eventualni umišljaj)...

pomagač se može osloboditi ako dobrovoljno spriječi učinjenje krivičnog djela..

prema tome ako je sud zaključio da je pomagač.. ne znam kako je istu oslobodio.. oslobađati se može samo nehatni učinitelj.. a pomagač je uvijek sa umišljajem..

opet.. krivično nije moj fah.. znam da može odbiti svjedočiti protiv djeteta.. ali da je mogu osloboditi.. e to mi ne ide u glavu.. šta to znači.. porodični kriminal uvijek spašava srodnika pomagača? glupost..

da nisu mediji netačno prenijeli?
srce_sarajevsko

#14 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by srce_sarajevsko »

gaius wrote:moram reagovati.. hajde kazne.. ne bih se u to petljao.. ali nije mi jasno na osnovu kojeg propisa oslobodiše mater.. ako je pomagala.. onda je i ona trebala biti kažnjena.. to što je pomagala svom djetetu ništa ne mijenja..

čl. 33. KZ FBiH kaže da se pomagač kažnjava kao i izvršilac.. a može se i blaže kazniti..
kažnjava se samo za umišljajno pomaganje (direktni ili eventualni umišljaj)...

pomagač se može osloboditi ako dobrovoljno spriječi učinjenje krivičnog djela..

prema tome ako je sud zaključio da je pomagač.. ne znam kako je istu oslobodio.. oslobađati se može samo nehatni učinitelj.. a pomagač je uvijek sa umišljajem..

opet.. krivično nije moj fah.. znam da može odbiti svjedočiti protiv djeteta.. ali da je mogu osloboditi.. e to mi ne ide u glavu.. šta to znači.. porodični kriminal uvijek spašava srodnika pomagača? glupost..

da nisu mediji netačno prenijeli?

Tužilac ima pravo žalbe na prvostepenu Presudu !
gaius

#15 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by gaius »

znam ja da tužilac ima pravo žalbe.. ali je stvar u tome što mi nije jasno šta im je osnov za oslobađajuću presudu za majku koja je pomagala svom djetetu.. pa šta ako je pomagala djetetu.. i to je pomaganje.. i to je krivično djelo..

ja ne nađoh u zakonu osnov za osklobađanje za taj slučaj..
JThomas

#16 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by JThomas »

u posebnom dijelu je odvojeno propisano pomaganje poslije učinjenog krivičnog djela, i to se valjda odvojeno posmatra od pomoći pri samom djelu, jer pomagač nije doprinio nastanku krivičnog djela...i ima odredba da se srodnici i bračni drug ne kažnjavaju.

nije baš da se slažem s ovim, ali zakon tako kaže.
gaius

#17 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by gaius »

tačno.. izletih.. dobro se sjetih napisati da nije moj fah :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: KANTONALNI SUD - PONEDELJAK 14 SATI

Post by Truba »

Glas wrote:Optuženi za učestvovanje u ubistvu dobije 15 godina zatvora, a ratni zločinac koji svojom rukom ubije na stotine ljudi dobije isto toliko?

Gdje tu ima logike?

mož vako

ja te upucam u koljeno i branim se zbog staljina hitlera i pol pota koji nikad nisu odgovarali :mrgreen:
Post Reply