kampovanje na Boračkom jezeru

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

frikoliki

#1 kampovanje na Boračkom jezeru

Post by frikoliki »

pozdrav raja. ekipa i ja, nas 6-7, hocemo ove godine da odemo na kampovanje na boračko jezero pa cemo jedan dan otici i na rafting na neretvu.
mene sad interesuje, da li je netko bio prosle ili ove godine? kakvi su uvijeti boravka? placa li se kamp? jel uredjen prilaz vodi? blizina granapa? mokri cvor? na sta trebam obratiti paznju? prevoz od konjica do borackog?

hvala vam, i nadam se da ce mi vase informacije dobro doci pri organizovanju ovog putovanja.
Janjicar

#2 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Janjicar »

Kakvih mi ljepota imamo nismo ni svjesni :D
tataćusak

#3 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by tataćusak »

Hajmo još slika. Ja sam čuo da imaju i neki bungalovi, koliko se to naplaćuje i može li se otići sa malom djecom.
wickerman

#4 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by wickerman »

Bio sam prije nekihg 6 godina i nemam nikakve zamjerke.
Samo se sjecam da je mjesto za sator bilo nekih 10tak KM,a da su prikolice koje su tada bile uokolo bile oko 12KM(simbolicno skuplje),pa mi je ostao zal sto nisam uzeo prikolicu :D
tataćusak

#5 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by tataćusak »

wickerman wrote:Bio sam prije nekihg 6 godina i nemam nikakve zamjerke.
Samo se sjecam da je mjesto za sator bilo nekih 10tak KM,a da su prikolice koje su tada bile uokolo bile oko 12KM(simbolicno skuplje),pa mi je ostao zal sto nisam uzeo prikolicu :D
A znaš li kakvi su amortizeri u prikolici :-D . Škripi li.
PriNc_ba

#6 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by PriNc_ba »

Realno pokusaj da izbjegnes onu glavnu plazu jer su Cevljanovici Pariz za ono sto je tamo i sto se tamo desava :-) gluho bilo :x dakle to prekrizite odmah. Moja preporuka ti je da vidite mozete li postaviti sator(e) na plazu gdje su bungaolovi ili ako nista onda se tamo kupajte jer je tu koliko toliko normalno, nema rostiljanja uz jezero odmah i imate teren za odbojku na pijesku,kosarkaski teren... ima i mali beach bar i normala je muzika. bungalovi su vam inace 15KM po osobi pa ako vam se isplati...
druga opcija vam je znaci plaza pored izvidjackog kampa i tu bude dosta mjesta za satore (naravno najbolja su zauzeta odavno). ja sam 2 godine isao tu i da nisam ni platio nista iako su mi rekli da se tamo nekome mora platiti 10KM po danu za mjesto za sator i ja trazio i trazio i nigdje lika i naravno odem kuci sta cu... al eto to je isplativija opcija puno ukoliko imate neki veliki sator. i ako tu budete postavljali sator postavljajte vrata satora okrenuta prema jezeru da vas pakao ne bi budio u 9 ujutro :D granap vam je odmah tu pola minute od kampa i tu nije toliki seljakluk mada jbg ko i svugdje moras trpiti navecer cincili mincili yamaha pirlike raznoraznih pevaljki al eto u neka doba se moze zaspati... ;) nadam se da sam makar malo pomogao ;)
wickerman

#7 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by wickerman »

tataćusak wrote:
wickerman wrote:Bio sam prije nekihg 6 godina i nemam nikakve zamjerke.
A znaš li kakvi su amortizeri u prikolici :-D . Škripi li.
Kad rece skripanje,podsjeti me da nismo isli tamo jer nas je strah bilo da ne ograisemo :D
Skripale su,samo sam se ja prebijao u satoru :D
frikoliki

#8 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by frikoliki »

e hvala vam puno, vec sam stekao neki dojam kako to tamo izgleda. mi smo kontali sa šatorima ici, svi smo mladi i ne bolujemo od neke gotive. koliko sam shvatio, mjesto za sator u iznosu od 10KM se placa po danu.
znaci, kamp sto dalje od tih cinci linci pevaljki :D

a planirali smo vozom do Konjica pa onda nekim prevozom do jezera.
i da, kakve su cijene u granapu? jesu li bolesno skupi kao na moru, ili su ipak u skladu kao i seoski granap.
Adampeace_k

#9 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Adampeace_k »

frikoliki wrote: i da, kakve su cijene u granapu? jesu li bolesno skupi kao na moru, ili su ipak u skladu kao i seoski granap.
Joj pitanja :-) Bolesno skupi, nemoj ići. :-)
ice2cube

#10 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by ice2cube »

Adampeace_k wrote:
frikoliki wrote: i da, kakve su cijene u granapu? jesu li bolesno skupi kao na moru, ili su ipak u skladu kao i seoski granap.
Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori :wink:
edara

#11 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by edara »

ice2cube wrote:
Adampeace_k wrote:
Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori :wink:
zavisi drug sta od opreme mislis ponijeti ako idete na svoju ruku,ako mislis ponijeti neko kuhalo i sami sebi pravit rucak kupite sve kod kuce sto mozete ponijeti tj neke konzerve(grah,narezak,pastete itd) sve sto moze stajati,i tjestenine, i naravno pive i alkohol ,posto je gore kriticno skupa prodavnica...
tare...

#12 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by tare... »

bio sam nedavno, mislim da je cijena malog satora 6 a velikog 7 a ulaz sa autom je 5. to ti je za 'glavnu' plazu boravisna taksa je 2 i struja je 1KM. pored toga placas ulaz na samo jezero 5KM ( ne znam jel se to odnosi i na nekoga ko ce kampovat pa pitaj ). imas i nove kucice (bungalove) koje su tek napravili u eko-selu i tek se pocli koristit, mislim da su 15 km sa doruckom a ima i skuplje (+vecera i +vecera i rucak). imas ih na internetu pa potrazi ;)
Pasiflora

#13 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Pasiflora »

Kakva je situacija za WC u dijelu gdje se kampira :oops: ?
frikoliki

#14 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by frikoliki »

tare... wrote:bio sam nedavno, mislim da je cijena malog satora 6 a velikog 7 a ulaz sa autom je 5. to ti je za 'glavnu' plazu boravisna taksa je 2 i struja je 1KM. pored toga placas ulaz na samo jezero 5KM ( ne znam jel se to odnosi i na nekoga ko ce kampovat pa pitaj ). imas i nove kucice (bungalove) koje su tek napravili u eko-selu i tek se pocli koristit, mislim da su 15 km sa doruckom a ima i skuplje (+vecera i +vecera i rucak). imas ih na internetu pa potrazi ;)
kod mene je šator za 3 osobe, znaci spada u male šatore. idemo vozom do konjica, tako da nemam auto. svidja mi se opcija sto ima istruja, pa da se oko toga ne brinem. a ideja prehrane je bila, u jutro pašteta i tako nesto iz konzerve. rucak neki roštilj (piletina, kobasice) i za veceru isto tako neki rostilj. cugu nosimo od kuce (rakiju), a pive smo kontali dole uzeti, jer nam se ne da nositi pivu ako idem vozom.
vidio sam opciju za te bungalove, al nam je interesantnije u šatoru. tako da cemo bungalove isprobati tek kad budemo zadnji dan isli na rafting, pa cemo prenociti u bungalovima.
sad kad zbrojim (plac, boravisna taksa i struja) to je 9KM. nije to puno, tako sam nekako i predpostavio.
PapakizSarajeva

#15 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by PapakizSarajeva »

Pasiflora wrote:Kakva je situacija za WC u dijelu gdje se kampira :oops: ?
Jeb'o ga ti, k'o da nikad nisi ljetovao u Makarskoj ... Pisas u vodi, a velika nuzda u sasi pored plaze ...

Inace, tamo nekih 97., 98., 99. sam bio redovan na borackom jezeru. Odustao sam upravo zbog ovoga o cemu su ti pisali ... Cincili - mincili turbo folk common rail muzike sa velike plaze ...

Preporucujem ti da produzis jos 10-ak kilometara i uzivas u prelijepoj Neretvi ...
Baltazar008

#16 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Baltazar008 »

Kontao sam i ja ici vozom do konjica, koliko ima pjeske odatle do jezera i jel tesko doci, ima lu putokaza da ne zalutamo:)

Ja sam citao 20km, to mi ne zvuci strasno, 4 sata hoda, nek bude i 5 dobro je al opet sve zavisi od tezine terena, tako da bih volio cuti necije iskustvo.

Zamisao je ruksaci, sator i dva dana, vikend...
Aquatic B

#17 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Aquatic B »

Baltazar008 wrote:Kontao sam i ja ici vozom do konjica, koliko ima pjeske odatle do jezera i jel tesko doci, ima lu putokaza da ne zalutamo:)

Ja sam citao 20km, to mi ne zvuci strasno, 4 sata hoda, nek bude i 5 dobro je al opet sve zavisi od tezine terena, tako da bih volio cuti necije iskustvo.

Zamisao je ruksaci, sator i dva dana, vikend...
Ako baš nisi zaljubljenik u tabananje i ne planiraš da ta dva dana hladiš noge, onda i ne pomišljaj na ideju pješačenja do Boračkog. :) Nisam siguran za prevoz, ali mislim da ljeti svako malo voze kombiji pa vidi na autobuskoj stanici. Cijena je oko 5km, ne daj da te zeznu ;).
Što se tiče samog kampovanja, toplo preporučujem da ne ideš na glavnu plažu, gdje će biti sve osim uživanja. :)
Inače, najnormalnija raja kampuje na DIF-u, to je prva plaža koja te dočeka kad dođeš gore, ispod granapa. To "izdaje" vlasnik kafića na istoj.. U biti je kako se s njim dogovoriš, Konjičani i oni s dužim stažom tu kampuju džabe, jer provjereno neće napaviti neki belaj ili ostaviti smeće iza sebe.. On to naplaćuje čisto da ne može svako doći na plažu jer istu održava ;) Što se higijene tiče (tuševi, wc) glavna plaža je bolje uređena. ;)
Ne znam koliko imaš godina, ali na difu bude najbolja atmosfera noću (izviđači), a plaža i nije nešto naročito, no obično se po danu mamura :D
Baltazar008

#18 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Baltazar008 »

Super, nisam znao za kombije:)
Nije problem pjesacenje, ekipa je uhodana, prelazili smo i vise km sa punom opremom bez problema.

Znaci vrijedi otici tamo, neki mi gade kao kanalizacija ovo ono, upropastili su jezero, a volio bih otici da vidim svojim ocima:)
Aquatic B

#19 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Aquatic B »

Baltazar008 wrote:Super, nisam znao za kombije:)
Nije problem pjesacenje, ekipa je uhodana, prelazili smo i vise km sa punom opremom bez problema.

Znaci vrijedi otici tamo, neki mi gade kao kanalizacija ovo ono, upropastili su jezero, a volio bih otici da vidim svojim ocima:)
Toplo preporučujem. Bio sam par puta ove godine ;)
Baltazar008

#20 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Baltazar008 »

Kakav je put do tamo, jel se moze sa autom fino doci da ne otpadne auspuh na nekom makadamu:D
Aquatic B

#21 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Aquatic B »

Baltazar008 wrote:Kakav je put do tamo, jel se moze sa autom fino doci da ne otpadne auspuh na nekom makadamu:D
Nije makadam, ali put je dosta uzak, stoga oprez, pošto ima dosta krivina, a vikendom je saobraćaj prilično gust..
hadzy2ex

#22 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by hadzy2ex »

po ovoj raspravi vidim nije lose,ja sam planirao varijantu vozom do konjica pa ganjaj prijevoz do borackog,smjestaj sam nasao u nakoj vikendici 4 nocenja 100km....ocul se zaje... tako il da idem u bungalove,nezz kakva je higijena u bungalovima tj imajul zasebno wc svaki bungalov il sta vec kako to ide....mozel pomoc publike joa je vec bila ove god...pozzz... :o
Aquatic B

#23 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Aquatic B »

hadzy2ex wrote:po ovoj raspravi vidim nije lose,ja sam planirao varijantu vozom do konjica pa ganjaj prijevoz do borackog,smjestaj sam nasao u nakoj vikendici 4 nocenja 100km....ocul se zaje... tako il da idem u bungalove,nezz kakva je higijena u bungalovima tj imajul zasebno wc svaki bungalov il sta vec kako to ide....mozel pomoc publike joa je vec bila ove god...pozzz... :o
Ti su super prošao. Bungalovi i vikendica se apsolutno ne mogu porediti. U bungalovima imaš predsoblje gdje ostaviš stvari, i obično dva dvospratna kreveta :D
Bio sam gore prije par dana, i mogu ti reći da odavno nije bila bolja situacija :D
Baby-blue

#24 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by Baby-blue »

I je li iko bio? Kakvo je stanje gore? Mi planiramo sredinom septembra, pa me zanima kakvi su utisci? :D
ljuspica

#25 Re: kampovanje na Boračkom jezeru

Post by ljuspica »

A kako bez auta da dođem do Boračkog? Koja mi je najbliza bus stanica i koliko je km blizu?
Post Reply