Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja
Moderator: anex
- don vito
#1 Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja
Moze li se organizovati neka peticija za ukidanjem ove besprizorne televizije koja je danas dotakla dno u zastiti svojih sponzora - kantonalnih politicara. Veceras je onaj Sero iz GROZD-a nazvao ovu stanicu "TV Bastiljom u sluzbi politicara a ne gradjana kantona" i 100 posto je u pravu. Poredjenje sa TV Bastiljom potpuno je umjesno jer sam se, slusajuci ona "saopstenja podrske kantonalnim vlastima", sjetio kako je "originalna Bastilja" (TV Srbije) bila u sluzbi Milosevica. Imam osjecaj da je bulumenta onih polupismenih novinara pohadjala kurs kod Milosevicevih oficira za "informativno propagandnu delatnost". Ni po jada da ih Denis Zvizdic, Samir Silajdzic i Semiha Borovac finansiraju svojim parama, ali to rade NASIM novcima iz budzeta! Mozemo kritikovati Avaz, Hayat i ne znam koga sve ne, ali to su privatni mediji i potpuno je legitimno da vode uredjivacku politiku koja odgovara njihovim vlasnicima. Ali, odvratnija JAVNA televizija od TV SA ne postoji u drzavi!! Neko ko ne zna sta se dogadja u Sarajevu vec se informise samo prateci program ove rezimske televizije vjerovatno bi se nemalo iznenadio otkud demonstracije, pa makar nekoliko hiljada ljudi, kada je po Dnevniku Kantonalne TV sve med i mlijeko, gradi se i radi, politicari su u sluzbi gradjana, pomazu siromasnim, ima viziju razvoja.
Ako neka stranka (bilo koja!) obeca ukidanje ovog rezimskog medija, ima moj glas na narednim lokalnim izborima!
Ako neka stranka (bilo koja!) obeca ukidanje ovog rezimskog medija, ima moj glas na narednim lokalnim izborima!
-
skojotovski
ZVONKO MARIC veceras optuzuje roditelje, a brani silajdzica i ostale kurtone. znam da ga sada hrani Kurton, ali od njega ovako uvlacenje u guzicu nisam ocekivao. jebote, koji zaokret napravi covjek, koji je svojim prilozima u Dnevniku FTV-a i 60 minuta razvaljivao vrhuske na svim nivoima vlasti!
ZVONKO MARICU, LICEMJERU, PRODAO SI DUSU KURTONIMA! F U J !!!
- kelly lake
100% si u pravu. ja danas gledam,pa tako u cijelom izvjetaju nisu spomenuli uopce koliko je bilo okupljenih, od nekoliko jaja na fasadi dodje do "unistene zgrade" -pa nije tenk pucao u nju, od nekoliko razbijenih stakala napravise "unisteni kabineti ministara" pa sva priopcenja koja su objavili i izjave isle su u pravcu podrske vladi i premijeru,plus imali kao uzivo javljanje kad se vec ono raja razisla ostalo 100-tinjak ljudi -i to prikazuju kao slab odziv!! zaista ja takve pristasnosti nisam vidio ne pamtim
- kelly lake
nevezano za ovu temu,ali u ovoj emisiji mi je najjaca bila neka mama,kaze dijete joj u 2.razredu uci sad cirilicu i tablicu mnozenja,i nemoze sticisve joj se smijesalo,svaki dan novo slovo,pa se buni!!ja neznam sta hoce pa i ja sam i svi mi ucilo/li isto u drugom i cirilicu i tablice i jos masu toga,pa sta!!skojotovski wrote:ZVONKO MARIC veceras optuzuje roditelje, a brani silajdzica i ostale kurtone. znam da ga sada hrani Kurton, ali od njega ovako uvlacenje u guzicu nisam ocekivao. jebote, koji zaokret napravi covjek, koji je svojim prilozima u Dnevniku FTV-a i 60 minuta razvaljivao vrhuske na svim nivoima vlasti!
htjeli bi da im djeci samo 5 upisuju u knjizicu da mogu po mahali pokazivati a kad je raditi onda tesko,e nemoze
- Ergot
kelly lake wrote:
nevezano za ovu temu,ali u ovoj emisiji mi je najjaca bila neka mama,kaze dijete joj u 2.razredu uci sad cirilicu i tablicu mnozenja,i nemoze sticisve joj se smijesalo,svaki dan novo slovo,pa se buni!!ja neznam sta hoce pa i ja sam i svi mi ucilo/li isto u drugom i cirilicu i tablice i jos masu toga,pa sta!!
htjeli bi da im djeci samo 5 upisuju u knjizicu da mogu po mahali pokazivati a kad je raditi onda tesko,e nemoze
- don vito
Prije nego je prodao dusu, prodao je ime i prezime. I umjesto Bajram Demici, kako mu je pisalo u rodnom listu, postao Zvonko Maric jer je falilo Hrvata na televiziji. Pravi covjek za TV Bastilju Samira Silajdzica.skojotovski wrote:ZVONKO MARICU, LICEMJERU, PRODAO SI DUSU KURTONIMA! F U J !!!
-
StarScream
A sjeca li se iko da je prije par mjeseci Bakir Hadziomerovic nogirao Marica, jer je "prekrsio" radnu disciplinu.
Kada vec govorimo o bastiljonu politicara, pristrasnosti i podanistva, onda sigurno moramo spomenuti i FTV!!!!!!!!!!!!!!!
Kada vec govorimo o bastiljonu politicara, pristrasnosti i podanistva, onda sigurno moramo spomenuti i FTV!!!!!!!!!!!!!!!
-
radeljas
#14 Re: Kantonalna TV - Sarajevska Bastilja
upravo kako si rekao. i kantonalna tv kao i kanton, postoji samo radi ovih na vlasti, a ne radi gradjana. gradjani treba da slusaju sta im bahati vladari ala s.s. premijer porucuju. pa i ranije se tamo moglo gledati i slusati svaki dan po jednog ministra u finkciji ispiranja mozgova. potpuno su u funkciji onih koji ih placaju i to od nasih para. a ovi su opet toliko bogati i bahati da im se ne moze nista. jer oni kupuju sve. a zakleo bih se da su i platili provokatorima da juce naprave incidente i uniste svaku mogucnost protesta.don vito wrote: Imam osjecaj da je bulumenta onih polupismenih novinara pohadjala kurs kod Milosevicevih oficira za "informativno propagandnu delatnost".
- kelly lake
hmm ovo o nepristrasnosti mi je jako dvojbeno,jer npr prije dan-dva u intervjuu dana je bio premijer silajdzic,i branio svoje postupke i prosipao demagogiju,e sad davanje prostora silajdzicu, prije toga nebrojeno puta kilibardi i drugim inim,da iznose svoje poglede i ideje,bez ikakva kritickog osvrta ili napada od strane autora/voditelja mi je CISTA PRISTRASNOST!!FaceOff wrote:NTV 99 koliko god tehnički izgledala loše, nikad nije spominjana u kontekstu bilo kakve pristrasnosti, pa ni sada povodom ovih događaja.Dasi wrote:ja sam obrisao tv sa i tv 99 i super se osjecam:)
- buzzer
sero uzima milione, nejgova/njegove (sve silne) nvo na sorosevu su kazanu i samo gledaju da naude vasim nepokolebljivim polit-asketama brankovicu, silajdzicu, dodiku, tim smjernim pregaocima...zimomor wrote:Ne branim Kantonalnu TV, ali ima li iko informacija o tom Šeri? Kako djeluje ta njegova (ili njegove) NVO? Koliko love ide njemu od raznih projekata, a koliko ljudima koji rade u tim NVO-ima?
-
zloglas
Ne seri, Marić je onda i trebao biti otpušten!StarScream wrote:A sjeca li se iko da je prije par mjeseci Bakir Hadziomerovic nogirao Marica, jer je "prekrsio" radnu disciplinu.![]()
![]()
- don vito
Na narednim protestima u subotu treba istaci zahtjev da se ova besramna televizija skine sa budzeta, odnosno grbace gradjana Kantona Sarajevo. Neka emituju program ako su sami u stanju zaraditi svoje plate od marketinga ili, jos bolje za ove rezimske parazite, ako ce ih iz vlastitih dzepova finansirati Samir Silajdzic, Denis Zvizdic i kompanija.
- don vito
Bas kad covjek pomisli da ovaj parazitski olos sa TV SA ne moze pasti nize u zastiti korumpiranih kantonalnih politicara, oni ga demantuju. Trebalo je sada cuti komentar o "nasilju medju mladima u svjetlu jucerasnjih nereda" ciji je autor korumpirani metuzalem Mujo Delibegovic.
Vrli komentator spominje, izmedju ostalog, kako je danas uspostavljen takav sistem vrijednosti da se, pokusavam parafrazirati, "neradom i drugim zaobilaznim metodama dolazi do zarade"... I to kaze na televiziji koja zivi od budzeta koji pune gradjani