Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Mirsad Hadžikadić - (Platforma za progres)
145
43%
Fahrudin Radončić[/b] - (SBB)
19
6%
Senad Šepić - (Nezavisni blok)
7
2%
Šefik Džaferović - (SDA)
44
13%
Denis Bećirović - (SDP)
116
35%
Amer Jerlagić - (Stranka za BiH)
3
1%

Total votes: 334

commendatore

#326 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by commendatore »

cujem da je muha hakovo anketu stalnim pritiskom na F15 puce
Ja_Ja

#327 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Ja_Ja »

Smijesno opravdanje. Nije ponudio elementarno demokratsko pravo svojim glasacima da ga vide i cuju u debati uzivo sa drugim kandidatima jer eto kao biva on je toliko bolji da je ispod njegovog nivoa da se time bavi. Klasicno SDP-ovski (ovo dolazi od nekog ko je od 18 godine imao SDP-ovu knjizicu sve do "reforme" stranke i postavljanja "novih" lidera u liku i djelu Niksica). Gadi mi se ta prepotentnost koja je MOJ SDP i moje ideale kostala i ljudi i glasova i drzave. Nije on za ovoga za sto ga se gura, plitak je za te stvari. A gotovo sam 100% ubjedjen da zbog svoje nacionlisticke retorike kojom pokusava da pridobije glasace nebi ni podrzao istospolne zajednice. Evo nek se javi fb videom kao i Hadzikadic i nek objasni svoje stajaliste? Hoce k....!
Leverage

#328 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Ja_Ja wrote:Smijesno opravdanje. Nije ponudio elementarno demokratsko pravo svojim glasacima da ga vide i cuju u debati uzivo sa drugim kandidatima jer eto kao biva on je toliko bolji da je ispod njegovog nivoa da se time bavi. Klasicno SDP-ovski (ovo dolazi od nekog ko je od 18 godine imao SDP-ovu knjizicu sve do "reforme" stranke i postavljanja "novih" lidera u liku i djelu Niksica). Gadi mi se ta prepotentnost koja je MOJ SDP i moje ideale kostala i ljudi i glasova i drzave. Nije on za ovoga za sto ga se gura, plitak je za te stvari. A gotovo sam 100% ubjedjen da zbog svoje nacionlisticke retorike kojom pokusava da pridobije glasace nebi ni podrzao istospolne zajednice. Evo nek se javi fb videom kao i Hadzikadic i nek objasni svoje stajaliste? Hoce k....!
Ovo mi dođe isto k'o kad na utakmici neki "vođa navijača" arlauče ustani sjever, ustani istok, a niko ga ne benda.

Ako ti smatraš da je obavezno doći na jednu debatu jedne televizije iako možda imaš neke ranije preuzete obaveze, onda je to tvoje mišljenje. Što se mene tiče nadam se da neće dangubit sa marginalnim kandidatima. I ja sam njegov glasač, meni je to ne samo ok nego to i podržavam. Nikakve tu prepotentnosti nema. Na prošlim izborima su bili i nekakvi Tuzlići, Bajramovići, Žigići, likovi od par hiljada glasova u milionskom elektoratu, i sad je neko bio dužan da se pojavljuje s njima na debatama jer je njima prahnulo da se kandiduju. Politika je malo kompleksnija od toga.

Ti imaš mišljenje i o Bećiroviću i o debatama sa marginalcima i to je ok. Ali je degutantno da nekom drugom to svoje mišljenje poturaš kao nekakvu ober istinu. Postoje ljudi koji se ne slažu s tobom, prihvati to.
Ja_Ja

#329 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Ja_Ja »

Naravno da prihvatam. Prihvation sam to onog momenta kada sam se rasputio sa SDP knjizicom. Meni je degutantno da se opravdava nepojavljivanje i tacka. Prosle izbore Izetbegovic dobi glat bez da se pojavio i na jednoj debati ili emisiji sa drugim kandidatima. Istu mantru sada Scepo i Becirevic uzimaju i pridruzuju se Dzaferovicu. Za mene to znaci (bez obzira sto ima drugih koji se ne slazu) da ti ljudi smatraju svoje glasace teladima koji treba da ih posmatraju samo i iskljucivo samo kroz prizmu izreziranih obavjestenja, fotosopiranih plakata, i namjestenih tv intervjua. Za mene to vise nije dovoljno. I zbog toga dizem svoj glas medju familijom, rajom, pa i ovdje na forumu. Meni je dosta, kome nije nek nastavi podrzavati i dalje, ali dokle postoji i promil nade da mogu promjenuti necije misljenje i ubijediti ih da im moze biti bolje nego sto im je sada i da ovaj sistem nakaradnih vrijednosti ne nastaviti da predstavlja nasu realnost ja cu se truditi da to uradim. Po prirodi nisam statican tip, kada u nesto vjerujem ja to zelim i da iskazem.
Leverage

#330 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Jednostavno daješ preveliki značaj nekakvoj debati grozno ispresijecanoj kratkim vremenskim intervalima i sa vrlo iritantnim novinarem.

Ne vrijedi dangubit u takvoj kampanji. A još manje ako su gosti oni koji realno ne predstavljaju konkurenciju nego su miljama iza po potencijalnom broju glasova.
General War

#331 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Leverage wrote:
Ja_Ja wrote:
Leverage wrote:A to je znači? Ja baš mislio njega strah Hadžikadićeve argumentacije, kad ono preokret, nije se pojavio radi tog pitanja.
Pojednostavljujes stvari, nije se pojavio jer ga je strah da ne izleti i ne kaze nesto sto bi mu moglo nastetiti, a dobar primjer je i pitanje da li bi podrzao istospolne brakove. Zasto? Zato sto dolazi iz politicke opcije koja bi MORALA da podrzava koncept istospolnih brakova, jer se radi o stranci lijeve orijentacije, dok u isto vrijeme retorika koju koristi u kampanji je desno orijentirana pa bi samim tim dosao u konflikt sta i kako da odgovori.

To je ta dvolicnost tih stranackih poltrona koji pokusavaju na populizmu da dobiju izbore.
Svako ima privatni stav, ne postoji stranka u kojoj se svi slažu oko tog stava čak ni u puno naprednijim zemljama. Pojma nemam koji je Bećirovićev stav na tu temu. Mogu ti reći svoj stav, ja podržavam koncept istospolnih zajednica i nemam apsolutno nikakvih dilema oko toga. I to ne zato što je to "sad moderno među ljevicom" nego zato što smatram da je to ljudsko pravo. Osim toga, u naprednijim društvima i državama to većinski podržavaju i ljevica i desnica i centar.

Bećirović nije pobjegao od debate, to su smiješne tvrdnje. Gubiti vrijeme sa tri autsajdera je mazohistički, vjerovatno je negdje imao promociju svoje knjige, što je puno bolje utrošeno vrijeme.
Cuj gubiti vrijeme :lol:
Haj imat ce poslije izbora puno vremena pa i za jos jednu knjigu " udomljenje". :mrgreen:
General War

#332 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Leverage wrote:Jednostavno daješ preveliki značaj nekakvoj debati grozno ispresijecanoj kratkim vremenskim intervalima i sa vrlo iritantnim novinarem.

Ne vrijedi dangubit u takvoj kampanji. A još manje ako su gosti oni koji realno ne predstavljaju konkurenciju nego su miljama iza po potencijalnom broju glasova.
Pa ni na klixovoj anketi ne vodi...kuces dalje.
Leverage

#333 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

General War wrote: Pa ni na klixovoj anketi ne vodi...kuces dalje.
Pa šta? Da je na ovoj anketi Čiča Gliša vjerovatno bi imao najviše glasova. Ova anketa nije relevantna.

Svakom ozbiljnom jasno je da će Denis Bećirović bit' ubjedljivi pobjednik na izborima. A to je bitno.
General War

#334 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: Pa ni na klixovoj anketi ne vodi...kuces dalje.
Pa šta? Da je na ovoj anketi Čiča Gliša vjerovatno bi imao najviše glasova. Ova anketa nije relevantna.

Svakom ozbiljnom jasno je da će Denis Bećirović bit' ubjedljivi pobjednik na izborima. A to je bitno.
Pa koliko ste imali procenata na zadnjim opstiim izborima? Ja se nebih kladio.
Leverage

#335 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

General War wrote: Pa koliko ste imali procenata na zadnjim opstiim izborima? Ja se nebih kladio.
Pričali smo prije dva dana o ovome. Govorim u svoje ime, ja nisam glasao za SDP na prošlim izborima kako bi otišao Lagumdžija.

Ovo nisu prošli izbori, ovo su ovi izbori.
General War

#336 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: Pa koliko ste imali procenata na zadnjim opstiim izborima? Ja se nebih kladio.
Pričali smo prije dva dana o ovome. Govorim u svoje ime, ja nisam glasao za SDP na prošlim izborima kako bi otišao Lagumdžija.

Ovo nisu prošli izbori, ovo su ovi izbori.
....jesmo pricali, i opet nikako da vidis da je masa lagumdzijica ostalo uz rumenka koji je njegov dzak...a i Lagumdzija ti je tu, sta god ti vjerovao, al hajd neces opet na sljedecim glasat za njih.
Leverage

#337 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

General War wrote: ....jesmo pricali, i opet nikako da vidis da je masa lagumdzijica ostalo uz rumenka koji je njegov dzak...a i Lagumdzija ti je tu, sta god ti vjerovao, al hajd neces opet na sljedecim glasat za njih.
Ok.
Kolinda

#338 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

BMX1977 wrote:
Nivelacija wrote:Zašto se trude SDPovci da ovaj video bude što prije sklonjen? Zar se boje narodu reći ono što zastupaju?
Link videa:
https://www.facebook.com/mimologija/vid ... zNDA0ODEy/

Zašto se SDP hvali da su neki njeni članovi bili pripadnici HVO i Vojke RS-a, četnici koji su ratovali protiv BiH, ustaše - tu i tamo?
Denis Bećirović, član SDPa od djetinjstva, čitav život crpi budžet. SDP je imao priliku i bio je na vlasti, pokazali su šta znaju.
Treba glasati za nove ljude.
Ne bojte se ako vas ucjenjuju, ne mogu vam oduzeti pravo na glas.

PS. bonus /Ništa novo što narod ne zna, SDP antimuslimanska stranka, ali za neinformisane:/
http://saff.ba/skandalozno-asistent-na- ... muslimane/
http://saff.ba/zabrinjavajuci-govor-mrz ... slimanima/

Pa eto, neka se zna.
govna komuniticka. SDP nikada nece biti liderska stranka kod Bosnjaka.
Pa što to tebe briga kao Hrvata :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#339 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

Capsicum wrote: Nemojte biti djeca. IZ je usko povezana sa SDA. Moguće je da neki hodža nekad spomene Denisa, ali to je samo izuzetak od ustaljene prakse. SDA ima izuzetno stabilnu glasačku bazu. Pod lijevo - građanskom opcijom podrazumijevam sve one građane koji podržavaju jednakost svih građana BiH i jasno prepoznaju opasnost koju ovoj zemlji predstavljaju Čović i Dodik. Ništa više I ništa manje.
svi mi znamo za koga je vezana islamska zajednica, ali ja samo kažem da se on dobro prodao toj branši ljudi, jer poneki hodža kaže par pozitivnih riječi za njega. ne za stranku mu, već za njega lično.

i ključnu ulogu i mogao odigradi onaj stari lisac mirsad kukić. ako procjeni da denis može pobijediti džaferovića, a fahro ne, onda će kukić podržati denisa, jer trenutno je njemu bitno samo da što više šukne sdau.

čak mislim da denis ozbiljno računa na gore navedeni scenarij..

ps da nismo tamo na off topic.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#340 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

Leverage wrote:
General War wrote: ....jesmo pricali, i opet nikako da vidis da je masa lagumdzijica ostalo uz rumenka koji je njegov dzak...a i Lagumdzija ti je tu, sta god ti vjerovao, al hajd neces opet na sljedecim glasat za njih.
Ok.
je li ovo još jedan delegat koji vjeruje da je lagumdžija marginalac u sdpu? :lol: :lol:
General War

#341 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Ooop, ode nevazni, buranija Mirso na 41% :mrgreen:
Capsicum

#342 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

@malakh
Ma u suštini nismo, jer ova I tema o članu predsjedništva iz reda hrvatskog naroda bi trebale biti zajedno, jer se radi o istoj izbornoj jedinici gdje ljudi mogu birati jednog kandidata Bošnjaka ili Hrvata.

Ako uzmemo da je najviše što je lijeva - građanska opcija uspjela da osvoji na izborima, apsolutni rekord Željka Komšića od nekih 300k, a da je u međuvremenu došlo do cijepanja glasačkog tijela ljevice I gubitka povjerenja mnogih glasača u istu, sa velikim dozom sigurnost možemo zaključiti da je ta brojka sada nedostižna. Sve i da se nekim čudom desi da opet uspiju motivisati tih 300.000 glasača, u kojoj kombinaciji može lijevo-građanska opcija dobiti 2 člana predsjedništva? Za člana Predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda je po dosadašnjim rezultatima bilo dovoljno "cca 140.000 glasova. Kojom matematikom može Denis sa preostalih 160k pobijediti iz reda Bošnjaka kada je za to po dosadašnjim rezultatima bilo potrebno i preko 250 hiljada glasova. Denis bi trebao nekako namaknuti oko 100.000 glasova. I to sve u teoretski savršenom slučaju raspodjele glasova lijevo - građanske opcije. Znači de facto nemoguće.
Leverage

#343 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Moguće je jer za Komšića će glasati više od pola nacionalistički opredjeljenih glasač,a obzirom da Komšić, skupa sa Suljagićem i Bajrovićem, vodi ratnu predizbornu kampanju, nadmašio je i SDA.
Kikibombona

#344 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kikibombona »

Capsicum wrote:@malakh
Ma u suštini nismo, jer ova I tema o članu predsjedništva iz reda hrvatskog naroda bi trebale biti zajedno, jer se radi o istoj izbornoj jedinici gdje ljudi mogu birati jednog kandidata Bošnjaka ili Hrvata.

Ako uzmemo da je najviše što je lijeva - građanska opcija uspjela da osvoji na izborima, apsolutni rekord Željka Komšića od nekih 300k, a da je u međuvremenu došlo do cijepanja glasačkog tijela ljevice I gubitka povjerenja mnogih glasača u istu, sa velikim dozom sigurnost možemo zaključiti da je ta brojka sada nedostižna. Sve i da se nekim čudom desi da opet uspiju motivisati tih 300.000 glasača, u kojoj kombinaciji može lijevo-građanska opcija dobiti 2 člana predsjedništva? Za člana Predsjedništva iz reda Hrvatskog naroda je po dosadašnjim rezultatima bilo dovoljno "cca 140.000 glasova. Kojom matematikom može Denis sa preostalih 160k pobijediti iz reda Bošnjaka kada je za to po dosadašnjim rezultatima bilo potrebno i preko 250 hiljada glasova. Denis bi trebao nekako namaknuti oko 100.000 glasova. I to sve u teoretski savršenom slučaju raspodjele glasova lijevo - građanske opcije. Znači de facto nemoguće.
Denis Becirevic ima veoma male sanse.

On moze jedino zajebati Komsica. To je jedan od ciljeva njegove kandidature, da zajebe Komsica radi samovolje koju je pokazao. Zeljko ultimativno zeli biti jedini kandidat tzv. ljevice, ne zeli pregovarati oko toga. Zato je SDP nominovao Rumenka.

Tzv. ljevica se ni oko cega ne moze dogovoriti. Oni ce prije uci u koaliciju sa SDA nego postici bilo kakav dogovor. To se vec pokazalo u vise navrata. Da mogu zajedno ne bi se raspali.

Ako SDP, Zeljko i Reuf animiraju 250 000 biraca to bi moglo biti nedovoljno. Moze se desiti da oba kandidata budu podjednaka i da oba izgube.

Postoji realna mogucnost da radi mrznje na relaciji SDP vs Zeljko i Reuf u predsjednistvo zasjednu Covic i Radoncic.

Da je SDP-eu stalo do bilo cega, osim vlastitog rejtinga, povukli bi Rumenog koji ima male sanse za pobjedu a velike sanse da pogura Covica i Radoncica.
Capsicum

#345 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

Leverage wrote:Moguće je jer za Komšića će glasati više od pola nacionalistički opredjeljenih glasač,a obzirom da Komšić, skupa sa Suljagićem i Bajrovićem, vodi ratnu predizbornu kampanju, nadmašio je i SDA.
Najveća greška bi bila podcijeniti odanost SDA kaste. Istina da je glasačko tijelo koje glasa za Komšića raznoliko, međutim ono je takvo bilo i kad je Željko osvojio 300k glasova. To je neki teoretski maksimum, a ni on nije dovoljan da bi Denis i Željko zajedno ušli u Predsjedništvo. Za takvo nešto bi trebalo ukupno cca. 400.000 savršeno raspoređenih glasova između njih dvojice, što nije bilo realno kada smo imali puno snažniju i jedinstvenu ljevicu.

Trebate svi biti svjesni da od toga nažalost nema ništa. Prijeti opasnost da građanska opcija ostane bez ijednog člana Predsjedništva i što je još gore, da u u njega uđu Čović i Dodik. Poslije će biti kasno za kajanje.

Cijeli forum mi je svjedok da nije ni meni Komšić savršeni izbor i nisam ga štedio nikad, ali je u ovom trenutku najrealniji. Najbitnije je da mu niko ne može osporiti patriotizam i poštenje.
Leverage

#346 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Capsicum wrote:
Leverage wrote:Moguće je jer za Komšića će glasati više od pola nacionalistički opredjeljenih glasač,a obzirom da Komšić, skupa sa Suljagićem i Bajrovićem, vodi ratnu predizbornu kampanju, nadmašio je i SDA.
Najveća greška bi bila podcijeniti odanost SDA kaste. Istina da je glasačko tijelo koje glasa za Komšića raznoliko, međutim ono je takvo bilo i kad je Željko osvojio 300k glasova. To je neki teoretski maksimum, a ni on nije dovoljan da bi Denis i Željko zajedno ušli u Predsjedništvo. Za takvo nešto bi trebalo ukupno cca. 400.000 savršeno raspoređenih glasova između njih dvojice, što nije bilo realno kada smo imali puno snažniju i jedinstvenu ljevicu.

Trebate svi biti svjesni da od toga nažalost nema ništa. Prijeti opasnost da građanska opcija ostane bez ijednog člana Predsjedništva i što je još gore, da u u njega uđu Čović i Dodik. Poslije će biti kasno za kajanje.

Cijeli forum mi je svjedok da nije ni meni Komšić savršeni izbor i nisam ga štedio nikad, ali je u ovom trenutku najrealniji. Najbitnije je da mu niko ne može osporiti patriotizam i poštenje.
Nije tako.

Prije svega nije 300 hiljada nego 338 hiljada.

Kao drugo, Bećirović je takav kandidat koji bi da nema Komšića imao više glasova od tih 338 hiljada. Radi se o all-catch kandidatu omiljenom među glasačima. Pa pogledajte samo koliko glasova je osvajao u svojoj izbornoj jedinici. To je za državni Parlament Tuzlanski i Posavski kanton. Preko 45 hiljada glasova za njega lično. Ljudi ga vole i to je to. Džaferović ne može imati više od 160-170 hiljada glasova, a smatram da će biti ispod 150 hiljada. Kada je SDA doživjela izborni poraz 2010. godine Bakir Izetbegović dobio je 160 hiljada glasova, a sad je vrlo upitno koliko će građana iz Kukićeve frakcije uopšte glasati za Džaferovića. Radončić je bio na vrhu popularnosti prije 4 godine i njegov plafon bilo je 200 hiljada glasova. Sad ne može očekivati toliko, tim prije jer se nudi ozbiljan anti SDA kandidat - Bećirović. A Radončić je tada uz Suljagića povukao najviše anti-SDA glasova.

Možeš očekivati Komšića na nivou od 150 hiljada glasova, a Bećirevića na oko 250 hiljada. I to će biti dovoljno da obojica prođu.
goodwilly

#347 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by goodwilly »

Leverage wrote:
Capsicum wrote:

Nije tako.

Prije svega nije 300 hiljada nego 338 hiljada.

Kao drugo, Bećirović je takav kandidat koji bi da nema Komšića imao više glasova od tih 338 hiljada. Radi se o all-catch kandidatu omiljenom među glasačima. Pa pogledajte samo koliko glasova je osvajao u svojoj izbornoj jedinici. To je za državni Parlament Tuzlanski i Posavski kanton. Preko 45 hiljada glasova za njega lično. Ljudi ga vole i to je to. Džaferović ne može imati više od 160-170 hiljada glasova, a smatram da će biti ispod 150 hiljada. Kada je SDA doživjela izborni poraz 2010. godine Bakir Izetbegović dobio je 160 hiljada glasova, a sad je vrlo upitno koliko će građana iz Kukićeve frakcije uopšte glasati za Džaferovića. Radončić je bio na vrhu popularnosti prije 4 godine i njegov plafon bilo je 200 hiljada glasova. Sad ne može očekivati toliko, tim prije jer se nudi ozbiljan anti SDA kandidat - Bećirović. A Radončić je tada uz Suljagića povukao najviše anti-SDA glasova.

Možeš očekivati Komšića na nivou od 150 hiljada glasova, a Bećirevića na oko 250 hiljada. I to će biti dovoljno da obojica prođu.
Denis Bećirović je već skoro dvije decenije na budžetskim apanažama! Niko ne zna da je dao neki doprinos razvoju BiH, ali su poznate njegove propale akcije i blamiranja oko granice sa Crnom Gorom i drugim pokušajima rješavanja “kosmičkih problema“. Poznata su i
njegova astronomska primanja.
Ima dobar link iznad na ovoj stranici o SDP i njihovom poražavajućem stavu prema muslimanima. Kako će oni onda voditi i predstavljati bošnjački narod.
Bećirović nema šanse za pobjedu, i najbolje bi bilo da povuče kandidaturu u korist države, džaba će pokupiti Komšićeve glasače.
Ja_Ja

#349 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Ja_Ja »

Snaga Becirovica a ni SDP-a nije tog kova da oni povuku te glasove. SDP nije niti sekundu bolja partija nego sto je bila prije 4 godine. Nista novo ne nude. Opet vam se citava mantra svodi na to da je Becirovic manje zlo od Dzaferovica i Scepe. Bice veoma interesantno 8-9 Oktobra kada budemo pisali o rezultatima. Mozda, i samo MOZDA tada SDP-ovci shvate da je stranci neophodna duboka reforma i da mazanje ociju od prije par godina postavljanjem Lagumdzijinih poltrona i predstavljajuci ih reformatorima (iako su bili ogrezli o kriminal) ne prolazi. Pa bolan narod vam reko sikter i umjesto da se reorganizujete i reformisete vi se ucahurili i ubudjavili i to nudite kao svjez produkt na sceni..Ma bjazi ba..Becirovic ce biti pometen na izborima bas kao i SDP, zapamti ovo sto pisem.
Leverage

#350 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Vidjećemo sedmog naveče ko je u pravu a ko nije.
Locked