Slazem se sa svim napisanim u tvom tekstu.zagazaga wrote:SDP ako ne pokaže rezultate u krajini do općinskih izbora nestat će kao što su se i pojavili......ja se samo nadam da su toga svjesni a SDA je toliko u blatu da im samo još nos viri, moraju se čuvati za SDP kao utopljenik za dasku (nisu u situaciji da mogu nekog ucjenjivati).....vukovi jedva čekaju.....mada ih drži i koalicija na državnom nivou...al' nek pliva ko znahajducka travica wrote: Mogli su vjecno vladati da nisu potonuli u nepotizam,kriminal,pljacku.Nisu imali sluha za situaciju iz proslosti i bili su nadmeni isto kao ovaj naduvanko o kojem sam pisao.Mozda,necete ni vi odguslati ceverogodisnji mandat.Nikad ne reci nikad.Da, SDA Unskosanskog kantona je izjavila da se ogradjuje od SDP-e,politike.Dakle,jos nisu ni zagrijali fotelje pod guzicom a vec koalicija pocinje pucati.Ako pratis politicku situaciju, to bi morao znati. Zbog cega i kakve se politike SDP-a ogradjuje SDA? - Ova koalicija je neprirodna koalicija i ona nece dugo izdrzati,SDP-BiH mora toga biti svjestan.
Koliko vidim zapoceli su sa SAMODOPADANJEM,raznim proslavama,tortama,umjesto da su se odmah prihvatili rjesavanja gorucih problema.Nekako je trenutna situacija:ti meni djenerale ja tebi vojvodo.
Da,ovo je istina,neosporiva,da nije bilo koalicije na drzavnom nivou,nikad je nebi bilo ni na kantonalnom.SDp-e,Unskosanskog kantona ako hoce uspjeh onda mora imati svoju vlastitu strategiju za izvlacenje kantona iz gliba.Ponavljam,vlastitu strategiju,razradjenu sa svim faktorima koji su u igri na kantonu.Ako se bude islo linijom nameta bojim se da nece biti nikakve koristi od vladavine SDP-a. Jer nikad od nameta nije bilo selameta.Ako budu cekali misljenja i rjesenja sa strane,onda tu nece biti nikakvog uspjeha.Ovo se dosad pokazalo kao istina i izgubljeno je dragocjeno vrijeme a kanton je tonuo sve dublje i dublje u propast.SDP-e,nema pravo vise optuzivati nikoga za naslijedjeno stanje,nego radikalnim mjerama udariti tamo gdje je najpotrebnije...mada ih drži i koalicija na državnom nivou