KANTONALNE politike od 1 do 10

Post Reply
Socijalista

#51 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Socijalista »

Novosti iz USK :-D

Hamdija Lipovača u posjeti B.Krupi
Bosanska Krupa nije socijalni slučaj
Premijer Unsko sanskog kantona Hamdija Lipovača zajedno sa svim ministrima u Vladi Unsko sanskog kantona je posjetio općinu Bosanska Krupa. Premijera i ministre u Bosanskoj Krupi dočekali su načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović , sa saradnicima i predsjedavajući Općinskog vijeća Dragoljub Srdić opcinaSvrha ove posjet bila je namjera da se iskaže zajedničku spremnost na kvalitetnu suradnju na relaciji Vlada Unsko sanskog Općina Bosanska Krupa kroz zajedničke inicijative i projekte a sve u cilju podizanja kvaliteta života građana.

.
Načelnik Halitović je zahvalivši se na posjeti i pokazanoj želji za suradnjom, istaknuo je kako brojni problemi mogu i trebaju biti riješeni na zadovoljstvo prije svega gradjana bosanskokrupske općine i izrazio očekivanja da će ova Vlada za razliku od prošle više u svom fokusu imati općine medju kojima je i Bosanska Krupa te da neće biti sama sebi svrha. Premijeru i Vladi Unsko sanskog kantona nominirana su sva goruća pitanja i projekti koji se realizuju ili se očekuje početak realizacije na području općine Bosanska krupa a posebno je apostrofirana želja općine Bosanska Krupa da kupi dio zeljišta u ŠIP"Una"koje je u stečaju i za koje je spremna ići i u kreditno zaduženje i na toj lokaciji stvori uslove za razvoj poduzetničke zone i ujedno pomogne radnicima ŠIP"Une" da riješe svoja potraživanja. Zatraženo je od Vlade Usk i resornog ministra da se što hitnije zatraži promjena nomenklature zanimanja za koja se školuju učenici Mješovite srednje škole „Safet Krupić" i uvodjenje poljoprivredne i ugostiteljske škole sa zanimanjima kao šro su kuhari ,konobari ,poljoprivredni tehničari i ratari za koje postoje realni uslovi za zapošljavanje a u skladu su sa općinskom strategijom razvoja a pojedina zanimanja u drvnoj i metalskoj struci koja uglavnom proizvode kadar za evidenciju za zapošljavanje ukinu . Načelnik Halitović kao značajno pitanje nametnuo je završetak asfaltiranja puta regionalnog puta za Arapušu kao mjesta u kojem se potencijano može u budućnosti razviti vjerski turizam zatim izgradnju spomen obilježja u Bosanskoj Otoci te projekte koji su već u fazi realizacije kao što su zgrada Gimnazije , vodovod za Pištaline, Jezerski i Mahmić selo, izgradnju sportske dvorane u Bosanskoj Krupi i projekat odvodnje kanalizacionih i otpadnih voda i njivo prečišćavanje. .

vladaPremijer Lipovača je rekao da on za razliku od do sadašnjeg stanovišta, Bosansku Krupu neće smatrati socijalnim slučajem jer je bila najporušenija i jer je povratnička općina. U Bosanskoj Krupi žive vrlo sposobni i urabani ljudi i Bosanskoj Krupi treba da se razvija zbog toga što to njeni gradjani i vlast žele i zaslužuju a ne iz sažaljenja i ova vlada će djelovati sa tog stanovišta.Lipovača je naglasio da Bosanska Krupa ima dobru upravu i sposoban tim ljudi na čelu sa načelnikom Halitovićem , koji su hrabri i ne žele svoj mandat provesti meditirajući već idu u nove projekte koji će pospješiti životne uslove u općini Bosanska Krupa ističući da će se primjerom koji se želi provesti u otkupu stečajne mase ŠIP „Una" povesti i Vlada USK u otkupu stečajne mase u nekim drugim preduzećima . " Načelnici će zajedno sa mnom voditi ovaj kanton jer se pravi život odvija u općinama. Kanton nema svoje gradjane ,on ima općine koje imaju svoje gradjane i mi ćemo biti sluga načelnicima općina i općinskim vijećima kako bi poboljšali kvalitet života gradjana" zaključio je Lipovača .Posebna pažnja u razgovorima posvećena je segmentima privrede i poljprivrede kao nosiocima razvoja, te je dosta riječi bilo i o kreiranju Budžeta za 2011.godinu za koji je premijer Lipovača rekao da bi prema prikupljenim željama trebao biti oko 250 miliona ali je realnost da on u ovom trenutku ne može biti veći od 165 miliona i da on neće dozvoliti da se pravi nerealan budžet koji niko ne može izvršiti. Premijer Lipovača najavio je formiranje Fonda za deminiranje, Fonda za poticaj investitorima i Fonda za poticaje u poljoprivredi a prema njegovim riječima kantonalna Vlada rješena je da provede temeljitu i kvalitetenu reformu zdravstvenog i obrazovnog sistema .Bilo je riječi i o koncesijskim ugovorima za eksploataciju mineranih sirovina i rješavanju problema regionalne deponije kroz donošenje Zakona o upravljanju otpadom .
Komrad

#52 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Komrad »

Boga mi se Hamdija uhvatio posla ...
Sve cestitke
Nisam krajisnik al cesto posjecujem taj portal :)
babsybih

#53 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by babsybih »

hvala na obostranoj podršci uskportal.ba i gospodina premijera Hamdije Lipovače ( urednik portala ;) )
yellow cat

#54 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by yellow cat »

babsybih wrote:hvala na obostranoj podršci uskportal.ba i gospodina premijera Hamdije Lipovače ( urednik portala ;) )
Je li te ovo Hamdo natjerao da se registruješ? :D :D
Socijalista

#55 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Socijalista »

«AGROKOMERC»
Gigant ujedinjuje krajišnike ! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

http://www.uskportal.ba/index.php?strea ... &vid=13905

Image
Socijalista

#56 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Socijalista »

Desavanja oko vlade USK :thumbup:

Podrška Vlade USK Bosanskoj Krupi

Image

http://www.cazin.net/usk/podrska-vlade- ... koj-krupi/
Socijalista

#57 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Socijalista »

Idemo dalje idemo dalje za iste pare... :D

Ovo je prava stvar, uskoro i u obrazovanju :!: :thumbup:
Medicinski tehničari kod ministra zdravstva
Certifikat, prednost kod zapošljavanja

Ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi USK, dr.Amir Murić sa saradnicima upriličio je danas sastanak sa predsjednikom i članovima Izvršnog odbora Komore medicinskih sestara i tehničara USK.Bila je ovo prilika za međusobno upoznavanje i razgovor o aktuelnoj problematici u oblasti djelovanja i rada medicinskog osoblja te efikasnim načinima podizanja nivoa zdravstvenih usluga.

Od strane Ministarstva zdravstva pružena je puna podrška radu i aktivnostima Komore, te konkretizirani budući zajednički koraci.

Komora medicinskih sestara i tehničara USK provodi proces certifikacije medicinskog osoblja, te će od strane Ministarstva zdravstva biti upućena preporuka zdravstvenim ustanovama da vode računa o posjedovanju ovakvog certifikata pri izboru budućih uposlenika, što će za posljedicu imati podizanje nivoa zdravstvenih usluga, što je i konačni cilj Ministarstva zdravstva i Vlade u cjelini.

Bilo je riječi i o nepriznavanju zvanja medicinski tehničar i neusklađenosti sa Zakonom o obrazovanju, a što će zasigurno biti jedna od tema nadolazeće reforme obrazovanja i zdravstva USK, čiji će inicijatir biti Vlada.
http://www.uskportal.ba/index.php?strea ... &vid=13930
yellow cat

#58 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by yellow cat »

Evo, zanima me da li je istina da je Vlada USK prošle sedmice usvojila zaključak kojim se omogućava organima uprave raspisivanje konkursa na osnovu Zakona o radu??? Ja nešto danas načuh o tome....
Socijalista

#59 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Socijalista »

Desavanja u USK

Uz Dan općine Velika Kladuša
Lipovača: "Krajinom pušu neki novi vjetrovi"
Svečano je danas bilo u Velikoj Kladuši, gdje je medju ostalim sadržajima kojima se obilježava Dan Općine, održana i Svečana sjednica Općinskog vijeća.Medju brojnim gostima iz BiH i susjedne Republike Hrvatske, sjednici je prisustvovala i delegacija Vlade USK predvođena premijerom dr.Hamdijom Lipovačom.

Pozdravljen burnim aplauzom, premijer Lipovača, čestitajući Dan općine, govorio je o razvoju Velike Kladuše i ovog dijela BiH sa posebnim akcentom na Agrokomerc.Agrokomerc neće ići u stečajni postupak i o sudbini ovog prehrambenog giganta odlučivaće građani Velike Kladuše, USK, odlučivaće radnici.Kao nikada do sada u Krajini postoji jedno jedinstvo kada je u pitanju Agrokomerc, jedinstvo Vlade i općina, jedinstvo sa radnicima Agrokomerca, jedisntvo u namjeri da se Agrokomerc sačuva i da se njegovi zdravi segmenti što prije stave u funkciju.Jednostavno ljudi žele i moraju da rade, a krajišnici su naučili da rade i da žive od svog rada.Mi im to moramo omgućiti.

Krajinom pušu neki novi vjetrovi, vjetrovi koji nose odlučnost nas krajišnika da USK ponovo dovedemo na prvo mjesto u Federaciji BiH.Vlada USK i ja kao premijer, stavili smo sve svoje potencijale u službu ovog cilja.Samo jedinstveni možemo ostvariti svoje ciljeve i ne smijemo dozvoliti više nikad i nikome da među krajišnike posije sjeme razdora i neslaganja.

Da nas oslabi.Ujedinimo se u borbi i nastojanju da krajiškom čovjeku vratimo dostojanstvo i prosperitetnu i sigurnu budućnost, zaključio je premijer Lipovača.

Nakon završetka Svečane sjednice Općinskog vijeća, premijer Lipovača odgovarao je na novinarska pitanja koja se tiču Agrokomerca i jučerašnjeg sarajevskog sastanka kod premijera Federacije BiH.
Image

http://www.uskportal.ba/index.php?strea ... &vid=13993
Socijalista

#60 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Socijalista »

Malo danas i o policiji :-D

Na samom početku mandata

Policija kod premijera USK
Predsjednik Unije samostalnih sindikata policije F BiH, dr.Halid Ganija u pratnji predstavnika Sindikata policijskih službenika USK, boravio je danas u posjeti Kabinetu premijera USK.Domaćini posjete bili su premijer dr.Hamdija Lipovača te ministar policije Šefik Smlatić i policijski komesar USK Stevo Trninić.

Cilj današnjeg susreta bio je upoznavanje dr.Ganije sa premijerom Lipovačom i ministrom Smlatićem te produbljivanje saradnje a posebno socijalnog dijaloga.U razgovorima, premijer Lipovača i ministar Smlatić izrazili su spremnost da policiju USK učine još efikasnijom na način da se modernizira oprema, prostor za rad, vozni park.

Prema riječima ministra Smlatića, dobar korak u tom pravcu već je načinjen.“Do susreta nije došlo ranije, jer sam kao ministar želio da se upoznam sa stvarnim stanjem u MUP-u i mogu vam reći da je nezadovoljavajuće, kada je u pitanju opremljenost i uslovi rada naših policijskih službenika“, rekao je ministar Smlatić.

Stanje se mora promjeniti i odredjeni koraci već su učinjeni.
Premijer Lipovača još jednom je istakao svoju punu podršku radu policije i najavio svoj angažman kako bi MUP USK u skorijoj budućnosti bio medju najuredjenijim u F BiH.
Image

http://www.uskportal.ba/index.php?strea ... &vid=13990
ht_90

#61 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by ht_90 »

Ovo neki USKportal?
Imal vlasti u SBK?
Socijalista

#62 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Socijalista »

ht_90 wrote:Ovo neki USKportal?
Imal vlasti u SBK?
NEMA, zahvali se Covicu :x
Bosanski_kralj

#63 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Bosanski_kralj »

yellow cat wrote:Evo, zanima me da li je istina da je Vlada USK prošle sedmice usvojila zaključak kojim se omogućava organima uprave raspisivanje konkursa na osnovu Zakona o radu??? Ja nešto danas načuh o tome....
Istina je! Gledao sam o tome na TV-u.
yellow cat

#64 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by yellow cat »

Bosanski_kralj wrote:
yellow cat wrote:Evo, zanima me da li je istina da je Vlada USK prošle sedmice usvojila zaključak kojim se omogućava organima uprave raspisivanje konkursa na osnovu Zakona o radu??? Ja nešto danas načuh o tome....
Istina je! Gledao sam o tome na TV-u.
joj, ja to pokušavam iskopati, ali nigdje nema. Jedino da idem sutra u stručnu službu Vlade i da to tražim. Valjda me neće iZbaciti van. :D
The 51st State

#65 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by The 51st State »

mirjana malic, predsjedavajuca skupstine kantona sarajevo, ako ne podnese ostavku iz moralnih razloga ili je maticna stranka ne makne sa te pozicije, od mene sdp-u nikad vise glas.
breuer

#66 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by breuer »

i ja sam da se vrati zvizda bard na to mjesto :D
Been

#67 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Been »

The 51st State wrote:mirjana malic, predsjedavajuca skupstine kantona sarajevo, ako ne podnese ostavku iz moralnih razloga ili je maticna stranka ne makne sa te pozicije, od mene sdp-u nikad vise glas.
Da.. Zaista zastrašujuće zvuči činjenica da jedna majka nije svog punoljetnog sina utjerala u suru i natjerala da misli kao i ona ! ... Hrak ! Pljuuc ! Mislim, ko se danas još ne slaže sa svojim roditeljima !? :D
hajducka travica

#68 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by hajducka travica »

Been wrote:
The 51st State wrote:mirjana malic, predsjedavajuca skupstine kantona sarajevo, ako ne podnese ostavku iz moralnih razloga ili je maticna stranka ne makne sa te pozicije, od mene sdp-u nikad vise glas.
Da.. Zaista zastrašujuće zvuči činjenica da jedna majka nije svog punoljetnog sina utjerala u suru i natjerala da misli kao i ona ! ... Hrak ! Pljuuc ! Mislim, ko se danas još ne slaže sa svojim roditeljima !? :D
Sin ima pravo na svoje misljenje a majka na svoje misljenje.S tim bi se trebali pomiriti.Nije on sam,jedan od izuzetaka,takvih je bilo mnogo.Nikad neznamo sta je ko rodio,kad je poceo rat,to se odmah vidjelo.Sad ima i ova stvar.Tesko se je mozda,kazem,mozda, bilo tesko othrvati cetnickoj propagandi u Americi,jer su svi bosanski pravoslavci,pod nevidjenom presijom cetnicke propagande.
hajducka travica

#69 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Been wrote:
Sin ima pravo na svoje misljenje a majka na svoje misljenje.S tim bi se trebali pomiriti.Nije on sam,jedan od izuzetaka,takvih je bilo mnogo.Nikad neznamo sta je ko rodio,kad je poceo rat,to se odmah vidjelo.Sad ima i ova stvar.Tesko se je mozda,kazem,mozda, bilo tesko othrvati cetnickoj propagandi u Americi,jer su svi bosanski pravoslavci,pod nevidjenom presijom cetnicke propagande.
hajducka travica

#70 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Socijalista wrote:«AGROKOMERC»

Image
Druze A.M. da to nije previse?
hajducka travica

#71 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Socijalista je napisao/la:«AGROKOMERC»

Kako ujedinjuje kad vam se koalicioni partner ogradjuje od vase politike.
Prpa.ba

#72 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Prpa.ba »

Been wrote:Da.. Zaista zastrašujuće zvuči činjenica da jedna majka nije svog punoljetnog sina utjerala u suru i natjerala da misli kao i ona ! ... Hrak ! Pljuuc ! Mislim, ko se danas još ne slaže sa svojim roditeljima !? :D

Matera je umjesto da osudi stavove svoga sincine, sva ponosna izjavila "Pa on je politicki komentator". U tome je problem.
ultima_palabra

#73 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by ultima_palabra »

Prpa.ba wrote:
Been wrote:Da.. Zaista zastrašujuće zvuči činjenica da jedna majka nije svog punoljetnog sina utjerala u suru i natjerala da misli kao i ona ! ... Hrak ! Pljuuc ! Mislim, ko se danas još ne slaže sa svojim roditeljima !? :D

Matera je umjesto da osudi stavove svoga sincine, sva ponosna izjavila "Pa on je politicki komentator". U tome je problem.
Reakcija je katastrofa... ako je potrebno da je stranka i javnost "guraju" da osudi one bolesne stavove, onda to i nije iskreno. Da ne govorim da je obmanula birače koji su joj dali glas. Ostavka!
The 51st State

#74 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by The 51st State »

Been wrote:
osnove se iz kuce ponesu, to valjda znas...
Been

#75 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Been »

hajducka travica wrote:
Socijalista je napisao/la:«AGROKOMERC»

Kako ujedinjuje kad vam se koalicioni partner ogradjuje od vase politike.
Klasična izmišljotina ! Ograđuju se mislim oni jadnici od SDA u BIhaću koji su magistrirali gubljenje izbora... Ministar privrede iz SDA, Hase Hairlahović i ministar poljoprivrede također iz SDA, Emdžad Galijašević prisustvovali su sastanku u Sarajevu i najavili grčevitu borbu za opstanak Agrokomerca !

Prema tome - :run:
Post Reply