kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post Reply
zavrzlama

#151 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by zavrzlama »

Blago nama wrote:
Zana. wrote:Evo, Haris je dokazao da je i on poželjan kandidat za predsjednika.
Ide u BG 25-og maja? Da slavi ono zbog čega cijela Tuzla i cijeli svijet plače...
Nemam riječi...

Pa dobro, on samo zeli pored Istambulske kapitulacije da potpise i Beogradsku. Valjda da bude siguran da je kapitulacija potpuna.

Pametan je nam sta. Svaka mu cas na ovakvoj gluposti.
ne bih se bas slozio u vezi kapitulacije...

da je neko velikosrbima rekao 1992-e,da ce srbija 2010-e pozivati Harisa Silajdzica u zvanicnu posjetu u srbiju kao predsjedavajuceg predsjednistva BIH,vjerovatno bi neko rekao ovo je kapitulacija ideje velike srbije...sad 2010-e se ta kapitulacija velike srbije bas potvrdjuje :wink: ...da iza Harisa i BIH ne stoji Turska,Arapska Liga i Americki nacionalni interes,nebi Tadic ni pozivao istog ,nego bi pozivao Dodika da usklade podjelu BIH..ovako samo sabur i sve lijeze na rudu :wink:
kiky

#152 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by kiky »

nevidim ništa loše ni u istamulu ni u beogradu ...
čak je sramota da do sada nije otišao u beograd ...
mora se ponašat kao predsjednik samo što je to "shvatio" tek pred izbore ...
idi harize i povedi i jurišića sa sobom ...
:D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#153 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

zavrzlama wrote:
Blago nama wrote:
Ide u BG 25-og maja? Da slavi ono zbog čega cijela Tuzla i cijeli svijet plače...
Nemam riječi...

Pa dobro, on samo zeli pored Istambulske kapitulacije da potpise i Beogradsku. Valjda da bude siguran da je kapitulacija potpuna.

ne bih se bas slozio u vezi kapitulacije...

da je neko velikosrbima rekao 1992-e,da ce srbija 2010-e pozivati Harisa Silajdzica u zvanicnu posjetu u srbiju kao predsjedavajuceg predsjednistva BIH,vjerovatno bi neko rekao ovo je kapitulacija ideje velike srbije...sad 2010-e se ta kapitulacija velike srbije bas potvrdjuje :wink: ...da iza Harisa i BIH ne stoji Turska,Arapska Liga i Americki nacionalni interes,nebi Tadic ni pozivao istog ,nego bi pozivao Dodika da usklade podjelu BIH..ovako samo sabur i sve lijeze na rudu :wink:
:thumbup:

Upravo tako, zavrzlama.

Izgleda da mnogi ne mogu da prepoznaju da je Haris trenutno najjaci politicki duznosnik u BiH, sa cijim ciljevima se manje- vise poklapaju i americki interesi, kao i interesi ostalih koje si naveo. Tadicu je vjerovatno to i receno, tako da i on, ako zeli priblizavanje Srbije zapadu i gradi mir na Balkanu, mora da razgovara sa tim duznosnicima.
:bih:
ljepotica2

#154 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by ljepotica2 »

Od ponuđenih odgovora jedino Sefer Halilović ima realne šanse za pobijedu! Svi ostali su imali priliku da se pokažu i nisu je iskoristili nizašta dobro,naravno, osim Radončića koji je novi(a ko bi pametan njega glasao?), nećemo ga valjda odmah za člana Predsjedništva! Sretno svima! :bih:
Ovo za Harisa je zaista smiješno1 Pa zar taj čovijek nema obraza?
hercegovac_pravi

#155 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by hercegovac_pravi »

Blago nama wrote:
Nemam riječi...

Možeš li nas prosvijetliti o kakvoj kapitulaciji se radi? Da li mi govorimo o istoj Istanbulskoj deklaraciji ili postoji još neka u koju nismo upućeni? Hvala unaprijed.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#156 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

navratio.malo wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: Izgleda da mnogi ne mogu da prepoznaju da je Haris trenutno najjaci politicki duznosnik u BiH...
Ne znam na osnovu čega izvodiš ovakav zaključak. Najmanje tri političara u BiH su trenutno jača od Silajdžića. Silajžićeva politička snaga je pogotovo manja s aspekta da se približavaju izbori, a nisam baš siguran da će ih Haris ponovo dobiti. Ustvari, siguran sam 100% da ih neće dobiti.

Pa daj imena te trojice, ziv mi bio, ali pazi-njihovi ciljevi da se poklapaju sa ineresima navedenih grupa i da trenutno obnasaju funkcije na istoj ili pribliznoj razini od Haretove. 8-)
Ima Bosne_Bice Bosne

#157 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Jos cekam odgovor. 8-)
KENJAC

#158 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by KENJAC »

Pa ljudi dokle ce te peglat sa istih par imena ? Cetrnaest godina prodje od kraja rata a mi ni koraka naprijed, a vi trla baba dlan.... Hare, Komso, Tihi... kako samo intimno zvuci ko da vam u kuci kafu piju... Ja ima i ona "sto cemo mi mijenjat kad ce oni opet Dodika" pa tako dok glad ne zavlada.
Ja, i jos nesto, vidim da je Komsic jedan od najpopularnijih politicara. Pa osim da nije nacionalista sto mu je kod mene ogromni plus, zna li mi ko rec sta konkretno uradi on! Osim sto je onu trudnicu odveo u porodiliste! I na tome mu svaka cast, jer mnogi bi prosli. Nesto kontam i ja sam 89' nekog momka sto mu je pozlilo na ulici odvezo u bolnicu i doktori mi rekli da mi treba zahvalit sto je ziv osto!!!! Srcani udar! A nisam ni nacionalista, dokazano kad je trebalo! Pa eto poslije tolikih medjeda, i volova da probamo sa Kenjcom na vrhu drzave!
Ima Bosne_Bice Bosne

#159 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

navratio.malo wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
navratio.malo wrote: Pa daj imena te trojice, ziv mi bio, ali pazi-njihovi ciljevi da se poklapaju sa ineresima navedenih grupa i da trenutno obnasaju funkcije na istoj ili pribliznoj razini od Haretove. 8-)
Lično mislim da su trenutno i Dodik i Tihić i Lagumdžija uticajni političari u BiH od Silajdžića, ako želiš, mogu ti i elaborirati.

E sad, druga stvar je ovo 'ali pazi' :)

Prvo, koje su to 'interesne grupe' i šta je njihov interes. Misliš da je MZ jedinstvena oko BiH? Ja ne mislim.

Drugo, funkcije iste ili priblizne razine bi isključilo navedenu trojicu, i tu si onda možda u pravu. Ali, ako gledaš istu razinu, onda su to samo još Radmanović i Komšić. Međutim, do oktobra je još samo pet mjeseci, a ja lično mislim da su Komšićeve šanse da ponovi mandat znatno veće od Silajdžićevih, pa je i to diskutabilno.

Pozz

Hehehe...tekma je trenutno u toku... :)

Mozda bi neko sa rezervne klupe mogao i bolje od Hareta....ali nema se pravo na izmjene....do oktobra.

Zato sam i rekao da je trenutno Hare najjaci i u pravu sam. :)

Interesne grupe je zavrzlama vec naveo, a manje-vise znaju se i njihovi interesi. :)

pozzz
Ima Bosne_Bice Bosne

#160 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

PS. Prema ovoj anketi gore, izgleda da ce Tihi jos dugo sjediti na klupi za rezerve. :D
MuaDib

#161 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by MuaDib »

ljepotica2 wrote:Od ponuđenih odgovora jedino Sefer Halilović ima realne šanse za pobijedu! Svi ostali su imali priliku da se pokažu i nisu je iskoristili nizašta dobro,naravno, osim Radončića koji je novi(a ko bi pametan njega glasao?), nećemo ga valjda odmah za člana Predsjedništva! Sretno svima! :bih:
Slažem se sa tobom. Jedino Sefer Halilović može dostojno predstavljati Bošnjake i sve bh patriote.

A ovo ostalo Bože sačuvaj, sve glumi velike muslimane i nismo vidjeli baš neko zalaganje za interes naroda koji treba da predstavljaju. Haris Silajdžić jezikom ruši RS, kako u historiji ne bi ostalo da je on tražio njenu legalizaciju još 1994. godine, što je i dovelo do njegnog priznanja u Dayton-u. Sulejman Tihić kao dodikov potrčkalo i čovjek koji se pokazao na funkciji člana predsjedništva, tako da su se svi bailisali kako nas predstavlja po svijetu. Bakir Izetbegović reisov miljenik, zbog rascjepa u SDA nema jaču podršku, a kao nezavisni kandidat je politički mrtav za poziciju člana predsjedništva. Halid Genjac koji je potencijalno kandidat SDA gluho bilo, nesposobnost tog čovjeka je već dokazana u Parlamentu. I Fahrudin Radončić posljednja reisova uzdanica, čovjek koji koketira sa etnocentričnim bošnjaštvom i entitetizacijom BiH, sa sumnjivo stećenim kapitalom, i pored svih očekivanja nije privukao veću pažnju. I da ne zaboravim još jednog kandidata Mirnesa Ajanovića, koji je već počeo da pljuje po svima. Nažalost SDP ne želi ponuditi kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva iz praktičnih razloga, jer je popularnost Željka Komšića znak za sugurno mjesto u Predsjedništvu.
Bitte_Halt_ja_ja

#162 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Suti i trpi wrote:
za Bosnu! wrote:Hajd ne hilajte matere vam. Haris je u biznisu odavno ! I ko je naparavio kontakt s Turskom i Amerikom nego on, da se vas pitalo ko zna gdje bismo bili ! :bih:
Da, da, biznis cvjeta :D . Kako kod nas ide proces tranzicije, blagostanje necemo vidjet za jos 200 godina. Ja ne vidim veliku razliku izmedju 96' i danasnjeg vremena. 15 godina od rata, a mi se jos uvijek valjamo u blatu. Plate su 96' bile priblizne ovim danasnjim. Firme masovno propadaju, a ne otvaraju se nove. Dizemo kredite i zaduzujemo nasu djecu. Bas je dobar biznismen taj Silajdzic. Njemacka je nakon drugog svjetskog rata bila potpuno devastirana, a vec za 20 je postala najjaca ekonomija u Evropi. Sta je sa nama? Kako kod nas napreduje oporavak? Bas je dobar biznismen taj Silajdzic.

Glas za Silajdzica = glas za Dodika. Glas za Dodika = glas za Silajdzica. Hocemo se ikada izvuc iz ovog zacaranog kruga?
ti kao da jos zivis u 2006-oj. Dodo je iscuclao Hareta. Sad se cucla sa Fahrom.
Bitte_Halt_ja_ja

#163 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

inhibitor wrote:Izabrati Sefera je bash sjajna poruka RS-u, zelimo zajednicku drzavu, al biramo za predsjednika onog protiv kog ste ratovali. :-)

On je komandovao vojskom al irat su vodili gusteri u foteljama
Ima Bosne_Bice Bosne

#164 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

MuaDib wrote:
ljepotica2 wrote:Od ponuđenih odgovora jedino Sefer Halilović ima realne šanse za pobijedu! Svi ostali su imali priliku da se pokažu i nisu je iskoristili nizašta dobro,naravno, osim Radončića koji je novi(a ko bi pametan njega glasao?), nećemo ga valjda odmah za člana Predsjedništva! Sretno svima! :bih:
Slažem se sa tobom. Jedino Sefer Halilović može dostojno predstavljati Bošnjake i sve bh patriote.

A ovo ostalo Bože sačuvaj, sve glumi velike muslimane i nismo vidjeli baš neko zalaganje za interes naroda koji treba da predstavljaju. Haris Silajdžić jezikom ruši RS, kako u historiji ne bi ostalo da je on tražio njenu legalizaciju još 1994. godine, što je i dovelo do njegnog priznanja u Dayton-u. Sulejman Tihić kao dodikov potrčkalo i čovjek koji se pokazao na funkciji člana predsjedništva, tako da su se svi bailisali kako nas predstavlja po svijetu. Bakir Izetbegović reisov miljenik, zbog rascjepa u SDA nema jaču podršku, a kao nezavisni kandidat je politički mrtav za poziciju člana predsjedništva. Halid Genjac koji je potencijalno kandidat SDA gluho bilo, nesposobnost tog čovjeka je već dokazana u Parlamentu. I Fahrudin Radončić posljednja reisova uzdanica, čovjek koji koketira sa etnocentričnim bošnjaštvom i entitetizacijom BiH, sa sumnjivo stećenim kapitalom, i pored svih očekivanja nije privukao veću pažnju. I da ne zaboravim još jednog kandidata Mirnesa Ajanovića, koji je već počeo da pljuje po svima. Nažalost SDP ne želi ponuditi kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva iz praktičnih razloga, jer je popularnost Željka Komšića znak za sugurno mjesto u Predsjedništvu.
A gdje to pise da je trazio? :-) Navedi izvor.
Ja koliko znam, potpisao je sto je nametnuto, mada mu zamjeram sto je to ucinio. Mogao je kao i Zubak da odbije da potpise. ;-)
jeza u ledja

#165 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by jeza u ledja »

Licno smatram da bi SDA sa nekim kandidatom tipa (sto neko spomenu) Gavrankapetanovica glat uzela ovaj izbor.

Takodje smatram da bi SDPov bosnjacki kandidat jos lakse uzeo izbore, ali se to nece desiti.

Ovako, Silajdzic i Tihic su tu negdje. Halilovicu i Radoncicu ne dajem puno sanse.

No, sve je moguce.

Jos mi je palo na pamet da ako Sefer bude kandidat da ce to negativno uticati na Komsiceve glasove.
kokakolas

#166 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by kokakolas »

KENJAC wrote:Pa ljudi dokle ce te peglat sa istih par imena ? Cetrnaest godina prodje od kraja rata a mi ni koraka naprijed, a vi trla baba dlan.... Hare, Komso, Tihi... kako samo intimno zvuci ko da vam u kuci kafu piju... Ja ima i ona "sto cemo mi mijenjat kad ce oni opet Dodika" pa tako dok glad ne zavlada.
Ja, i jos nesto, vidim da je Komsic jedan od najpopularnijih politicara. Pa osim da nije nacionalista sto mu je kod mene ogromni plus, zna li mi ko rec sta konkretno uradi on! Osim sto je onu trudnicu odveo u porodiliste! I na tome mu svaka cast, jer mnogi bi prosli. Nesto kontam i ja sam 89' nekog momka sto mu je pozlilo na ulici odvezo u bolnicu i doktori mi rekli da mi treba zahvalit sto je ziv osto!!!! Srcani udar! A nisam ni nacionalista, dokazano kad je trebalo! Pa eto poslije tolikih medjeda, i volova da probamo sa Kenjcom na vrhu drzave!
Kako te nije stid i sramota?

Govoriš o zlatnom ljiljanu koji je doživotno zadužio ovu državu i njene gradjane. Čovjek koji sa svojom karizmom, vokabularom i kapacitetom predstavlja ovu zemlju u najboljem mogučem svjetlu. Washingtonski diplomant prava, koji je svoju majku izgubio u ovoj prokletoj zemlji na balkanu i koji još uvijek ne gubi nadu u nju!

Zato USTANI mališane kad spominješ njegovo ime!
theTruePath

#167 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by theTruePath »

jeza u ledja wrote:Licno smatram da bi SDA sa nekim kandidatom tipa (sto neko spomenu) Gavrankapetanovica glat uzela ovaj izbor.

Takodje smatram da bi SDPov bosnjacki kandidat jos lakse uzeo izbore, ali se to nece desiti.

Ovako, Silajdzic i Tihic su tu negdje. Halilovicu i Radoncicu ne dajem puno sanse.

No, sve je moguce.

Jos mi je palo na pamet da ako Sefer bude kandidat da ce to negativno uticati na Komsiceve glasove.
Nisam znao da Sefera simpatise i ta populacija :-) nebih rekao,,isto tako nebih rekao da ce tihic i silajdzic dobiti priblizno glasova
theTruePath

#168 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by theTruePath »

MuaDib wrote:

Pa i Sefer je vjernik..cak je bio jedini koji je javno osudio napade na reisa..opet ga reis nesto ne spominje nesto cesto
Mjesanac

#169 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Mjesanac »

Pade mi mrak na oci kad sam vidio imena.
jeza u ledja

#170 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by jeza u ledja »

theTruePath wrote: Nisam znao da Sefera simpatise i ta populacija :-) nebih rekao,,isto tako nebih rekao da ce tihic i silajdzic dobiti priblizno glasova
Koja populacija?
Mislis populacija koja glasa za prave i neukaljane ratne heroje? Populacija koja se osipa na pomen SDA+SBiH?
Ne mislis valjda da za Komsica glasaju vecinom Hrvati?

Po onim anketama koje se sprovode Silajdzic i Tihic su trenutno tu negdje. S obzirom da je popularnost SBiH strahovito opala (u odnosu na 2006-u) za pretpostaviti je da je s njom opala i popualtnost Silajdzica. S druge strane Tihic nije popularan koliko i stranka mu, pa su tako, tu negdje jedan i drugi.
Mada, opet kazem, ako SDA izbaci nekog malo ljepseg :-? kandidata i mislim da ce ovaj lako uzeti Harisa.
ibizza

#171 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by ibizza »

jeza u ledja wrote:
theTruePath wrote: Nisam znao da Sefera simpatise i ta populacija :-) nebih rekao,,isto tako nebih rekao da ce tihic i silajdzic dobiti priblizno glasova
Koja populacija?
Mislis populacija koja glasa za prave i neukaljane ratne heroje? Populacija koja se osipa na pomen SDA+SBiH?

Po onim anketama koje se sprovode Silajdzic i Tihic su trenutno tu negdje. S obzirom da je popularnost SBiH strahovito opala (u odnosu na 2006-u) za pretpostaviti je da je s njom opala i popualtnost Silajdzica. S druge strane Tihic nije popularan koliko i stranka mu, pa su tako, tu negdje jedan i drugi.
Mada, opet kazem, ako SDA izbaci nekog malo ljepseg :-? kandidata i mislim da ce ovaj lako uzeti Harisa.
Harisa ne moze ni jedan dobiti...Koliko god su mediji od Harisa pravili najveceg neprijatelja za Bosnjake i BiH,ipak narod je svjestan da trenutno nema boljeg(Bakir,Faris,Fahro,sve je to slabo)...
theTruePath

#172 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by theTruePath »

jeza u ledja wrote:
Koja populacija?

liberalni ljevicari glasaju vecinom za sdp i komsica,sefer je tradicionalan i ima tipicni muslimanski background
vrhbosna

#173 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by vrhbosna »

bermiin wrote:
jeza u ledja wrote:
Koja populacija?

Harisa ne moze ni jedan dobiti...Koliko god su mediji od Harisa pravili najveceg neprijatelja za Bosnjake i BiH,ipak narod je svjestan da trenutno nema boljeg(Bakir,Faris,Fahro,sve je to slabo)...
Ma Hare je zicer na ovim izborima.Ako bude na ponudi 1 ko džamija 8-)
jeza u ledja

#174 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by jeza u ledja »

theTruePath wrote: liberalni ljevicari glasaju vecinom za sdp i komsica,sefer je tradicionalan i ima tipicni muslimanski background
Hmm.
Ja mislim da je bar 10% glasova Komsic dobio od bosnjackih glasova zbog njegovog ratnog bekgraunda, slicnog kakav ima i Sefer. Mislim da je jos 10% glasova dobio od "malo SDA-malo SDP" glasaca, koji daleko od toga da su "liberalni ljevicari", koji kad daju glas protiv SDA to je vise iz protesta, na slican nacin na koji bi BPS dobio glasove. Tih 10-20% manje glasova bi imalo ogromnu vrijednost u tijesnoj trci sa HDZovim kandidatom.
felipe kajetano

#175 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by felipe kajetano »

jeza u ledja wrote:[
Druze pa zar ima neko ko to misli :?
Post Reply