Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Mirsad Hadžikadić - (Platforma za progres)
145
43%
Fahrudin Radončić[/b] - (SBB)
19
6%
Senad Šepić - (Nezavisni blok)
7
2%
Šefik Džaferović - (SDA)
44
13%
Denis Bećirović - (SDP)
116
35%
Amer Jerlagić - (Stranka za BiH)
3
1%

Total votes: 334

Leverage

#701 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

triconja wrote:
Leverage wrote:Svi ili skoro svi oni koji će sad glasati za Denisa.
Nista to do prebrojavanja glasova, par forumasa nije nikakav pokazatelj stanja ostatka glasaca. Moze svega biti :lol:
Slažem se.
asker

#702 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by asker »

General War wrote:
asker wrote: Neznam, Fahro je okupio neku ekipicu oko sebe, ako ga pogura ovaj nas kantonalni Vito Corleone iz Banovica sve je moguce. 20 000 - 30 000 glasova nije malo.
Ma Fahro suti i radi, vidi da nema nista od lamprdanja, tako je na proslim izborima razvalio u tuzli a pojma nemam ko je za njega glasao.
Neznam ni za jednu opcinu TK da je tako disciplinovana kao Banovici, u glasackom smislu. Kao vojnici. Utemeljeno na nicemu, osim rudnika, generalno vukojebina, Kalesija vedrije izgleda a da ne pricam o ostalim gradovima. Znam da i u ostalim gradovima Kuko ima znacajnu podrsku, sjedio sam sa ljudima koji su mi pokazivali neke kupone za gorivo na odredjenim benziskim pumpama itd. Nikakva ideologija, cista i otvorena korist, bez ustrucavanja.
A mi smo stoka da nam Banovici i Teocak kroje gace u kantonu.
Kuko nije tema, ali je vec jasno da ce gurat' Fahru. Bit' ce da ce mu TK donijet' pobjedu.

:-)
Leverage

#703 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

asker wrote:
General War wrote:
asker wrote: Neznam, Fahro je okupio neku ekipicu oko sebe, ako ga pogura ovaj nas kantonalni Vito Corleone iz Banovica sve je moguce. 20 000 - 30 000 glasova nije malo.
Ma Fahro suti i radi, vidi da nema nista od lamprdanja, tako je na proslim izborima razvalio u tuzli a pojma nemam ko je za njega glasao.
Neznam ni za jednu opcinu TK da je tako disciplinovana kao Banovici, u glasackom smislu. Kao vojnici. Utemeljeno na nicemu, osim rudnika, generalno vukojebina, Kalesija vedrije izgleda a da ne pricam o ostalim gradovima. Znam da i u ostalim gradovima Kuko ima znacajnu podrsku, sjedio sam sa ljudima koji su mi pokazivali neke kupone za gorivo na odredjenim benziskim pumpama itd. Nikakva ideologija, cista i otvorena korist, bez ustrucavanja.
Kuko nije tema, ali je vec jasno da ce gurat' Fahru. Bit' ce da ce mu TK donijet' pobjedu.

Eeeeeee...
triconja

#704 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by triconja »

Smijem glavu dat da je koverta penzionerima znacajna toliko da ce da donese 20% vise glasova, penzioneri su homogena inertna masa i to ce ih mozda i natjerati da izadju cak iako nisu htjeli glasati.

Ne razumijem kako je nesto tako moglo proci, to je tako podla i trecerazredna taktika koju povlaci neko ko se hvata za zadnju slamku :-)
asker

#705 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by asker »

Leverage wrote: Eeeeeee...
Nista eeeeee, ima li ovih tvojih makar u promilima gore? SDA se makar koprca, Bego ga proziva redovno, eno kazna sto je Elzinu nazvao kuravom :lol: :lol: :lol:
General War

#706 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

asker wrote:
General War wrote:

Jbg "PR"...ja kad ujutro krenem niz cestu cujem makar dvat tri drustva kako kazu da je Kuko jak :-) :-)
Nit mi je jasno zasto je jak ni ko je The fuck Kuko...ali SDA sjebala EL privredu kad im je nakalemila one rudnike gubitase a ostavila banovice...i interesantno opet niko nista a drzavna firma ;-) ;-)
i BTW, kanton je ZLO.
Leverage

#707 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

asker wrote: Nista eeeeee, ima li ovih tvojih makar u promilima gore? SDA se makar koprca, Bego ga proziva redovno, eno kazna sto je Elzinu nazvao kuravom :lol: :lol: :lol:
Držimo se, odličan skup u Banovićima prije sedam dana, nikad bolji.

Ali nije to poenta, poenta je da oni drmaju kantonom jer puritanci neće da glasaju za SDP.
General War

#708 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Leverage wrote:
asker wrote: Nista eeeeee, ima li ovih tvojih makar u promilima gore? SDA se makar koprca, Bego ga proziva redovno, eno kazna sto je Elzinu nazvao kuravom :lol: :lol: :lol:
Držimo se, odličan skup u Banovićima prije sedam dana, nikad bolji.

Ali nije to poenta, poenta je da oni drmaju kantonom jer puritanci neće da glasaju za SDP.
Pa ko dovede Causevica...odakle je on?
OOOJJ ZEMLJO :-)
Leverage

#709 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

General War wrote: Pa ko dovede Causevica...odakle je on?
Iz Gračanice koliko znam.

Šta je tvoja poenta?
General War

#710 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Leverage wrote:

Šta je tvoja poenta?
Ako ne vidis poentu, onda zasto bezze pises?
Leverage

#711 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

General War wrote:
Leverage wrote:

Šta je tvoja poenta?

Pročitaj svoj post, pitaš odakle je, dobiješ odgovor.

Nešto se buniš.

Razumijem da imaš razloga za nervozu, ali ipak trebaš sačuvati dostojanstvo u ovim za tebe teškim momentima.
General War

#712 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

asker wrote:
General War wrote:

I naravo da dopunim, Kuko vlada iz straha Banovicima i okolinom jer mu je SDA pruzila enromnu snagu da zaposljava po tuzli i kantonu...svi zombiji sto ga prate, prate ga radi straha da ne dobiju nogu...sto je poenta i za SDA, i SDP...ljudi idu u stranke radi posla i pozicija i ljube ruke a ne sto ga vole...tipicno mafijaska struktura, tako i SDP i DF...ko gdje ima vlast zaposljava "svoje" ali i trazi lojalnost.
Sta ce oni u banovicima radit bez njega i njegovog aminovanja? Gdje ce? I to je jasno ko dan. a ovamo demokratija, folovi golovi
General War

#713 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote:
Leverage wrote: Iz Gračanice koliko znam.

Šta je tvoja poenta?

Pročitaj svoj post, pitaš odakle je, dobiješ odgovor.

Nešto se buniš.

Razumijem da imaš razloga za nervozu, ali ipak trebaš sačuvati dostojanstvo u ovim za tebe teškim momentima.
Zbog tebe treba jos jednan skup SDPa organizovat za dalje upute :roll:
Leverage

#714 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Nema više vremena, sad se planira fešta.
asker

#715 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by asker »

General War wrote: Jbg "PR"...ja kad ujutro krenem niz cestu cujem makar dvat tri drustva kako kazu da je Kuko jak :-) :-)
Nit mi je jasno zasto je jak ni ko je The fuck Kuko...ali SDA sjebala EL privredu kad im je nakalemila one rudnike gubitase a ostavila banovice...i interesantno opet niko nista a drzavna firma ;-) ;-)
i BTW, kanton je ZLO.
Ono sto je dostupno govori da oko 180 miliona KM godisnje covjek vedri i oblaci. Ni Donald Trump nebi zaobisao takvog covjeka. Sve se vrti oko rudnika koji nije u sistemu EP. Vrlo moguce je da grijesim ali po sjecanju znam da sam od relevantnih ljudi cuo da je da cijeli Tuzlanski bazen uglja na umoru/izmaku u par decenija osim Banovica. Covjek ce graditi termoelektranu izmedju ostalog, skoro pa privatno vlasnistvo. Bilo je i nekih emisija davno gdje je uvezan sa nekim tajkunima iz Hrvatske oko javnih nabavki, pa gorivo po BiH itd. Ono sto svi govore je da je rudnik tip top, modernizovan, kupuje se novo sve, a perspektiva sa dalekom buducnosti. Fak, i ja svake godine dam 1800 km za 10t Banovickog uglja :-D

Sjeti se da je kod formiranja vlasti zadnji put' bilo neko pismo rudara RMU Banovici gdje zahtjevaju ko ce u kanton i pod kojim uslovima. U protivnom oni ce nesto :shock:

Eh taj igrac, a da se vratimo na temu, ce pogurat' Fahru.
GandalfSivi

#716 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by GandalfSivi »

General War wrote:

I naravo da dopunim, Kuko vlada iz straha Banovicima i okolinom jer mu je SDA pruzila enromnu snagu da zaposljava po tuzli i kantonu...svi zombiji sto ga prate, prate ga radi straha da ne dobiju nogu...sto je poenta i za SDA, i SDP...ljudi idu u stranke radi posla i pozicija i ljube ruke a ne sto ga vole...tipicno mafijaska struktura, tako i SDP i DF...ko gdje ima vlast zaposljava "svoje" ali i trazi lojalnost.
Sta ce oni u banovicima radit bez njega i njegovog aminovanja? Gdje ce? I to je jasno ko dan. a ovamo demokratija, folovi golovi
U TK Fahro u najboljem slucaju za njega moze biti bare bare sa Denisom. U USK ce Denis odnijeti pobjedu, u KS Denis i Sefik popola, Sefik vjerovatno uzima Hercegovinu, ZK ce ici na sve strane, Gorazde Fahro, ostaje SBK gdje je vjerovatno Sefik, ali kada se sve zbroji, ublizu je sve to...
General War

#717 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

asker wrote:
General War wrote: Jbg "PR"...ja kad ujutro krenem niz cestu cujem makar dvat tri drustva kako kazu da je Kuko jak :-) :-)
i BTW, kanton je ZLO.
Ono sto je dostupno govori da oko 180 miliona KM godisnje covjek vedri i oblaci. Ni Donald Trump nebi zaobisao takvog covjeka. Sve se vrti oko rudnika koji nije u sistemu EP. Vrlo moguce je da grijesim ali po sjecanju znam da sam od relevantnih ljudi cuo da je da cijeli Tuzlanski bazen uglja na umoru/izmaku u par decenija osim Banovica. Covjek ce graditi termoelektranu izmedju ostalog, skoro pa privatno vlasnistvo. Bilo je i nekih emisija davno gdje je uvezan sa nekim tajkunima iz Hrvatske oko javnih nabavki, pa gorivo po BiH itd. Ono sto svi govore je da je rudnik tip top, modernizovan, kupuje se novo sve, a perspektiva sa dalekom buducnosti. Fak, i ja svake godine dam 1800 km za 10t Banovickog uglja :-D

Sjeti se da je kod formiranja vlasti zadnji put' bilo neko pismo rudara RMU Banovici gdje zahtjevaju ko ce u kanton i pod kojim uslovima. U protivnom oni ce nesto :shock:

Eh taj igrac, a da se vratimo na temu, ce pogurat' Fahru.
I Ok, ali je to sve SDA maslo, prije njega siva eminencija je bio Cengic...ali seljacic se osilio, ne vjerijem da ce mu ostat duzni...i bolje potencijale je SDA ishandrila a ne pisljivi rudnik.
General War

#718 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

GandalfSivi wrote:
General War wrote:

U TK Fahro u najboljem slucaju za njega moze biti bare bare sa Denisom. U USK ce Denis odnijeti pobjedu, u KS Denis i Sefik popola, Sefik vjerovatno uzima Hercegovinu, ZK ce ici na sve strane, Gorazde Fahro, ostaje SBK gdje je vjerovatno Sefik, ali kada se sve zbroji, ublizu je sve to...
Ma nek uzimaju ako je tako i ta racunica. Onda se naslonit u fotelju i:

Image
GandalfSivi

#719 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by GandalfSivi »

General War wrote:
GandalfSivi wrote:
General War wrote:

Ma nek uzimaju ako je tako i ta racunica. Onda se naslonit u fotelju i:

Image
Samo ti glasaj u nedjelju (iako znam da neces glasati za moju opciju), pa onda kokice u ruke i laganini cekati ponoc...
asker

#720 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by asker »

General War wrote: I Ok, ali je to sve SDA maslo, prije njega siva eminencija je bio Cengic...ali seljacic se osilio, ne vjerijem da ce mu ostat duzni...i bolje potencijale je SDA ishandrila a ne pisljivi rudnik.
Naravno, i Fahro je SDA maslo, a pogotovo Kuko..................otela se djeca kontroli. Iskreno, ako ih SDA skrsi, mnogo vise cu ih postovat'. Za sad izgledaju nedodirljivi.
muzicar_iz_parka

#721 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by muzicar_iz_parka »

Kuko je onda fenomen.
U Banovićima je 2014 bilo 15000 glasova a u cjelom TK 210 000 i da on sa takvom bazom drma cjelim kantonom.
To je jedino HDZu pošlo za rukom, koji od 12-13 % glasova imaju 1/3 državne vlasti.
It_is_a_Leclerc

#722 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by It_is_a_Leclerc »

To je oprobani model KOS-a sa pet koraka unaprijed dok svi imaju tri.
Jedini ko se u takvom vidu politikantstva i besprizorne borbe za moć može takmičiti s Mirsadom Kukićem je još jedan produkt SDA - Asim Kamber.
nekitamopd

#723 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by nekitamopd »

It_is_a_Leclerc wrote:To je oprobani model KOS-a sa pet koraka unaprijed dok svi imaju tri.
Jedini ko se u takvom vidu politikantstva i besprizorne borbe za moć može takmičiti s Mirsadom Kukićem je još jedan produkt SDA - Asim Kamber.
Jedan rudnike drugi sume.
Asim Kamber reda svoje ljude i po Prijedoru, tako je stavio kcerku svog dobrog prijatelja Nene Jakupovica na mjesto direktorice kina, Mensur Islamovic mu je nacelnik opste uprave u Prijedoru.
Ono sto je uvijek kod SDA bilo zanimljivo da ignorisu ljude koji zive u RSu i koriste ljude koje zive u FBiH da redaju po bosnjackim mjestima u RSu.

Od Srebrenice do Prijedora je to slucaj, ali bosnjacki narod glup kao i uvijek i glasa za SDA. Kamber je preko Nene izricito zabranio odbornicima u skupstini grada Prijedora da se kandiduju na ovim izborima, Mesud Trnjanin je stavljen na listu putem HSPa i to na posljednje mjesto i ako je bio daleko najjaci bar sto se glasova tice bosnjacki politicar u Prijedoru.
General War

#724 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

asker wrote:
General War wrote: I Ok, ali je to sve SDA maslo, prije njega siva eminencija je bio Cengic...ali seljacic se osilio, ne vjerijem da ce mu ostat duzni...i bolje potencijale je SDA ishandrila a ne pisljivi rudnik.
Naravno, i Fahro je SDA maslo, a pogotovo Kuko..................otela se djeca kontroli. Iskreno, ako ih SDA skrsi, mnogo vise cu ih postovat'. Za sad izgledaju nedodirljivi.
Naravno, njihov isprdak ...ali interesantno mi da li namjerno ili su toliko glupi da naprave dva glavna protukandidata a carstvo naprave od SDA para...mislim da nisu toliko glupi stalno iste greske praviti vec sve s namjerom.
Locked