spreca wrote:pemanapemani wrote:
Baš sam na tu temu mislio, jer vidim tamo kukaš kako su se Hrvati masovno registrovali, a ti najavljivala masovnu registraciju proBiH građana.
Nisam se upalio, mene više boli neka stvar za politiku. Naravno da bih volio da zločinac Čović ne bude u Predsjedništvu, ali mi bosanski inat i to što ne podnosim neradnike i lijene osobe ne daju da ovaj put glasam za ublehaša Komšića, pa neka bude šta bude.
Znaš kako kažu, tanka je linija između ljubavi i mržnje. Komšić je imao moju totalnu podršku 12 godina. Nisam očekivao čuda, nego da barem za milimetar BiH približi građanskom konceptu, a zadnje što sam dobio je bila koalicija sa zločinačkim HDZ.
Kod mene je isto to ali ja cu glasati za Komsica....i sve koga znam agitujem za Komsica, koji bar neradi protiv drzave kao Covic i Rudonja Laktaski...kako sebi nemozete da predpostavite kako bi to izgledalo kad bi njih dvoica bili u predsjednistvu....pu pu gluho i coravo bilo

...zato samo Zlatni Ljiljan

Mogu pretpostaviti, ali me jednostavno više zaboli neka stvar.
Prokockali smo nevjerovatnu međunarodnu podršku i pranje savjesti svijeta što nam nisu pomogli tokom agresije. Svjesno je opstruiran povratak u genocidni entitet i pokradene milijarde namjenjene povratnicima, mada se znalo da je to jedan od načina kako srušiti fašistički brlog. Da ne spominjem najsvježije narcisoidne egomanijakalne tripove građanskih stranaka i ubijanje jedne od najboljih šansi da se sruše SDA i HDZ.
Komšić je imao 12 godina da barem pokuša uraditi nešto. Imao je povoljnu situaciju u Predsjedništvu u oba mandata, ali to je sve džaba kada si lijen i kada ti je prioritet tvoja guzica smatrajući da si ti svoje obavio braneći državu 4 godine agresije, a da je ovo sada ono što zaslužuješ zbog toga.
Je li trebalo izmišljati toplu vodu? Nije. Imao si svjež primjer Kosova. Idi po svijetu, plaćaj lobiste umjesto skijanja na Alpama, ukazuj na stanje u državi argumentima kojih imaš napretek, moli, kumi, puši k.rac svjetskim moćnicima ako treba, jer to je tvoj jebeni posao, ako voliš ovu državu.
Nakon svega će biti katastrofa neviđenih razmjera ako Čović i Dodik budu u Predsjedništvu, a sa obojicom si bio u koaliciji i bit ćeš ubuduće.
I neka bude katastrofa, jer je ove rahat patnje više dosta. Možda ta katastrofa malo opameti tzv. probosanske snage, a i ovaj ludi narod, pa ih možda natjera da se jednom pokrenu i učine nešto pozitivno.