Kangoo, Berlingo, Partner, vasi savjeti i misljenja?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

chuchumbamayumbe

#1 Kangoo, Berlingo, Partner, vasi savjeti i misljenja?

Post by chuchumbamayumbe »

Pozdrav,
Namjeravam da kupim jedan od ovih modela, polovnjak...
Svaki mi se svidja na svoj nacin, ali me interesuju vasa iskustva i misljenja u vezi ovih automobila. Nikako da se odlucim za koji od ova tri modela da se opredijelim.
Potreban mi je prije svega zbog cetveroclane porodice, da se mogu strpati kolica, torbe, ovo-ono.
Imate li kakvih saznanja iz prve ruke o pouzdanosti, kvarovima, odrzavanju, padu vrijednosti...?
Hvala unaprijed!
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Partner, najbolji izbor od ova tri.
milano

Post by milano »

u principu ri je to isto sto se tice auta, ali gledaj po cijeni i servisima, sta ti se isplati. Razmisli i o velikim karavanima, koji nisu preskupi, npr. Fiat marea Weekend, Renault Laguna caravan, ili mozda Vectra caravan. Sretno.
johntra

Post by johntra »

Doblo ne spada u ovu grupu ili?
milano

Post by milano »

johntra wrote:Doblo ne spada u ovu grupu ili?
pa spada, ali se mozda covjeku ne svidja. Meni nije los, ali bih ipak prije uzeo nekog od gore pomenutih ili nekih drugih karavana.
chuchumbamayumbe

Ja mislim da spada, ali mu je dizajn kontroverzan- ili ga volis ili ga ne volis. Ja samo od ovih drugih, tako da Doblo ne dolazi u obzir.
Cile83

Post by Cile83 »

benzinci/LPG ili dizel?
Ffff

Post by Ffff »

berlingo/partner je u biti isti automobil, vjerovatno je samo poenta koji je ljepsi... ali kangoo ima 4x4 opciju koja je ako se moze priustiti odlicna za nase uslove... jedino nisam siguran kako se pokazala ta opcija u renaultu... ali na ovim prostorima je 4x4 definitivno dobro imati... bila je nekakva akcija u citroenu , pred izlazak novog modela, tako da se mozda i nov moze povoljno uzeti....
chuchumbamayumbe

Cile83 wrote:benzinci/LPG ili dizel?
Uopste nije bitno. Ne prelazim puno km, a do sada sam vozio samo benzince.
sulesavic

Post by sulesavic »

Ffff

Post by Ffff »

sulesavic wrote:http://www.kia.ba/k2500/

10.000 KM
pa ne moze bas u ovome djecu voziti, mislim moze ali ne bi bilo lijepo :lol: :lol: :lol:
sulesavic

Post by sulesavic »

Ffff wrote:

10.000 KM
pa ne moze bas u ovome djecu voziti, mislim moze ali ne bi bilo lijepo :lol: :lol: :lol:
Poluozbiljan sam. Imaju i varijante s produ¾enom kabinom, a i ne¹to kombiju slièno...
Ffff

Post by Ffff »

sulesavic wrote:
Ffff wrote:

10.000 KM
Poluozbiljan sam. Imaju i varijante s produženom kabinom, a i nešto kombiju slično...
vidio sam, dobar fol... ona dacia logan mpnesto produzena isto nije losa varijanta, kome nije do estetike a i kome treba 7 sjedista.... imaju i site, http://www.dacia.ba , sa cjenikom...
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Vozio sva tri, Berlingo/Partner ista stvar isti i motori, dakle sta ispadne od ova dva povoljno - uzmi. Kango mi se nije svidio, previse "radnicki" iznutra i izvana, klepece itd itd.

Vise puta sam se vozio u Citroenu Berlingo i pozelio da imam isti. Diesel super radi obicno je to 1.9D koji fercera ko majka.

Medjutim osvrnuo bih se i na Doblo, mozda nekom ruzan, medjutim vozio sam se i u putnickoj i u radnickoj verziji i moram reci da sam prijatno iznenadjen izradom i voznjom. Za sve ove aute gore mogu reci osim Kanga da su super i da ne bi bilo lose imati za familijarne i putnicke potrebe.

Jedina mana je - ljeto. Sva sila lima - ako nemas klimu - nadrljaces od vrucine.

Pozdrav!
chuchumbamayumbe

Citizen-X wrote:Vozio sva tri, Berlingo/Partner ista stvar isti i motori, dakle sta ispadne od ova dva povoljno - uzmi. Kango mi se nije svidio, previse "radnicki" iznutra i izvana, klepece itd itd.

Vise puta sam se vozio u Citroenu Berlingo i pozelio da imam isti. Diesel super radi obicno je to 1.9D koji fercera ko majka.

Medjutim osvrnuo bih se i na Doblo, mozda nekom ruzan, medjutim vozio sam se i u putnickoj i u radnickoj verziji i moram reci da sam prijatno iznenadjen izradom i voznjom. Za sve ove aute gore mogu reci osim Kanga da su super i da ne bi bilo lose imati za familijarne i putnicke potrebe.

Jedina mana je - ljeto. Sva sila lima - ako nemas klimu - nadrljaces od vrucine.

Pozdrav!
A vidis, ja kada vidim onog 4x4 Kangoo-a hocu na dupe da padnem! Ali su oni duplo skuplji od obicnih Kangoo-a.
Ne znam za Berlinga sto se tice servisa...ali sumnjam da za Citroena ima vise majstora nego za Peugeota. Mislim da je sto se dijelova i majstora tice poredak Renault-Peugeot-Citroen.
Vidjecu i za Dobla, nisam ga vozio, ali brate kada ga vidim hoce mi nesto biti, isto k'o ona Multipla.
DAcia MCV nije losha, ali tu nema rabljenih, sve je novo, a toliko para neJmam!
trinaesti

Post by trinaesti »

sto se tice sigurnosti kangoo je zbog specificne tzv. kavez konstrukcije prilicno siguran.
a to je bitniji faktor od toga sto je kangoo po misljenju prethodnika "radnicki".
moj drug je vozio ovaj kangoo i slomio samo ruku.
kangoo je izdrzao udar mercedesa e klase.

Image
Image
mirz@

Post by mirz@ »

Mislim da bi ti bilo ipak najpametnije prije svega gledati na sigurnost vozila kojeg kupuješ, pa na sve ostalo poslije toga. Od svih navedenih vozila, vozio sam jedino Citroen Berlingo, koji je potpuno isti kao i Peugeot Partner, mene je auto prilicno oduševilo, još pogotovo taj 1.9D motor.

Ali treba razmisliti i o Kangoo 4x4 koji je za naše uslove idealan.
chuchumbamayumbe

mirz@ wrote:Mislim da bi ti bilo ipak najpametnije prije svega gledati na sigurnost vozila kojeg kupuješ, pa na sve ostalo poslije toga. Od svih navedenih vozila, vozio sam jedino Citroen Berlingo, koji je potpuno isti kao i Peugeot Partner, mene je auto prilicno oduševilo, još pogotovo taj 1.9D motor.

Ali treba razmisliti i o Kangoo 4x4 koji je za naše uslove idealan.
Za Kangoo-a (4/2) i Berlinga nadjoh (4/3) (odrasli/djeca) zvjezdica.
Za Partnera nema podatraka, vjerovatno je isto kao i u Berlinga.
Sto se sigurnosti tice ( a da je porodicni auto u pitanju) odusevila me Skoda Roomster (5/4) (ali je i ona nedostizna).
Za Doblo je 3/3.
piskerernest

Post by piskerernest »

chuchumbamayumbe wrote:
Ja mislim da spada, ali mu je dizajn kontroverzan- ili ga volis ili ga ne volis. Ja samo od ovih drugih, tako da Doblo ne dolazi u obzir.
ja imam dobla i zadovoljan sam,benzinac, 1,6 .izuzetno puno prostora.
milano

Post by milano »

ma kako fiat pravi najbolje i najljepse aute, od svih pobrojanih je doblo the best. I dobar mu je kvalitet. Ali ipak neki od mojih nabrojanih karavana su pravi auti za porodicu.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Kupi partnera, 1.9 HDi motor.Istina je da se radi o istim motorima u autu, peugeot je vlasnik citroena, ali mislim da je partner bolji izbor, nekako je bolje uradjen.Uostalom, najbolje ti je provozaj oba, pa sam zakljuci.Naravno, zavisi koliko su ocuvani i u kakvom su stanju, ipak se radi o polovnim automobilima.Ne uzimaj niposto obicnog dizela, oni su dosadno spori, posto su auta dosta teska.
milano

Post by milano »

fantom slobode wrote:Kupi partnera, 1.9 HDi motor.Istina je da se radi o istim motorima u autu, peugeot je vlasnik citroena, ali mislim da je partner bolji izbor, nekako je bolje uradjen.Uostalom, najbolje ti je provozaj oba, pa sam zakljuci.Naravno, zavisi koliko su ocuvani i u kakvom su stanju, ipak se radi o polovnim automobilima.Ne uzimaj niposto obicnog dizela, oni su dosadno spori, posto su auta dosta teska.
to su isti auti (citroen i peugeot), a od servisa i cijene rezervnih dijelova zavisi sta je u vasim (ne)uslovima bolje.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

milano wrote:
fantom slobode wrote:Kupi partnera, 1.9 HDi motor.Istina je da se radi o istim motorima u autu, peugeot je vlasnik citroena, ali mislim da je partner bolji izbor, nekako je bolje uradjen.Uostalom, najbolje ti je provozaj oba, pa sam zakljuci.Naravno, zavisi koliko su ocuvani i u kakvom su stanju, ipak se radi o polovnim automobilima.Ne uzimaj niposto obicnog dizela, oni su dosadno spori, posto su auta dosta teska.
to su isti auti (citroen i peugeot), a od servisa i cijene rezervnih dijelova zavisi sta je u vasim (ne)uslovima bolje.
sa ovim iz citroenovog servisa(dealer kod pijace Ciglane)imam lose iskustvo, jednom sam htio i da ga bijem koji je to kreten, dovukao mu na servis Xsaru kojoj je otisao termostat, a on se poceo derati na mene(prvo nije moje auto, drugo vlasnik je kod njega kupio 6 citroena 2 xsare, 2 jumpera i 2 berlinga), pa ako nista zbog toga bi trebao biti usluzan.Kada je skontao da mu slijede batine, zavrsio je posao papak jedan.
Sa Peugeotovim servisima imam bolje iskustvo, onaj u dnu kosevskog kod Bara nadje odmah kod za orginal radio i ne naplati nista, a onaj na Ilidzi je vrlo usluzan, daje sve informacije i momci se trude - mijenjao sam jednom davno kod njih zupcasti remen, bas su se naradili, trude se.Dijelova ima, nije nikakav problem, sve nabave, u mrezi su Peugeota i prvi i drugi.I radi se o orginal dijelovima, to se podrazumjeva.
milano

Post by milano »

fantom slobode wrote:
milano wrote:
sa ovim iz citroenovog servisa(dealer kod pijace Ciglane)imam lose iskustvo, jednom sam htio i da ga bijem koji je to kreten, dovukao mu na servis Xsaru kojoj je otisao termostat, a on se poceo derati na mene(prvo nije moje auto, drugo vlasnik je kod njega kupio 6 citroena 2 xsare, 2 jumpera i 2 berlinga), pa ako nista zbog toga bi trebao biti usluzan.Kada je skontao da mu slijede batine, zavrsio je posao papak jedan.
Sa Peugeotovim servisima imam bolje iskustvo, onaj u dnu kosevskog kod Bara nadje odmah kod za orginal radio i ne naplati nista, a onaj na Ilidzi je vrlo usluzan, daje sve informacije i momci se trude - mijenjao sam jednom davno kod njih zupcasti remen, bas su se naradili, trude se.Dijelova ima, nije nikakav problem, sve nabave, u mrezi su Peugeota i prvi i drugi.I radi se o orginal dijelovima, to se podrazumjeva.
znaci sve je skoro isto?
milano

Post by milano »

fantom slobode wrote:
milano wrote:
znaci sve je skoro isto?
Post Reply