kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post Reply
Nekako s proljeća

#351 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Nekako s proljeća »

Ja bih glasao i za nekog ko nije Bošnjak, ukoliko je dobar za bosanskohercegovačko društvo.Za sada se osjećam pomalo hendikepiran, u čekanju da do izražaja dođe neko takav.Dakle, ustavne promjene prije svega...

Od svih navedenik ''kandidata'' u anketi, po nekim mojim mjerilima je Sefer autentična ličnost za takvu poziciju.Eh sad', druga je priča što je to tako...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#352 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

Mizanfil wrote: У потпуности се слажем :thumbup:

Он је предводник тзв. реалне политике за БиХ, то је оно што треба нашој земљи и то је оно што од нас захтјева Еу јер побогу досадили смо и Богу и људима више с нашим недоговарањем док за то вријеме наше комшије одлазе далеко испред нас.

Људи, Хрватска за двије године улази у ЕУ с ХДЗ-ом на челу и захваљујући ХДЗ-овој власти. Исти такав мотор у БиХ може бити само СДА јер су народњачке опције свуда у Европи показале одлучност какву љевичари нису никад имали, имамо сада резултат да више од половине земаља у ЕУ имају на власти народњаке и сваким новим изборима по једна земља постаје десничарска. Деснциу овдје не треба схватати у негативном контексту као што је то уобичајено у нашем поимању деснице.

Тихић на домаћој сцени репрезентује ту храброст сваким даном, док су друге странке паралисане подилажењем масама без визије и лидерског става.
a inače, gro našeg naroda zna razliku između "ljevice" i "desnice" :lol:
Chmoljo

#353 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

Mizanfil wrote:
Овдје се обраћам форумашима а не видим како ће овај пост видјети шире народне масе :D :D :D

Кад се будем обраћао њима наћи ћу адекватан начин да то изразим, нпр.: "немојте гласати за оне комуњаре, гласајте за једину истинску бошњачку странку". То би било пријевод онога што сам написао у посту на језик ширих народних маса. Шалим се, наравно ;-)

Мислим, ипак, да се доста форумаша разумије у ове опције, бар се надам
bilo bi idealno kada bi se šalio... pita me čovjek neki dan: "Hoće li nestati Islama ako pobijedi Lagumdžija?" :lol:
exliberal

#354 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by exliberal »

Chmoljo wrote:
Mizanfil wrote:
Овдје се обраћам форумашима а не видим како ће овај пост видјети шире народне масе :D :D :D

Кад се будем обраћао њима наћи ћу адекватан начин да то изразим, нпр.: "немојте гласати за оне комуњаре, гласајте за једину истинску бошњачку странку". То би било пријевод онога што сам написао у посту на језик ширих народних маса. Шалим се, наравно ;-)

Мислим, ипак, да се доста форумаша разумије у ове опције, бар се надам
bilo bi idealno kada bi se šalio... pita me čovjek neki dan: "Hoće li nestati Islama ako pobijedi Lagumdžija?" :lol:
Priznaj da vam je to skrivena agenda....vi crveni....uh :D :D
exliberal

#355 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by exliberal »

Mizanfil wrote:
exliberal wrote:Priznaj da vam je to skrivena agenda....vi crveni....uh
Мислим да је црвенима скривена агенда заправо исламизација...посебно то мислм откако видим да је Липовача у успону и мога би, уз Божију помоћ :D , доћи на мјесто вјечитог Лагумџија кад овај одлучи да се повуче.

За оне који не знају Липовача је велики муслиман и велики вакиф (добротвор) Исламске заједнице народним парама :D

А мислим да би могао добити и Реисову подршку с обзиром колико овај воли пара :lol: :lol: :lol: А ове године реис подржава Радончића а познато је да Реис сваке изборе мијења свог фаворита па стога очекујем да на сљедећим, акобогда, побиједи Липовача уз Реисову помоћ, машалах :thumbup:
ja sam cmolju zajebavao vezano za nase prijasnje rasprave.....sto se palis :? :?
Chmoljo

#356 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

Mizanfil wrote:
Мислим да је црвенима скривена агенда заправо исламизација...посебно то мислм откако видим да је Липовача у успону и мога би, уз Божију помоћ :D , доћи на мјесто вјечитог Лагумџија кад овај одлучи да се повуче.

За оне који не знају Липовача је велики муслиман и велики вакиф (добротвор) Исламске заједнице народним парама :D

А мислим да би могао добити и Реисову подршку с обзиром колико овај воли пара :lol: :lol: :lol: А ове године реис подржава Радончића а познато је да Реис сваке изборе мијења свог фаворита па стога очекујем да на сљедећим, акобогда, побиједи Липовача уз Реисову помоћ, машалах :thumbup:
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
aMeR_BH

#357 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by aMeR_BH »

Od ponudjenih bih glasao za Harisa. Ali, moj glas ce u stvarnosti ici za drugog kandidata koji nije iz bosnjackog reda
Buzdovan

#358 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Buzdovan »

Najsmješniji su ovi "umjereni" nebošnjaci koji daju podršku klempuhom :lol: :lol:
Bloger

#359 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Bloger »

Buzdovan wrote:Najsmješniji su ovi "umjereni" nebošnjaci koji daju podršku klempuhom :lol: :lol:

Suljo je najbolji kandidat za većinu Srba i većinu Hrvata. To je njegova najveća prednost nad ostalim kandidatima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Ali, njegov problem je u tome što će glasati Bošnjaci...
Better Man

#360 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Better Man »

Ni jedan od predloženih kandidata ne zaslužuje da se uzme u opciju, a kamoli da se glasa za njega. Sreća pa je željko Komšić opet kandidat, inaće ne bih imao za koga da glasam kao člana predsjedništva.
Nekako s proljeća

#361 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Nekako s proljeća »

Bravo kralju, to je ta kvaka.Kao i u anketi, tako i na listama će se nalaziti samo ''dio'' mogućih kandidata. Svi mi znamo bar nekoliko osoba kojima bi rado dali svoj glas za tu funkciju .Ali njih nema na listama...

Mada je i do nas, jer je svakom zagarantovano pravo da bira i da bude biran. Zasto ne bih mogli glasati za tebe ili bilo koga od npr. članova sajta. Valjda što smo prihvatili pasivnu ulogu glasača umjesto izbornika.

Do nas je kralju u svakom slučaju...
Zana.

#362 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Zana. »

Better Man wrote:Ni jedan od predloženih kandidata ne zaslužuje da se uzme u opciju, a kamoli da se glasa za njega. Sreća pa je željko Komšić opet kandidat, inaće ne bih imao za koga da glasam kao člana predsjedništva.
Bošnjačkog člana, ne miješaj kruške i jabuke ...
A šta fali Bakiru?
L@BuD

#364 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by L@BuD »

Iako nisam bio ljubitelj Alije glasaću za Bakira.Prvo što mi djeluje sposoban drugo što je najveći konkurent osobi koja nas je unazadila Harisu.
leffe

#365 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by leffe »

L@BuD wrote:Iako nisam bio ljubitelj Alije glasaću za Bakira.Prvo što mi djeluje sposoban drugo što je najveći konkurent osobi koja nas je unazadila Harisu.
Al' ce zato Bakir da nas unaprijedi...
L@BuD

#366 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by L@BuD »

leffe wrote:
L@BuD wrote:Iako nisam bio ljubitelj Alije glasaću za Bakira.Prvo što mi djeluje sposoban drugo što je najveći konkurent osobi koja nas je unazadila Harisu.
Bolji je sigurno od onog bacača bombi prevaranta.Volio bi da su Genjca stavili njemu bi dao glas sa zadovoljstvom zato što znam sigurno da se radi o odličnom čovjeku.
leffe

#367 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by leffe »

L@BuD wrote:
leffe wrote:
Bolji je sigurno od onog bacača bombi prevaranta.Volio bi da su Genjca stavili njemu bi dao glas sa zadovoljstvom zato što znam sigurno da se radi o odličnom čovjeku.
Radi se o dva razlicita lika, od kojih mi ni jedan nije nimalo drag. Sa Bakirom sigurno nece biti bolje, opasan je to covjek, bez skrupula. A njegova vizija Bosne, koliko sam ja mogao da ga "provalim" je jako drugacija od moje.
A Genjac je pokazao kakav je, ustupio je svoje mjesto Sinu (da mu se ne bi zamjerilo), bezbeli.
iz dna duše

#368 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by iz dna duše »

Sjetim se Bakira i odmah se sjetim njegovog prijatelja Šaje i njegovih prijetnji policijskom službeniku...
Čovjek koji prijateljuje sa takvom osobom ne treba da bude predsjednik države. Osim toga, čitala sam izjavu Bakirovu povodom onih snimaka, kaže, parafraziram: "ma on (Šaja) zna ponekada ružno reagovati...", u smislu nije on loš čovjek...
vemus

#369 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by vemus »

Zana. wrote:
Better Man wrote:Ni jedan od predloženih kandidata ne zaslužuje da se uzme u opciju, a kamoli da se glasa za njega. Sreća pa je željko Komšić opet kandidat, inaće ne bih imao za koga da glasam kao člana predsjedništva.
A šta fali Bakiru?
Fali sto nije bio UDBAS, komunista i sto mu je tata u zatvoru lezao da bi ljudi mogli reci da su muslimani....
GOLFER

#370 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by GOLFER »

Kontam i razmisljam i zaista su ovi izbori oni koji me stavljaju na 'muku' inace sam glasac SDA sto naravno ne znaci da nisam svjestan kakvih sumnjivih likova tamo ima, ali znam i da ima pravo dobrih ljudi i eto oslanjam se na njih. Ova sva prica oko Tihica ima uticaja na mene i zaista njemu ne zelim davati svoj glas, covjeka jednostavno ne vidim kao lidera bilo cega, jednostavno on BAS nije za vodje (a nisu ni ostali oli on eto ono BAS nije) a pri tome RADONCICEVA stranka mi se nimalo ne svdja (tako da on otpada odmah) i preostaje mi Komsic ili Haris.

O Komsicu mislim sve najbolje i bilo bi mi drago da opet dobije mandat ali po svemu sdeci moj glas ce ici Harisu.Covjek ima 1001 manu ali najbolje je sto se nudi djaba... Vjerovatno ce vecina Bosnjaka ovako i glasati... A sto se tice ostalog moji glasovi ce ici Ljudima, pojedincima, prije svega onima iz SDA... Uglavnom nije lahko sada na ovim izborima odlcit kome dati glasove
Chmoljo

#371 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

vemus wrote:
Zana. wrote:
A šta fali Bakiru?
Fali sto nije bio UDBAS, komunista i sto mu je tata u zatvoru lezao da bi ljudi mogli reci da su muslimani....
:lol: moja nana rahmetli hidžab nosila... :oops: da je nisu zamijenili sa nekom sektom mrski komunisti? :lol:

i da, za to pravo se ranije izborio mrski komuistički kadar: Bijedić i Pozderac...
ultima_palabra

#372 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by ultima_palabra »

GOLFER wrote:Covjek ima 1001 manu ali najbolje je sto se nudi djaba...
:? :?:
JThomas

#373 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by JThomas »

nema džabe ni u stare babe... :D
vemus

#374 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by vemus »

Chmoljo wrote:
vemus wrote:
Zana wrote:
A šta fali Bakiru?
:lol: moja nana rahmetli hidžab nosila... :oops: da je nisu zamijenili sa nekom sektom mrski komunisti? :lol:

i da, za to pravo se ranije izborio mrski komuistički kadar: Bijedić i Pozderac...
Moj dedo se nije mogao izjasniti kao musliman, nego kao Hrvat pa ti vidi..
ultima_palabra

#375 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:nema džabe ni u stare babe... :D
Pa on nas kara sve ove godine, šta još treba i da nam naplati :lol:
Post Reply