Kampovanje na Jadranu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Nera_22

#1 Kampovanje na Jadranu

Post by Nera_22 »

Zanima me zna li iko od vas neki dobar kamp na Jadranu, a da uz to nije puno skup. zanima me kampiranje u satoru, a ne prikolici. Minimum je da mi daju struju, da imam tus i wc, naravno. Hvala :D
melb26sa

#2 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by melb26sa »

Mi smo prije rata isli u Zaostrog ili kamp na Peljescu (kraj onog vojnog kampa Perna). Bilo je i struje i vode i tusevi ok. Ne znam kako je sada. Evo par linkova sto sam nasla:

http://www.nevio-camping.com/en/

http://www.croatia-travel-guide.com/en/ ... rna_Orebic
vratnik

#3 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by vratnik »

Ima tema na podforumu ekologija. Tamo je par ljudi postavilo i slike.
clav

#4 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by clav »

Zavisi sve sta hoces. Meni je kamp Uvala Borova oko kilometar juzno od Zaostroga zakon. Nema diskoteka i nocnog provoda, ali Gradac nije daleko ako je to glavno. Bilo je ranije jeftino, a trebas nazvati da provjeris.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#5 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by Pera Trta »

Nera_22 wrote:Zanima me zna li iko od vas neki dobar kamp na Jadranu, a da uz to nije puno skup. zanima me kampiranje u satoru, a ne prikolici. Minimum je da mi daju struju, da imam tus i wc, naravno. Hvala :D
U kampu u Baškom Polju imaš sve to što ti treba. Kamp je dosta prostran, higijena tuša i wc-a je zaista na zavidnom nivou. Imaš struju, imaš gdje kuhati, prati suđe i sl. Gosti su većinom stranci, Česi i Poljaci prije svih, Bosanci su zaista rijetki. Pokoji Hrvat i to je to.
Jedina mana mu je što je nekih 500 m od plaže i što u povratku ideš uzbrdo.
osa

#6 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by osa »

ako želiš vrhunski kamp, onda u istru.
alica.k

#7 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by alica.k »

wc i tush uglavnom svaki kamp i ima, struju manje vise isto svaki kamp. naravno struju moras dodatno platiti.
konrad

#8 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by konrad »

Nekad je Korcula imala odlican kamp, isparcelisan, imas svoje mjesto fino rezervisano. Hladovine dosta, plaza odmah tu.
Samo sto sam ja zavrsio sa tim.
zijancer

#9 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by zijancer »

zar kampovanje ne podrazumijeva bijeg od civilizacije..pa bar na nekoliko dana :sad:
sama pomisao na mjesto gdje postoji vise od jednog ili dva satora, unistava point u korijenu
konrad

#10 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by konrad »

U pravu si piotpuno, ali point je da je to najjeftinije, ljetovanje za kokuze :D
Ko bi se normalan zayebavo da mora da ide tisra po kampovskim halama, da se kuva ujutru kad sunce spici po satoru,
ako ne nadjes mjesto u hladovini, da peres plasticno sudje, ako ga imas uopste itd
Inace kad vidis da je neko poguzvan, onda je kamper :lol:
Opet kad si mlad, who cares.
konrad

#11 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by konrad »

Nera_22 wrote:Zanima me zna li iko od vas neki dobar kamp na Jadranu, a da uz to nije puno skup. zanima me kampiranje u satoru, a ne prikolici. Minimum je da mi daju struju, da imam tus i wc, naravno. Hvala :D
Kako ces prikljuciti struju u sator :D i za sta ce ti :skoljka:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#12 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by Pera Trta »

konrad wrote:
Kako ces prikljuciti struju u sator :D i za sta ce ti :skoljka:
Moj konrade, kao što i sam priznaješ, vidi se da odavno nisi kampovao. :)
konrad

#13 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by konrad »

Pa nisam :cry:
Nego jesu li to neki novi turbo-satori :D
Kontam neka omladine ide, valjda nose one male satorcice. :?
Pera Trta

#14 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by Pera Trta »

Ima pored šatora na tvojoj parceli sanduče sa priključkom za struju. Kad uplatiš za to, dođe čiko i otključa ti ga i ti uključiš produžno kablo. Na struji kuhaš, praviš sebi osvjetljenje da noću ne sjediš u mraku i ostalo što ti treba. A šatori, ko šatori: manji, veći, dvosobni, trosobni... :D
andrea_sa

#15 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by andrea_sa »

Vec nekoliko godina ljetujem iskljucivo u kampovima. Mnogo ljudi ima pogresnu predodzbu o tom vidu turisticke ponude. Vecina misli da su kampovi jeftina varijanta za provesti odmor, sto nije istina. Postoji nekoliko stvari kojih moras biti svjesna:

1. za kampovanje nije dovoljan sator, vec jos citav niz stvari: stol i stolice, kuhalo, posudje, ambalaza za drzanje vode, escajg...
2. za udobno spavanje ti treba ili veliki dusek + posteljina (jastuci), ili vrece za spavanje + posteljina
3. hrana, ako se ne mislis hraniti u restoranima, a nju moras drzati u zatvorenom, najbolje onim prirucnim friziderima
4. auto, jer je nemoguce prevesti sve sto ti treba autobusom ili vozom

Na kraju se troskova poprilicno "nabere", ali ja licno ne bih nikada mijenjala zadovoljstvo opustene atmosfere kampa, za apartmanski smjestaj.

Ako se odlucis za kampovanje, moja preporuka su kampovi na hrvatskim otocima. Potpuno drugaciji dozivljaj Jadrana je zagarantovan. Toplo preporucujem kampove na Hvaru ( kamp Milna i kamp Vira, koji je vrhunski, ali je i cijena poprilicno visoka), potom kamp Rozac na otoku Ciovo, a nije ni los kamp Supetar na Bracu, ali je plaza losa.

Sretno! :)
konrad

#16 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by konrad »

Pera Trta wrote:Ima pored šatora na tvojoj parceli sanduče sa priključkom za struju. Kad uplatiš za to, dođe čiko i otključa ti ga i ti uključiš produžno kablo. Na struji kuhaš, praviš sebi osvjetljenje da noću ne sjediš u mraku i ostalo što ti treba. A šatori, ko šatori: manji, veći, dvosobni, trosobni... :D
Dobro Pero :lol:
alica.k

#17 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by alica.k »

konrad wrote:U pravu si piotpuno, ali point je da je to najjeftinije, ljetovanje za kokuze :D
Ko bi se normalan zayebavo da mora da ide tisra po kampovskim halama, da se kuva ujutru kad sunce spici po satoru,
ako ne nadjes mjesto u hladovini, da peres plasticno sudje, ako ga imas uopste itd
Inace kad vidis da je neko poguzvan, onda je kamper :lol:
Opet kad si mlad, who cares.
jel se salis? pa na nekoj drugoj temi se vec pisalo kako kampovanje zna izaci skuplje nego neki dobar apartman sa kuhinjama i tusevima odvojenim od wca. samo dok se opremis za kampovanja (procitaj sta je andrea napisala) vec si u velikom minusu.

al kampovanje je nacin zivota :D ne ide se zbog cijene vec radi uzivancije.

edit: inace, kamp strasko na pagu kod novalje...ima cak i free wireless
iako mene takvi kampovi ne privlace
konrad

#18 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by konrad »

Sve u svemu, mislim da je to smaranje, nosis sudje, stolice, kuvanje rucka na plinskoj boci, u kampu guzva, prljavi WC-i i tako,
mahalska atmosfera, svak te vidi, cuje, to je ipak za kokuze.
Ne kazem kampovati negdje u prirodi, to moze biti dozivljav, u divljini, ko npr na vojnoj vjezbi :D
Ici na more, za mlade ljude OK, ali ja nemam vise tog interesa, nakampovo sam se ja dovoljno :roll:
Medjutim covjek pita gdje ima lijepih kampova, ali nisam siguran da li je stari kamper ili pocetnik ?
Bez obzira na kamp i opremljenost WI-FI, ako nema hladovine, ako je pista, onda nema tu spavanja, ujutru je u svakom satoru na suncu da prokljucas :twisted:
Pera Trta

#19 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by Pera Trta »

konrad wrote:Sve u svemu, mislim da je to smaranje, nosis sudje, stolice, kuvanje rucka na plinskoj boci, u kampu guzva, prljavi WC-i i tako,
mahalska atmosfera, svak te vidi, cuje, to je ipak za kokuze
.
Ne kazem kampovati negdje u prirodi, to moze biti dozivljav, u divljini, ko npr na vojnoj vjezbi :D
Ici na more, za mlade ljude OK, ali ja nemam vise tog interesa, nakampovo sam se ja dovoljno :roll:
Medjutim covjek pita gdje ima lijepih kampova, ali nisam siguran da li je stari kamper ili pocetnik ?
Bez obzira na kamp i opremljenost WI-FI, ako nema hladovine, ako je pista, onda nema tu spavanja, ujutru je u svakom satoru na suncu da prokljucas :twisted:
Ljudi su ti, pa i ja, upravo navodili primjere kampova u kojima nije tako. I ja sam dok nisam počeo kampovati slično mislio, ali stvarno sam se uvjerio u skroz suprotno. Samo treba znati naći kamp.
alica.k

#20 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by alica.k »

konrad wrote:Sve u svemu, mislim da je to smaranje, nosis sudje, stolice, kuvanje rucka na plinskoj boci, u kampu guzva, prljavi WC-i i tako,
mahalska atmosfera, svak te vidi, cuje, to je ipak za kokuze.
ma aj giv ap. tebi smaranje i sta? sad se svi trebamo sloziti?

za op, lijepi kampovi su na peljescu i hrvatskim otocima. makarska rivijera i gore dalje meni se ne svidja, iako tu najcesce zavrsimo.
konrad

#21 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by konrad »

Ma nemam ja nista protiv kampovanja, samo sam rekao neke cinjenice.
Eto da ponovim, ako nije sator u hladovini, ne znam kakav da bude, u njemu je pakleno vruce, cim sunce ograne.
Sad nije da nema sarma atmosfera u kampu, protezanje ispred satora, ispravljanje ledja, dobro jutro komsija i slicno :D
Inace jednom sam iso sa onim najmanjim mogucim satorom, zvao se model Hipik, noge mi virile kad spavam :lol:
Gorštak

#22 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by Gorštak »

Za mene je kampovanje stvar principa i dozivljaja odmora. I nije jeftino, kao sto neko rece, i kad vec imas sve sto ti treba, izidje bara-ba sa apartmanom/sobom.
Moja porodica je prije rata redovno ljetovala u Stobrecu pored Splita. Moja sestra prosle godine isla sa svojom porodicom i kaze da joj vise nije to to. Valjda godine - sta li :)

P.S.: Sjeca li se jos neko kako su prije rata kampovi bili puni Ceha i Poljaka i kako su prodavali sve zivo (kao u Rambovoj pjesmi "A vidi nas sad") za "chrvene"?
rajvosa^

#23 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by rajvosa^ »

Spremanje za kamp....rostilj, meso (mjesano), ugalj....cevapcici,..., bocice s gasom za jutarnju kavicu, pive i ostali derivati, tanjiri, case, svijece protiv komaraca, satori ovaki, naki...tariguz, voda, peskiri, ves za promjenit....so, biber, secer......ohhhhhhh.....dobro bilo....dodjose djeca.....kampovanje zavrseno. Treba mi kamion da sve potrpam. :-)
alica.k

#24 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by alica.k »

rajvosa^ wrote:Spremanje za kamp....rostilj, meso (mjesano), ugalj....cevapcici,..., bocice s gasom za jutarnju kavicu, pive i ostali derivati, tanjiri, case, svijece protiv komaraca, satori ovaki, naki...tariguz, voda, peskiri, ves za promjenit....so, biber, secer......ohhhhhhh.....dobro bilo....dodjose djeca.....kampovanje zavrseno. Treba mi kamion da sve potrpam. :-)
ja sam skontala, sto vece auto, vise stvari za ponijet, a manje stvari stane. nidje veze.
musac

#25 Re: Kampovanje na Jadranu

Post by musac »

Joj, sad bi ja na kampovanje... Nazalost, nisam nikad do sad bio. Valjda cu nekad...
Post Reply