Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Jerko Ivanković - Lijanović - (Narodna stranka Radom za boljitak)
5
2%
Dragan Čović - (HDZ BiH)
32
10%
Boriša Falatar - (Naša straka)
86
28%
Diana Zelenika - (HDZ 1990)
8
3%
Željko Komšić - (DF)
177
57%

Total votes: 308

kakavdanakneiskustvu

#651 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by kakavdanakneiskustvu »

pemanapemani wrote:
spreca wrote:
Leverage wrote:Joj jest se ovaj Čovićev jastreb uzjogunio :lol:

Svaka čast Šarčeviću, rijetko pozitivan lik :thumbup:
Da se je kandidovao od mene bi imao glas....ali on nebi bio legitimni jer nije iz nacionalistickog HDZa.....ko nije iz ADZa nije legitiman i zato zainat glasati i glasacu za Ljiljanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....vidi ono nosato chudoviste pun je nacionalizma ..kipi iz njega i zato ce ako Covic pobjedi biti predlozaen za kakvog abasadora :mrgreen:
Šarčevića optužuju da je Čovićev čovjek i da je prometej.ba HDZ portal, a čovjek sinoć javnosti predstavio blažu verziju svog stava prema Čoviću, i sveukupnoj HDZ zločinačkoj politici.
Franjo i slični godinama trpe pritisak od HDZ-a. Ne samo oni, nego i njihove porodice koje žive na područjima BiH gdje vlada HDZ. Problem je što su ih sada počeli demonizirati i tzv. BiH patrioti, a sve da bi Komšić u naredne 4 godine bio kreditno sposoban.

ko ih za to optuzuje?
pemanapemani

#652 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by pemanapemani »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ko ih za to optuzuje?
Dr.Suljagić i ta "građanska" ekipa. Pojedinci su i ovdje na forumu iznosili takva stajališta. Eto, najsvježije na prošloj stranici.

Napišeš da nisi fan Komšića - etiketa ljubitelj Čovića. Između nema ništa, crna rupa.
SaraFina

#653 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Ko za Željka ne glasa taj bosanski patriJot nije!!!!!

Ajmo! :D
pemanapemani

#654 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by pemanapemani »

SaraFina wrote:Ko za Željka ne glasa taj bosanski patriJot nije!!!!!

Tri puta ispunio "patriotsku" dužnost, od mene dosta.

Sad je vrijeme na vas koji ste se glasali za "probosansku" SDA :lol: da ispunjavate vašu patriotsku dužnost.

P.S. Nego, šta bi od one tvoje najave da se proBiH dijaspora masovno registruje za izbore u BiH kako bi podržala Komšića? Škutori vas preveslali, ili si ti možda mislila na tu dijasporu kada si slavodobitno najavljivala masovnu registraciju? Svakako stalno postaš podatke sa tih južnosrpskih foruma, hvališ se da znaš sve članove, da ih je pola zaljubljeno u tebe do ušiju i tako te pikanterije.

Možda si ti, ne dao Bog, ubačeni element koji zbunjuje poštene proBiH građane na ovom forumu
SaraFina

#655 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

pemanapemani wrote:

Sad je vrijeme na vas koji ste se glasali za "probosansku" SDA :lol: da ispunjavate vašu patriotsku dužnost.

P.S. Nego, šta bi od one tvoje najave da se proBiH dijaspora masovno registruje za izbore u BiH kako bi podržala Komšića? Škutori vas preveslali, ili si ti možda mislila na tu dijasporu kada si slavodobitno najavljivala masovnu registraciju? Svakako stalno postaš podatke sa tih južnosrpskih foruma, hvališ se da znaš sve članove, da ih je pola zaljubljeno u tebe do ušiju i tako te pikanterije.

Možda si ti, ne dao Bog, ubačeni element koji zbunjuje poštene proBiH građane na ovom forumu

Trostruka agentica. Ali AID je na prvom mjestu. Nisu oni mene džaba obučavali :D
Što se tiče dijaspore, složili smo se, ako nisi upratio, da vama u BiH je ona višak, koji ionako glasa za SDA.

cik-u-sluzbi-hrvatske-i-srbije-u-bih-ce ... #p14988448

Pa kako posijete tako će vam niknuti. Ovo ja za Željka, samo onako navijački. Bez ikakve želje da namećem. Osim možda da upalim nekog poput tebe "kutnjaka" :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#656 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by pici »

Ko ne voli Željkana, ne video Đurđevdana.... :bih:
pemanapemani

#657 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by pemanapemani »

SaraFina wrote:
pemanapemani wrote:

Trostruka agentica. Ali AID je na prvom mjestu. Nisu oni mene džaba obučavali :D
Što se tiče dijaspore, složili smo se, ako nisi upratio, da vama u BiH je ona višak, koji ionako glasa za SDA.

cik-u-sluzbi-hrvatske-i-srbije-u-bih-ce ... #p14988448

Pa kako posijete tako će vam niknuti. Ovo ja za Željka, samo onako navijački. Bez ikakve želje da namećem. Osim možda da upalim nekog poput tebe "kutnjaka" :D
Baš sam na tu temu mislio, jer vidim tamo kukaš kako su se Hrvati masovno registrovali, a ti najavljivala masovnu registraciju proBiH građana.

Nisam se upalio, mene više boli neka stvar za politiku. Naravno da bih volio da zločinac Čović ne bude u Predsjedništvu, ali mi bosanski inat i to što ne podnosim neradnike i lijene osobe ne daju da ovaj put glasam za ublehaša Komšića, pa neka bude šta bude.

Znaš kako kažu, tanka je linija između ljubavi i mržnje. Komšić je imao moju totalnu podršku 12 godina. Nisam očekivao čuda, nego da barem za milimetar BiH približi građanskom konceptu, a zadnje što sam dobio je bila koalicija sa zločinačkim HDZ.
pemanapemani

#658 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by pemanapemani »

pici wrote:Ko ne voli Željkana, ne video Đurđevdana.... :bih:
Izborni program koalicije DF - GS u proširenom izdanju. :mrgreen:
Leverage

#659 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

pemanapemani wrote:
spreca wrote: Da se je kandidovao od mene bi imao glas....ali on nebi bio legitimni jer nije iz nacionalistickog HDZa.....ko nije iz ADZa nije legitiman i zato zainat glasati i glasacu za Ljiljanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....vidi ono nosato chudoviste pun je nacionalizma ..kipi iz njega i zato ce ako Covic pobjedi biti predlozaen za kakvog abasadora :mrgreen:
Šarčevića optužuju da je Čovićev čovjek i da je prometej.ba HDZ portal, a čovjek sinoć javnosti predstavio blažu verziju svog stava prema Čoviću, i sveukupnoj HDZ zločinačkoj politici.
Franjo i slični godinama trpe pritisak od HDZ-a. Ne samo oni, nego i njihove porodice koje žive na područjima BiH gdje vlada HDZ. Problem je što su ih sada počeli demonizirati i tzv. BiH patrioti, a sve da bi Komšić u naredne 4 godine bio kreditno sposoban.

ko ih za to optuzuje?
Ko ne skače mrzi Željka hej hej hej :oops:
spreca

#660 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

pemanapemani wrote:

ko ih za to optuzuje?
Dr.Suljagić i ta "građanska" ekipa. Pojedinci su i ovdje na forumu iznosili takva stajališta. Eto, najsvježije na prošloj stranici.

Napišeš da nisi fan Komšića - etiketa ljubitelj Čovića. Između nema ništa, crna rupa.
ali iskreno ,nemozemo porediti Covica i Komsica
Last edited by spreca on 26/09/2018 11:19, edited 1 time in total.
Banksy

#661 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Banksy »

Leverage wrote: Ko ne skače mrzi Željka hej hej hej :oops:
:lol:
spreca

#662 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

Leverage wrote: Ko ne skače mrzi Željka hej hej hej :oops:
a ko laze voli Cirila bre bre :lol:
spreca

#663 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

pemanapemani wrote:
Baš sam na tu temu mislio, jer vidim tamo kukaš kako su se Hrvati masovno registrovali, a ti najavljivala masovnu registraciju proBiH građana.

Nisam se upalio, mene više boli neka stvar za politiku. Naravno da bih volio da zločinac Čović ne bude u Predsjedništvu, ali mi bosanski inat i to što ne podnosim neradnike i lijene osobe ne daju da ovaj put glasam za ublehaša Komšića, pa neka bude šta bude.

Znaš kako kažu, tanka je linija između ljubavi i mržnje. Komšić je imao moju totalnu podršku 12 godina. Nisam očekivao čuda, nego da barem za milimetar BiH približi građanskom konceptu, a zadnje što sam dobio je bila koalicija sa zločinačkim HDZ.
Kod mene je isto to ali ja cu glasati za Komsica....i sve koga znam agitujem za Komsica, koji bar neradi protiv drzave kao Covic i Rudonja Laktaski...kako sebi nemozete da predpostavite kako bi to izgledalo kad bi njih dvoica bili u predsjednistvu....pu pu gluho i coravo bilo :lol: ...zato samo Zlatni Ljiljan :D
spreca

#664 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

dupli ...ali dvaput je dvaput :mrgreen:
pemanapemani

#665 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by pemanapemani »

spreca wrote:
pemanapemani wrote:

Kod mene je isto to ali ja cu glasati za Komsica....i sve koga znam agitujem za Komsica, koji bar neradi protiv drzave kao Covic i Rudonja Laktaski...kako sebi nemozete da predpostavite kako bi to izgledalo kad bi njih dvoica bili u predsjednistvu....pu pu gluho i coravo bilo :lol: ...zato samo Zlatni Ljiljan :D
Mogu pretpostaviti, ali me jednostavno više zaboli neka stvar.

Prokockali smo nevjerovatnu međunarodnu podršku i pranje savjesti svijeta što nam nisu pomogli tokom agresije. Svjesno je opstruiran povratak u genocidni entitet i pokradene milijarde namjenjene povratnicima, mada se znalo da je to jedan od načina kako srušiti fašistički brlog. Da ne spominjem najsvježije narcisoidne egomanijakalne tripove građanskih stranaka i ubijanje jedne od najboljih šansi da se sruše SDA i HDZ.

Komšić je imao 12 godina da barem pokuša uraditi nešto. Imao je povoljnu situaciju u Predsjedništvu u oba mandata, ali to je sve džaba kada si lijen i kada ti je prioritet tvoja guzica smatrajući da si ti svoje obavio braneći državu 4 godine agresije, a da je ovo sada ono što zaslužuješ zbog toga.
Je li trebalo izmišljati toplu vodu? Nije. Imao si svjež primjer Kosova. Idi po svijetu, plaćaj lobiste umjesto skijanja na Alpama, ukazuj na stanje u državi argumentima kojih imaš napretek, moli, kumi, puši k.rac svjetskim moćnicima ako treba, jer to je tvoj jebeni posao, ako voliš ovu državu.

Nakon svega će biti katastrofa neviđenih razmjera ako Čović i Dodik budu u Predsjedništvu, a sa obojicom si bio u koaliciji i bit ćeš ubuduće.
I neka bude katastrofa, jer je ove rahat patnje više dosta. Možda ta katastrofa malo opameti tzv. probosanske snage, a i ovaj ludi narod, pa ih možda natjera da se jednom pokrenu i učine nešto pozitivno.
BHCluster

#666 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

spreca wrote:dupli ...ali dvaput je dvaput :mrgreen:
A Zeljko moze triput. :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#667 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Šta kaže Zelenika "JEL DOSTA VIŠE" :lol: :lol: :lol: :lol:

Čovke opet pominje TV kanal i igra se sa emocijama dvije tisuće preostalih hrvata u BiH.
Kolinda

#668 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

AmiĐa_Idriz wrote:Šta kaže Zelenika "JEL DOSTA VIŠE" :lol: :lol: :lol: :lol:

Čovke opet pominje TV kanal i igra se sa emocijama dvije tisuće preostalih hrvata u BiH.
I zbog tih 2000 vi otvorili 30 tema o istima...e jesu moćan narod ..
Last edited by Kolinda on 26/09/2018 13:01, edited 1 time in total.
SaraFina

#669 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Ovaj izbor Željka nije kraj u zatiranju HDZ kriminalne hobotnice.

Treba im oduzeti utjecaj na sve što imaju. Ništa što bi održalo ili vratilo u politiku ne smije HDZ-u preostati...Od vijeća ministara krenuti, preko vlade FBiH sa Domovima.

Onda vlast u kantonima, jedan po jedan, i na kraju u općinama

Za prošlih osam godina ere Komšića ništa to se nije napravilo. A od tuda im je izvor. Treba u korjenu sjeći sve grane na kojima uhljebi sjede.

Agencije i "poduzeća" .... (koja su već upropastili)

Ne znam ima li sta još. Ali HDZ mora pasti na političku marginu. Obzirom da ne možemo preuzeti kontrolu nad svime, treba pomoći devedesetki. Stvoriti privid i neki balansa. Da hrvatska stranka a legitimna, takodjer ima neku kontrolu.
Last edited by SaraFina on 26/09/2018 12:52, edited 1 time in total.
Leverage

#670 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

To u teoriji mogu napraviti samo dvije stranke - SDA i SDP.

SDA je davno odabrala politiku podjele moći po etničkom principu, gdje je HDZ-u pripalo sve što želi i više od toga. Nema razloga vjerovati da će u budućnosti biti išta drukčije.

S druge strane SDP je vladao do sada 6 godina i HDZ je u tom periodu grijao opozicione klupe.

Eto.
SaraFina

#671 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Leverage wrote:To u teoriji mogu napraviti samo dvije stranke - SDA i SDP.

SDA je davno odabrala politiku podjele moći po etničkom principu, gdje je HDZ-u pripalo sve što želi i više od toga. Nema razloga vjerovati da će u budućnosti biti išta drukčije.

S druge strane SDP je vladao do sada 6 godina i HDZ je u tom periodu grijao opozicione klupe.

Eto.

Jesu oni grijali opozicione klupe, ali niko se nije opet potrudio da ih temeljito " zatre" na svim nivoima. U tome je promašaj.

Dakle, ne smiju se više nakon Željka uzdignuti. Mora ih totalno potopiti onaj ko bude u vlasti FBiH.

Ne znam može se ustav FBIH mijenjati? Ako može i time se pozabaviti.

Ne smijemo u budućnosti imati situaciju da vlast moramo sastavljati s HDZ.
BHCluster

#672 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

Ako je prijatelj BiH
Komšić pozvao Vučića da odmah iznese dokaze o miješanju zapadnih sila u izbore u BiH
Zeljko ga ne vadi. :lol:
Leverage

#673 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

SaraFina wrote: Jesu oni grijali opozicione klupe, ali niko se nije opet potrudio da ih temeljito " zatre" na svim nivoima. U tome je promašaj.

Dakle, ne smiju se više nakon Željka uzdignuti. Mora ih totalno potopiti onaj ko bude u vlasti FBiH.

Moraju postojati uslovi za tako nešto. SDP nije imao tako jak mandat da to napravi, nema ruku jednostavno.

Preko sto hiljada glasova pro bh. orijentisanih glasača baci se u vjetar tako što se da strankama koje ne pređu cenzus.

Može se mijenjati naravno, ali potrebna je dvotrećinska većina u Predstavničkom domu i potpuna kontrola federalnog Doma naroda. I što je najvažnije, mora biti u potpunosti u skladu sa višim aktom, odnosno Ustavom BiH. Ovo posebno skrećem pažnju jer pretpostavljam šta želiš da mijenjaš.

Prvo je potrebno promijeniti izborni zakon inače je nemoguće ostvariti većinu u klubu Hrvata u Domu naroda, a bez toga nema promjene Ustava FBiH.
SaraFina

#674 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Leverage wrote:
SaraFina wrote: Jesu oni grijali opozicione klupe, ali niko se nije opet potrudio da ih temeljito " zatre" na svim nivoima. U tome je promašaj.

Moraju postojati uslovi za tako nešto. SDP nije imao tako jak mandat da to napravi, nema ruku jednostavno.

Preko sto hiljada glasova pro bh. orijentisanih glasača baci se u vjetar tako što se da strankama koje ne pređu cenzus.

Može se mijenjati naravno, ali potrebna je dvotrećinska većina u Predstavničkom domu i potpuna kontrola federalnog Doma naroda. I što je najvažnije, mora biti u potpunosti u skladu sa višim aktom, odnosno Ustavom BiH. Ovo posebno skrećem pažnju jer pretpostavljam šta želiš da mijenjaš.

Prvo je potrebno promijeniti izborni zakon inače je nemoguće ostvariti većinu u klubu Hrvata u Domu naroda, a bez toga nema promjene Ustava FBiH.

Ja vjerujem da je to višegodišnji proces. I treba ponuditi dil neki možda devedesetki i Zeleniki, pod uvjetom da osvoje sada neku značajniju cifru. Devedesetka je na svim nivoima vlasti kupila mrvice, HDZ kolač. Vremenom obrnuti uloge, mada ni devedesetku ne vidim kao 100% pozitivnu alternetivu HDZ-u. Ali u narednim godinama taj privid da nacionalne HR stranke nešto odlučuju i glodju se za vlast medjusobno mora polučiti uspjeh. Obzirom na trendove koji vladaju.
AmiĐa_Idriz

#675 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Kolinda wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Šta kaže Zelenika "JEL DOSTA VIŠE" :lol: :lol: :lol: :lol:

I zbog tih 2000 vi otvorili 30 tema o istima...e jesu moćan narod ..
Pogrešno si shvatio, nije poenta u tome već u činjenici kako je hrvata iz sekunde u sekundu i minute u minutu sve manje, odlaze šleperima, naravno da i Bošnjaci i Srbi odlaze isto tako ali je odlazak hrvata u najvećem broju, i umjesto da se malo pozabavi time on kupi predizborne poene šupljom pričom o nekom TV kanalu, koga boli q za TV kanalom kad ljudi nemaju hljeba da jedu.

No naravno to sve više govori o manjku sive mase kod prosječnog HDZ glasača, kao i SDA i SNSD glasača. Sve ista mraka.
Locked