Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
-
Hafis
#776 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
U prijevodu: Smrt fašizmu, sloboda Bošnjacima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#777 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
smrt fašizmu za hrvatski narod ćemo lako
ah da to je sinonim
što bi rekao tuzlanski rođeni fratar... sve je ovdje dobro multi kulti dok ne kažeš da si hrvat
onda ide zastajkivanje ne zna što dalje
pa dobro niste svi isti 
ah da to je sinonim
što bi rekao tuzlanski rođeni fratar... sve je ovdje dobro multi kulti dok ne kažeš da si hrvat
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#778 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
nije baš tako... kriv je bošnjački narod što ne zna prepoznati dobrog lideraSmrcak15 wrote:Covic je najveci krivac sto ce Bosnje glasati za KOmsica, taj potrcko Kolindin vise je u hrvatskoj nego u BiH a kad je u BiH sastanci sa Dodikom koji javno kaze da ce unistiti Bosnu....tacno Covic gura rukama BOsnjake da glasaju za Komsica ne zato sto ej Komsic nesto kvalitet nego samo da se skloni hinjsko zlo zvano Covic.
ne znam što je falilo berizu belkiću ili zlatku lagundžiji a tek selimu bešlagiću
ne želite vi da se skloni zlo
nego jadni zbunjeni ne znate koga izabrati između vaših kandidata
za 8 godina će doći novo i jače zlo pa ćemo opet biti na istim pozicijama
čović će se bolan ubaciti u neki od 100-200 odbora komisija i tako dalje neće njemu ništa faliti
eto ti njega opet za 8 još gori
umjesto da se dozvoli da hrvatski narod sam skine svoje političare..svojim ponašanjem to neće se nikad dogoditi
- 512MB
#779 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Fasiste i separatiste treba gaziti na svakom koraku, do zadnjeg primjerka. To je legitimno i pozeljno sirom svijeta. Eh sad, ako se labud poistovjecuje sa fasistima i separatistima, onda neka bude tako.
-
kakavdanakneiskustvu
#780 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Da,u bosni cim se rodis a roditelji ti hrvati odmah si ugrozen
- dulekrele
#781 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
pa normalno. jer hrvat i multikultur ne idu nikako zajedno. ti si ocit primjer.Black swan wrote:smrt fašizmu za hrvatski narod ćemo lako
ah da to je sinonim![]()
što bi rekao tuzlanski rođeni fratar... sve je ovdje dobro multi kulti dok ne kažeš da si hrvatonda ide zastajkivanje ne zna što dalje
pa dobro niste svi isti
-
kakavdanakneiskustvu
#782 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Cuj ne dopusta se hrvatima da skinu sa vlasti svoje politicare,docekace moje dinete unucad kako smo mi hrvati raspolozeni po pitanju toga
- 512MB
#783 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Koji si ti faktor da Bosnjackom narodu sugeriras koga da bira i kako da iskazuje svoju gradjansku duznost? Eno ti Covica glasaj za njega, za ostalo te moze samo bolit racku.Black swan wrote:nije baš tako... kriv je bošnjački narod što ne zna prepoznati dobrog lideraSmrcak15 wrote:Covic je najveci krivac sto ce Bosnje glasati za KOmsica, taj potrcko Kolindin vise je u hrvatskoj nego u BiH a kad je u BiH sastanci sa Dodikom koji javno kaze da ce unistiti Bosnu....tacno Covic gura rukama BOsnjake da glasaju za Komsica ne zato sto ej Komsic nesto kvalitet nego samo da se skloni hinjsko zlo zvano Covic.
ne znam što je falilo berizu belkiću ili zlatku lagundžiji a tek selimu bešlagiću
čović će se bolan ubaciti u neki od 100-200 odbora komisija i tako dalje neće njemu ništa faliti
umjesto da se dozvoli da hrvatski narod sam skine svoje političare..svojim ponašanjem to neće se nikad dogoditi
Bosnjacki narod nema pravo dopustiti da mu fasisti i ratni zlocinci opet kroje sudbinu i eventualno planiraju novi Udruzeni Zlocinacki Podhvat ili Genocid. Svidjalo se tebi ili ne.
- Maraschino
#784 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
pokazuje labudu kako se nose drva u bosni.
- Smrcak15
#785 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Mi Bosnjaci nemamo rezervne drzave kako sto vi hrvati i srbi imate, za cas Preko granice i zivite medju svojima ...mi taj luxuz nemamo...pa kad neko macku satjera u cosak, macka pocne da grebe...shvati to.....Black swan wrote:nije baš tako... kriv je bošnjački narod što ne zna prepoznati dobrog lideraSmrcak15 wrote:Covic je najveci krivac sto ce Bosnje glasati za KOmsica, taj potrcko Kolindin vise je u hrvatskoj nego u BiH a kad je u BiH sastanci sa Dodikom koji javno kaze da ce unistiti Bosnu....tacno Covic gura rukama BOsnjake da glasaju za Komsica ne zato sto ej Komsic nesto kvalitet nego samo da se skloni hinjsko zlo zvano Covic.
Ocito raditi protiv drzave koje si predsjednik i udruziti se sa Dodikom koji javno ide protiv Bosne koji negira te iste hrvate u RS pa kardinal Komarica kuka po Banja luci na sve strane ali to hrvati ne vide.
- Point.
#786 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Šta kaže ovaj paun, labud šta li je već... Pustiti Hrvate da sami skinu HDZ.
Lik gleda previše loših filmova, a ovakva situacija se neće desiti ni na filmu. Pošto hercegovačka udružena bratija ne zna šta je najbolje za nju, znaju Bošnjaci. Da poguraju to skidanje HDZ-a. Treba neko pokazati put.
Lik gleda previše loših filmova, a ovakva situacija se neće desiti ni na filmu. Pošto hercegovačka udružena bratija ne zna šta je najbolje za nju, znaju Bošnjaci. Da poguraju to skidanje HDZ-a. Treba neko pokazati put.
- BHCluster
#787 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Maraschino wrote:
pokazuje labudu kako se nose drva u bosni.
- Adriatic
#788 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nikada više ne dozvoliti ono što se svojevremeno desilo u Beogradu, kada je ćirilićar otvoreno stao na stranu četalja a protiv BiH.
To je bilo toliko degutantno, da je i Vučiću i Ivaniću bilo neugodno.
Ovog ćirilićara treba konačno poslati na smetljište istorije.
To je bilo toliko degutantno, da je i Vučiću i Ivaniću bilo neugodno.
Ovog ćirilićara treba konačno poslati na smetljište istorije.
- BHCluster
#789 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ide im dobro i u Hrvatskoj u vezi HDZ-a.Point. wrote:Šta kaže ovaj paun, labud šta li je već... Pustiti Hrvate da sami skinu HDZ.![]()
-
Hafis
#790 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Šta ćemo ako Komšo ne prođe...a sve su prilike da neće....doduše hoće na forumu, ali ovdje se ipak skuplja posebna vrsta turbo-giga Bošnjaka i to ipak nije reprezentativan uzorak.
- Leverage
#791 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ništa.Hafis wrote:Šta ćemo ako Komšo ne prođe...a sve su prilike da neće....doduše hoće na forumu, ali ovdje se ipak skuplja posebna vrsta turbo-giga Bošnjaka i to ipak nije reprezentativan uzorak.
Čović ako želi da bude dio nove vlasti predvođene SDP-om morat će da bude mnogo konstruktivniji nego inače. Nije mu to SDA gdje se preduzeća dijele na hrvatska i bošnjačka i gdje on uzme svoje pozicije i to je to.
-
Hafis
#792 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pa nije problem, hoćeš reći da bi nas nekoliko odavde moglo dobiti kakvu foteljicu u kakvom odboru u EP BiH, a i njih nekoliko odozgo u nas ovdje u EP HZ HB. To mi djeluje baš nekako multietnički i to podržavam.Leverage wrote:Ništa.Hafis wrote:Šta ćemo ako Komšo ne prođe...a sve su prilike da neće....doduše hoće na forumu, ali ovdje se ipak skuplja posebna vrsta turbo-giga Bošnjaka i to ipak nije reprezentativan uzorak.
Čović ako želi da bude dio nove vlasti predvođene SDP-om morat će da bude mnogo konstruktivniji nego inače. Nije mu to SDA gdje se preduzeća dijele na hrvatska i bošnjačka i gdje on uzme svoje pozicije i to je to.
Što se tiče nove vlasti predvođene SDP-om, nije valjda da će dobiti natpolovičnu većinu u parlamentu FBiH, ili ne da Bog i u PS BiH.
Rano je prognozirati tko će sastavljati vlast, i veoma je moguće da se ona sastavi bez SDP-a, što će se vjerojatno i desiti.
- Nadzornik
#793 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Za obicnog covijeka nista ne znaci ko je na vlasti.Hafis wrote:Šta ćemo ako Komšo ne prođe...a sve su prilike da neće....doduše hoće na forumu, ali ovdje se ipak skuplja posebna vrsta turbo-giga Bošnjaka i to ipak nije reprezentativan uzorak.
Nista nam nece biti bolje sa Komsicem a gore ne moze biti.
- BHCluster
#794 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
I sta kazu klanje vola zbog kile mesa?"Prema pisanju Večernjeg lista, Dragan Čović je u Travniku na manifestaciji pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora najavio formiranje nacionalne policije, koju otvoreno naziva svojom. Ta najava nije nimalo bezazlena.
Na meni je po svemu sudeći ostalo da pokušam objasniti da su dva i dva jednako četiri. Pa kad je već tako, onda je moja dužnost da kažem i to da ako Čović i HDZ otvaraju specijalna predstavništva kantona sa HDZ-ovom većinom po Briselu, ako podrivajući diplomatsko-konzularnu mrežu okupljaju diplomate iz reda hrvatskog naroda koji rade u interesu HDZ-a i Hrvatske i lobiranju za diskirminirajuće odbredbe izbornog zakona, ako otvoreno najavljuju formiranje nacionalne policije, onda se iz toga, ma koliko to neki ignorisali, može izvući samo jedan jednostavan zaključak.
A taj je sljedeći: Dragan Čović sistematski radi na uspostavljanju paralelnih institucija i stvaranju uslova za disoluciju države Bosne i Hercegovine. Da bi nešto poput toga bilo moguće, jasno je da prvo treba izgraditi paralelne institucije, a Čović i HDZ na tome predano rade", kazao je Komšić.
- Leverage
#795 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Naravno da neće dobiti natpolovičnu većinu, za to bi trebalo nekih pola miliona glasova, a to u FBiH trenutno ne može niko.Hafis wrote: Pa nije problem, hoćeš reći da bi nas nekoliko odavde moglo dobiti kakvu foteljicu u kakvom odboru u EP BiH, a i njih nekoliko odozgo u nas ovdje u EP HZ HB. To mi djeluje baš nekako multietnički i to podržavam.
Što se tiče nove vlasti predvođene SDP-om, nije valjda da će dobiti natpolovičnu većinu u parlamentu FBiH, ili ne da Bog i u PS BiH.
Rano je prognozirati tko će sastavljati vlast, i veoma je moguće da se ona sastavi bez SDP-a, što će se vjerojatno i desiti.
Ali će biti vodeća partija i kao takva predvoditi novu vlast. I naravno iz te pozicije diktirati najviše uslova.
Računaj s tim da će SDP biti dio vlasti. SDA nakon ove 4 godine jednostavno nema nikakav koalicioni kapacitet, više niko neće s njima.
Ne radi se tu samo o raspodjeli fotelja, što je naravno omiljena HDZ-ova disciplina, nego o samom uticaju na poslovanje javnih preduzeća. Nema više "ovo je naše i ti se ne petljaj". I to će biti vrlo bolno za HDZ.
-
Hafis
#796 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Najgora opcija za političku klimu bila bi Komšićeva pobjeda, obzirom na njegovu kampanju i profil njegovih glasača.Nadzornik wrote:Za obicnog covijeka nista ne znaci ko je na vlasti.Hafis wrote:Šta ćemo ako Komšo ne prođe...a sve su prilike da neće....doduše hoće na forumu, ali ovdje se ipak skuplja posebna vrsta turbo-giga Bošnjaka i to ipak nije reprezentativan uzorak.
Nista nam nece biti bolje sa Komsicem a gore ne moze biti.
Zelenika, pa čak i Falatar (koji uzgred čini mi se nije loš momak)...pričalo bi se nekoliko dana i vozi Miško.
Međutim, ovo s Komšom je baš guranje prsta u oko, i čini mi se ništa od naših reformi, mapa putova, kandidatskih statusa i ostalih šupljaka. Samo ratna i pijanska šuplja, udaranje po prstima i tko je koga više izhandrio u ovih 25 godina.
-
Hafis
#797 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ne moraju biti vodeća partija makar i najviše glasova osvojili. Sve će ovisiti od poslijeizborne kombinatorike, poglavito u Federaciji i na čiju će stranu preći Fahro i SDA klonovi, tako da je moguće da SDP izvisi (kao što će i izvisiti).Leverage wrote: Naravno da neće dobiti natpolovičnu većinu, za to bi trebalo nekih pola miliona glasova, a to u FBiH trenutno ne može niko.
Ali će biti vodeća partija i kao takva predvoditi novu vlast. I naravno iz te pozicije diktirati najviše uslova.
Računaj s tim da će SDP biti dio vlasti. SDA nakon ove 4 godine jednostavno nema nikakav koalicioni kapacitet, više niko neće s njima.
Znam, to me podsjeća na omiljenu bošnjačku političku devizu: Što je moje - moje je, a što je tvoje - to je zajedničko.Ne radi se tu samo o raspodjeli fotelja, što je naravno omiljena HDZ-ova disciplina, nego o samom uticaju na poslovanje javnih preduzeća. Nema više "ovo je naše i ti se ne petljaj". I to će biti vrlo bolno za HDZ.
Drmat ću svojim plijenom na svojoj teritoriji, a pustit ćeš me da malo i barčem i po tvom plijenu, inače ću te prozvati fašistom.
- BHCluster
- Nadzornik
#799 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Upravo tako,kao sto rekoh,nista nam bolje biti nece.Hafis wrote:
Najgora opcija za političku klimu bila bi Komšićeva pobjeda, obzirom na njegovu kampanju i profil njegovih glasača.
Zelenika, pa čak i Falatar (koji uzgred čini mi se nije loš momak)...pričalo bi se nekoliko dana i vozi Miško.
Međutim, ovo s Komšom je baš guranje prsta u oko, i čini mi se ništa od naših reformi, mapa putova, kandidatskih statusa i ostalih šupljaka. Samo ratna i pijanska šuplja, udaranje po prstima i tko je koga više izhandrio u ovih 25 godina.
- 512MB
#800 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Politicka klima je narusena od onog momenta kad je Covic poceo prozivati Bosnjake ISIL teroristima i negirati Genocid nad njima. Nema sad puj pike ne vazi to. Izbacivanje Covica i HDZa iz vlasti je za svakog Bosnjaka ali i probosanski orijentisanog gradjanina BiH u najmanju ruku kategoricki imperativ!