Slažem se.triconja wrote:Nista to do prebrojavanja glasova, par forumasa nije nikakav pokazatelj stanja ostatka glasaca. Moze svega bitiLeverage wrote:Svi ili skoro svi oni koji će sad glasati za Denisa.
Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
- Leverage
#701 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
-
asker
#702 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Neznam ni za jednu opcinu TK da je tako disciplinovana kao Banovici, u glasackom smislu. Kao vojnici. Utemeljeno na nicemu, osim rudnika, generalno vukojebina, Kalesija vedrije izgleda a da ne pricam o ostalim gradovima. Znam da i u ostalim gradovima Kuko ima znacajnu podrsku, sjedio sam sa ljudima koji su mi pokazivali neke kupone za gorivo na odredjenim benziskim pumpama itd. Nikakva ideologija, cista i otvorena korist, bez ustrucavanja.General War wrote:Ma Fahro suti i radi, vidi da nema nista od lamprdanja, tako je na proslim izborima razvalio u tuzli a pojma nemam ko je za njega glasao.asker wrote: Neznam, Fahro je okupio neku ekipicu oko sebe, ako ga pogura ovaj nas kantonalni Vito Corleone iz Banovica sve je moguce. 20 000 - 30 000 glasova nije malo.
A mi smo stoka da nam Banovici i Teocak kroje gace u kantonu.
Kuko nije tema, ali je vec jasno da ce gurat' Fahru. Bit' ce da ce mu TK donijet' pobjedu.
- Leverage
#703 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Eeeeeee...asker wrote:Neznam ni za jednu opcinu TK da je tako disciplinovana kao Banovici, u glasackom smislu. Kao vojnici. Utemeljeno na nicemu, osim rudnika, generalno vukojebina, Kalesija vedrije izgleda a da ne pricam o ostalim gradovima. Znam da i u ostalim gradovima Kuko ima znacajnu podrsku, sjedio sam sa ljudima koji su mi pokazivali neke kupone za gorivo na odredjenim benziskim pumpama itd. Nikakva ideologija, cista i otvorena korist, bez ustrucavanja.General War wrote:Ma Fahro suti i radi, vidi da nema nista od lamprdanja, tako je na proslim izborima razvalio u tuzli a pojma nemam ko je za njega glasao.asker wrote: Neznam, Fahro je okupio neku ekipicu oko sebe, ako ga pogura ovaj nas kantonalni Vito Corleone iz Banovica sve je moguce. 20 000 - 30 000 glasova nije malo.
Kuko nije tema, ali je vec jasno da ce gurat' Fahru. Bit' ce da ce mu TK donijet' pobjedu.
- triconja
#704 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Smijem glavu dat da je koverta penzionerima znacajna toliko da ce da donese 20% vise glasova, penzioneri su homogena inertna masa i to ce ih mozda i natjerati da izadju cak iako nisu htjeli glasati.
Ne razumijem kako je nesto tako moglo proci, to je tako podla i trecerazredna taktika koju povlaci neko ko se hvata za zadnju slamku
Ne razumijem kako je nesto tako moglo proci, to je tako podla i trecerazredna taktika koju povlaci neko ko se hvata za zadnju slamku
-
asker
#705 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nista eeeeee, ima li ovih tvojih makar u promilima gore? SDA se makar koprca, Bego ga proziva redovno, eno kazna sto je Elzinu nazvao kuravomLeverage wrote: Eeeeeee...
- General War
#706 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Jbg "PR"...ja kad ujutro krenem niz cestu cujem makar dvat tri drustva kako kazu da je Kuko jakasker wrote:Neznam ni za jednu opcinu TK da je tako disciplinovana kao Banovici, u glasackom smislu. Kao vojnici. Utemeljeno na nicemu, osim rudnika, generalno vukojebina, Kalesija vedrije izgleda a da ne pricam o ostalim gradovima. Znam da i u ostalim gradovima Kuko ima znacajnu podrsku, sjedio sam sa ljudima koji su mi pokazivali neke kupone za gorivo na odredjenim benziskim pumpama itd. Nikakva ideologija, cista i otvorena korist, bez ustrucavanja.General War wrote:Ma Fahro suti i radi, vidi da nema nista od lamprdanja, tako je na proslim izborima razvalio u tuzli a pojma nemam ko je za njega glasao.asker wrote: Neznam, Fahro je okupio neku ekipicu oko sebe, ako ga pogura ovaj nas kantonalni Vito Corleone iz Banovica sve je moguce. 20 000 - 30 000 glasova nije malo.
Nit mi je jasno zasto je jak ni ko je The fuck Kuko...ali SDA sjebala EL privredu kad im je nakalemila one rudnike gubitase a ostavila banovice...i interesantno opet niko nista a drzavna firma
i BTW, kanton je ZLO.
- Leverage
#707 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Držimo se, odličan skup u Banovićima prije sedam dana, nikad bolji.asker wrote: Nista eeeeee, ima li ovih tvojih makar u promilima gore? SDA se makar koprca, Bego ga proziva redovno, eno kazna sto je Elzinu nazvao kuravom![]()
![]()
Ali nije to poenta, poenta je da oni drmaju kantonom jer puritanci neće da glasaju za SDP.
- General War
#708 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pa ko dovede Causevica...odakle je on?Leverage wrote:Držimo se, odličan skup u Banovićima prije sedam dana, nikad bolji.asker wrote: Nista eeeeee, ima li ovih tvojih makar u promilima gore? SDA se makar koprca, Bego ga proziva redovno, eno kazna sto je Elzinu nazvao kuravom![]()
![]()
Ali nije to poenta, poenta je da oni drmaju kantonom jer puritanci neće da glasaju za SDP.
OOOJJ ZEMLJO
- Leverage
#709 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Iz Gračanice koliko znam.General War wrote: Pa ko dovede Causevica...odakle je on?
OOOJJ ZEMLJO
Šta je tvoja poenta?
- General War
#710 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ako ne vidis poentu, onda zasto bezze pises?Leverage wrote:Iz Gračanice koliko znam.General War wrote: Pa ko dovede Causevica...odakle je on?
OOOJJ ZEMLJO
Šta je tvoja poenta?
- Leverage
#711 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
General War wrote:Ako ne vidis poentu, onda zasto bezze pises?Leverage wrote:Iz Gračanice koliko znam.General War wrote: Pa ko dovede Causevica...odakle je on?
OOOJJ ZEMLJO
Šta je tvoja poenta?
Pročitaj svoj post, pitaš odakle je, dobiješ odgovor.
Nešto se buniš.
Razumijem da imaš razloga za nervozu, ali ipak trebaš sačuvati dostojanstvo u ovim za tebe teškim momentima.
- General War
#712 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
I naravo da dopunim, Kuko vlada iz straha Banovicima i okolinom jer mu je SDA pruzila enromnu snagu da zaposljava po tuzli i kantonu...svi zombiji sto ga prate, prate ga radi straha da ne dobiju nogu...sto je poenta i za SDA, i SDP...ljudi idu u stranke radi posla i pozicija i ljube ruke a ne sto ga vole...tipicno mafijaska struktura, tako i SDP i DF...ko gdje ima vlast zaposljava "svoje" ali i trazi lojalnost.asker wrote:Neznam ni za jednu opcinu TK da je tako disciplinovana kao Banovici, u glasackom smislu. Kao vojnici. Utemeljeno na nicemu, osim rudnika, generalno vukojebina, Kalesija vedrije izgleda a da ne pricam o ostalim gradovima. Znam da i u ostalim gradovima Kuko ima znacajnu podrsku, sjedio sam sa ljudima koji su mi pokazivali neke kupone za gorivo na odredjenim benziskim pumpama itd. Nikakva ideologija, cista i otvorena korist, bez ustrucavanja.General War wrote:Ma Fahro suti i radi, vidi da nema nista od lamprdanja, tako je na proslim izborima razvalio u tuzli a pojma nemam ko je za njega glasao.asker wrote: Neznam, Fahro je okupio neku ekipicu oko sebe, ako ga pogura ovaj nas kantonalni Vito Corleone iz Banovica sve je moguce. 20 000 - 30 000 glasova nije malo.
Sta ce oni u banovicima radit bez njega i njegovog aminovanja? Gdje ce? I to je jasno ko dan. a ovamo demokratija, folovi golovi
- General War
#713 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Zbog tebe treba jos jednan skup SDPa organizovat za dalje uputeLeverage wrote:General War wrote:Ako ne vidis poentu, onda zasto bezze pises?Leverage wrote: Iz Gračanice koliko znam.
Šta je tvoja poenta?![]()
Pročitaj svoj post, pitaš odakle je, dobiješ odgovor.
Nešto se buniš.
Razumijem da imaš razloga za nervozu, ali ipak trebaš sačuvati dostojanstvo u ovim za tebe teškim momentima.
- Leverage
#714 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nema više vremena, sad se planira fešta.
-
asker
#715 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ono sto je dostupno govori da oko 180 miliona KM godisnje covjek vedri i oblaci. Ni Donald Trump nebi zaobisao takvog covjeka. Sve se vrti oko rudnika koji nije u sistemu EP. Vrlo moguce je da grijesim ali po sjecanju znam da sam od relevantnih ljudi cuo da je da cijeli Tuzlanski bazen uglja na umoru/izmaku u par decenija osim Banovica. Covjek ce graditi termoelektranu izmedju ostalog, skoro pa privatno vlasnistvo. Bilo je i nekih emisija davno gdje je uvezan sa nekim tajkunima iz Hrvatske oko javnih nabavki, pa gorivo po BiH itd. Ono sto svi govore je da je rudnik tip top, modernizovan, kupuje se novo sve, a perspektiva sa dalekom buducnosti. Fak, i ja svake godine dam 1800 km za 10t Banovickog ugljaGeneral War wrote: Jbg "PR"...ja kad ujutro krenem niz cestu cujem makar dvat tri drustva kako kazu da je Kuko jak![]()
![]()
Nit mi je jasno zasto je jak ni ko je The fuck Kuko...ali SDA sjebala EL privredu kad im je nakalemila one rudnike gubitase a ostavila banovice...i interesantno opet niko nista a drzavna firma![]()
i BTW, kanton je ZLO.
Sjeti se da je kod formiranja vlasti zadnji put' bilo neko pismo rudara RMU Banovici gdje zahtjevaju ko ce u kanton i pod kojim uslovima. U protivnom oni ce nesto
Eh taj igrac, a da se vratimo na temu, ce pogurat' Fahru.
- GandalfSivi
#716 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
U TK Fahro u najboljem slucaju za njega moze biti bare bare sa Denisom. U USK ce Denis odnijeti pobjedu, u KS Denis i Sefik popola, Sefik vjerovatno uzima Hercegovinu, ZK ce ici na sve strane, Gorazde Fahro, ostaje SBK gdje je vjerovatno Sefik, ali kada se sve zbroji, ublizu je sve to...General War wrote:
I naravo da dopunim, Kuko vlada iz straha Banovicima i okolinom jer mu je SDA pruzila enromnu snagu da zaposljava po tuzli i kantonu...svi zombiji sto ga prate, prate ga radi straha da ne dobiju nogu...sto je poenta i za SDA, i SDP...ljudi idu u stranke radi posla i pozicija i ljube ruke a ne sto ga vole...tipicno mafijaska struktura, tako i SDP i DF...ko gdje ima vlast zaposljava "svoje" ali i trazi lojalnost.
Sta ce oni u banovicima radit bez njega i njegovog aminovanja? Gdje ce? I to je jasno ko dan. a ovamo demokratija, folovi golovi
- General War
#717 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
I Ok, ali je to sve SDA maslo, prije njega siva eminencija je bio Cengic...ali seljacic se osilio, ne vjerijem da ce mu ostat duzni...i bolje potencijale je SDA ishandrila a ne pisljivi rudnik.asker wrote:Ono sto je dostupno govori da oko 180 miliona KM godisnje covjek vedri i oblaci. Ni Donald Trump nebi zaobisao takvog covjeka. Sve se vrti oko rudnika koji nije u sistemu EP. Vrlo moguce je da grijesim ali po sjecanju znam da sam od relevantnih ljudi cuo da je da cijeli Tuzlanski bazen uglja na umoru/izmaku u par decenija osim Banovica. Covjek ce graditi termoelektranu izmedju ostalog, skoro pa privatno vlasnistvo. Bilo je i nekih emisija davno gdje je uvezan sa nekim tajkunima iz Hrvatske oko javnih nabavki, pa gorivo po BiH itd. Ono sto svi govore je da je rudnik tip top, modernizovan, kupuje se novo sve, a perspektiva sa dalekom buducnosti. Fak, i ja svake godine dam 1800 km za 10t Banovickog ugljaGeneral War wrote: Jbg "PR"...ja kad ujutro krenem niz cestu cujem makar dvat tri drustva kako kazu da je Kuko jak![]()
![]()
Nit mi je jasno zasto je jak ni ko je The fuck Kuko...ali SDA sjebala EL privredu kad im je nakalemila one rudnike gubitase a ostavila banovice...i interesantno opet niko nista a drzavna firma![]()
i BTW, kanton je ZLO.![]()
Sjeti se da je kod formiranja vlasti zadnji put' bilo neko pismo rudara RMU Banovici gdje zahtjevaju ko ce u kanton i pod kojim uslovima. U protivnom oni ce nesto
Eh taj igrac, a da se vratimo na temu, ce pogurat' Fahru.
- General War
#718 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ma nek uzimaju ako je tako i ta racunica. Onda se naslonit u fotelju i:GandalfSivi wrote:U TK Fahro u najboljem slucaju za njega moze biti bare bare sa Denisom. U USK ce Denis odnijeti pobjedu, u KS Denis i Sefik popola, Sefik vjerovatno uzima Hercegovinu, ZK ce ici na sve strane, Gorazde Fahro, ostaje SBK gdje je vjerovatno Sefik, ali kada se sve zbroji, ublizu je sve to...General War wrote:
I naravo da dopunim, Kuko vlada iz straha Banovicima i okolinom jer mu je SDA pruzila enromnu snagu da zaposljava po tuzli i kantonu...svi zombiji sto ga prate, prate ga radi straha da ne dobiju nogu...sto je poenta i za SDA, i SDP...ljudi idu u stranke radi posla i pozicija i ljube ruke a ne sto ga vole...tipicno mafijaska struktura, tako i SDP i DF...ko gdje ima vlast zaposljava "svoje" ali i trazi lojalnost.

- GandalfSivi
#719 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Samo ti glasaj u nedjelju (iako znam da neces glasati za moju opciju), pa onda kokice u ruke i laganini cekati ponoc...General War wrote:Ma nek uzimaju ako je tako i ta racunica. Onda se naslonit u fotelju i:GandalfSivi wrote:U TK Fahro u najboljem slucaju za njega moze biti bare bare sa Denisom. U USK ce Denis odnijeti pobjedu, u KS Denis i Sefik popola, Sefik vjerovatno uzima Hercegovinu, ZK ce ici na sve strane, Gorazde Fahro, ostaje SBK gdje je vjerovatno Sefik, ali kada se sve zbroji, ublizu je sve to...General War wrote:
-
asker
#720 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Naravno, i Fahro je SDA maslo, a pogotovo Kuko..................otela se djeca kontroli. Iskreno, ako ih SDA skrsi, mnogo vise cu ih postovat'. Za sad izgledaju nedodirljivi.General War wrote: I Ok, ali je to sve SDA maslo, prije njega siva eminencija je bio Cengic...ali seljacic se osilio, ne vjerijem da ce mu ostat duzni...i bolje potencijale je SDA ishandrila a ne pisljivi rudnik.
-
muzicar_iz_parka
#721 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Kuko je onda fenomen.
U Banovićima je 2014 bilo 15000 glasova a u cjelom TK 210 000 i da on sa takvom bazom drma cjelim kantonom.
To je jedino HDZu pošlo za rukom, koji od 12-13 % glasova imaju 1/3 državne vlasti.
U Banovićima je 2014 bilo 15000 glasova a u cjelom TK 210 000 i da on sa takvom bazom drma cjelim kantonom.
To je jedino HDZu pošlo za rukom, koji od 12-13 % glasova imaju 1/3 državne vlasti.
- It_is_a_Leclerc
#722 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
To je oprobani model KOS-a sa pet koraka unaprijed dok svi imaju tri.
Jedini ko se u takvom vidu politikantstva i besprizorne borbe za moć može takmičiti s Mirsadom Kukićem je još jedan produkt SDA - Asim Kamber.
Jedini ko se u takvom vidu politikantstva i besprizorne borbe za moć može takmičiti s Mirsadom Kukićem je još jedan produkt SDA - Asim Kamber.
-
nekitamopd
#723 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Jedan rudnike drugi sume.It_is_a_Leclerc wrote:To je oprobani model KOS-a sa pet koraka unaprijed dok svi imaju tri.
Asim Kamber reda svoje ljude i po Prijedoru, tako je stavio kcerku svog dobrog prijatelja Nene Jakupovica na mjesto direktorice kina, Mensur Islamovic mu je nacelnik opste uprave u Prijedoru.
Ono sto je uvijek kod SDA bilo zanimljivo da ignorisu ljude koji zive u RSu i koriste ljude koje zive u FBiH da redaju po bosnjackim mjestima u RSu.
Od Srebrenice do Prijedora je to slucaj, ali bosnjacki narod glup kao i uvijek i glasa za SDA. Kamber je preko Nene izricito zabranio odbornicima u skupstini grada Prijedora da se kandiduju na ovim izborima, Mesud Trnjanin je stavljen na listu putem HSPa i to na posljednje mjesto i ako je bio daleko najjaci bar sto se glasova tice bosnjacki politicar u Prijedoru.
- General War
#724 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Naravno, njihov isprdak ...ali interesantno mi da li namjerno ili su toliko glupi da naprave dva glavna protukandidata a carstvo naprave od SDA para...mislim da nisu toliko glupi stalno iste greske praviti vec sve s namjerom.asker wrote:Naravno, i Fahro je SDA maslo, a pogotovo Kuko..................otela se djeca kontroli. Iskreno, ako ih SDA skrsi, mnogo vise cu ih postovat'. Za sad izgledaju nedodirljivi.General War wrote: I Ok, ali je to sve SDA maslo, prije njega siva eminencija je bio Cengic...ali seljacic se osilio, ne vjerijem da ce mu ostat duzni...i bolje potencijale je SDA ishandrila a ne pisljivi rudnik.
- Smrcak15